標題: 支SSW IS鏡身花左 [打印本頁]

作者: Zap    時間: 18-9-2008 11:30     標題: 支SSW IS鏡身花左

Is there anything I can apply to the scratched sureface to prevent from oxidation . I have a 1mm Tattoo on my SSWIS body....    please help if Ching got any experience...... ;xiexi
作者: savio    時間: 18-9-2008 12:23

鏡頭呢啲嘢...
唔係鏡片花嘅, 我唔會理....
作者: 高!高!高!    時間: 18-9-2008 13:41

如果唔係成日會買買賣賣的話,就冇所謂啦!!
都係果句,除非le樣又唔影,果樣又唔影,
只要你係有點勤力的人,用得幾年,
機/鏡唔多唔小都有d花/發毛,
有基本保護,重要地方唔花就得.
作者: CrazyBoy    時間: 18-9-2008 13:48

花左鏡身無咩所謂啦..."
作者: Zap    時間: 18-9-2008 14:45

I think will have to live with it..
作者: 路比    時間: 18-9-2008 15:14

對我個人的物品而言,佢唔花就唔係我o既野,佢唔花ja係我冇用到佢,佢唔花ja係佢對我冇咩用

我的物品上o既花痕係代表佢同我一齊o既經歷

自然的舊化係好正常的

雖然自問都好鍚機,不過我d工具都係有花痕的
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 15:24

其實唔影響操作的無問題的
作者: louisli    時間: 18-9-2008 15:35

鐘意的可以搵模型油蓋左佢
但基本上都好少會氧化
作者: Zap    時間: 18-9-2008 16:04     標題: 回復 8# 的帖子

May I know is there any 模型油 is good  for metal surface?
作者: Zap    時間: 18-9-2008 16:16     標題: 回復 7# 的帖子

yes....其實唔影響操作..........只是..心理上......
作者: m4devastator    時間: 18-9-2008 16:52

唔花都花左啦,無野好搞....
下次小心啦
最多你而家想放枝鏡要低d價錢lor

枝鏡身係用magnesium alloy 造
絕對resistant to oxidation 架,呢個問題放心好了
作者: adrianyahk    時間: 18-9-2008 18:59

花左咪型囉!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0