標題: heroes迷請進 [打印本頁]

作者: b.jam    時間: 24-9-2008 21:29     標題: heroes迷請進

有無人睇左第三季。

阿公都係fans黎喎無記錯!

今季好似越黎越亂。。。好驚會變左迷咁,唔知佢之後講咩。。。
作者: b.jam    時間: 24-9-2008 21:32

博士變蛛蛛俠,睇黎佢會變壞蛋
peter阿媽又多左個仔。。咩黎呀。。
伊藤出龜波氣功個下我笑左。

可能遲下死左個d角色都會重新
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-9-2008 21:36

其實而家<lost>重有無??

heroes 如果繼續咁出的都有一個問題要降決,好似廣雄成日穿梭時空,睇到未來的一d 事,但之後佢地又阻止左,咁實際上佢去左的係一個同佢地時空平衡的時空,定係一個真正的未來,唔解決呢個邏輯的,繼續追又似乎無乜意思
作者: HugoLaLaLa    時間: 24-9-2008 21:46

我睇完第一季停左,第一季已經覺得拖得太慢喇,遲下出得齊D再睇啦。
反而依家追返lost,就黎睇完第二季。
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-9-2008 21:53

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 24-9-2008 21:46 發表
我睇完第一季停左,第一季已經覺得拖得太慢喇,遲下出得齊D再睇啦。
反而依家追返lost,就黎睇完第二季。
lost個節奏重慢,season1都ok,season2開始已經........
作者: b.jam    時間: 24-9-2008 22:12

莊家你應該未睇第三季既頭兩集,因為你講既問題第一二集已經解釋左,要唔要?send俾你
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-9-2008 22:19

引用:
原帖由 b.jam 於 24-9-2008 22:12 發表
莊家你應該未睇第三季既頭兩集,因為你講既問題第一二集已經解釋左,要唔要?send俾你
你咁講,搞到我癮起 ,sd 比我la
作者: b.jam    時間: 24-9-2008 22:23

收野呀!!msn
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 02:40

睇左season3 頭2集,如果咁睇就直接解決左season1出現過的野,不過蝴蝶效應的問題,仍然會o係season3出現
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 02:58

引用:
原帖由 b.jam 於 24-9-2008 21:32 發表
博士變蛛蛛俠,睇黎佢會變壞蛋
peter阿媽又多左個仔。。咩黎呀。。
伊藤出龜波氣功個下我笑左。

可能遲下死左個d角色都會重新
博士係朝去season 1佢同sylar合作o個個方向

至於peter媽個新仔,如果睇peter的能力,似乎佢同peter係兄弟的都講得通的,

不過nathan唔知係因為自己的幻覺(兩兄弟都可以吸人地d異能)定係死左o個個真係可以番生

parkman 醒番o個野真係幾好笑

我反而想快d知啦啦隊長之後有咩新的異能

作者: b.jam    時間: 25-9-2008 03:02

啦啦隊長直頭可以屈機
叫佢前男友抱住佢飛黎飛去佢仲唔玩晒
無感覺,又無限復活。。
勁過超任博士
作者: b.jam    時間: 25-9-2008 03:06

syla & peter係兩兄弟。。咁會唔會之後syla會做番好人打博士?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 03:07

引用:
原帖由 b.jam 於 25-9-2008 03:02 發表
啦啦隊長直頭可以屈機
叫佢前男友抱住佢飛黎飛去佢仲唔玩晒
無感覺,又無限復活。。
勁過超任博士
都唔係,佢無好似sylar同peter兩個之前吸左人地d異能咁可以打人,刀槍不入但無得還拖都係無用
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 03:09

引用:
原帖由 b.jam 於 25-9-2008 03:06 發表
syla & peter係兩兄弟。。咁會唔會之後syla會做番好人打博士?
不過,tracy的異能終於都定左,唔係好似之前咁靈魂分裂(基本上佢係人格分裂)
作者: HunterX    時間: 25-9-2008 03:18

引用:
原帖由 b.jam 於 24-9-2008 21:29 發表
今季好似越黎越亂。。。好驚會變左迷咁,唔知佢之後講咩。。。
唔洗擔心, 美國佬拍劇, 收得就一定會好迷咁, 一直拍一直拍.....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 03:26

引用:
原帖由 HunterX 於 25-9-2008 03:18 發表

唔洗擔心, 美國佬拍劇, 收得就一定會好迷咁, 一直拍一直拍.....
就好似d港式漫畫唔識收

<lost>本身夠迷,迷到已經唔想睇

person break都好,據知season4係終結
作者: b.jam    時間: 25-9-2008 03:37

niki~~
作者: 餅    時間: 25-9-2008 07:05

引用:
原帖由 HunterX 於 25-9-2008 03:18 發表

交叉檔案已經有版你睇...9季呀大佬......
作者: gtoray    時間: 25-9-2008 09:32

都係 super natural 好睇~
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 12:26

我岩岩睇完season3  1, 2集, 睇到我火都o黎!!!!  
愈整就愈亂!
無啦啦呀pete 變左個肥佬!
無啦啦Mohinder 變左背隻生蘚o既蜘蛛俠!
無啦啦呀 Niki 又失左憶, 個超能力又唔同左!
無啦啦linderman做左鬼...
最離譜係無啦啦sylar同呀pete係兄弟!
之後又咩鬼分子式....
睇到頭都大埋.....
好在elle同claire無死到! 如果唔係立即唔睇

作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 12:37

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 03:26 發表

就好似d港式漫畫唔識收

本身夠迷,迷到已經唔想睇

person break都好,據知season4係終結
Lost...我睇到season3尾二o個集已經無睇......

prison break 係唯一比較好睇同埋唔離譜....希望唔好衰收尾....
作者: HunterX    時間: 25-9-2008 12:39

引用:
原帖由 於 25-9-2008 07:05 發表

交叉檔案已經有版你睇...9季呀大佬......
ER仲大鑊............
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 12:54

引用:
原帖由 HunterX 於 25-9-2008 12:39 發表

ER仲大鑊............
重有24....
作者: hmstalent    時間: 25-9-2008 13:19

都系prison break
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 15:00

引用:
原帖由 gtoray 於 25-9-2008 09:32 發表
都係 super natural 好睇~
我想睇4400,不過唔知邊度重可以Bx到
作者: b.jam    時間: 25-9-2008 15:33

不過我點都會繼續撐heroes呀
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 15:41

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 12:26 發表
我岩岩睇完season3  1, 2集, 睇到我火都o黎!!!!  
愈整就愈亂!
無啦啦呀pete 變左個肥佬!
無啦啦Mohinder 變左背隻生蘚o既蜘蛛俠!
無啦啦呀 Niki 又失左憶, 個超能力又唔同左!
無啦啦linderman做左鬼.. ...
linderman佢可能只係nathan的幻想,或者同第一集peter照顧o個個病人咁

niki之前season2都有講過佢的異能導致佢人格分裂,而家可能先係佢有的異能/佢新衍生的能力
作者: 餅    時間: 25-9-2008 16:12

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 12:26 發表
好在elle同claire無死到! 如果唔係立即唔睇
係啦 ~ 望住佢兩個已經令人興奮 ~

正呀 !!!
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 17:42

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 15:41 發表

linderman佢可能只係nathan的幻想,或者同第一集peter照顧o個個病人咁

niki之前season2都有講過佢的異能導致佢人格分裂,而家可能先係佢有的異能/佢新衍生的能力
唔係linderman救nathan嫁咩? 鬼都重有超能力

呀Niki o向 season 2個異能係大力嘛, 好似係個海地佬同佢洗左記憶(<--唔係好記得...)?

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 17:52

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 17:42 發表

唔係linderman救nathan嫁咩? 鬼都重有超能力

呀Niki o向 season 2個異能係大力嘛, 好似係個海地佬同佢洗左記憶(
你睇下peter,同sylar(根據而家peter媽話佢都係佢個仔),佢地幾兄弟似乎都可以吸人異能,可能係未顯現出o黎(當然唔排除係佢season2 打過adam的血復原a)

peter照顧過的病人死左之後,都有出現過(season1尾)
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 17:59

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 17:52 發表

你睇下peter,同sylar(根據而家peter媽話佢都係佢個仔),佢地幾兄弟似乎都可以吸人異能,可能係未顯現出o黎(當然唔排除係佢season2 打過adam的血復原a)

peter照顧過的病人死左之後,都有出現過(season1尾)
之前講過呀pete點模仿其他人o既異能啦, 係要佢自己諗住某某個樣就已經可以有佢異能
但呀sylar係要同手指摸人個腦, 之後睇明人地個腦點運作異能, 之後就學左
關佢打呀adam咩事?...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 18:02

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 17:59 發表

之前講過呀pete點模仿其他人o既異能啦, 係要佢自己諗住某某個樣就已經可以有佢異能
但呀sylar係要同手指摸人個腦, 之後睇明人地個腦點運作異能, 之後就學左
關佢打呀adam咩事?...
打漏左,nathan可以番生,佢可能係因為adam之前比過d血比佢
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 18:07

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 18:02 發表

打漏左,nathan可以番生,佢可能係因為adam之前比過d血比佢
哦, 咁都有可能喎
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 18:12

因為會衍生新的異能,睇o黎重有好多野玩
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 18:34

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 18:12 發表
因為會衍生新的異能,睇o黎重有好多野玩
其實諗深一層又唔係喎, 呀natha係死左之後先返生, 而唔係好似呀adam咁, 中左槍會無事喎.....

而且如果係咁...呀Claire老豆都可能係不死喎...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 18:40

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 18:34 發表

其實諗深一層又唔係喎, 呀natha係死左之後先返生, 而唔係好似呀adam咁, 中左槍會無事喎.....

而且如果係咁...呀Claire老豆都可能係不死喎...
nathan已經係claire的老豆la(just joking)

claire開頭死過,但之後都係抆走左D異物先復原

都係睇下之後linderman係咪出現於人前,因為linderman都好似係得nathan佢一個睇到
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 18:52

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 18:40 發表

nathan已經係claire的老豆la(just joking)

claire開頭死過,但之後都係抆走左D異物先復原

都係睇下之後linderman係咪出現於人前,因為linderman都好似係得nathan佢一個睇到
唔係因為異物, 而係因為呀claire個腦俾野插住先會無法復原, 佢腳指,手指斷左都可以生返
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 25-9-2008 18:59

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-9-2008 18:52 發表

唔係因為異物, 而係因為呀claire個腦俾野插住先會無法復原, 佢腳指,手指斷左都可以生返
手指腳指斷唔係比野插住ma

有野插住都係唔可以復原,不過佢d復原似乎愈來愈強
作者: ?老虎仔?    時間: 25-9-2008 22:08

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2008 18:59 發表

手指腳指斷唔係比野插住ma

有野插住都係唔可以復原,不過佢d復原似乎愈來愈強
只要佢"蚊"出來咪得囉

呀sylar可以自己排返d子彈出o黎

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0