標題: 20-Sep-2008 去過 TKW 玩之後有小小感受... (改咗第 4 點,加咗第 5 點) [打印本頁]

作者: ryo_li    時間: 26-9-2008 01:02     標題: 20-Sep-2008 去過 TKW 玩之後有小小感受... (改咗第 4 點,加咗第 5 點)

本來想星期一就出 Post 分享吓...... 但點之呢幾日忙到 PK......
言歸正題,細路我第一次玩長火 (之前都係玩手槍 CQB!),以下係我小小感受及意見:

1. 個場環境唔錯,我覺得 CQB 黎講真係夠晒大,不過 Zone A 同 Zone B 無明顯分別,呢樣有好有唔好。

2. 場地真係應該加設小食部,雖然場地工作人員好好人可以幫你叫外賣,但過咗 21:30 就無得叫......

3. 當晚我地果 Team 人唔知係咪俾鬼搞,壞咗一支馬記三支國狗,搞到後尾變咗手槍戰,呢個時候,如果你話場地能夠有個特快修理改裝的檔口你地話幾好呢!最好有埋配件同服飾賣,咁就真係咩都唔駛帶就有得玩喇!

4. 最不滿係場地個測速器,去之前話打 1.5J 以下,好啦,我地窮鬼自己之前跟教學搵汽水罐試啦,驚死大力得濟玩唔到,頂!經全部 0.2g BB 測試下,我地打開兩面力 (用 Top Gas) d WA SV、TM Hi-Capa 手槍最勁果支得只得 0.9J,馬記全原裝 SIG SG552 得 0.6J,結果當然就俾對面隊果 d 測得 1.4J 果 d AK、M4 等等打到爆晒啦...... (不過都玩得好開心!)

話晒過咗幾日,暫時係記得咁多,如再有就後補,多謝各位師兄收睇!

5. 記得有野加喇,場地負責人話佢地本身諗住張依家用黎做新手教學間房改做真槍實彈靶場,重又牌照都申請咗,但再考慮之下都係諗住加果迷宮場。但我覺得不如照舊做出租靶場,不過俾汽槍用,等我地可以練好 d 槍法同調教好之槍的準確度都好吖!

作者: Smartone    時間: 26-9-2008 01:38

2. 場地真係應該加設小食部,雖然場地工作人員好好人可以幫你叫外賣,但過咗 21:30 就無得叫......

3. 如果你話場地能夠有個特快修理改裝的檔口你地話幾好呢!最好有埋配件同服飾賣,咁就真係咩都唔駛帶就有得玩喇!

最好重有埋泳池..桑那....BBQ.....卡拉OK.......枱波....打麻雀.............
作者: keane    時間: 26-9-2008 01:50

咦 ........... 有得唸喔

仲要加埋 睡眠區 , 可以玩幾日都唔使走
作者: whisky    時間: 26-9-2008 02:17

我想有水著 "reload" 女郎幫吓手差吓氣、入吓彈,緩和吓緊張既氣氛,雙手咁得閒既時候,緊係.....
作者: 亞延    時間: 26-9-2008 02:33

引用:
原帖由 Smartone 於 26-9-2008 01:38 發表

3. 如果你話場地能夠有個特快修理改裝的檔口你地話幾好呢!最好有埋配件同服飾賣,咁就真係咩都唔駛帶就有 ...
你句野加埋個ICON我笑左出黎
作者: FNP90xvhk    時間: 26-9-2008 09:01

4. 最不滿係場地個測速器,去之前話打 1.5J 以下,好啦,我地窮鬼自己之前跟教學搵汽水罐試啦,驚死大力得濟玩唔到,頂!經全部 0.2g BB 測試下,我地打開兩面力 (用 Top Gas) d WA SV、TM Hi-Capa 手槍最勁果支得只得 0.9J,馬記全原裝 SIG SG552 得 0.6J,結果當然就俾對面隊果 d 測得 1.4J 果 d AK、M4 等等打到爆晒啦......

呢樣唔關個場事掛...
作者: d.s    時間: 26-9-2008 10:39

整鎗都嫌慢,最好有各國大小長短氣鎗電鎗賣,用學生證都有24期免息分期(每小時1期),頭3期免供仲有BB彈回贈,
專車接送直達黃崗揼骨打邊爐直落~!!爽!!
作者: louisli    時間: 26-9-2008 10:43

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 26-9-2008 09:01 發表
4. 最不滿係場地個測速器,去之前話打 1.5J 以下,好啦,我地窮鬼自己之前跟教學搵汽水罐試啦,驚死大力得濟玩唔到,頂!經全部 0.2g BB 測試下,我地打開兩面力 (用 Top Gas) d WA SV、TM Hi-Capa 手槍最勁果支得只 ...
可能汽水罐簿左
作者: westdog    時間: 26-9-2008 13:28

最衰個場要俾錢同無我個私人槍櫃,又無我用開d工具,又要搭車去...
under上限都俾人話,咁不如set埋下限啦大佬~!
作者: Tom298    時間: 26-9-2008 14:39

有無獨立房間打手槍?
作者: yeungm    時間: 26-9-2008 15:18

引用:
原帖由 Tom298 於 26-9-2008 14:39 發表
有無獨立房間打手槍?
which kind of 打手槍?
to be honest, i think it's ok ga la, big enough, and have air-con, the most important thing is right next to where i live

作者: vwetdog    時間: 26-9-2008 15:24

哥哥仔.... 你係咪搵錯野試呀???

作者: d.s    時間: 26-9-2008 15:43

引用:
原帖由 Tom298 於 26-9-2008 14:39 發表
有無獨立房間打手槍?
打手槍?
老闆你枝手槍夠唔夠油??
要不要推油??

作者: d.s    時間: 26-9-2008 15:47

引用:
原帖由 vwetdog 於 26-9-2008 15:24 發表

就嚟到大閘蟹季節~都要儲定d殼啦~
洋澄湖d殼會唔會硬d架.......
作者: FNP90xvhk    時間: 26-9-2008 16:35

引用:
原帖由 vwetdog 於 26-9-2008 15:24 發表

係咪咁堅呀vwet哥...打孖上...
作者: vwetdog    時間: 26-9-2008 18:29

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 26-9-2008 16:35 發表

係咪咁堅呀vwet哥...打孖上...
夠你件新玩具堅....???
作者: keane    時間: 26-9-2008 19:42

引用:
原帖由 whisky 於 26-9-2008 02:17 發表
我想有水著 "reload" 女郎幫吓手差吓氣、入吓彈,緩和吓緊張既氣氛,雙手咁得閒既時候,緊係.....
一定要有幾十個比客人挑選吓,

場旺一定要多選擇, 仲要分打Game套餐收費, 分開: 越戰式, 韓戰式, 抗日式, 內戰式  

一條龍服務
作者: ryo_li    時間: 26-9-2008 23:30

嘩!呢度 d 師兄 d 興趣同我差唔多咁喎......
作者: 飛哥仔    時間: 27-9-2008 00:04

引用:
原帖由 ryo_li 於 26-9-2008 01:02 發表
叫他們開個魚旦擋, 齊齊篤下魚旦
作者: yeungm    時間: 27-9-2008 00:25

引用:
原帖由 飛哥仔 於 27-9-2008 00:04 發表

叫他們開個魚旦擋, 齊齊篤下魚旦
魚旦mui~
(juz kidding)
it's ok la, quite good ga la, and normal price
作者: vwetdog    時間: 27-9-2008 01:01

引用:
原帖由 d.s 於 26-9-2008 15:47 發表

就嚟到大閘蟹季節~都要儲定d殼啦~
洋澄湖d殼會唔會硬d架.......
兄弟: 其實太湖既先至係最正!!
作者: ranger_hk    時間: 27-9-2008 21:24     標題: 回復 19# 的帖子

最好有時租睡眠區,獨立房間,特強隔音.............................
     唔好唔會我意思係食包可以瞓瞓,特強隔音唔驚鼻寒糟住人姐!!!
作者: 飛哥仔    時間: 27-9-2008 23:36

引用:
原帖由 ranger_hk 於 27-9-2008 21:24 發表
最好有時租睡眠區,獨立房間,特強隔音.............................
     唔好唔會我意思係食包可以瞓瞓,特強隔音唔驚鼻寒糟住人姐!!!
愈講愈變成一個理想野戰場地

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0