標題: 誠意推介~BROTHERS IN ARMS [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 3-10-2008 14:45     標題: 誠意推介~BROTHERS IN ARMS

以往都玩過唔少一身射擊響XB360,但係要有戰術有迫真感既好少
BROTHERS IN ARMS真係滿足到我....夜晚一個人玩有D驚添
槍聲同機械聲都係搵實物取聲,場境歷史唔洗講同事實一樣啦
控兵上陣要唸邊道起火網邊度裝班德國佬,最得人驚係爆炸同埋重口徑子彈打埋人道斷手斷腳成個人散晒成日見,HEAD SHOT仲有慢鏡重播,真到....行埋條死屍道見到都想嘔,好彩唔係玩1080P
愛血既一定岩晒,物理效果都好真.音效令你有現場感,玩落似GRAW加COD4
唔好既就係開頭玩有少少LAG既情況,之後又唔係好覺
自己既AI士兵智商明顯比GRAW低一班,走位有時會亂,不過唔係太嚴重
有時候敵人太埋牆會射佢唔到,有少少BUG,不過整體可接受
買得過呀,而家出面應該289左右~岩二戰既買得過
作者: Pvt.King    時間: 3-10-2008 18:38

順帶一提, pc版如無意外會係10月7號出
作者: gtoray    時間: 3-10-2008 21:05

畫面就真係一般, 不過玩法確係有趣~
作者: fire23wong    時間: 7-10-2008 07:26

我有玩到第一習
個玩法好玩唔係你一個就可以打得到,一定要有同伴先得
個故事又好真實(以我所知好似係真人真事)
作者: 亞延    時間: 7-10-2008 13:32

引用:
原帖由 fire23wong 於 7-10-2008 07:26 發表
我有玩到第一習
個玩法好玩唔係你一個就可以打得到,一定要有同伴先得
個故事又好真實(以我所知好似係真人真事)
我聽過係,不過打到咁上下主角有幻覺,好得人驚
作者: 亞延    時間: 7-10-2008 13:35

引用:
原帖由 gtoray 於 3-10-2008 21:05 發表
畫面就真係一般, 不過玩法確係有趣~
而家家庭主機要佢有劇情多元化又要畫質好既無幾多間廠俾得起開發費用
畫面一唔一般就真係睇個人,佢畫質響ps3都出得街既,起碼都仲睇到d人對話會有表情
作者: N_G    時間: 7-10-2008 18:59

太快爆機...online又超悶....又勁多BUG ...........計落PSP隻前作重做得好過佢

不過故仔幾好 , 製作方面都有搞搞新野.....都不失為一隻好game
作者: gtoray    時間: 7-10-2008 20:17

引用:
原帖由 亞延 於 7-10-2008 13:35 發表

而家家庭主機要佢有劇情多元化又要畫質好既無幾多間廠俾得起開發費用
畫面一唔一般就真係睇個人,佢畫質響ps3都出得街既,起碼都仲睇到d人對話會有表情
好唔好玩就個人感覺je
畫面好唔好就有眼睇...有比較
同 cod3, moh, graw, gow, rs 比
畫面真係略嫌簡單
同 cod4, graw2, rsv2 更加無得比

當然, 係比 ps2 好的
作者: 亞延    時間: 7-10-2008 21:14

引用:
原帖由 gtoray 於 7-10-2008 20:17 發表

好唔好玩就個人感覺je
畫面好唔好就有眼睇...有比較
同 cod3, moh, graw, gow, rs 比
畫面真係略嫌簡單
同 cod4, graw2, rsv2 更加無得比

當然, 係比 ps2 好的
其實佢畫質要同一線既ubisoft game比較佢一定返得家,加埋bug同埋其他因素佢可以唔洗出街
就好似mercenaries2一樣,bug多到死都一樣大賣,畫質同bim都係ps2好的咁上下
佢以歐美基準評分不失為好game一隻,至少gamespot,gamespy都有高評分,可能香港人要求標準不同
,就現有一身射擊作品比較的確唔算好,但以佢上1080p同其他榜高清既game黎講佢都算過得了眼,如我所講斷腳到分到邊度肉邊度骨,死左仲識反白眼,不過都係各花入各眼,黎緊要求高清又夠血既我期待gow2了
作者: bonzonie    時間: 8-10-2008 01:30

故事交待得好散,timeline 跳來跳去

小弟不才,有D多人位分唔到邊個係主角

要靠心口把1911....去認
作者: N_G    時間: 8-10-2008 12:45

引用:
原帖由 bonzonie 於 8-10-2008 01:30 發表

我都係因為打過下上幾集先記得d人 , 有幾個重要角色都係回憶人士
作者: fire23wong    時間: 9-10-2008 02:35

我係英國買唔到隻game (PC)
得Xbox 360 同 PS3 ver
作者: fire23wong    時間: 12-10-2008 04:19

引用:
原帖由 bonzonie 於 8-10-2008 01:30 發表

finally 買到啦,一日打爆左
我覺得個timeline 同人物都完全冇問題bor
好期待Brothers in Arms3
作者: 亞延    時間: 12-10-2008 17:24

引用:
原帖由 fire23wong 於 12-10-2008 04:19 發表

finally 買到啦,一日打爆左
我覺得個timeline 同人物都完全冇問題bor
好期待Brothers in Arms3
咁快既!!!!!!我岩岩過左hell highway.....講佢又幻覺見到四眼佬
作者: Davis    時間: 12-10-2008 19:25

引用:
原帖由 亞延 於 12-10-2008 17:24 發表

咁快既!!!!!!我岩岩過左hell highway.....講佢又幻覺見到四眼佬
岩岩先打到hell highway,好難打 (我次次一有隊員受傷我就load checkpoint)
我玩veteran
作者: fire23wong    時間: 12-10-2008 19:29

引用:
原帖由 亞延 於 12-10-2008 17:24 發表

過左hell's highway 就好快打爆架啦
作者: Pvt.King    時間: 12-10-2008 19:57

引用:
原帖由 fire23wong 於 12-10-2008 19:29 發表

尾二打88炮果版好玩, 勁正

講番隻game, 隻game我俾80/100分, 好好玩, 戰術彈性好大, 遊戲性都比上兩集出色好多, 最少依家支槍易打中人同多, 落command果陣既視角都好user friendly...人物動作都好細膩...

但都有d野想彈...
http://hk.youtube.com/watch?v=WUDfUcHs5pY
上面條link係佢好耐之前出既trailer來,睇番發覺好多開發時講既元素都無左, 當初我睇到佢話d target要自己搵, 要靠周圍d 事物來locat支88呢個要素好有趣, 個投入感會高d... 同埋可以見到其他npc帶既squad都幾得意, 唔洗好似頭兩集咁, 好似成場戰役係主角打晒咁, 又可以拎d 88炮炸出來既瓦礫做cover.... 但到實際玩呢...? 以上一樣都無... 同埋我expect 會打得慘裂d, 依家都完全無戰敗feel
作者: Davis    時間: 12-10-2008 22:35

引用:
原帖由 fire23wong 於 12-10-2008 19:29 發表

岩岩過左,痴線嫁
成關總共要打四架虎式,但係一枝bazooka都無= =
引用:
原帖由 Pvt.King 於 12-10-2008 19:57 發表
上面條link係佢好耐之前出既trailer來,睇番發覺好多開發時講既元素都無左, 當初我睇到佢話d target要自己搵, 要靠周圍d 事物來locat支88呢個要素好有趣, 個投入感會高d... 同埋可以見到其他npc帶既squad都幾得意, 唔洗好似頭兩集咁, 好似成場戰役係主角打晒咁, 又可以拎d 88炮炸出來既瓦礫做cover....
話唔定要玩真實mode(難度選擇最低果個)先要自己搵

作者: fire23wong    時間: 13-10-2008 02:27

我地玩緊果隻同trailer 果隻好似係兩回事咁...
作者: Paul    時間: 13-10-2008 02:40

我剛剛都買左
作者: fire23wong    時間: 15-10-2008 06:55

引用:
原帖由 Paul 於 13-10-2008 02:40 發表
我剛剛都買左
快D打爆佢啦,Brothers in Arms: Hell's Highway 比之前集多左好多故事
好有追玩性
作者: Paul    時間: 15-10-2008 09:05

引用:
原帖由 fire23wong 於 15-10-2008 06:55 發表

快D打爆佢啦,Brothers in Arms: Hell's Highway 比之前集多左好多故事
好有追玩性
而且D帶隊戰術原全可以用左WARGAME上
作者: 亞延    時間: 16-10-2008 01:43

引用:
原帖由 Paul 於 15-10-2008 09:05 發表

而且D帶隊戰術原全可以用左WARGAME上
PAUL哥因著俾鬼嚇

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0