標題: 在留言板內 [打印本頁]

作者: MS    時間: 5-10-2008 18:25     標題: 在留言板內

有位朋友間"我想問下係英軍渣得cane既軍官會唔會拎支cane去毆唔聽話 或者 違反紀律 o既 士兵?"
這個間題有誰可代ms答.........謝謝

圖中cane左whip右是軍官常揸但近年少見

作者: B20_hk    時間: 6-10-2008 00:15

引用:
原帖由 MS 於 5-10-2008 18:25 發表
有位朋友間"我想問下係英軍渣得cane既軍官會唔會拎支cane去毆唔聽話 或者 違反紀律 o既 士兵?"
這個間題有誰可代ms答.........謝謝

圖中cane左whip ...
我估唔會,因為唔駛個軍官出手
作者: MS    時間: 6-10-2008 01:07     標題: 回復 2# 的帖子

在英軍軍法不准体罰..............所有体罰一律非法要上軍事法庭
作者: polybb    時間: 6-10-2008 01:22

引用:
原帖由 MS 於 6-10-2008 01:07 發表
在英軍軍法不准体罰..............所有体罰一律非法要上軍事法庭
咁d英軍咪同宜家香港d學生一樣咁幸福 , 咁佢地會唔會郁d就投訢阿sir蝦佢地呀
作者: MS    時間: 6-10-2008 17:20     標題: 回復 4# 的帖子

一單單喇!BBC電台揾條黑鬼秘密考新仔操足幾個月.............偷拍虐待新仔.......都好大風波
作者: 衰人    時間: 6-10-2008 22:33

小弟覺得去操得就要有心理準備俾玩謝...........
作者: B20_hk    時間: 7-10-2008 01:27

引用:
原帖由 MS 於 6-10-2008 17:20 發表
一單單喇!BBC電台揾條黑鬼秘密考新仔操足幾個月.............偷拍虐待新仔.......都好大風波
咁所以SAS selection要簽字Approval被虐待
作者: MS    時間: 7-10-2008 01:33     標題: 回復 7# 的帖子

好似叫Consent喎

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0