標題: 一個新手唔小心,之後的後果=.="唔該師兄話比我聽點做 [打印本頁]

作者: fk_smile    時間: 6-10-2008 20:23     標題: 一個新手唔小心,之後的後果=.="唔該師兄話比我聽點做

我買左把  m4  cqb  國狗的,個老闆同我講電正係差半個鐘
但係後尾我朋友提我新電第一次差要差6個鐘,但係我第一次就正係差左半個鐘
咁樣對電會唔會有影響
我電係1100mAh  1.2v  2/3A   
差機係跟槍送的~姐係國貨~請師兄賜教

作者: 衰人    時間: 7-10-2008 17:00

6個鐘?????
作者: 小安哥    時間: 7-10-2008 17:06

1.2v, what gun do you use?
作者: 衰人    時間: 7-10-2008 17:10

係咪7.2v呀
作者: spas12    時間: 7-10-2008 17:12

Your friend play you!
作者: fk_smile    時間: 7-10-2008 22:20

我係用國貨m4  cqb
作者: spas12    時間: 7-10-2008 23:23

差機係跟槍送的,差半個鐘 TO 45min OK LA! 差6個鐘?Will BE FIRE!FIRE!FIRE!
作者: ranger_hk    時間: 7-10-2008 23:52

1.2 v 一粒電呀????
作者: fk_smile    時間: 8-10-2008 07:13

1.2v一粒,有7粒係入面
作者: westdog    時間: 8-10-2008 08:16     標題: 回復 9# 的帖子

1.2v x 7 = 8.4v
呢d差電差個幾鐘已經會爆~容量1100mAh半個鐘左右差唔多~
不過建議師兄你買過部好小小的差機~賣搖控車舖頭可以睇下~

作者: 亞mac    時間: 8-10-2008 12:36

其實最好就去買部靚少少既差樣
等佢自動cut
作者: fk_smile    時間: 8-10-2008 17:21

但係第一次差電唔係要差幾個鐘咩,我個朋友買左返泥差左好奈~
我正係差左半個鐘會唔會有問題
作者: 衰人    時間: 8-10-2008 18:08

唔會嫁..........d電只係差45min都ok嫁啦
你朋友係用咩電............
你朋友係用咩差機........
佢有無同你講 可能佢部差機係自己cut電果隻呢
師兄唔好用送果d電啦
去買一排好d既電
一部好差機吧......
作者: fk_smile    時間: 8-10-2008 18:23

謝謝各位師兄~我想問買咩電同差機,買要幾錢,同埋有咩好介紹
作者: 衰人    時間: 8-10-2008 18:45

師兄差機去車中x睇一睇吧有平有貴
電小弟係用....................  lntellxx都ok既1400都得嫁啦       (如果師兄唔係玩奪命狂full的話)
作者: fk_smile    時間: 8-10-2008 19:18

鋰電幾錢~
作者: 衰人    時間: 9-10-2008 23:23

$2xx左右

作者: 衰人    時間: 9-10-2008 23:25

幾多c 幾多v
作者: fk_smile    時間: 12-10-2008 11:04

師兄唔買啦~好傷把槍~
作者: Elf    時間: 22-10-2008 02:26

ni-cd/ni-mh充滿後能量會轉為熱能去散發, 唔似鋰電會積係入面, 所以ni-mh無差爆依樣野.
作者: 飛哥仔    時間: 22-10-2008 23:14

引用:
原帖由 fk_smile 於 8-10-2008 18:23 發表
謝謝各位師兄~我想問買咩電同差機,買要幾錢,同埋有咩好介紹
你如果想將來有多d choice, 建議你一次出多d錢買個多用叉機 , 我買左個叉機可以叉 水電, 里電. 連ni-cad電都可以...又識自己cut, 不過就要成4百蚊...

如果你對電同叉機唔係好識, 你可以去d模型店(遙控車哥d, 槍街附近都好多!), 直接問咩咩電咩咩叉機點樣樣, 如果唔係多客他會答你既 (我哥次都問左人好耐...)

電既特性你可以睇CGF新手編 , 不過唔想咁麻煩又唔鹽比里電重既用水電唔錯, 係比里電大DD重DD, 不過平DD叉得輕鬆DD咁囉.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0