標題: 8月之德國 [打印本頁]

作者: Koman    時間: 8-10-2008 18:06     標題: 8月之德國

8月尾經 Frankfurt 去左 Berlin 公幹, 影左少少相, 相得麻麻地. 見笑.

http://www.fotop.net/Koman/Germany_2008_

又見到當地
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 8-10-2008 18:16

勃蘭登堡門
作者: HunterX    時間: 8-10-2008 18:23

德國............
作者: Koman    時間: 8-10-2008 18:25

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-10-2008 18:16 發表
勃蘭登堡門
勃蘭登堡門, yes
不過果晚其實係落緊毛毛雨, 小弟又冇帶腳架 ... D300 高 ISO 真利害
作者: Elf    時間: 8-10-2008 21:07

唔知你有冇經過美國大使館門口, 睇到佢地點樣安檢真係心都涼
柏林真係一個好舒服的城市  你係市區都唔覺.. 人好好禮讓, 同埋好bicycle friendly
作者: CrazyBoy    時間: 8-10-2008 21:09

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-10-2008 18:16 發表
勃蘭登堡門
下面果張都好正呀~~~
作者: adrianyahk    時間: 8-10-2008 21:21

歐洲.... 我想去流浪....
作者: B20_hk    時間: 8-10-2008 21:29

有沒有去勃蘭登堡門隔離有個大型藝術品(大堆像棺材)紀念猶太人的地方?

新美國大使館近勃蘭登堡門建成了嗎?
作者: Kuznetsov    時間: 8-10-2008 21:29

勃蘭登堡門
i love it~~
作者: B20_hk    時間: 8-10-2008 22:19

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 8-10-2008 21:29 發表
勃蘭登堡門
i love it~~
改變歷史的地方
作者: Kuznetsov    時間: 9-10-2008 08:42

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-10-2008 22:19 發表

改變歷史的地方
也是見証不少德國歷史事件
作者: Koman    時間: 9-10-2008 09:22

引用:
原帖由 Elf 於 8-10-2008 21:07 發表
唔知你有冇經過美國大使館門口, 睇到佢地點樣安檢真係心都涼
柏林真係一個好舒服的城市  你係市區都唔覺.. 人好好禮讓, 同埋好bicycle friendly
搭 100 號巴士番 Euro Center 時會經過一座 building(右手面), 前有一大塊靚草地, 唔知係唔係美國大使館呢 ?
Berlin 真係好正, 好整潔, 好寧靜.
不過一夜 d 條街就真係好鬼靜, U-Bahn 好多酒鬼, 同 HK 好唔同.
而且要小心一班著住 ' N '字波鞋o既人...

作者: Koman    時間: 9-10-2008 09:35

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-10-2008 21:29 發表
有沒有去勃蘭登堡門隔離有個大型藝術品(大堆像棺材)紀念猶太人的地方?

新美國大使館近勃蘭登堡門建成了嗎?
你指 Museum Sinsel ( Island )定 Holocaust Memorial ?
呢 2 處我 2 次都冇入到, 好可惜 ... 因為小弟同事對呢 d 藝術/人民野冇乜性趣

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0