標題: 係warx買野好攪野 [打印本頁]

作者: fai1976    時間: 13-10-2008 21:10     標題: 係warx買野好攪野

話說今日行入warx 見到一入門口左邊既櫃見到星星既50r匣賣, 見又唔係太貴. 行埋去同d sales 講要隻50r匣. 四眼哥哥叫我等左陣. 四眼哥叫左佢同事肥肥地果個睇下我要d咩. 我就同佢講要隻星星50r匣. 跟住佢居然同我講一直都只有20r 同30r買. 無50r嫁喎~~
好啦唔做生意就算啦. 我好肯定同個fd都睇到大大隻字寫住有50r買.浪費我時間. 不如話唔識字將個3同個5都唔識分吧.  而且星星個網都有寫已經出. 唔該無就唔好寫有50r 放隻出黎sales啦. 大哥.衣d咩野service黎嫁
作者: lionxxx    時間: 13-10-2008 21:40

有趣有趣!!!唔做生意的員工
作者: Pvt.King    時間: 13-10-2008 21:42

咁你果陣唔同佢講話佢地明明放左50r出來?
作者: fai1976    時間: 13-10-2008 22:11

我仲行多次埋去睇唔係發雞盲麻. 都係確定無睇錯. 真係50r. 個50r係最近先放入去. 點解我知? 因為我早幾日先去買左隻20r. 果時問有無泥色佢果日話無只有黑色. 今日我見到既係隻50r 泥色. 所以我好肯定無錯. 自己賣緊咩睇都唔睇下就話無. 我留返去第二度買貴d好過.
作者: PMX    時間: 13-10-2008 22:32

除左warx除左肥哥哥比較好之外 , 其餘都唔識野的
作者: MG-42    時間: 13-10-2008 23:03

作者: ?老虎仔?    時間: 14-10-2008 00:03

講真...咁多間廠.....咁多種槍....咁多種匣.......點記得咁多....?

比較奇怪係......點解你自己又唔同人地單聲....?
作者: 衰人    時間: 14-10-2008 00:24

邊記到噤多匣 算啦師兄去其他地方買囉係咪
作者: gtoray    時間: 14-10-2008 07:36

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 14-10-2008 00:03 發表
講真...咁多間廠.....咁多種槍....咁多種匣.......點記得咁多....?

比較奇怪係......點解你自己又唔同人地單聲....?
我地唔記得就合情合理je....
作者: alexGTR    時間: 14-10-2008 08:30

what the saleman is it? not remember what the stuff they sale?
作者: starfox    時間: 14-10-2008 11:50

既然擺左出黎, 點解你唔指俾佢睇?
作者: gtoray    時間: 14-10-2008 12:02

引用:
原帖由 starfox 於 14-10-2008 11:50 發表
既然擺左出黎, 點解你唔指俾佢睇?
會唔會有d搞笑?
要個 customer 話返比個 sales 知佢地d貨響地下 ...?
作者: fai1976    時間: 14-10-2008 19:38

點解唔指返比佢睇好簡單. 我本來買前都係想緊買又得唔買又得. 佢同我講無我可以直情唔買. 我post禁攪野既關係就係因為, 佢同我講果句"一向都只係得20r 同30r嫁啦"依句說話我會覺得個sales好 pro. pro到成間我講明星星都唔知自己間鋪買緊咩. 一樣唔記得可以. 兩樣三樣唔記得都可以. 有無再多d唔記得呀. 仲要係間鋪最見光都只係得星星pmag, 我都想找下有無其他牌子放出黎. 可惜無囉.
作者: olka    時間: 16-10-2008 02:21

係咪 war4 大門果個star櫃? 果個係star專櫃, 給star做展出新產品之用, 有時個"門口櫃"放咗出來, 唔一定等如有大貨住架.
作者: holy1    時間: 16-10-2008 03:11

引用:
原帖由 olka 於 16-10-2008 02:21 發表
係咪 war4 大門果個star櫃? 果個係star專櫃, 給star做展出新產品之用, 有時個"門口櫃"放咗出來, 唔一定等如有大貨住架.
依句秒殺左樓主
作者: olka    時間: 16-10-2008 03:19

但如有標到價, 所以我都唔肯定. 之前的aws和fal, 店員都唔知貨品詳情的.
引用:
話說今日行入warx 見到一入門口左邊既櫃見到星星既50r匣賣, 見又唔係太貴

作者: fai1976    時間: 16-10-2008 06:57

引用:
原帖由 olka 於 16-10-2008 02:21 發表
行入warx 見到一入門口左邊既櫃見到星星既50r匣賣
仲有就係衣條佢sales話一向都無50r既link:
http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=4577
作者: Eddiem249    時間: 16-10-2008 14:39

http://www.starairsoft.com/category.php?categoryid=3
Star have 20, 30, 50 and 75 round P-mag, may be they do not have stock for what you want
作者: alex1219    時間: 17-10-2008 23:42

引用:
原帖由 fai1976 於 13-10-2008 22:11 發表
我仲行多次埋去睇唔係發雞盲麻. 都係確定無睇錯. 真係50r. 個50r係最近先放入去. 點解我知? 因為我早幾日先去買左隻20r. 果時問有無泥色佢果日話無只有黑色. 今日我見到既係隻50r 泥色. 所以我好肯定無錯. 自己賣緊咩 ...
fai1976 師兄... 我估war x D P-mag係果日先show出黎....
我12號去睇都未見有...
算巴啦~ 唔去哩間咪去第二間lo~ 價錢又唔係差好遠   
話唔定人地唔想賣俾你呢~
作者: alex1219    時間: 18-10-2008 00:15

引用:
原帖由 gtoray 於 14-10-2008 07:36 發表

我地唔記得就合情合理je....
下~! 咁做槍鋪D 員工咪要識曬全部牌子ge匣先做得?
作者: mujiadam    時間: 18-10-2008 01:08

引用:
原帖由 alex1219 於 18-10-2008 00:15 發表

乜程度上係...............
作者: alex1219    時間: 18-10-2008 01:11

嘩~! 利害利害
作者: adrianyahk    時間: 18-10-2008 01:21

引用:
原帖由 alex1219 於 18-10-2008 01:11 發表
嘩~! 利害利害
報紙檔個阿婆肯定知自己賣咩報紙啦呀嘛?
Seven員工都知有咩煙仔賣啦呀嘛?
街市魚檔阿叔都知今日有咩貨,邊條魚打邊條魚呀?
相機鋪員工都知自己有咩相機賣呀嘛?
五金鋪阿哥仔都知自己間鋪有咩賣啦呀嘛?
鞋鋪姐姐仔都知咩鞋有貨咩鞋冇貨,咩size有d貨放係邊啦呀嘛?

所以

槍鋪員工,唔知自己有咩匣賣....好似.....唔係好合理wor!

作者: alex1219    時間: 18-10-2008 01:43

咁又係~ adrianyahk兄... 你講得好岩~!
fai1976兄... 我真係燉你唔底啦~ 買唔到平 P Mag
作者: yukmalex    時間: 18-10-2008 03:02

比你都吳好去過間野到買,我去買GX 頭盔,但佢話得番一過,甘照買,周圖圍都冇,行轉腳3○分鍾後,番去睇D野,XXXX又有個新嘅放糸度,我以後都吳去呢間買野,有就有,冇就冇,咪哂手段
作者: fai1976    時間: 18-10-2008 07:15

所以我現在都唔去果到買野. 有d師兄覺得佢唔知係好合理既. 我都費事答. 衣到就係劉德華講既"今時今日禁既服務態度"係唔得囉
作者: allen.W    時間: 18-10-2008 08:50

引用:
原帖由 gtoray 於 14-10-2008 12:02 發表

會唔會有d搞笑?
要個 customer 話返比個 sales 知佢地d貨響地下 ...?
打暑期工做7仔
ok個D
試下被個客問時答唔到隨時可能系調查公司的特派員.月底?分數又減囉
尤其煙仔 最好賣個幾種醇萬、紅萬、醇薄、全綠 冰綠冰藍一定要知,唔系一陣又被經理照肺.....

作者: Hkpolice-Psu    時間: 18-10-2008 18:09

引用:
原帖由 alex1219 於 18-10-2008 00:15 發表

咩都唔識GE企舖面員工, 要尼做咩?

不如ONLINE SHOP啦, 自助
作者: bravohk    時間: 18-10-2008 19:23

七仔員工好多都唔知有咩煙架~試過好多次要打開個櫃指佢睇.....好多間都係咁~
作者: 高橋涼介    時間: 20-10-2008 02:34

其實槍鋪員工都係普通人姐.唔記得有新貨唔出奇...
好多時自己都會唔記得d野架啦...
我諗大家都會有咁既情況..其實件事好簡單//就咁同佢講番句..
你門口寫有得賣既...咁就已經解決左呢個問題!!
作者: 媽屎    時間: 20-10-2008 05:02

以前做野ge時候我都成日唔記得d貨架
作者: ysk    時間: 20-10-2008 19:45

唔記得唔緊要呀
記得去查咪得囉
有查過個客起碼'踞'd
作者: yukmalex    時間: 20-10-2008 21:56

雖然打份工,但糸鎗街有幾大,專業D,態度好D,D人買得開心,自然返轉頭
作者: olka    時間: 21-10-2008 17:58

其實唔記得都唔太責怪, 都係打工啫, warx都算係有禮貌果邊架啦

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0