標題: 有勞請教 [打印本頁]

作者: 七點六二    時間: 5-11-2008 16:07     標題: 有勞請教

唔好意思, 本人想問個好低B既問題, 請問想買部機打Gme,例 買PC機定係PS3 OR Xbox 好???煩請指教各位師兄...
作者: 0608    時間: 5-11-2008 17:20

Xbox 多game
作者: 七點六二    時間: 5-11-2008 17:38

引用:
原帖由 0608 於 5-11-2008 17:20 發表
Xbox 多game
玩唔玩到老?架...
作者: 0608    時間: 5-11-2008 19:20

玩到但上剛玩會俾人BAN IP
作者: gtoray    時間: 6-11-2008 01:13

引用:
原帖由 七點六二 於 5-11-2008 16:07 發表
唔好意思, 本人想問個好低B既問題, 請問想買部機打Gme,例 買PC機定係PS3 OR Xbox 好???煩請指教各位師兄...
如果係機迷向
360 會比較好
如果係影音迷, ps3
引用:
原帖由 0608 於 5-11-2008 19:20 發表
玩到但上剛玩會俾人BAN IP
唔係 ban ip
係 ban 部機
冇得上 live 同埋冇左保養
作者: 亞延    時間: 6-11-2008 02:31

引用:
原帖由 gtoray 於 6-11-2008 01:13 發表

如果係機迷向
360 會比較好
如果係影音迷, ps3

唔係 ban ip
係 ban 部機
冇得上 live 同埋冇左保養
題外話------聽過人講而家有方法可以攪到部野嘜Q都過到(真唔真唔肯定,但見過有人得,不過唔知有無期限),連MIC張保養貼紙維修佬可以搵張新既俾你都得,離譜到爆
不過真係唔好改機喇,我做過既360維修大約都有50台左右,當中改機既不離果一兩間工場.
可能都有舖唔嫌煩自己幫你改(睇過教程就知改佢比改其他機煩九十九倍)你玩得到無病無痛就會當我吹水
但好多改過既機你會見到佢地為左CPU散熱問題差在無得打雪種入去,最得人驚既放左二十粒C帽響CPU周圍我都見過
你唔知佢放入去做咩架,導風曹執鍚紙又有.總知就師父心情鍾情點散熱就點塞野入去啦就地取材,你玩到仲頂到一兩年既咪好囉,用唔到咪食x囉
易唔易壞我唔敢講買返去係咪即死,不過係易壞過原裝(老原都已經易壞)mic支魔杖又成日有花臣,而家又唔係十年前玩ps,ss.花少少錢支持下正版啦
mic都好俾心機去俾空間我地去享受遊戲,唔好打爛人地飯碗吧!
廢up完畢~多謝收看
作者: louisli    時間: 6-11-2008 13:44

pc game 雖然要每隔3-4年追一追hardware之外,其實玩game係不錯的選擇。除左價錢可以好平之外,唔同的game更加有fans會幫佢整mod,fine tune 遊戲性等等,出來的效果同像真度可以高過ps3, xbox...
而且用keyboard + mouse玩 RTS比起用joypad真係容易好多,玩fps都可以好快地反應、瞄準。你用3隻手指控掣前後左右,點都快過用一隻手指捽晒4個動作。

所以要我放棄pc gaming轉投遊戲機,實在係好難...
作者: 亞延    時間: 6-11-2008 14:17

引用:
原帖由 louisli 於 6-11-2008 13:44 發表
pc game 雖然要每隔3-4年追一追hardware之外,其實玩game係不錯的選擇。除左價錢可以好平之外,唔同的game更加有fans會幫佢整mod,fine tune 遊戲性等等,出來的效果同像真度可以高過ps3, xbox...
而且用keyboard + ...
我而家玩pc都係仲玩緊sim city 4
作者: 七點六二    時間: 6-11-2008 14:21

引用:
原帖由 louisli 於 6-11-2008 13:44 發表
首先多謝各位師兄相助, 如果本人想玩多d 3 D Game, 例如射擊, 賽車, "渣"飛機咁...
作者: louisli    時間: 6-11-2008 16:07

引用:
原帖由 亞延 於 6-11-2008 14:17 發表

我而家玩pc都係仲玩緊sim city 4
如果在console機玩,一定好辛苦
呢d point and click game點可以無mouse?
作者: Sophi_hk    時間: 6-11-2008 18:17

引用:
原帖由 七點六二 於 6-11-2008 14:21 發表

首先多謝各位師兄相助, 如果本人想玩多d 3 D Game, 例如射擊, 賽車, "渣"飛機咁...
xbox都有好多岩你玩既遊戲
射擊唔使多講
賽車有midmight club又有NFS又有Rally
"渣"飛機點可以唔玩下Ace Combat 6? 一月又有HAWX

其實想平唔一定玩老#既
二手都有好多平既選擇
隻碟花左又可以換
作者: 亞爾多    時間: 6-11-2008 22:00

射擊都係鐘意用pc玩
作者: louisli    時間: 6-11-2008 23:06

引用:
原帖由 亞爾多 於 6-11-2008 22:00 發表
射擊都係鐘意用pc玩
同感...
雖然xbox都有唔少呢d game,但控制真係靈活好多
三隻手指可以隨時左右左右咁走,唔同gamepad咁個analog要推返去中間先可以轉另一邊,或者用手指公捽個d-pad
作者: 亞爾多    時間: 7-11-2008 16:34

pc來說除左打機仲有好多野可以做
作者: 潛陣水    時間: 7-11-2008 18:34

引用:
pc要做到玩到正game 要7000+
ps3除左game貴,有so

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0