標題: 我支G & P M4 -tank 有個大問題 [打印本頁]

作者: redhk    時間: 15-11-2008 01:21     標題: 我支G & P M4 -tank 有個大問題

早前,終於買左支心頭好,M4 -TANK,不過有以下缺點
a.射速唔錯,夠快,但聲大兼彈散(不過我接受)
b.尾電托好難推最短,因為D電線頂住.再推會爛野,小心,小心
c. selector 比較鬆,容易走火
d.匣與鎗身虛位可以改善一下.但最大獲係

第一埸,原裝無改打CQB 室內.嚇死對面.因夠嘈.連自己人都為之側目,都避開我.
終於正如C Hing 話,第二埸,都末開場,就收工,開波箱,一看,電片斷到一地都係,個Bearing凸左出黎
心想......死.....爆散晒.左汁右汁.終於發覺禍首(G& P 廠)
原來 第二齒個左右Box Bearing 窿(hole)不對稱. 於是第二齒轉動歪埋一邊,又掃到波箱內壁.
現在Set 齒都Set 到走埋一邊.十分牙煙,希望捱埋下埸
打比香港代理...(叫你搵鎗店).去搵賣比我個間鋪,...(佢話搵代理.真比佢地玩死)
其實個Box值物錢,我只係覺得支鎗造得禁鬼好,無理由因為個波箱窿,搞到比人批死你G & P一兩埸就
掃齒.其實佢地賠唔賠都無所謂.希望G & P 能虛心聽下用家意見.
講真,以咁抵價錢,有齊應有正料.絕對超值.
希望各C Hing 如果剛買G & P . 請檢查一下波箱,免得落埸,比人笑你支鎗正,無得用

小心..小心...
作者: yeungm    時間: 15-11-2008 01:27

My same brand m4 commando have been playing for 2 years without modification and still work ok wor, i guess this only depends on your luck x!!
作者: pursuer    時間: 15-11-2008 01:34

引用:
原帖由 redhk 於 15-11-2008 01:21 發表

b.尾電托好難推最短,因為D電線頂住.再推會爛野,小心,小心
不嬲內電托入左電都唔可能推入/唔郁佢,呢個係常識
作者: redhk    時間: 15-11-2008 01:54     標題: b.尾電托好難推最短,因為D電線頂住.再推會爛野,小心,小心

說明書己經叫人入電前,要轉幾轉D電線,不過夠細心就應該設計好D.
無理由買架車反黎.個天窗淨係停車先用得.開車無得用.叫做常識咩

C HING !!!
作者: pursuer    時間: 15-11-2008 01:59

引用:
原帖由 redhk 於 15-11-2008 01:54 發表
說明書己經叫人入電前,要轉幾轉D電線,不過夠細心就應該設計好D.
無理由買架車反黎.個天窗淨係停車先用得.開車無得用.叫做常識咩

C HING !!!
別忘記你呢支係玩具槍
...定係你有不停伸縮個尾托既癖好?
作者: redhk    時間: 15-11-2008 02:31

依家D用家好精明,覺得設計左個功能出黎,又用唔到,不如用返個固定尾托.C-Hing 你一定係用緊固定尾托,唔明白伸縮尾托係咩
作者: VEC    時間: 15-11-2008 03:23

引用:
原帖由 redhk 於 15-11-2008 02:31 AM 發表
依家D用家好精明,覺得設計左個功能出黎,又用唔到,不如用返個固定尾托.C-Hing 你一定係用緊固定尾托,唔明白伸縮尾托係咩
好多人都prefer呢個crane stock入電ge功能同外觀多於能否同真野一樣伸縮吧? 尾柄入面個空間有限, 豬標d人諗到辦法都唔會整呢個有缺憾既設計...
作者: yeungm    時間: 15-11-2008 03:28

it's only a toy pal, no need to care that much la
P.S. my guns' stock is the same as your's, and i aslo cannot push all the way up
作者: fire23wong    時間: 15-11-2008 04:59

引用:
原帖由 redhk 於 15-11-2008 02:31 發表
咁你咪用電盒/尾通電/電袋 lor...
佢係用唔到架啦
都唔知你咁燥做咩,
你燥佢咪又係唔得...
作者: luke-luke    時間: 15-11-2008 10:41

我用hk416 個尾托...感覺不錯

圖片附件: tank.JPG (15-11-2008 10:41, 26.6 KB) / 該附件被下載次數 82

作者: 媽屎    時間: 15-11-2008 12:31

唔係wor~
d電線q得好就可以推到最入wor~
作者: pursuer    時間: 15-11-2008 23:21

引用:
原帖由 redhk 於 15-11-2008 02:31 發表
我兩支M4都用伸縮尾托,其中一支內電尾托,另一支用電袋
我想問你,支槍又唔係有後座力,真槍就話CQB/其他用途先縮短全長進行抵肩射擊,玩具槍都要!?
我諗除左方便儲藏之外,伸縮電托冇乜真正用途
有本事你可以鑼尾通放鋰電,前節/手柄放電,到時你鍾意連續伸縮個尾托三五七日都得,一秒挑戰20次都得,重唔正呀

作者: olka    時間: 17-11-2008 06:44

Crane Stock 放9.6電是可以縮到最短, 10.8的話會餘一格

作者: redhk    時間: 17-11-2008 20:54     標題: Crane Stock 放9.6電是可以縮到最短, 10.8的話會餘一格

多謝C Hing 幫忙.我個說明書無你噤詳細,對於希望自已支G & P 個靚伸縮托可以用既C hing ,非常有用.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0