標題: 想買狙 [打印本頁]

作者: hei    時間: 18-11-2008 22:11     標題: 想買狙

THX
引用:
1.拉狙
2.氣
3.黑色
4.牌子
5.$$
6.圖

作者: 高!高!高!    時間: 18-11-2008 22:21

你係想買"狙擊手"還是"狙擊槍"??
蛆是不用買的,生肉放幾日自然有.

唔係話"奇視"d新手,問之前自己睇吓搜集吓資料先得唔得!?
我話M24好你係唔係即買??
真係唔覺得搜集資料都係好好玩的一個部份咩???
作者: 0608    時間: 18-11-2008 23:21

氣動OR手拉?
作者: yu_felix    時間: 18-11-2008 23:34

想買咪去買lor~ 有咩要考慮?!
作者: Vindicator    時間: 18-11-2008 23:37

搜集吓資料先問我地啦
你又問得禁空
作者: devil-sniper    時間: 18-11-2008 23:51

引用:
原帖由 高!高!高! 於 18-11-2008 22:21 發表

我笑鳥................
作者: Davis    時間: 18-11-2008 23:58

引用:
原帖由 高!高!高! 於 18-11-2008 22:21 發表

認同呢位師兄所講既野
而且搜集資料亦可以學到野
作者: 0608    時間: 18-11-2008 23:59

"蛆是不用買的,生肉放幾日自然有."
絕句
作者: Vindicator    時間: 19-11-2008 00:03

1.拉狙------------------狙擊槍---->拉
2.氣--------------------咩氣
3.黑色------------------枝枝槍都係黑色,一係你自己噴色
4.牌子------------------禁多
5.$$-------------------$500-$xxxxxx都有
6.圖-------------------自己搜集資料同去貼圖大行動看看

作者: 媽屎    時間: 19-11-2008 00:09

希望幫到你
Model 700 Safari KS
牌子: Remington
價錢: $2,780/$3,000
手拉狙
力: 多過2面

作者: Vindicator    時間: 19-11-2008 00:22

牌子: 馬老2
價錢: $大約2000
電狙
作者: 資源回收筒=人=    時間: 19-11-2008 00:31

開始殺入cgf啦....
作者: mouselkm    時間: 19-11-2008 00:49

我推薦春田m1a(如果你是住在美國)
1.拉狙   上一次擋保養好的話可射光一個匣
2.氣     氣動式原理
3.黑色   可選有多種黑色柄選擇
4.牌子  春田兵工
5.$$   最平1500
6.圖   http://www.uberarms.com/long-guns-springfield.html
力    多度連sdu也要出動
作者: westdog    時間: 19-11-2008 07:57

其實如果語氣好d都會答下佢~
語氣差不在話下仲要連問問題都唔識問~
唔係講笑,我唔介意有新手上cgf發問,但係我好介意d語氣~
樓主,如果你問問題都咁求其咁係咪想我地都求其答你~?
作者: qkraymond    時間: 19-11-2008 15:53

引用:
原帖由 westdog 於 19-11-2008 07:57 發表
見到佢咁問發 , 真的是時下年青人的溝道方法 ,
講說話無頭無尾 , 單字 ..... 好似玩 ICQ 咁
作者: 路比    時間: 19-11-2008 16:11

見到佢個post,我會諗...到低係佢唔識打字丫,定係佢個keybord壞左呢?
好似係copy人地d單字砌埋黎出post
作者: bravohk    時間: 19-11-2008 20:32

樓主其實係高人!!出D問題等我地出醜~唔好答佢!!
作者: cato    時間: 19-11-2008 21:00

我都好討厭呢d字眼既topic..狙咩叫狙
作者: 豬肥    時間: 19-11-2008 21:08

佢又唔講明想買狙擊手定係狙擊槍
作者: sunny2014    時間: 19-11-2008 21:21     標題: 回復 19# 的帖子

係狙擊據點(買點)
作者: 高!高!高!    時間: 19-11-2008 21:33

引用:
原帖由 sunny2014 於 19-11-2008 21:21 發表
係狙擊據點
好貴,香港地價好貴....
都係買反蛆算

其實我最唔明,買玩具(任何玩具),唔係見到一款合眼緣,
之後就請教別人資料??
就算用CS術語,都起碼知道大慨係邊支槍,
我唔明...我唔明呀......!
作者: 飛哥仔    時間: 19-11-2008 21:59

引用:
原帖由 westdog 於 19-11-2008 07:57 發表
我真係覺得好似考試填格仔咁....好似填錯會比人丙咁....

我一d都唔想答...但見大家都講我都講下自己既feeling...
作者: rYaN    時間: 19-11-2008 22:41

引用:
原帖由 hei 於 18-11-2008 10:11 PM 發表
THX
1.拉狙<---食果d?
2.氣  <---咩氣
3.黑色<--好多都係
4.牌子<---你想要咩
5.$$<---你預幾$
6.圖<----簡左先算

作者: yeungm    時間: 19-11-2008 22:50

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-11-2008 21:33 發表

好貴,香港地價好貴....
都係買反蛆

其實我最唔明,買玩具(任何玩具),唔係見到一款合眼緣,
之後就請教別人資料??
就算用CS術語,都起碼知道大慨係邊支槍,
我唔明...我唔明呀......!
u need to buy a fridge man
the thing about his attitude, is also he reference his questions from other peoples' question, and juz take away a few words... x!!
作者: onibara    時間: 19-11-2008 23:11

雖然樓主問得不是太清楚, 但是小弟會盡能力答覆.

1. 這是指 "手拉狙擊鎗" 吧?
   其實, 看看自己的能力吧..如果是有錢的話可以買Marui的VSR-10系列, 這些的價錢大約在1200~1400之間.(小弟不是說整個系列都買下, 但如果樓主是有這樣的能力和想法便買吧.) 沒什麼錢的話可以買祖國生產的, 這些的價錢大約在500~800之間.

2. 這是指 "氣動狙擊鎗" 吧?
   如果樓主是想玩Wargame的話小弟不建議買, 因為"氣狙"的力度強大, 大多數是在1.6j~1.9j之間, 這樣非常非常小師兄會跟樓主打. 另一原因是, "氣狙"的力度是非常浮動, 小弟試過第一次試鎗時試出1.7j的力度, 再試, 試出1.4j的力度, 再試..試出1.06j的力度...休息一會再試便試出1.9j的力度.但如果樓主堅持要買的話, 可以想想買KJWorks的M700, 價錢方面是在1100~1400之間. 要不然便買Tanaka出品的吧..但價錢大約在3000~4000之間...

3. 很多都是啦...

4. 以上.

5. 以上.

6. 麻煩樓主請移玉步到圖片搜尋網頁自行搜尋, 帶來不便 敬請願諒.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0