標題: 請問cod5好唔好玩?? [打印本頁]

作者: leesiulong    時間: 20-11-2008 01:09     標題: 請問cod5好唔好玩??

玩cod4好正,而家cod5再去番二戰,十分期待,期實我都諗住買硬,不過睇下有冇師兄玩緊.!
作者: azraelwing    時間: 21-11-2008 12:21

故事好好玩...但係好短..
合作打故事..都好好玩
對戰   基本上同COD4差唔多 3 UAV 5炮轟 7放狗
角色技能都係差唔多,  多幾樣野而已..
槍..同COD4一樣.. 但係2戰化左XD
狗仔 個人覺得冇COD4既直昇機咁屈機XD

目前好似 正版同唔到番版玩..
所以幾乎所有 CN,HK SERVER都玩唔到.
我暫時係玩 KOR,JP,SG   SERVER  都幾快下..
作者: Pvt.King    時間: 21-11-2008 13:04

我就覺得cod2都好玩過佢...
作者: 亞爾多    時間: 28-11-2008 17:19

合作打故事即係點

聽講係咩"離線分割畫面"

即係咩?
作者: cccarlos    時間: 28-11-2008 17:33     標題: 回復 4# 的帖子

合作打故事即係點
having friends playing in the campaign with you, maximum 4 persons.

i suppose you're talking about split screen. it's just like playing GT, player 1's at one corner and the other 3 at the rest. this can be activated without an internet connection...
作者: Davis    時間: 28-11-2008 21:56

劇情緊湊度唔夠cod4咁正
但真係幾成功咁表達出戰爭黑暗面
作者: 亞爾多    時間: 29-11-2008 15:45

引用:
原帖由 cccarlos 於 28-11-2008 17:33 發表
合作打故事即係點
having friends playing in the campaign with you, maximum 4 persons.

i suppose you're talking about split screen. it's just like playing GT, player 1's at o ...
死喇係唔係我英文差......
睇唔明
作者: 飛哥仔    時間: 29-11-2008 18:37

引用:
原帖由 亞爾多 於 29-11-2008 15:45 發表

死喇係唔係我英文差......
睇唔明
可以同最多4人一齊玩劇情

i suppose you're talking about split screen. it's just like playing GT, player 1's at one corner and the other 3 at the rest. this can be activated without an internet connection...
我估你係講緊分割畫面吧. 就好似玩緊GT一樣, 玩家1係係一個角而其他3人就在其他角落, 就算沒有連上網都可以執行
作者: 亞爾多    時間: 29-11-2008 22:01

引用:
原帖由 飛哥仔 於 29-11-2008 18:37 發表

可以同最多4人一齊玩劇情

i suppose you're talking about split screen. it's just like playing GT, player 1's at one corner and ...
可能我唔止英文差,電腦都好差......

"玩家1係係一個角而其他3人就在其他角落"即係咩意思

順便問埋

COD4同5如果我屋企2部機想同時打multiplayer洗唔洗買2盒架
作者: Pvt.King    時間: 29-11-2008 22:07

引用:
原帖由 亞爾多 於 29-11-2008 22:01 發表

可能我唔止英文差,電腦都好差......

"玩家1係係一個角而其他3人就在其他角落"即係咩意思

順便問埋

COD4同5如果我屋企2部機想同時打multiplayer洗唔洗買2盒架
應該係好似cod4咁

圖片附件: 610xqd3.jpg (29-11-2008 22:07, 57.45 KB) / 該附件被下載次數 83

作者: peter195    時間: 30-11-2008 00:28

好正~
最後一關講紅軍攻入德國國會.....
D 音樂營造氣氛, 造得非常好
作者: 亞爾多    時間: 30-11-2008 15:47

引用:
原帖由 Pvt.King 於 29-11-2008 22:07 發表

應該係好似cod4咁
我玩PC版架

仲有COD4同5如果我屋企2部機想同時打multiplayer洗唔洗買2盒架......

屋企有兩個人想玩
作者: l.rankin    時間: 22-2-2009 10:52

cod 5 不如說系cod 4.5 , we r waiting 4 really cod 5
作者: 媽屎    時間: 22-2-2009 17:43

cod5爆血好似勁過cod4
作者: sheepl    時間: 22-2-2009 20:00

cod5 不是爆血好勁
只係打中某些位置才會爆
有時候會斷 ...
zoom 的時候周圍會糊掉算是比cod4 的畫面進步一點吧
作者: 拾哥    時間: 23-2-2009 12:34

我玩360版
覺得cod5 o既不同種類武器o既性能分野比cod4明顯
唔同槍種都有唔同o既特性
smg 唔再可以打得好遠,唔似cod4 支p90都幾屈機
仲有d bolt action rifle 都好好玩
鍾意二戰武器o既朋友,值得一玩
作者: Koman    時間: 23-2-2009 12:45

我玩 PS3 版, graphic 上冇 4 咁好, shadow 起牙太離譜.
但 Berlin 國會大廈 model 得好似.
武器特性都好像真, 起碼 MG42 都冇咁快 aim 到, 而且全部 iron-sight, 夠 raw.
作者: Pvt.King    時間: 23-2-2009 12:54

引用:
原帖由 拾哥 於 23-2-2009 12:34 發表
我玩360版
覺得cod5 o既不同種類武器o既性能分野比cod4明顯
唔同槍種都有唔同o既特性
smg 唔再可以打得好遠,唔似cod4 支p90都幾屈機
仲有d bolt action rifle 都好好玩
鍾意二戰武器o既朋友,值得一玩
唔好玩online都還可以既, 一到online, 根本完全唔似二戰,(偽)紅點鏡,滅聲器乜都有, 仲可以拎住mg42衝鋒陷陣, 又或者做日本仔拎住把k98來打
作者: l.rankin    時間: 23-2-2009 17:03

引用:
原帖由 Pvt.King 於 23-2-2009 12:54 發表

唔好玩online都還可以既, 一到online, 根本完全唔似二戰,(偽)紅點鏡,滅聲器乜都有, 仲可以拎住mg42衝鋒陷陣, 又或者做日本仔拎住把k98來打
smg + open sight + big mag = 无敌
作者: 拾哥    時間: 24-2-2009 12:51

引用:
原帖由 Pvt.King 於 23-2-2009 12:54 發表

唔...我都好同意,佢加果d乜q sight真係好離譜!
不過打online冇呢d元素又唔得o既,現實中都唔會有佢d perk啦
又唔駛太執著
有得用bolt action rifle 打online,又咁暢順
我好滿意
smg 加drum 又唔係好屈,遠距離一樣冇準頭...呢一點,我真係好滿意,武器分野大左好多!
作者: motospeeder    時間: 6-3-2009 18:14

你地玩是咩版本 ? xbox360 ? ps3 ? pc ?

我玩左只 cod 叫 world of war, 是分別有英軍, 美軍 同俄軍 以間場形式去玩的.
唔知係唔係係乎講緊的版本....

cod wow, 唯一唔好就是一定要自己去到某d位, 先可以觸發劇情.
如果唔去前, d 敵人就會一 直出.... =.=
d 槍就唔會好似前d版本, 唔會下下headshot.真係要打多幾槍先死.
而d   ai 都比cod4醒少少..... 尤其是d日本仔好正, 唔小心就比佢地刺死冇得走..
作者: 越南河粉    時間: 9-3-2009 01:56

始終戰爭GAME D創傷效果做得吾夠成熟~COD系列算係一個進步
作者: 亞爾多    時間: 10-3-2009 11:29

引用:
原帖由 motospeeder 於 6-3-2009 18:14 發表
你地玩是咩版本 ? xbox360 ? ps3 ? pc ?

我玩左只 cod 叫 world of war, 是分別有英軍, 美軍 同俄軍 以間場形式去玩的.
唔知係唔係係乎講緊的版本....

cod wow, 唯一唔好就是一定要自己去到某d位, 先可以觸發 ...
係依個版本,不過好似叫 world at war喎

同埋我地多數講多人連線打,唔係單人

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0