標題: 設計靶場? [打印本頁]

作者: MS    時間: 3-12-2008 21:50     標題: 設計靶場?

ms設計過三個靶塲........一個15M試槍靶塲(在火炭)一個air gun 10M靶場現在有客要求設計一個25M靶塲,設計靶場(不是靶塲設計) 首先要有什麽工具器材呢
首先一定要有TEMPLET無就係咁先
未完
各位有什麼寶貴意見呢,歡迎指教

作者: Vindicator    時間: 3-12-2008 21:52

木板
作者: louisli    時間: 3-12-2008 22:01

木板?打咩槍先?
作者: MS    時間: 3-12-2008 22:19

不是建靶塲材料.........是設計靶場的圖則........設計靶塲要得到當地官員批准 例如lo wu25M靶塲右手邊有馬路........但是証明安全 又怎樣計算呢

作者: Vindicator    時間: 4-12-2008 07:52

設計到不向馬路射
係馬路果邊起wall
作者: d@2007    時間: 4-12-2008 08:58

一塊草地空了了豎幾個靶?
靶後面唔可以有山如果唔係山上有人行過就有機會中流彈?
靶後面唔可以有樹林如果唔係入面有人行過睇佢唔到就有機會中流彈?
靶後面唔可以有海如果唔係海上有船駛過就有機會中流彈?
靶後面唔可以有路如果唔係路上有車行過就有機會中流彈?
作者: louisli    時間: 4-12-2008 10:46

引用:
原帖由 d@2007 於 4-12-2008 08:58 發表
一塊草地空了了豎幾個靶?
靶後面唔可以有山如果唔係山上有人行過就有機會中流彈?
靶後面唔可以有樹林如果唔係入面有人行過睇佢唔到就有機會中流彈?
靶後面唔可以有海如果唔係海上有船駛過就有機會中流彈?
靶後面 ...
咁後面應該有咩野?
作者: 路比    時間: 4-12-2008 14:02

後面要有個黑洞

認真:後面係唔係要做一個人工的小山
作者: MS    時間: 4-12-2008 18:15     標題: 回復 5# 的帖子

對不起馬路邊無牆喎
作者: MS    時間: 4-12-2008 18:24     標題: 回復 7# 的帖子

全中.........子彈打不穿個山,所以背山是最佳選擇........一般在歐洲無山多平地可建人工聚彈區用車吠除用鐵部份.............好似泰國示威燒車呔一個疊一個再用沙坭佈面..............這是最省錢方法

作者: MS    時間: 4-12-2008 18:36     標題: 回復 8# 的帖子

最佳提議.............知不知要多少錢...............睇下沙王霍x東咁發就知喇
作者: MS    時間: 4-12-2008 20:50

lo wu 25m靶塲由firer槍咀計200miles算是安全了,所以每人打自已的靶如第八firer打第一target咁就打出界了
作者: MS    時間: 4-12-2008 20:55

關於設計靶塲=同司機講設計道路 所以無乜人有與趣搭咀..........吹水啫唔啱聽講第樣
作者: CrazyBoy    時間: 5-12-2008 08:48

引用:
原帖由 MS 於 4-12-2008 20:55 發表
關於設計靶塲=同司機講設計道路 所以無乜人有與趣搭咀..........吹水啫唔啱聽講第樣
ms大佬講野點會唔岩聽
作者: seals    時間: 6-12-2008 11:20

引用:
原帖由 MS 於 3-12-2008 21:50 發表
ms設計過三個靶塲........一個15M試槍靶塲(在火炭)一個air gun 10M靶場現在有客要求設計一個25M靶塲,設計靶場(不是靶塲設計) 首先要有什麽工具器材呢
首先一定要有TEMPLET無就係咁 ...
一個15M試槍靶塲(在火炭)
應該是 joe Ho 這個..........
「槍王」..........

搜槍王武器庫 警檢逾千手槍
2007 九月 25 21:18:30 PDT 来源:文匯報美洲版
警方通宵搜查「槍王」何孟強位於沙田火炭的槍械庫,由於槍械庫槍彈太多,至昨日為止,共查核及檢走1,329件手槍及彈藥,今日將繼續點算餘下槍彈。至於槍械庫持牌人何孟強迄今仍未露面,有消息指他在內地被公安扣留,協助調查一宗槍械買賣案。

警員通宵留守火炭桂地街2號國際工業中心地下的何孟強槍械庫,據附近一間車行的劉姓職員稱,最近1個月已不見該槍械庫持牌人出現,他聽說該持牌人到外地參加射擊比賽,但亦有消息指他在內地被公安扣留。

持牌人傳被內地扣查

槍王」何孟強設在上址的槍械庫,是全港6個持牌槍械庫之一,據悉存放槍枝房間約300呎,四周鑲有4吋厚鋼板,槍枝放在架上,槍庫並有展覽室及維修室。警方每年巡查持牌槍械庫16次,核對槍的型號及數量,並會視察其保安情況,確定遵守法例,並能保證槍械妥善存放,才續發牌照。
作者: 文匯報美洲
作者: MS    時間: 7-12-2008 19:04     標題: 回復 15# 的帖子

江湖傳聞....何某已判刑..........有誰知怎樣入大陸警訊網呢
作者: MS    時間: 7-12-2008 19:13

ms閃咗幾日一個templet已做好係7.62mm.........在家百無好難整,因要好準確

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0