標題: 泰國有反對派塞機場。香港會唔會的士塞爆機場 [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 4-12-2008 01:00     標題: 泰國有反對派塞機場。香港會唔會的士塞爆機場

特首你唔怕認錯啦,反正都係錯開,唔差在錯埋呢次拿拿聲收返個白木的士計劃啦
我D貨再咁塞落去的士唔洗死。。。我死先
真係咁攪會唔會勁過84年,個市已經差,個個都愁.政府仲要未訓醒,而家人已經發窮惡
,政府幾時先肯如夢初醒.....俾返條路黎行下啦
作者: mid_te    時間: 4-12-2008 02:50

米係.....佢唔醒香港衰多兩錢
作者: MF    時間: 4-12-2008 07:34

引用:
原帖由 亞延 於 4-12-2008 01:00 發表
特首你唔怕認錯啦,反正都係錯開,唔差在錯埋呢次拿拿聲收返個白木的士計劃啦
我D貨再咁塞落去的士唔洗死。。。我死先
真係咁攪會唔會勁過84年,個市已經差,個個都愁.政府仲要未訓醒,而家人已經發窮惡
,政府幾時 ...
84?
作者: 亞延    時間: 4-12-2008 13:39

香港小歷史.....1984年既1月11日全港的士同業發生過一次大規模罷駁,以抗議當年運輸司批的士加價同時加埋登記稅,其後更變成暴動...
班的士佬真係玩死人....不過都唔怪得佢地,政府又係唔體察現況
作者: mujiadam    時間: 4-12-2008 13:42

頂佢個肺..我昨天10點45在青衣上車,平時半小時返到家,昨天1點鐘先返到...............................
作者: Boniface    時間: 4-12-2008 14:18

政府成日都推哂d以為為民好,但係最終害死全世界既政策出黎...
細心d諗都知,而家d的士司機好多都係靠短途客搵食
同埋你而家只減紅的唔減綠的係度搞分化,班的士佬唔火就有鬼
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-12-2008 14:41

政府不如諗諗d 綠的可以跨境,紅的唔可以的,應該可以"登"番綠的唔比入市區的特殊情況
作者: 餅    時間: 4-12-2008 15:06

引用:
原帖由 Boniface 於 4-12-2008 14:18 發表
政府成日都推哂d以為為民好,但係最終害死全世界既政策出黎...
細心d諗都知,而家d的士司機好多都係靠短途客搵食
同埋你而家只減紅的唔減綠的係度搞分化,班的士佬唔火就有鬼
加價唔係業界(即係班話事既車主)提出 , 再由政府審批(扯貓尾)咩 ?

當車資加左 , 車行就可以大條道理加租喇 ~
作者: L    時間: 4-12-2008 15:48

作者: Boniface    時間: 4-12-2008 17:01

你唔覺好怪雞既咩,由班車主話事根本就無可能幫到班司機
真正有困難既係班司機
有d常理都諗到呢個動議只係雪中送屎
作者: 亞延    時間: 4-12-2008 17:41

時間都係問題,而家政府一再俾局自己中.....
其實講真港英年代都已經夠玩死你地....點解果幾百平方公里地方都要分三區的士?
車資而家又唔係差得多,我愈來愈認同莊家....呀爺有心要特首做錯野,等你地作反
再咁落去唔洗40年,過多兩年港人自己移民上大陸.
作者: L    時間: 4-12-2008 17:51

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-12-2008 18:32

引用:
原帖由 亞延 於 4-12-2008 17:41 發表
時間都係問題,而家政府一再俾局自己中.....
其實講真港英年代都已經夠玩死你地....點解果幾百平方公里地方都要分三區的士?
車資而家又唔係差得多,我愈來愈認同莊家....呀爺有心要特首做錯野,等你地作反
再咁落去唔 ...
阿爺就唔係想佢做錯野的,不過特首無港人自港的能力je
作者: HunterX    時間: 4-12-2008 19:30

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-12-2008 14:41 發表
政府不如諗諗d 綠的可以跨境,紅的唔可以的,應該可以"登"番綠的唔比入市區的特殊情況
紅的牌暴跌價個下D人跳樓都似......

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-12-2008 22:39

引用:
原帖由 HunterX 於 4-12-2008 19:30 發表

紅的牌暴跌價個下D人跳樓都似......
各有各做je,綠的入唔到市區,紅的上唔到大陸
作者: RoyalMarine    時間: 5-12-2008 01:01

我相信大部份人搭的士都係搭短途多過搭長途, 例如趕時間果陣作為去鐵路站既駁腳.  以前搭程的士廿皮都有錢找返買盒野飲, 今次加得咁甘, 講真我都會時間預得充足 d 搭其他交通工具, 搭少左的士.

長途?! 我同其他香港人一樣, 梗係唔駛諗 call 八折囉著數啦! 所以咩打擊八折黨簡直多餘, 呢 d 野市場主導架嗟.

無能政府諗埋 d 屎橋今鑊真係累死 d 的士大哥, 又累埋愛分秒必爭但又少少孤寒既香港人.

作者: Boniface    時間: 5-12-2008 04:03     標題: 回復 11# 的帖子

我己經無諗住番黎香港了
作者: L    時間: 5-12-2008 10:12

作者: Boniface    時間: 5-12-2008 10:38     標題: 回復 16# 的帖子

好多時4,5個人一齊搭短途分分鐘平過搭巴士
而家政府咁搞擺明趕客

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0