標題: Canon EF 17-40 4F L 澳門試鏡相 [打印本頁]

作者: 亞龍    時間: 9-12-2008 21:11     標題: Canon EF 17-40 4F L 澳門試鏡相

早前兩日同公主大人&朋友過澳門行下,去前買左支Canon EF 17-40 4F L USM ,影左D試鏡相,發覺支17-40真係靚到冇朋友,阿高冇講錯,呢支L鏡真係又平又底又好用,D試鏡相唔洗帶個腦去影都又靚又出色,係到謝謝阿高先,我真係聽你講買齊 17-40 4F / 24-70 2.8 / 70-200 2.8 IS 架
唔記得左講,我只係用 10D 機身..........唔知改用 5D 之後又會點呢??

作者: 亞龍    時間: 9-12-2008 21:19

支鏡係水貸,上旺電買 $ 4650..............
作者: m4devastator    時間: 9-12-2008 21:36

好令!!係指.....

1740.
作者: 高!高!高!    時間: 9-12-2008 22:17

有晒這三個焦距,真係滿足晒任何類型的拍攝!
作者: suen    時間: 9-12-2008 22:39

More photos........av show, please!
作者: sam^^    時間: 9-12-2008 22:42

引用:
原帖由 suen 於 9-12-2008 22:39 發表
More photos........av show, please!
plz~~
作者: Elf    時間: 9-12-2008 23:22     標題: 回復 4# 的帖子

澳門跑車
作者: 亞龍    時間: 9-12-2008 23:28

引用:
原帖由 Elf 於 9-12-2008 23:22 發表
澳門跑車
咁就要 1D III + 300 2.8/400 2.8 La............
不過阿高講的只係平常玩家......
做玩家做到有1D III + 300 2.8/400 2.8 ,太唔平常La...
作者: 亞龍    時間: 9-12-2008 23:37

引用:
原帖由 suen 於 9-12-2008 22:39 發表
你要呢D???

鏡頭係 小白IS 70-200 2.8F IS
作者: 高!高!高!    時間: 9-12-2008 23:40

引用:
原帖由 亞龍 於 9-12-2008 23:28 發表
咁就要 1D III + 300 2.8/400 2.8 La............
不過阿高講的只係平常玩家......
做玩家做到有1D III + 300 2.8/400 2.8 ,太唔平常La...
幾萬之o麻. 好平常耶.
作者: 亞龍    時間: 9-12-2008 23:42

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-12-2008 23:40 發表

幾萬之o麻. 好平常耶.
唔係唔平常...........係唔正常先真!!!
作者: adrianyahk    時間: 9-12-2008 23:46

我諗起小飛象的萄餐...即刻好肚餓!

(果個男人....鷹哥?)

17-40上到5D可能會有少少wide,如果去旅行影景就wonderful, 平時出街就可能....差少少~
作者: 高!高!高!    時間: 10-12-2008 00:22

引用:
原帖由 亞龍 於 9-12-2008 23:42 發表

唔係唔平常...........係唔正常先真!!!
le d鏡,一係公司買,一係專影某題材經常用到,一係開"林寶""馬沙"果D人先買得起.......
正常人都係買個1.4/2X,300/f4算.........

題外話,依家D 300,400.../f2.8用晒喼神,冇左已前個箱,冇得座冇得企高,
作者: 阿明    時間: 10-12-2008 00:34

冇喇??? 鷹哥d表演呢???
作者: 高!高!高!    時間: 10-12-2008 00:46

澳門真係一個好有學術氣分嘅地方.

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 10-12-2008 01:09

睇番miypko 個blog 講佢都好似有去
作者: 亞龍    時間: 10-12-2008 01:43

再來一點 SM 口味的!!

作者: 10_david    時間: 10-12-2008 02:35

嘩!!!!!!!!!! 真係有相喎, 龍哥!
咁果D................... kekekekekeke
作者: m4devastator    時間: 10-12-2008 14:35

引用:
原帖由 亞龍 於 10-12-2008 01:43 發表
再來一點 SM 口味的!!

?rot=0

http://a02-b02.m ...
SM..正正正
作者: suen    時間: 10-12-2008 21:02

More........more more.........more more more
作者: louisli    時間: 11-12-2008 01:10

幾彩喎~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0