標題: 5D入手時機? [打印本頁]

作者: Elf    時間: 27-12-2008 02:54     標題: 5D入手時機?

各位有5D既師兄, 唔知你地有無覺得VF唔夠大或者飛鏡既問題
我想買番部二手5D replace部400D出街, 做係驚2樣野:
1) VF同400D一樣咁細就死 , 望完1仔VF望400D想死. 我想知5D VF究竟大唔大?
2) 飛鏡... 我諗住買二手, shutter count 1萬左右, 但係驚飛鏡.. 如果行貨保養過左, 飛鏡會唔會整呢?
唔該晒
作者: adrianyahk    時間: 27-12-2008 03:47

1) 我覺得大過40D果d好多,係1仔既8成左右啦~
2) 未飛鏡,好似話近呢一年果d都唔會ga ma? 好似點都係俾錢整....
作者: CrazyBoy    時間: 27-12-2008 09:47

canon有得計失打count架咩??
作者: patrick16    時間: 27-12-2008 10:07

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2008 03:47 發表
1) 我覺得大過40D果d好多,係1仔既8成左右啦~
2) 未飛鏡,好似話近呢一年果d都唔會ga ma? 好似點都係俾錢整....
2. Canon 唔係認左頭會免費維修咩?
作者: ATM    時間: 27-12-2008 12:00

1. 5D VF好似係96%, 5DII 98%, 但因為變左做FF 你會發覺世界光左,同大左好多!
2. canon好似係免費維修,只很飛鏡

作者: adrianyahk    時間: 27-12-2008 15:23

引用:
原帖由 ATM 於 27-12-2008 12:00 發表
1. 5D VF好似係96%, 5DII 98%, 但因為變左做FF 你會發覺世界光左,同大左好多!
2. canon好似係免費維修,只很飛鏡
Elf兄用開1仔... 一定覺得細左..
作者: Elf    時間: 28-12-2008 16:12     標題: 回復 6# 的帖子

我出街snapshot用400D, 絕對無野可以再細
作者: adrianyahk    時間: 29-12-2008 02:34

引用:
原帖由 Elf 於 28-12-2008 16:12 發表
我出街snapshot用400D, 絕對無野可以再細
咁得啦~
作者: Elf    時間: 30-12-2008 22:48

依家咩價位? 我見連直度, 10K count, 9千8蚊..
作者: adrianyahk    時間: 30-12-2008 22:59

引用:
原帖由 Elf 於 30-12-2008 22:48 發表
依家咩價位? 我見連直度, 10K count, 9千8蚊..
都冇得count,吹乜都得啦~
作者: Kuznetsov    時間: 30-12-2008 23:34

沒圖沒真相
作者: adrianyahk    時間: 30-12-2008 23:58

我覺得08年前既機都唔好入...太危險啦!飛鏡點算!
作者: Kuznetsov    時間: 31-12-2008 00:04

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-12-2008 23:58 發表
我覺得08年前既機都唔好入...太危險啦!飛鏡點算!
u mean
作者: Elf    時間: 31-12-2008 00:55

所以我買換左鏡箱個D

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0