標題: [WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區 [打印本頁]

作者: jabberwock624    時間: 28-12-2008 23:08     標題: W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

睇0左好多W@ M4A1白老鼠報到區 D 師兄會同我們分享佢地買既OPTION PARTS野,但比較少提件OPTION PARTS得唔得!
( 可能D師兄未預到問題都唔定! 有錯莫插! 請見諒! )
有時都會比D師兄毒到!
有感而發出呢個POST.希望大家都有得著!
易希望師兄們一齊分享自己既經驗 ( 不論成功或失敗! )
先謝各位師兄們.

第一個發現:原廠W@ SPEED BOLT SET + SHXXTER 既尾通 = BOLT LOCK NO PROB.
BOLT LOCK 唔到 係尾通既問題!
唔排除原裝尾通都得?!但我測試過得 SHXXTER ,G N P 既尾通都O.K. ( 須ADJ.距離 . 自己試試!)
作者: jabberwock624    時間: 28-12-2008 23:18

copy DD 骨係真數牙
G N P金身及膠身都必須加工才能安裝!
作者: jabberwock624    時間: 28-12-2008 23:32

PR0 0岩 既 HOP-UP SET ( 負壓飛機)
無論你用馬記或第一既HOP-UP膠 都無乜分別!
但係唔可以用正壓飛機! ( 單發問題唔大,連發時包你打冇幾發就小便彈OR JAM彈JAM餐死 )
白飛機+鋁BOLT都唔得 ( 飛標上或下都冇裝彈弓)

作者: lololo    時間: 28-12-2008 23:43

唉...有排學..有排搞..-.-
真係有d想放棄...買支我們牌算數..但個銅膽真係
作者: 桸藍    時間: 29-12-2008 00:28

見到wii 版m4有個topic講裝parts,
一直都想有人開番個w@的,但因小弟不才,
冇野分享到比人,謝謝樓主完我心願,同時希望w@的m4
槍主全力分享心得
作者: 桸藍    時間: 29-12-2008 00:30

不如除咗內部,外觀都講多d la,
以小弟所知真槍grip,stock都可以直上,
等小弟入手裝好後會放圖
作者: PMX    時間: 29-12-2008 00:51

小弟想問下 , 井勝依家究竟咩情況 ............

碎彈 ,花曬,  jam 彈果d 有無得自己執 ?

同埋係咪有新版本 ?? 又咩正負壓槍機 ..........負壓個後助力勁低 .........

我唔想再慢慢自己換 , 如果換個hop up , 或者執執會順既 , 我想買井勝 ......
作者: hermanht    時間: 29-12-2008 01:07

引用:
原帖由 lololo 於 28-12-2008 23:43 發表
咁睇你堅唔堅持到and配唔配有一支完美的WA M4了.

咪當玩一支PTW價錢但係有得分期and玩住先的高階玩具槍囉~
作者: g36k007    時間: 29-12-2008 01:38

引用:
原帖由 jabberwock624 於 28-12-2008 23:18 發表
copy DD 骨係真數牙
G N P金身及膠身都必須加工才能安裝!
请问要在哪些部位加工?谢谢!
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 08:15

引用:
原帖由 lololo 於 28-12-2008 23:43 發表
我都有d師兄買0左!
都唔係好W@好多! 眼見打一場,整槍都整0左幾場!
得過平字!
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 08:18

引用:
原帖由 hermanht 於 29-12-2008 01:07 發表

咁睇你堅唔堅持到and配唔配有一支完美的WA M4了.

咪當玩一支PTW價錢但係有得分期and玩住先的高階玩具槍囉~
絕對同意!
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 08:19

引用:
原帖由 g36k007 於 29-12-2008 01:38 發表

请问要在哪些部位加工?谢谢!
LOCK 住外管位置.
作者: lololo    時間: 29-12-2008 15:18

新人報到!
由8月諗同忍到琴晚...
今日終於領養左佢..

試鎗時用134gas己經覺得好過引...
返到屋企揾猛將兄篤吓佢下面.....隻匣..

一開auto...噢 Ki Mo ji....條野((條bolt))揪送既感覺 .. 好充實..好盪樣哦 ..
比佢chok到成身震哂

但由於佢來自三角州...佢副body同肌膚就真係差到冇朋友...

((請問ching們..有冇咩魚骨係好似個"縮"米筒甘裝架...))

作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 21:11

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 15:18 發表
新人報到!
今日終於領養左佢..

試鎗時用134gas己經覺得好過引...
返到屋企揾猛將兄篤吓佢下面.....隻匣..

一開auto...噢 Ki Mo ji....條野((條bolt))揪送既感覺 .. 好充實 ...
DD既奧米加系列~
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 21:14

引用:
原帖由 PMX 於 29-12-2008 00:51 發表
小弟想問下 , 井勝依家究竟咩情況 ............

碎彈 ,花曬,  jam 彈果d 有無得自己執 ?

同埋係咪有新版本 ?? 又咩正負壓槍機 ..........負壓個後助力勁低 .........

我唔想再慢慢自己換 , 如果換個hop up ...
SORRY ! 我只有買W@ ONLY ! 幫你唔到師兄!

作者: hihi307    時間: 29-12-2008 21:53

其實而家WA M4 啲parts出齊咪呢?? 可唔可以自己執parts砌呢??
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 21:58

在這裡,特別多謝2位出錢出力既兄弟....
偉大既"人民子弟兵"阿JAM,
同埋"情場浪子"BALL BALL!
如果唔係同時一齊整三把W@
每把W@都風格都唔同.
雖然大多都係用相同品牌既零件.
但所遇到既問題有D唔同.
唔係有2位兄弟完全交比我自由發揮及精神上支持既話....
我都諗過放棄...
最後終於都將所遇到既問題一一解決!
作者: lololo    時間: 29-12-2008 22:00

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 21:11 發表

DD既奧米加系列~
thanks Ching!!

COpy野得唔得?
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 22:01

引用:
原帖由 hihi307 於 29-12-2008 21:53 發表
其實而家WA M4 啲parts出齊咪呢?? 可唔可以自己執parts砌呢??
未出齊,但出0左接近8~9成parts!
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 22:10

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:00 發表

thanks Ching!!

COpy野得唔得?
相同 ,但Delta Ring要"汁一汁"D位! ( 好似太陽果件PARTS呢. )
作者: lololo    時間: 29-12-2008 22:14

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:10 發表

相同 ,但Delta Ring要"汁一汁"D位! ( 好似太陽果件PARTS呢. )
可以大概話我知點汁嗎??需要咩架生呢
需唔需要拆隻delta ring 出泥搞??

10萬個唔該ching!!
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 22:24

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:14 發表

可以大概話我知點汁嗎??需要咩架生呢
需唔需要拆隻delta ring 出泥搞??

10萬個唔該ching!!
需要拆隻delta ring 出泥搞
用銼銼走大約1.5MM左右( 太陽環最外部既圓周 )
然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
*組裝時無須組裝整個delta ring SET

作者: lololo    時間: 29-12-2008 22:30

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:24 發表

然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
Thx ching!!你真係好人

即係要買埋拆delta ring 個支野??
-.-其實我連delta ring 點拆都唔識....

仲有請問copy 果隻volta 摺sigh可以裝嗎..

sorry ching...我甘麻煩..甘多野問

作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 22:45

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:30 發表

Thx ching!!你真係好人

即係要買埋拆delta ring 個支野??
-.-其實我連delta ring 點拆都唔識....

仲有請問copy 果隻volta 摺sigh可以裝嗎..

sorry ching...我甘麻煩..甘多野問
我諗師兄要先拆埋支外管度一度摺sigh個位0岩唔0岩位 ( 0個兩個洞口位 )先好入貨.
作者: lololo    時間: 29-12-2008 23:20

ching..仲有1個問題...個barrel nut wrench要買咩牌子?
作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 23:26

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 23:20 發表
ching..仲有1個問題...個barrel nut wrench要買咩牌子?
原裝W@0個個便可!
作者: lololo    時間: 29-12-2008 23:42

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 23:26 發表

原裝W@0個個便可!
sorry ching..我指拆delta ring 果支架生..係咪個個牌子既delta ring都拆到??

作者: jabberwock624    時間: 29-12-2008 23:50

可以用*牌
一物兩用 ( 易可拆尾通用 )
但留意果三條凸出0黎既柱是否平衡 ! ( 我見過奇中有兩條柱係斜向上! )

作者: lololo    時間: 29-12-2008 23:57

咦??要拆delta ring 出泥咪即係要拆個front sight??
個front sight係咪拍左下面果2條pin 就連gas tube拉出泥??

sorry..整鎗我真係一無所知 -.-
作者: 桸藍    時間: 30-12-2008 00:02

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 23:57 發表
咦??要拆delta ring 出泥咪即係要拆個front sight??
個front sight係咪拍左下面果2條pin 就連gas tube拉出泥??

同我一樣,識玩唔識整,為有比人(錢)整
作者: d.s    時間: 30-12-2008 00:08

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 23:57 發表

YES
作者: d.s    時間: 30-12-2008 00:09

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 15:18 發表
新人報到!
今日終於領養左佢..
請問ching們..有冇咩魚骨係好似個"縮"米筒甘裝架
BF牌CASV
作者: d.s    時間: 30-12-2008 00:11

引用:
原帖由 jabberwock624 於 28-12-2008 23:08 發表
睇0左好多W@ M4A1白老鼠報到區 D 師兄會同我們分享佢地買既OPTION PARTS野,但比較少提件OPTION PARTS得唔得!
( 可能D師兄未預到問題都唔定! 有錯莫插! 請見諒! )
有時都會比D師兄毒到!
有感而發出 ...
支持!!
不過建議牌子可出全名,否則新朋友會一頭霧水.
作者: d.s    時間: 30-12-2008 00:18

引用:
原帖由 jabberwock624 於 28-12-2008 23:08 發表
第一個發現:原廠W@ SPEED BOLT SET + SHXXTER 既尾通 = BOLT LOCK NO PROB.
BOLT LOCK 唔到 係尾通既問題!
唔排除原裝尾通都得?!但我測試過得 SHXXTER ,G N P 既尾通都O.K. ( 須ADJ.距離 . 自己試試!)
原廠 WA SPEED BOLT SET 設定上係唔比Bolt Lock,唔關Shooter尾通事,
而GP尾通附送避震膠厚度有分別,落兩粒已不能Bolt Lock.
作者: hermanht    時間: 30-12-2008 08:02

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:24 發表

然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
但係我昨天買個身番來都唔洗執, only要輕輕磨一磨卡匣閂果道is ok. 所以執唔執, 點執, 都係買左番來先算.
作者: jabberwock624    時間: 30-12-2008 08:20

引用:
原帖由 hermanht 於 30-12-2008 08:02 發表

但係我昨天買個身番來都唔洗執, only要輕輕磨一磨卡匣閂果道is ok. 所以執唔執, 點執, 都係買左番來先算.

雖要銼紅色既地方! ( W@原裝果個 )
作者: jabberwock624    時間: 30-12-2008 08:26

引用:
原帖由 d.s 於 30-12-2008 00:11 發表

支持!!
不過建議牌子可出全名,否則新朋友會一頭霧水.
YES SIR
作者: lololo    時間: 30-12-2008 11:06

引用:
原帖由 d.s 於 30-12-2008 00:09 發表

BF牌CASV
ching 請問BF牌係全名...定係short form??
我揾唔到既...
作者: one2free    時間: 30-12-2008 11:41

引用:
原帖由 lololo 於 30-12-2008 11:06 發表

ching 請問BF牌係全名...定係short form??
我揾唔到既...
你去邊樹搵? 槍街有條巷仔叫潮流地域,賣最多大陸野果間有,我都買左件,係就係貴左少少,不過都算值回票價,起碼啱裝啱數
作者: kwl    時間: 30-12-2008 11:51

引用:
原帖由 one2free 於 30-12-2008 11:41 發表

你去邊樹搵? 槍街有條巷仔叫潮流地域,賣最多大陸野果間有,我都買左件,係就係貴左少少,不過都算值回票價,起碼啱裝啱數
請問件野輕唔輕?
作者: lololo    時間: 30-12-2008 12:10

引用:
原帖由 one2free 於 30-12-2008 11:41 發表

ching係咪有vltor字果隻??幾$倒??
我仲諗緊裝條DD omega 定CASV好...
作者: d.s    時間: 30-12-2008 23:53

引用:
原帖由 kwl 於 30-12-2008 11:51 發表

請問件野輕唔輕?
輕!!

圖片附件: DSCF1910_resize.jpg (30-12-2008 23:53, 95.09 KB) / 該附件被下載次數 205

作者: hermanht    時間: 31-12-2008 00:18

引用:
原帖由 lololo 於 30-12-2008 12:10 發表

ching係咪有vltor字果隻??幾$倒??
我仲諗緊裝條DD omega 定CASV好...
DD好似要dum牙先裝到啊

我想用番RIS, But佢原本果條又唔係咁靚, 睇落又好似冇咩選擇咁...
作者: lololo    時間: 31-12-2008 00:34

引用:
原帖由 hermanht 於 31-12-2008 00:18 發表

DD好似要dum牙先裝到啊

我想用番RIS, But佢原本果條又唔係咁靚, 睇落又好似冇咩選擇咁...
我裝左條DD omega 7"..
但唔夠力拆delta ring出黎"錯",所以直接"錯"條骨

都叫做裝到..不過上下骨個駁口有條1mm既gap..

作者: felixcat    時間: 31-12-2008 12:54

引用:
原帖由 d.s 於 30-12-2008 23:53 發表

輕!!
襯得好靚仔
作者: d.s    時間: 1-1-2009 01:11

引用:
原帖由 felixcat 於 31-12-2008 12:54 發表

襯得好靚仔
過獎了...還不只是用錢堆出來的....快破產了.....
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 00:13

今日試0左三樣0野...
第一: 換0左個RATECH個鎚.( 只換鎚其他野係原裝! )
        如果用原裝鎚效果係順既話...
        用0左佢直頭要用個爽字0黎形容!
第二:換0左個白飛機+鋁BOLT SET.( 只換這SET野其他都係原裝! )
        用0左佢比原裝0個SET快D同震得勁D!
第三:個HOP-UP 座都攪 DIM 0左! ( 原裝飛機都有D問題 , 約打7排匣左右.)
作者: lololo    時間: 2-1-2009 12:24

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 00:13 發表
今日試0左三樣0野...
第一: 換0左個RATECH個鎚.( 只換鎚其他野係原裝! )
        如果用原裝鎚效果係順既話...
        用0左佢直頭要用個爽字0黎形容!
第二:換0左個白飛機+鋁BOLT  ...
ching 請問個鎚難唔難換???
另外請問鋁BOLT係咩品牌??
作者: lololo    時間: 2-1-2009 12:39

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 12:24 發表

仲想知隻RA tech bolt係咪好似有D問題,
好似話好"林",同原裝飛機唔夾??

甘仲有咩牌子既bolt比較好呢??...又揾唔到prime果隻 -.-

Thanks
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 13:36

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 12:24 發表

唔難,只是兩個大啤鈴銼走0.45mm便無須格外買 Parts 都 o.k.穩 (用番wa個c-ring.你亦可以唔銼,但難保d parts會唔會打打0下唔0左)

完成後

?v=0
白飛機+鋁BOLT好似係g n p ( 但冇g n p個牌! )

作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 13:42

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 12:39 發表

仲想知隻RA tech bolt係咪好似有D問題,
好似話好"林",同原裝飛機唔夾??

甘仲有咩牌子既bolt比較好呢??...又揾唔到prime果隻 -.-

Thanks
我諗呢d野冇得講咩牌子既bolt比較好d! 因為佢始終係消耗品!
自己覺得支持得到用邊個牌子既bolt就用邊個 ( 我選平bolt! )

作者: lololo    時間: 2-1-2009 16:20

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 13:42 發表

我諗呢d野冇得講咩牌子既bolt比較!因為佢始終係消耗品!
自己覺得支持得到用邊個牌子既bolt就用邊個 ( 我選平bolt  )
Thanks ching~~
原來GnP有出bolt架?..收工落去買定隻做士啤先
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 21:35

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 16:20 發表

Thanks ching~~
原來GnP有出bolt架?..收工落去買定隻做士啤先
我都唔清楚係唔係GnP(因為槍店話係.你都係當佢係無印啦!)
另外右有新0野

WA Reinforced Spring & Pin Set
作者: lololo    時間: 2-1-2009 21:43

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 21:35 發表

我都唔清楚係唔係GnP(因為槍店話係.你都係當佢係無印啦!)
另外右有新0野

WA Reinforced Spring & Pin Set
唔該Ching..我買左你講果隻bolt連白飛機啦
原裝隻bolt有塊黑色膠,係咪要拆出泥,裝落隻鋁bolt虔架??..

另外想知隻bolt lock 點拆 -.-
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 22:09

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 21:43 發表

原裝隻bolt有塊黑色膠,係咪要拆出泥,裝落隻鋁bolt虔架??..

另外想知隻bolt lock 點拆 -.-
我買係一 set 0個種 無須加工.即買即用!

如圖先拆走個E-RING,再拆埋WA MEAU講既7號仔便可!
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 22:19

[quote]原帖由 lololo 於 2-1-2009 21:43 發表

另外想知隻bolt lock 點拆 -.- [/quote
請問有冇圖睇你件PARTS有D乜野PARTS跟埋?
作者: lololo    時間: 2-1-2009 22:41

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 22:19 發表
[quote]原帖由 lololo 於 2-1-2009 21:43 發表

原裝隻bolt有塊黑色膠,係咪要拆出泥,裝落隻鋁bolt虔架??. ...
就係下面圈住果塊膠, 隻冇印bolt冇跟..我用返WA果粒((Parts 7)),不過有小小鬆

個bolt stop 都裝埋 ((差D跌左條小pin pin))
但lock bolt時好似升得好高甘,,唔知有冇裝錯

作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 22:52

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 22:41 發表

就係下面圈住果塊膠, 隻冇印bolt冇跟..我用返WA果粒,不過有小小鬆

個bolt stop 都裝埋 ((差D跌左條小pin pin))
但lock bolt時好似 ...
我買0個隻有跟埋7號仔 (一樣都有小小鬆)
請問師兄個bolt stop係乜品牌?
期待師兄用後報告!
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 22:57

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 22:41 發表

就係下面圈住果塊膠, 隻冇印bolt冇跟..我用返WA果粒((Parts 7)),不過有小小鬆

但loc ...
師兄,我睇過原裝同你依加0個個差不多!
作者: lololo    時間: 2-1-2009 23:06

首先唔該哂jabberwock624 ching不嫌其煩甘解答我!!

隻Bolt stop 係GnP既, 感覺良好!!
仲換埋GnP既鋁HR尾頂 加埋隻新bolt同飛機

1個字型容...爽

遲下換埋GnP 既 Reinforced Spring & Pin Set, hopup 同steel hammer, 就可以正式上戰啦
作者: jabberwock624    時間: 2-1-2009 23:24

引用:
原帖由 lololo 於 2-1-2009 23:06 發表
首先唔該哂jabberwock624 ching不嫌其煩甘解答我!!

隻Bolt stop 係GnP既, 感覺良好!!
仲換埋GnP既鋁HR尾頂 加埋隻新bolt同飛機

1個字型容...爽

遲下換埋GnP 既 Reinforced Spring & Pin Set, hopu ...
其實我多謝你先真!肯係呢度分享你個人既經驗!
作者: lololo    時間: 3-1-2009 00:20

問題出現!!!!!!

打左3匣後,彈匣嘩佬唔識回位..

正確泥講係回位速度極幔.....唔知係知噴得太多silicon
作者: hermanht    時間: 3-1-2009 00:40

引用:
原帖由 jabberwock624 於 2-1-2009 22:09 發表

我買係一 set 0個種 無須加工.即買即用!

如圖先拆走 ...
好似唔錯wow, total幾多個大洋? 買多條打game都好~
作者: d.s    時間: 3-1-2009 02:05

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 00:20 發表
問題出現!!!!!!

打左3匣後,彈匣嘩佬唔識回位..

正確泥講係回位速度極幔.....唔知係知噴得太多silicon
silicon寧少莫多,但你嘅情況似係Valve o-ring問題,建議你折出來檢查一下,
PS.記得放晒氣先!!
作者: d.s    時間: 3-1-2009 02:05

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 00:40 發表

好似唔錯wow, total幾多個大洋? 買多條打game都好~
around $ 6XX
作者: lololo    時間: 3-1-2009 02:13

引用:
原帖由 d.s 於 3-1-2009 02:05 發表

silicon寧少莫多,但你嘅情況似係Valve o-ring問題,建議你折出來檢查一下,
PS.記得放晒氣先!!
搞掂~~真係KY問題!!!
宜加正常返哂

...但我犯左好多ching拆M4匣晒既錯.....整斷左上彈果邊個兩隻腳
作者: d.s    時間: 3-1-2009 02:35

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 02:13 發表

整斷左上彈果邊個兩隻腳
Me too~~
作者: hermanht    時間: 3-1-2009 12:27

引用:
原帖由 d.s 於 3-1-2009 02:05 發表

around $ 6XX
咁平?   

太好了
作者: lololo    時間: 3-1-2009 14:54

如果隻飛機, 果頭係黑色,個身金色
開鎗時視覺效果可能仲正
作者: hermanht    時間: 3-1-2009 17:30

bolt連白色飛機, 街價 $ %))

G & P  HR尾頂 $ !!)  

國狗價
作者: lololo    時間: 3-1-2009 18:21

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 17:30 發表
bolt連白色飛機, 街價 $ %))

G & P  HR尾頂 $ !!)  

國狗價
甘你買左未
轉頭去買GP hammer 同 spring set
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 18:39

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 12:27 發表

咁平?   

太好了
今日見$%))都有!  但我$^))入手

作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 18:57

想請問d.s兄:
個P牌自創 Hop-Up 座( WAM4-010,可用AEG內管)
用後力量會否大減?
同時AEG內管長度係多少?
你用緊正壓or負壓飛機?
謝!

作者: hermanht    時間: 3-1-2009 19:21

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 18:21 發表

甘你買左未
月頭個金身用左唔小銀彈, 我等新年果波back up來到先買~

今日只係執左一個HR尾頂
作者: lololo    時間: 3-1-2009 19:35

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 18:21 發表

甘你買左未
我都想請教d.s 兄,隻hammer 用ra 定gp 好。
邊隻會易裝d呢?
Thanks
作者: ayaka    時間: 3-1-2009 20:00

我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 20:49

引用:
原帖由 ayaka 於 3-1-2009 20:00 發表
我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!
我想請問ayaka兄:
你用緊什麼品牌金身,HOP-UP及bolt?
謝!
作者: hermanht    時間: 3-1-2009 21:14

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 19:35 發表

我都想請教d.s 兄,隻hammer 用ra 定gp 好。
邊隻會易裝d呢?
Thanks
我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...
作者: ayaka    時間: 3-1-2009 21:21

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 20:49 發表

我想請問ayaka兄:
你用緊什麼品牌金身,HOP-UP及bolt?
謝!
我用gp身, ra bolt, ra飛機, pgc hopup
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 21:42

引用:
原帖由 ayaka 於 3-1-2009 21:21 發表

我用gp身, ra bolt, ra飛機, pgc hopup
唔該師兄
我都係用gp身, 原裝bolt ,原裝飛機,原裝hopup ,ra既鎚但暫未有問題出現.( 都算係連打50發(唔係一口氣打))
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 21:42

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...
重共係有5個啤令

作者: hermanht    時間: 3-1-2009 22:09

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 21:42 發表

重共係有5個啤令
唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...
作者: lololo    時間: 3-1-2009 22:11

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

有道理~~甘都係留返D錢換hop up同金身好過
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 22:14

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 22:09 發表

唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...
鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個
作者: 桸藍    時間: 3-1-2009 23:08

師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~
作者: hermanht    時間: 3-1-2009 23:40

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 22:14 發表

鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個

不過裝左之後一拆開個身就見到有個圈圈係槌頂...
引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 22:11 發表

有道理~~甘都係留返D錢換hop up同金身好過
金身一定要換啦, 換左兩個世界! 換左HR尾頂雖然唔係H左好多, 但係都有小小效果, 加上百一蚊又唔係貴, 順手換埋佢啦~

作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 23:41

引用:
原帖由 桸藍 於 3-1-2009 23:08 發表
師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~
鋼外管對裝真品魚骨影響唔大!甚至唔關佢事.
正牙,逆牙是乎你用開或心水既火母0黎定.
最後當然一分錢,一分貨.
最緊要自己鍾意.
作者: jabberwock624    時間: 3-1-2009 23:48

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )
作者: lololo    時間: 4-1-2009 00:12

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

金身一定要換啦, 換左兩個世界! 換左HR尾頂雖然唔係H左好多, 但係都有小小效果, 加上百一蚊又唔係貴, 順手換埋佢啦~
但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出
作者: lololo    時間: 4-1-2009 00:16

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:12 發表

但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出
如果有ching肯出個WA M4 全體大裝拆教學就好了
~~
作者: 桸藍    時間: 4-1-2009 00:41     標題: 回復 87# 的帖子

死人GUARDER個廣告講到有影響咁,
頂佢 .......
咁請問邊個common d 呀?我未有心水火母啊,
thx~
作者: lololo    時間: 4-1-2009 00:51

引用:
原帖由 桸藍 於 4-1-2009 00:41 發表
死人GUARDER個廣告講到有影響咁,
頂佢 .......
咁請問邊個common d 呀?我未有心水火母啊,
thx~
好似逆牙多d選擇
作者: hermanht    時間: 4-1-2009 00:54

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:51 發表

好似逆牙多d選擇
好似我成屋都係逆牙咁, 突然多支正牙槍. 真係好唔方便... 好話唔好聽, 想用個大陸火冒都唔得...
引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 23:48 發表

我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )
點爽法啊? 係個bolt back強左, ROF高左 or what?

btw, 損耗呢家野, 拉上補下姐. 你換左個RA槌, 個磨擦力會減低左, 個bolt應該會快左, so ROF應該會高左 and bolt back有可能強左, so 個bolt撞去pet pet道力又會大左, 同樣番歸個力又會勁左, 撞落T骨果時又會甘左. 但相對你個bolt貼住撞槌果個位同個槌的磨損又會低左.  g&p有兩隻尾頂個pet pet都有舊膠的.

作者: rrrrrrrickylau    時間: 4-1-2009 01:16

小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
作者: lololo    時間: 4-1-2009 01:41

我都係o係支GP AEG度拆隻鋼火帽泥用咋..
外管我用返完裝算了...慳得1蚊得1蚊
作者: jabberwock624    時間: 4-1-2009 01:43

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:12 發表

要用適當既工具就拆到( 好似是巴拿 )
作者: jabberwock624    時間: 4-1-2009 01:51

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 4-1-2009 01:16 發表
小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
請問同d.s兄那種相同?(指 prime hop-up 座 )

作者: lololo    時間: 4-1-2009 01:53

引用:
原帖由 jabberwock624 於 4-1-2009 01:43 發表

要用適當既工具就拆到( 好似是巴拿 )
我買左個用黎拆菊花圈既tool..但扭到手痛都扭唔郁 , 最慘係扭果時唔知點固定個上身..
作者: rrrrrrrickylau    時間: 4-1-2009 01:54     標題: 回復 97# 的帖子

唔係好明師兄意思 ?
作者: d.s    時間: 4-1-2009 02:08

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 18:57 發表
想請問d.s兄:
個P牌自創 Hop-Up 座( WAM4-010,可用AEG內管)
用後力量會否大減?
同時AEG內管長度係多少?
你用緊正壓or負壓飛機?
謝!
個P牌自創 Hop-Up 座( WAM4-010,可用AEG內管)加FIRST 紅色Hop-UP膠
用後有如解除封印,d力番晒嚟,
我用10.5"外管,內管用KM6.04,長度around270mm
0.2gBB底邊

正壓飛機

注意P牌自創 Hop-Up 座配FIRST 6.03管要執位,因FIRST 6.03外徑取較KM PDI粗

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0