標題: 咁就疊左一本書 [打印本頁]

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-1-2009 21:27     標題: 咁就疊左一本書

MOMI 咁又無左,難得一本有女像為旗號的書又無左

外間都以為本野淨係影女,但係入面其實有唔少野可以學,可惜
作者: adrianyahk    時間: 17-1-2009 22:15

執啦?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-1-2009 22:20

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-1-2009 22:15 發表
執啦?
休刊,但係咁同疊的分別唔大.......

香港d 特別題的書似乎都唔可以捱得好長
作者: adrianyahk    時間: 18-1-2009 16:40

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-1-2009 22:20 發表

休刊,但係咁同疊的分別唔大.......

香港d 特別題的書似乎都唔可以捱得好長
我覺得出一本睇女為主,技術為副既攝影雜誌根本就搵唔到錢...
再講.....香港出攝影雜誌,出果個傻既,買果個重傻...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-1-2009 16:48

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-1-2009 16:40 發表

我覺得出一本睇女為主,技術為副既攝影雜誌根本就搵唔到錢...
再講.....香港出攝影雜誌,出果個傻既,買果個重傻...
女係佢cover 用,入面有唔少訪問攝影師同有關styling的野,可惜的係,普遍的人都只係睇佢係一本影女的書
作者: 101653    時間: 18-1-2009 18:05

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-1-2009 16:48 發表

女係佢cover 用,入面有唔少訪問攝影師同有關styling的野,可惜的係,普遍的人都只係睇佢係一本影女的書
知唔知邊到搵得番第一期??我差第一期齊....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-1-2009 21:31

引用:
原帖由 101653 於 18-1-2009 18:05 發表

知唔知邊到搵得番第一期??我差第一期齊....
鴨記塋記有momi舊書的,如果無的,我call下佢總編睇下佢重有無
作者: 101653    時間: 18-1-2009 22:12

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-1-2009 21:31 發表

鴨記塋記有momi舊書的,如果無的,我call下佢總編睇下佢重有無
我去睇過冇第一期....舊既得番第二,七,十....
麻煩幫幫拖
作者: adrianyahk    時間: 19-1-2009 00:46

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-1-2009 16:48 發表

所以個取向就錯左...香港d影相手然又要影又要扮道德手然,睇唔起人地...
作者: HunterX    時間: 19-1-2009 01:41

在商言商, 佢吸引唔到D人打開本書既話, 書入面夾住金牛都無用......
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-1-2009 01:51

引用:
原帖由 HunterX 於 19-1-2009 01:41 發表
在商言商, 佢吸引唔到D人打開本書既話, 書入面夾住金牛都無用......
佢最後講係因為公司內部的問題同廣告上的問題,一直都解決唔到

以我自己的觀察,佢的銷路上其實都有,不過佢本書o係廣告上真係少左d,

始終以一個1,2年左右的月刊,要有人肯o係佢地落廣告始終都係麻煩d,

其實,以佢地的廣告量而言,捱到咁耐其實都幾奇蹟
作者: adrianyahk    時間: 19-1-2009 01:58

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-1-2009 01:51 發表

佢最後講係因為公司內部的問題同廣告上的問題,一直都解決唔到

以我自己的觀察,佢的銷路上其實都有,不過佢本書o係廣告上真係少左d,

始終以一個1,2年左右的月刊,要有人肯o係佢地落廣告始終都係麻煩d,

其實, ...
見佢執,我又想睇下wor.......數字人!!借來!!
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-1-2009 02:16

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-1-2009 01:58 發表

睇佢的死因  

其實,佢本野,如果無太多廣告都捱到1年幾(以我數的佢一期書都係得2,3個廣告),

有廣告的,佢真係可以做得到,另一方面,如果以佢本書d料同粉紙,之前賣20我自己覺得平得有d過份

佢地的總編(都係老細),記者同攝影師我都識,亦都教左我唔少野,見到停刊都

作者: 101653    時間: 19-1-2009 08:10

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-1-2009 01:58 發表

我搵埋第一期再成set借比你.....
作者: golliwog19    時間: 19-1-2009 09:10

佢個總編近幾期都講,係幾經辛苦先出到~~
的確d人未睇過,會誤會本書只係講model...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-1-2009 13:04

引用:
原帖由 golliwog19 於 19-1-2009 09:10 發表
佢個總編近幾期都講,係幾經辛苦先出到~~
的確d人未睇過,會誤會本書只係講model...
我去過佢公司,人真係唔多,成本書都係幾個人ko曬

之前都提過誤登左kama為湯怡o個時,都有提過內部問題,可惜
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 23-1-2009 23:27

問左佢地編輯第一期係無的
作者: 101653    時間: 23-1-2009 23:30

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 23-1-2009 23:27 發表
問左佢地編輯第一期係無的
唔齊喇....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 23-1-2009 23:54

引用:
原帖由 101653 於 23-1-2009 23:30 發表

唔齊喇....
作為一個momi 的讀者.........總之,永遠等待la(呢句的有玄機)
作者: mike-mike    時間: 21-2-2009 23:31

今日有幸見到老細~由於本野休刊, 個course都暫停, 今次係last....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 21-2-2009 23:33

引用:
原帖由 mike-mike 於 21-2-2009 23:31 發表
今日有幸見到老細~由於本野休刊, 個course都暫停, 今次係last....
johhny 佢其實都好有heart
作者: mike-mike    時間: 21-2-2009 23:37

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 21-2-2009 23:33 發表

johhny 佢其實都好有heart
都算捱咗年幾兩年~~~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 21-2-2009 23:48

引用:
原帖由 mike-mike 於 21-2-2009 23:37 發表

都算捱咗年幾兩年~~~
今日係有邊幾個到,阿賢同阿ben重係咪跟johnny??
作者: mike-mike    時間: 22-2-2009 00:06

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 21-2-2009 23:48 發表

阿賢做主講, 重有造型師[茄飛]姐姐~ 重有一位MODEL做下示範咁LOR.
老細就周圍影下花絮, 有時扮下學生問問題~搞下氣氛咁.
作者: mike-mike    時間: 22-2-2009 23:50

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 21-2-2009 23:48 發表

今日實習, 阿ben都有黎~~~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0