標題: 買新槍一問 馬仔 M4 Sopmod VS VFX KAC PDW [打印本頁]

作者: nissan    時間: 18-1-2009 19:53     標題: 買新槍一問 馬仔 M4 Sopmod VS VFX KAC PDW

各位師兄, 想買一支新槍, 初步打算暫不會改槍,
kac pdw個marking好正, 但係m4 sopmod又有blowback, 搞到我仲15,16唔知點選好.......
各位師兄會選邊支???謝謝!!

另問, 聽有d師兄講kac pdw個內膽ok好, 可以唔執就用11.1v厘電, 真的嗎??請各高手表達意見~~

作者: donaldszeto31    時間: 18-1-2009 19:59

我應為暫時五好買sopmod住,因為如果壞左,又無零件換,而且個lowback比較廢,同D電阿,彈夾又貴
作者: 桸藍    時間: 18-1-2009 20:07

比我會買marui sompod m4,
但vfc 都好正 .......
兩枝都帶回家就最好
增加內需
作者: nissan    時間: 18-1-2009 20:32

引用:
原帖由 桸藍 於 18-1-2009 20:07 發表
比我會買marui sompod m4,
但vfc 都好正 .......
兩枝都帶回家就最好
增加內需
這個嘛.......會破產.......
作者: G3A3    時間: 18-1-2009 20:53

PDW.........本來我都想吳買,但今日單手用佢當手槍噤用時
已經完全愛上佢!
作者: NARUSEGAWA    時間: 18-1-2009 21:01

引用:
原帖由 nissan 於 18-1-2009 19:53 發表
kac pdw個marking好正, 但係m4 sopmod又有blowback, 搞到我仲15,16唔知點選好.......

另問, 聽有d師兄講kac pdw個內膽ok好, 可以唔執就 ...
前輩
老馬的鎗, 好就好在佢出名完裝鎗耐用
需然現階段 M4 SOPMOD 冇得改(因為佢個波箱令到我地改唔到裝), 再加上暫時冇第三廠出改裝零件
但係如果你有意玩電動 BLOWBACK 同理比得起錢的話, M4 SOPMOD 會係一個最好的選擇
作者: sunny2014    時間: 18-1-2009 21:03     標題: 回復 6# 的帖子

唔好制啊…台灣有人打爆左啦…
作者: khkenny2    時間: 18-1-2009 23:18

引用:
原帖由 nissan 於 18-1-2009 07:53 PM 發表

另問, 聽有d師兄講kac pdw個內膽ok好, 可以唔執就 ...
play blowback then choose GP GBB M4/M16 series,cheaper than Marui M4 Sopod,much better recoil feeling
plus u can use real stock,grip,rail,handguard,sight on GP GBB M4/M16 series
p.s. GP GBB ones have a large scale of metal construction plus upgrades from WA M4/M16 series
作者: 桸藍    時間: 18-1-2009 23:31

始終小弟認為AEG & GBB不能直接比較,
我兩個system的槍都有玩,但現在的GBB要拿去打game,
還有一些問題"未解決"

作者: nissan    時間: 18-1-2009 23:36

引用:
原帖由 桸藍 於 18-1-2009 23:31 發表
始終小弟認為AEG & GBB不能直接比較,
我兩個system的枸都有玩,但現在的GBB要拿去打game,
還有一些問題"未解決"
至少天氣凍就冇力
暖旦煲夾又好q麻煩

作者: nissan    時間: 18-1-2009 23:38

引用:
原帖由 sunny2014 於 18-1-2009 21:03 發表
唔好制啊…台灣有人打爆左啦…
師兄講用厘電??!!
作者: westdog    時間: 19-1-2009 01:20

引用:
原帖由 nissan 於 18-1-2009 23:36 發表

至少天氣凍就冇力
暖旦煲夾又好q麻煩
師兄放心喎~在下係12度嗰日試槍都仲有一個半j~仲要改左短管~

p.s.在下講嗰支係VVE~

作者: westdog    時間: 19-1-2009 01:28

引用:
原帖由 nissan 於 18-1-2009 19:53 發表

在下對vfc個波箱有所保留~
仲有就係雖然支pdw有造埋lock blow,但係條t骨都會hold左係後面唔可以推返入去,呢樣就有d肉...
其實在下都好鍾意支pdw,不過係鍾意kac出嗰支唔係vfc出嗰支~
作者: nissan    時間: 19-1-2009 02:14

引用:
原帖由 westdog 於 19-1-2009 01:20 發表

師兄放心喎~在下係12度嗰日試槍都仲有一個半j~仲要改左短管~

p.s.在下講嗰支係VVE~
咁大力??咁正常溫度會有幾大火?/
作者: nissan    時間: 19-1-2009 02:15

引用:
原帖由 westdog 於 19-1-2009 01:28 發表

在下對vfc個波箱有所保留~
仲有就係雖然支pdw有造埋lock blow,但係條t骨都會hold左係後面唔可以推返入去,呢樣就有d肉...
其實在下都好鍾意支pdw,不過係鍾意kac出嗰支唔係vfc出嗰支~
哈哈~要玩kac可能要去美國先至得播
作者: westdog    時間: 19-1-2009 07:23

引用:
原帖由 nissan 於 19-1-2009 02:15 發表

哈哈~要玩kac可能要去美國先至得播
都一樣無得玩~因為唔係民用槍,同埋改做民用版後會唔同樣...到時都應該唔想要佢...
作者: 路比    時間: 19-1-2009 10:41     標題: 回復 16# 的帖子

14"的pdw,你會要嗎?
作者: nissan    時間: 19-1-2009 10:51

引用:
原帖由 路比 於 19-1-2009 10:41 發表
14"的pdw,你會要嗎?
哈哈!!
成14"個時仲P乜野DW丫~~
作者: westdog    時間: 19-1-2009 13:35

如果想玩呢支槍一係你入籍美國,考入美國警隊做管槍(我唔知邊個州有入貨),一係考入kac做員工(我都唔知佢會唔會俾一般員工試新產品),一係入黑水(你都要有本事先入到,唔係開得兩槍人地就會請你)~

其實我好鍾意呢支pdw(唔係玩具版喎)...
作者: 路比    時間: 19-1-2009 13:48

仲有一個方法,土炮做一枝出黎
作者: sunny2014    時間: 19-1-2009 22:11     標題: 回復 11# 的帖子

馬仔果枝新M4…得原裝電可以用咋

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0