標題: 關於市面上GP aeg 的問題 [打印本頁]

作者: gdschman    時間: 8-2-2009 00:01     標題: 關於市面上GP aeg 的問題

最近常加入玩m4, 想買支平平地既m4a1 砌支magpul pts moe.
而家睇中o左GP 支colt m4a1, 見到明刀同童工個價都ok, 但是名刀寫住全改gear box
其實佢改o左d 咩
另外, GP 支槍係咪可以直接上moe handguard, grip, stock 同pmag 唔駛執

唔該晒
作者: Elf    時間: 8-2-2009 00:08

moe handguard, grip, stock 同pmag 唔駛執 = 係
作者: gdschman    時間: 8-2-2009 00:16

引用:
原帖由 Elf 於 8-2-2009 00:08 發表
moe handguard, grip, stock 同pmag 唔駛執 = 係

作者: 桸藍    時間: 8-2-2009 01:46

但gp槍買返來自己整整先好d
作者: gdschman    時間: 8-2-2009 01:54

引用:
原帖由 桸藍 於 8-2-2009 01:46 發表
但gp槍買返來自己整整先好d
多謝提點
請問要整d 咩呢
因為我係第一次玩電槍, 唔識diy
而名刀d gp 就話全改gearbox, 唔知同要師兄話要整o個d 有冇關係呢
如果唔整其實問題大唔大呢
作者: Elf    時間: 8-2-2009 02:04

s記hop up
作者: COOL    時間: 9-2-2009 11:25

如果唔識整既當然係去明搶買...
仲可以比套kit佢幫你換埋添
作者: gdschman    時間: 9-2-2009 12:34

尋日去明刀買o左啦~
Colt 身M4A1+ moe

圖片附件: IMG_2249.jpg (9-2-2009 12:34, 104.07 KB) / 該附件被下載次數 82

作者: Authentic    時間: 9-2-2009 23:54

how much r,brother?
where is 明刀?
pls tell me , thx .
作者: Elf    時間: 10-2-2009 00:26

引用:
原帖由 Authentic 於 9-2-2009 23:54 發表
how much r,brother?
where is 明刀?
pls tell me , thx .
明刀明槍去打劫...
作者: gdschman    時間: 10-2-2009 13:34

小弟買o左支槍兩日, 但係重有少少問題, 希望各位師兄能解答一下:
1) 我換o左個moe 手柄, 之後十下十下就咁裝上去就試, 之後個傘齒當然就掃o左落個box 度啦...
之後, 我先發覺原來係要adjust 個柄底蓋上面粒螺絲, 個摩打先可以o岩位...
我想問下各位師兄, 個底蓋螺絲要adjust 成點先至o岩
我而家係扭到覺得緊之後鬆返半個圈, 咁ok 嘛

2) 我支槍打一匣會有3-4粒碎彈, 已經用ksc 0.2彈, d 彈係全新, 請問係咪有問題

3) 請問支cocking handle 有冇實際作用呢

小弟先謝過

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0