標題: GLOCK經常JAM彈?? [打印本頁]

作者: 阿仁    時間: 11-2-2009 20:05     標題: GLOCK經常JAM彈??

GLOCK經常JAM彈??
GLOCK唔係以可靠見稱咩?
點解會咁GA?
只係.45係咁定9MM都係咁?
http://www.youtube.com/watch?v=jJkPsjNTBf4&NR=1]
感謝解答

作者: Sophi_hk    時間: 11-2-2009 20:28

Any source?
作者: 阿仁    時間: 11-2-2009 21:08

不好意使~頭先條LINK唔知點解無顯示到~
作者: zeta    時間: 11-2-2009 21:23

引用:
原帖由 阿仁 於 11-2-2009 21:08 發表
不好意使~頭先條LINK唔知點解無顯示到~
佢地應該係特登用空彈模擬jam殼
作者: 阿堅    時間: 11-2-2009 21:37     標題: 回復 4# 的帖子

係特登用
條片有寫 .45 ACP XD VS GLOCK21 Malfunction Clearance Drills with Empty Brass

作者: 阿仁    時間: 11-2-2009 23:10

因為早幾日聽到有位前輩話真槍GLOCK JAM彈問題好嚴重,我即場HAND左機...........因為小弟睇文章並唔係咁
作者: 阿仁    時間: 11-2-2009 23:12

引用:
原帖由 zeta 於 11-2-2009 21:23 發表

佢地應該係特登用空彈模擬jam殼
請問師兄,佢的用意何在?訓練點樣將支槍重新上膛?
作者: Sophi_hk    時間: 12-2-2009 00:07

係,fix jam training for pistol
我都幾中意XD個款
作者: momo    時間: 13-2-2009 04:18     標題: 訓練點樣安全地將支槍重新上膛

但GLOCK經常JAM彈係真的.  特別槍會D亞公槍,  新槍冇得頂  ,  槍冇得舊整.    GLOCK 可靠見稱,  係安全system(不會走火).  只係你隻食指靠唔靠得住.   (香港己有三個人走火打自己大腿,  二名係專業人仕, 一名係Hong kong Shooting Club人仕)
作者: Hkpolice-Psu    時間: 13-2-2009 11:40

其實仲有一個無記錯係VIPP女PI又係走火打中大脾
作者: ?老虎仔?    時間: 13-2-2009 17:28

睇來draw槍時最易走火

作者: 阿仁    時間: 14-2-2009 09:51

引用:
原帖由 momo 於 13-2-2009 04:18 發表
但GLOCK經常JAM彈係真的.  特別槍會D亞公槍,  新槍冇得頂  ,  槍冇得舊整.    GLOCK 可靠見稱,  係安全system(不會走火).  只係你隻食指靠唔靠得住.   (香港己有三個人走火打自己大腿,  二名係專業人仕, 一名係Hong  ...
同價低者得有無關係?
作者: 阿仁    時間: 14-2-2009 09:53

但係我又SEARCH過D外國FORUM,又話唔係咁常JAM彈............
作者: Zap    時間: 14-2-2009 10:34     標題: 回復 11# 的帖子

i think it has to do with the hosters they used....
作者: auhokan    時間: 14-2-2009 21:48

應該係做故障排除訓練...
作者: MG-42    時間: 14-2-2009 21:50

作者: momo    時間: 15-2-2009 02:34     標題: 同價低者得無關係

槍就太Pro, 人唔Pro.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0