標題: [認真] 小弟要考cre試,請問有些天書介紹嗎? [打印本頁]

作者: thomasfungyw    時間: 20-2-2009 18:15     標題: 小弟要考cre試,請問有些天書介紹嗎?

小弟要考cre試,請問有些天書介紹嗎?
我知道有本叫:政府部門英文運用及能力傾向測試試卷必讀天書
但唔知邊到有得買呢?
作者: gd1893    時間: 20-2-2009 20:02

問心, CRE係考你語文常識,
呢D係靠你平日語文運用, 睇書, 寫字果陣累積返黎既...
臨急先黎讀天書....

再者, 都唔係咁難考遮?
引用:
原帖由 thomasfungyw 於 20-2-2009 18:15 發表
小弟要考cre試,請問有些天書介紹嗎?
我知道有本叫:政府部門英文運用及能力傾向測試試卷必讀天書
但唔知邊到有得買呢?

作者: thomasfungyw    時間: 21-2-2009 03:37     標題: 回復 2# 的帖子

我覺得我死難呀!!
好似有題係:
what is x
10        13        6        9        9        3        2        X        7        1        1        2        7        2        4        9        1
我都唔知點...
作者: jpg    時間: 21-2-2009 06:21

answer =8
第一個數=最尾個兩個數加埋, 第二個數=最尾二同三加埋, 如此類推.
作者: thomasfungyw    時間: 21-2-2009 17:03

強!!
作者: CrazyBoy    時間: 21-2-2009 18:40

引用:
原帖由 thomasfungyw 於 21-2-2009 03:37 發表
我覺得我死難呀!!
好似有題係:
what is x
10        13        6        9        9        3        2        X        7        1        1        2        7        2        4        9        1
我都唔知點...
嘩...數黎架?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0