標題: Operation Flashpoint 2 [打印本頁]

作者: lololo    時間: 27-2-2009 23:06     標題: Operation Flashpoint 2

好似話會誇平台online對戰~
http://www.youtube.com/watch?v=YofVL4UyEM0
http://www.youtube.com/watch?v=N ... ex=0&playnext=1

作者: Paul    時間: 28-2-2009 01:08

PLA !!!

作者: tinmeigut    時間: 2-3-2009 14:19

第一條片個感覺好似「真實版」BF2 ge開場…  聽講話OFP2 ge weapon realism會做到好真,聽落幾正。不過個故事講俄羅斯搵美國幫手打中國,好似好怪咁。

作者: 拾哥    時間: 3-3-2009 10:41

xbox 會唔會出呢?
作者: siumingsiusiu    時間: 3-3-2009 18:58

引用:
原帖由 拾哥 於 3-3-2009 10:41 發表
xbox 會唔會出呢?
會,有PC,XBOX360,同PS3版,今年Q3出,今年必入之作!
作者: hermanht    時間: 4-3-2009 23:54

BF跟本不入流! 有玩過Armed Assault or N年前的 OPF就知!
呢隻game勁好玩, MP Mission又好, 上網玩比錢買野果個mod又好. 一隻咁真實ge game係會有勁多底B野出現.

有一次我同個fd打MP Mission, 條友整部MI17出來又唔比AA Launch我, 我拾支LAW打上去, 幾經辛苦比我打中部MI, 佢居然兜口兜面同我墜埋來...

and有次玩Mod, 我買左部BMP, 我個fd坐UAZ跟住我, 我見佢跟車咁貼, 就係落斜位剎車, 佢就咁炒左埋我道升天...

仲有D bug都好底B, 有次玩Singo Mission, 渣住架AH1好辛苦咁完成任務番基地, 比我見到一部UAZ, 見有彈剩就好手痕咁送左支飛彈過佢, 佢比我打中之後彈左上來擊墜左我Orz...

實在太多好玩野講唔曬...果時D小朋友only識什麼CS, BF. 根本唔識呢D大作...搞到隻game係HK好少人玩...

作者: sas190    時間: 8-3-2009 15:10

引用:
原帖由 hermanht 於 4-3-2009 23:54 發表
BF跟本不入流! 有玩過Armed Assault or N年前的 OPF就知!
呢隻game勁好玩, MP Mission又好, 上網玩比錢買野果個mod又好. 一隻咁真實ge game係會有勁多底B野出現.

有一次我同個fd打MP Mission, 條友整部MI1 ...
我都有玩Armed Assault, 佢俾人喻為人類十大最難玩既game.......
作者: ZaMaR    時間: 8-3-2009 16:01

引用:
原帖由 sas190 於 8-3-2009 15:10 發表

我都有玩Armed Assault, 佢俾人喻為人類十大最難玩既game.......
我玩過既,Armored Core 4先係最難...
作者: VEC    時間: 8-3-2009 23:24

引用:
原帖由 ZaMaR 於 8-3-2009 04:01 PM 發表

我玩過既,Armored Core 4先係最難...
根本應該係用keyboard玩既...
在下由第一集玩到第四... 卒之因為佢連PS3上面所有制都唔夠用... 被迫放棄..

BTW... Armed Assault真係咁激(在下隻碟physically被毀滅左...) ...?! 比OFP1更甚?!
作者: 越南河粉    時間: 9-3-2009 01:51

OFP~神之作品
作者: 拾哥    時間: 9-3-2009 21:39

OFP 有一幕做失事o既機師
要用天文常識搵番出路,係我最深刻o既一個情節!
作者: 10_david    時間: 10-3-2009 00:48

引用:
原帖由 hermanht 於 4-3-2009 23:54 發表 #6
十分同意樓主。呢隻game可玩性高, 特別係報敵軍locate, 正到呢
只係graphic就真係唔得(以當時期o的FPS game比)。今集真係十分期待, 但係吹o左好耐出續集, 連codemaster都摺o左九年......真係擔心又係咪流料
作者: louisli    時間: 10-3-2009 11:13

好BF咁feel喎,我擔心的係呢類game太濫
作者: louisli    時間: 10-3-2009 11:14

引用:
原帖由 sas190 於 8-3-2009 15:10 發表

真係難到丫...
作者: 拾哥    時間: 10-3-2009 13:37

引用:
原帖由 10_david 於 10-3-2009 00:48 發表

十分同意樓主。呢隻game可玩性高, 特別係報敵軍locate, 正到呢
只係graphic就真係唔得(以當時期o的FPS game比)。今集真係十分期待, 但係吹o左好耐出續集, 連codemaster都摺o左九年......真係擔心又係 ...
bmp, 10o'cock, 100M
作者: 10_david    時間: 10-3-2009 15:16

引用:
原帖由 拾哥 於 10-3-2009 13:37 發表

bmp, 10o'cock, 100M
Right !
作者: VEC    時間: 10-3-2009 15:21

引用:
原帖由 10_david 於 10-3-2009 12:48 AM 發表

只係graphic就真係唔得(以當時期o的FPS game比)。今集真係十分期待, 但係吹o左好耐出續集, 連codemaster都摺o左九年......真係擔心又係 ...
應該會好d吧... OFP1由捷克Bohemia Interactive做, 宜家Bohemia Interactive同Codemaster分開自己做左Armed Assault...
初初玩Armed Assault時有少少失望... 同OFP1冇咩分別矣...

BTW, Armed Assault 2 d遊戲畫面好似好吸引

作者: 拾哥    時間: 11-3-2009 13:22

引用:
原帖由 10_david 於 10-3-2009 15:16 發表

Right !
你地講起OFP ,真係有好多回憶
當時黎講,好多突破
瞄準用IRON SIGHT,狙擊要計彈道,會手振,載具....到帶TEAM 打戰略,坦克大戰,自由度好高O既任務,仲走埋故事線
希望黎緊OPF2 會有更多突破啦
而家D GAME冇左以前果D耐玩性,OPF 真係玩到而家都仲好多人玩,又仲有MOD出

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0