標題: 鷹之未來 ---- F-15SE 寂靜鷹 [打印本頁]

作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 15:03     標題: 鷹之未來 ---- F-15SE 寂靜鷹

2009年3月17日美國波音公司向外發佈該公司為國際客戶提供之改良產品F-15SE(Silent Eagle),就暫且叫寂靜鷹吧
F-15SE的改良為使用全新研發附帶有兩個彈倉的適形油箱,使用數碼飛行控制系統,使用BAE的全新數碼電子戰系統,
在進氣口加裝雷達屏蔽,機身會塗上波音研發的隱形塗料,換裝雷神新型AESA雷達
原來的垂直尾翼會向外傾斜15度來降低RCS,每個彈倉可各帶一枚空對空導彈
對地任務時每個彈倉可負載一枚1000磅炸彈合共4枚,或每個彈倉負載四枚250磅的SDB炸彈合共16枚
客戶在有需要時也可以在兩小時內將F-15SE換裝成可負載29000磅重武裝的F-15E攻擊鷹
現有使用F-15的日本,沙地阿拉伯及以色列以經表明對使用了第五代戰機科技又可以快速換裝回重火力的F-15SE感興趣

[flash]http://player.youku.com/player.php/sid/XNzg1MzQxMDg=/v.swf[/flash]

作者: Hkpolice-Psu    時間: 18-3-2009 15:04

有好重14+15+18影子...
作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 15:07

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 15:04 發表
有好重14+15+18影子...
係咪估佢唔到呢......
好明顯波音就係想飲F-22同F-35既頭啖湯...
作者: Hkpolice-Psu    時間: 18-3-2009 15:16

想憑佢尼砌底洛蝎馬丁?會唔會大想頭左D?
作者: Kungz    時間: 18-3-2009 15:18

條腰粗左幾個碼...冇左之前咁索
作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 15:24

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 15:16 發表
佢冇話過要砌低喎,F-22同F-35就係因為太高科技國會遲遲都唔肯批賣出去
呢隻野雖則比上不足,不過同輩就真係冇對手,SE時RCS大幅降低做鬼鼠野,開大片時又可變回武器庫重鎚出擊
重點係波音既F-15海外訂單就做完,依家開個新PRODUCT睇下再有冇得吊命.....
作者: Vindicator    時間: 18-3-2009 15:42

F15又多幾年命
作者: queen    時間: 18-3-2009 15:46

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 15:16 發表
No...because no one can get the F22 and Full version F35....so the F-15SE can get a lot of customer which are using the F-15E.....
作者: Paul    時間: 18-3-2009 16:07

以色列九成想要
作者: Hkpolice-Psu    時間: 18-3-2009 16:41

引用:
原帖由 Paul 於 18-3-2009 16:07 發表
以色列九成想要
跟手俾巴人打落尼, 再送去俾中國研究
作者: Paul    時間: 18-3-2009 16:48

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 16:41 發表

跟手俾巴人打落尼, 再送去俾中國研究
又可能好似J10單野今自動送上門
作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 17:15

引用:
原帖由 Paul 於 18-3-2009 16:07 發表
以色列九成想要
美佬賣俾猶太佬順便就拎伊朗做實驗品....
作者: Hamlet    時間: 18-3-2009 20:31

感覺系用黎搵中東石油敗家仔笨既……
作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 23:24

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-3-2009 20:31 發表
感覺系用黎搵中東石油敗家仔笨既……
東方都有個種蘿蔔既笨老頭架
作者: Hamlet    時間: 18-3-2009 23:34

蘿蔔頭固然之有可能,但以日本個性格,肯定系買生產許可證多,無咁多肉食……我仲估到一個國家可能會有興趣就系咖喱國,佢特別喜歡買一啲意念上既武器,耳仔又軟好易落疊,仲要提前出埋錢俾人間公司去開發,系軍火商最愛既水魚啊……
作者: kimkileo    時間: 18-3-2009 23:38

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-3-2009 23:34 發表
蘿蔔頭固然之有可能,但以日本個性格,肯定系買生產許可證多,無咁多肉食……我仲估到一個國家可能會有興趣就系咖喱國,佢特別喜歡買一啲意念上既武器,耳仔又軟好易落疊,仲要提前出埋錢俾人間公司去開發,系 ...
我即刻諗起果隻母艦.... ......
不過所有15E用家都係潛在買家既....
作者: Hamlet    時間: 19-3-2009 00:08

猶太佬要買,唔多唔少要美佬“貸款”過佢先再買,沙地阿拉伯當年買過一批,但性能大大縮水(因為猶太佬……),至於泡菜佬同海南雞飯,新買返黎無耐……

日本仔要買既話,對地精確打擊尼個似乎要閹割……
作者: kimkileo    時間: 19-3-2009 00:11

引用:
原帖由 Hamlet 於 19-3-2009 00:08 發表
猶太佬要買,唔多唔少要美佬“貸款”過佢先再買,沙地阿拉伯當年買過一批,但性能大大縮水(因為猶太佬……),至於泡菜佬同海南雞飯,新買返黎無耐……

日本仔要買既話,對地精確打擊尼個似乎要閹割……
做左太監日本仔仲點會買呀.....最大可能係對外宣稱小桂子....實則就係韋小寶
作者: Kungz    時間: 19-3-2009 14:29

印度佬好似鍾意俄國野多d,未必有興趣,反而日本同以色列就有好大機會...
作者: kimkileo    時間: 19-3-2009 17:51

引用:
原帖由 Kungz 於 19-3-2009 14:29 發表
印度佬好似鍾意俄國野多d,未必有興趣,反而日本同以色列就有好大機會...
邊個話架.....岩岩先同美佬買左8架P-8海神
作者: Hamlet    時間: 19-3-2009 18:49

印度LCA點睇都無望……啲Mig-23、Mig-27、Jaguar遲早要退役,而家各國都摩拳擦掌去分餅……預計入圍既有Mig-35、JAS-39IN、Rafale、EF-2000、F/A-18E/F(裝APG-79 AESA),唔爭在多一個……
作者: Kungz    時間: 20-3-2009 03:36

引用:
原帖由 kimkileo 於 19-3-2009 17:51 發表

邊個話架.....岩岩先同美佬買左8架P-8海神
但係戰機佢地一向用開俄國野,應該唔會轉,如果唔係訓練個啲又要換過。再者同美佬買咁多野俄佬實會比壓力,上次買P-8都搞得好低調啦。
作者: andygigi    時間: 20-3-2009 03:45

sniper
作者: Kungz    時間: 20-3-2009 03:48

引用:
原帖由 andygigi 於 20-3-2009 03:45 發表
sniper
呃post?
作者: Hamlet    時間: 20-3-2009 10:58

引用:
原帖由 Kungz 於 20-3-2009 03:36 發表

但係戰機佢地一向用開俄國野,應該唔會轉,如果唔係訓練個啲又要換過。再者同美佬買咁多野俄佬實會比壓力,上次買P-8都搞得好低調啦。
唔系單純俄國野,教練機印度有BAE Hawk Mk132、戰鬥機有幻影-2000H(準備Up到2000-5型)同Sea Harrier FRS.Mk51,數量眾多既蘇聯造戰機都系當年蘇聯同印度簽訂既軍援計劃下以一個幾乎系送既價錢買入,而家肯定無咁著數既野啦。

原本反潛機張單都未輪到P-8,前排印度以產品質量問題退貨佐一批IL-38
作者: kimkileo    時間: 20-3-2009 12:14

引用:
原帖由 Hamlet 於 20-3-2009 10:58 發表

唔系單純俄國野,教練機印度有BAE Hawk Mk132、戰鬥機有幻影-2000H(準備Up到2000-5型)同Sea Harrier FRS.Mk51,數量眾多既蘇聯造戰機都系當年蘇聯同印度簽訂既軍援計劃下以一個幾乎系送既價錢買入,而家肯定無 ...
印度買到海神啦....唔知日本仔幾時會落疊呢....
作者: Hamlet    時間: 20-3-2009 12:26

日本仔自己上馬了……

http://www.defenseindustrydaily.com/images/AIR_P-X_JMSDF_Roll-Out_lg.gif
作者: kimkileo    時間: 20-3-2009 12:49

引用:
原帖由 Hamlet 於 20-3-2009 12:26 發表
日本仔自己上馬了……

呢個項目我都有留意,不過作為頭馬都要幫大佬啃10架8架啦...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0