標題: 咁多位玩咩PC game? [打印本頁]

作者: 亞爾多    時間: 22-3-2009 17:41     標題: 咁多位玩咩PC game?

各位師兄玩開咩PC game好玩?
之前聽人講L4D好好玩,真唔真?
唔想亂買game......

最好係第一身射擊

作者: zeta    時間: 22-3-2009 18:11

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-3-2009 17:41 發表
各位師兄玩開咩PC game好玩?
之前聽人講L4D好好玩,真唔真?
唔想亂買game......
想操機的話我誠意推薦crysis....
作者: 0608    時間: 22-3-2009 18:27

有人部你玩就好玩
我部腦玩唔到
去左網巴玩
同班唔識ge人玩左5個鐘都想繼續玩
作者: zeta    時間: 22-3-2009 18:34

引用:
原帖由 0608 於 22-3-2009 18:27 發表
有人部你玩就好玩
我部腦玩唔到
去左網巴玩
我有個朋友打日本server
結果好搞笑...

對方 : 你....應該唔係日本人掛 (日文
友人 : I'm from Hong Kong

對方 : Do you know Miku?

作者: 亞爾多    時間: 22-3-2009 18:58

引用:
原帖由 0608 於 22-3-2009 18:27 發表
有人部你玩就好玩
我部腦玩唔到
去左網巴玩
邊隻game?crysis定L4D?
引用:
原帖由 zeta 於 22-3-2009 18:34 發表
我有個朋友打日本server
結果好搞笑...
對方 : 你....應該唔係日本人掛 (日文
友人 : I'm from Hong Kong
對方 : Do you know Miku?
http://i202.pho ...
咁你個fd點答?
作者: zeta    時間: 22-3-2009 19:05

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-3-2009 18:58 發表

邊隻game?crysis定L4D?

咁你個fd點答?
我相信佢講緊l4d

佢又冇講....
作者: fire23wong    時間: 22-3-2009 19:54

Team Fortress 2, Empire: Total War, Company Of Heroes
作者: m82a1m40a1    時間: 22-3-2009 20:33

引用:
原帖由 fire23wong 於 22-3-2009 19:54 發表
Team Fortress 2, Empire: Total War, Company Of Heroes
重玩緊Medieval II Total War,Empire: Total War唔合我口味
其餘玩下winning,L4D同Company Of Heroes啦(日日L4D)
作者: louisli    時間: 22-3-2009 21:21

l4d無人玩係好悶的
作者: louisli    時間: 22-3-2009 21:22

呢排玩緊
- Hired Guns - The Jagged Edge
- Operation Thunderstorm
作者: ZaMaR    時間: 22-3-2009 22:10

呢幾日狂煲Red Alert 3: Uprising
作者: RYODLi    時間: 22-3-2009 22:27

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-3-2009 22:10 發表
呢幾日狂煲Red Alert 3: Uprising
我果次起網吧玩左陣RA3…自問真係接受唔到而家呢隻新風格…
仲記得RA2對於小學果陣既我真係好大震撼…
諗番起法國支巨炮真係一流既守門神
作者: ZaMaR    時間: 22-3-2009 22:47

引用:
原帖由 RYODLi 於 22-3-2009 22:27 發表

我果次起網吧玩左陣RA3…自問真係接受唔到而家呢隻新風格…
仲記得RA2對於小學果陣既我真係好大震撼…
諗番起法國支巨炮真係一流既守門神
我係因為用日本d機械人先玩!

有VF,有gundam頭,有顏面,有mechwarrior...d機械人全部抄返黎,得隻猩猩唔知抄邊套
作者: fire23wong    時間: 23-3-2009 08:04

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 22-3-2009 20:33 發表

重玩緊Medieval II Total War,Empire: Total War唔合我口味
其餘玩下winning,L4D同Company Of Heroes啦(日日L4D)
Empire :Total war 比之前果D Rome/Medieval II :total war 難玩左,
唔係你d兵高lv過人就sure win
戰術,走位同利用range 都好重要
唔係一味close range battle
作者: m82a1m40a1    時間: 23-3-2009 13:53

引用:
原帖由 fire23wong 於 23-3-2009 08:04 發表

Empire :Total war 比之前果D Rome/Medieval II :total war 難玩左,
唔係你d兵高lv過人就sure win
戰術,走位同利用range 都好重要
唔係一味close range battle
其實係因為我比較喜歡Medieval 個背景
e家都係玩MOD多,等lord of the ring ge MOD
作者: 亞爾多    時間: 27-3-2009 21:27

而家咁睇都有唔少人話L4D正......買返隻喪屍game都唔錯ge......
仲有無啊?第一身射擊
唔該
作者: seal    時間: 28-3-2009 00:55

作者: suileung    時間: 2-4-2009 19:31

fallout 3
Crysis<-------我最愛game
Mirror's Edge
Warcraft III
模擬市民2
biohazard 4

作者: MG-42    時間: 2-4-2009 21:28

作者: louisli    時間: 3-4-2009 12:05

琴日玩Far Cry 2
估唔到我部機仲玩到
d 物理效果唔錯
作者: 亞延    時間: 3-4-2009 19:13

引用:
原帖由 MG-42 於 2-4-2009 21:28 發表
Fallout 3....  呢隻game我覺得呢一生冇玩過會有損失,真係超認真制作,故事場影系統超巨大... 我都估唔到出game可似出到咁正~   其他果D乜乜大作,真係可以行埋一邊....   我一開game可以連續打15個鐘....停唔到

L4 ...
World in Conflict呢排因為有新地圖又玩返.....ONLINE超正~!!!
作者: MG-42    時間: 3-4-2009 20:15

作者: m82a1m40a1    時間: 3-4-2009 20:52

引用:
原帖由 MG-42 於 2-4-2009 21:28 發表
Fallout 3....  呢隻game我覺得呢一生冇玩過會有損失,真係超認真制作,故事場影系統超巨大... 我都估唔到出game可似出到咁正~   其他果D乜乜大作,真係可以行埋一邊....   我一開game可以連續打15個鐘....停唔到

L4 ...
L4D最近updata左之後就唔同講法lo
同d朋友打對抗專家打到天昏地暗
作者: gtoray    時間: 4-4-2009 10:05

引用:
原帖由 louisli 於 3-4-2009 12:05 發表
琴日玩Far Cry 2
估唔到我部機仲玩到
d 物理效果唔錯
我就覺得 far cry 真係冇改錯名
地圖大到...far 到 cry
作者: 亞延    時間: 4-4-2009 13:24

引用:
原帖由 MG-42 於 3-4-2009 20:15 發表

可惜soviet assault online冇新unit用....諗住點都有D新野用

你都有玩呀? 叫乜名...我由Demo一路冇停過~ 我叫 [501]Jagdtiger
我叫ANTHONY_YIN
作者: onibara    時間: 4-4-2009 14:43

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2009 10:05 發表

我就覺得 far cry 真係冇改錯名
地圖大到...far 到 cry
嗯..這遊戲有70%的時間是被driving佔據了..."
作者: 亞爾多    時間: 5-4-2009 23:58

我今日買左L4D喇......
請問CGF各位師兄會唔會add steam ac架?
作者: louisli    時間: 6-4-2009 17:35

引用:
原帖由 onibara 於 4-4-2009 14:43 發表

off-road 版 test drive
作者: HUNK    時間: 6-4-2009 18:02

毛而巿聞
CS

作者: 亞爾多    時間: 7-4-2009 20:49

請問CGF各位師兄會唔會add steam ac架?
想搵人一齊玩L4D
作者: louisli    時間: 8-4-2009 11:10

引用:
原帖由 onibara 於 4-4-2009 14:43 發表

又真係ok遠架
變左好似gta咁,接任務、搶車、drive-by
作者: 紗夢    時間: 8-4-2009 12:26

玩S.T.A.L.K.E.R Clear Sky都唔錯...
作者: jn_jona    時間: 8-4-2009 18:39

l4d 4個鐘都玩完la,一個星期後已經唔想玩,d路都識晒
玩下call of duty 4 or 5好過la
作者: 天煞孤狼    時間: 8-4-2009 19:11

online game...world of warcraft
作者: MG-42    時間: 8-4-2009 23:54

作者: louisli    時間: 9-4-2009 13:47

引用:
原帖由 MG-42 於 8-4-2009 23:54 發表

係呀....依家D人玩對抗model四個人貼埋慢慢行,成2分鐘先過一條街....悶到爆,之後又可以block hunter攻擊,之後Tank出來D人又走番轉頭勁遠.....超冇癮,基本上依家好多玩法,路線都公式化曬....  勁悶
最大的敗筆係關數太少
故事又linear

4種特別敵人出場唔能夠令game有更多的隨機因素...
作者: 亞爾多    時間: 9-4-2009 15:13

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-4-2009 18:39 發表
l4d 4個鐘都玩完la,一個星期後已經唔想玩,d路都識晒
玩下call of duty 4 or 5好過la
我有COD4啦
作者: louisli    時間: 9-4-2009 16:46

引用:
原帖由 MG-42 於 8-4-2009 23:54 發表

係呀....依家D人玩對抗model四個人貼埋慢慢行,成2分鐘先過一條街....悶到爆,之後又可以block hunter攻擊,之後Tank出來D人又走番轉頭勁遠.....超冇癮,基本上依家好多玩法,路線都公式化曬....  勁悶
其實比smoker索住點樣整甩佢?
除左初期可以射斷佢條脷之外
作者: ZaMaR    時間: 9-4-2009 17:12

最近係d舊碟度搵到隻n年前既battle realms出黎玩

仲有成套早期既rainbow six系列

作者: 亞爾多    時間: 9-4-2009 18:29

引用:
原帖由 louisli 於 9-4-2009 16:46 發表

其實比smoker索住點樣整甩佢?
除左初期可以射斷佢條脷之外
仲有其他方法咩
我反而想知點樣一槍解決witch......
作者: 張y    時間: 9-4-2009 19:25

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-4-2009 18:29 發表

仲有其他方法咩
我反而想知點樣一槍解決witch......
好易上手

拎支auto shotgun    係隻witch既背面熄燈行埋去  貼住佢   佢會擰過黎望住你(留意佢係坐緊係到想起身)...之後大力大力打落佢個口到  3~5發之後你會發現自己已經打緊條屍    所有level都用到   不過專家....我試過行到埋去隻witch到俾隻彈出黎既hunter搞-3-  一下收皮

作者: 亞爾多    時間: 9-4-2009 19:36

引用:
原帖由 張y 於 9-4-2009 19:25 發表

好易上手

拎支auto shotgun    係隻witch既背面熄燈行埋去  貼住佢   佢會擰過黎望住你(留意佢係坐緊係到想起身)...之後大力大力打落佢個口到  3~5發之後你會發現自己已經打緊條屍    所以level都用到    ...
咁樣就可以解到爆頭殺witch果個成就?
作者: 張y    時間: 9-4-2009 20:04

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-4-2009 19:36 發表

唔肯定   我係網吧打既-3-
作者: gtoray    時間: 9-4-2009 21:20

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-4-2009 19:36 發表

有人話係近距離用 shotgun 爆 ?
作者: 亞爾多    時間: 9-4-2009 21:44

引用:
原帖由 gtoray 於 9-4-2009 21:20 發表

我淨係知用狙擊都唔得
作者: MG-42    時間: 22-4-2009 02:42

作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-4-2009 12:17

引用:
原帖由 ZaMaR 於 9-4-2009 17:12 發表
最近係d舊碟度搵到隻n年前既battle realms出黎玩

仲有成套早期既rainbow six系列
我仲要緊最早期geghost recon, 不過想搵d mod尼玩都無

同埋可能我真係太out啦, 近排我留意到有隻game 好魏, 仲要原來pc都有, 就係hawx喇, 唔知有無人玩緊呢?
作者: louisli    時間: 22-4-2009 12:33

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-4-2009 12:17 發表

我仲要緊最早期geghost recon, 不過想搵d mod尼玩都無

同埋可能我真係太out啦, 近排我留意到有隻game 好魏, 仲要原來pc都有, 就係hawx喇, 唔知有無人玩緊呢?
反狗城有gr 的island thunder大減價喎
不過另一隻expansion就唔見
作者: bonzonie    時間: 22-4-2009 12:43

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-4-2009 12:17 發表

i still have play GR 1...let's play together

i purchased gold edition from steam
作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-4-2009 13:54

引用:
原帖由 bonzonie 於 22-4-2009 12:43 發表

i still have play GR 1...let's play together

i purchased gold edition from steam
即係有晒咁多種MOD?
作者: bonzonie    時間: 22-4-2009 14:11

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-4-2009 13:54 發表

即係有晒咁多種MOD?
http://store.steampowered.com/sub/864/

GR1 + desertSiege + island thunder only

if you want third party mod , need search on net ,
iremembered i install a Dboy mod...
作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-4-2009 16:03

引用:
原帖由 bonzonie 於 22-4-2009 14:11 發表

http://store.steampowered.com/sub/864/

GR1 + desertSiege + island thunder only

if you want third party mod , need search on net ,
iremembered i install a Dboy mod...
佢係俾左錢之後D/L定係BY MAIL成個BOX SET寄過來?
作者: louisli    時間: 22-4-2009 16:16

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-4-2009 16:03 發表

佢係俾左錢之後D/L定係BY MAIL成個BOX SET寄過來?
download 落 steam account
我想知幾錢
作者: bonzonie    時間: 22-4-2009 20:28

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-4-2009 16:03 發表

download ga...
unlimit time and fast download
作者: bonzonie    時間: 22-4-2009 20:29

Anyone want to join GR1 party , can ask me for  "B...................................T"....seed   
作者: MG-42    時間: 22-4-2009 21:14

作者: louisli    時間: 22-4-2009 21:40

引用:
原帖由 MG-42 於 22-4-2009 21:14 發表
Gamershell可以download成隻Ghost Recon來玩...不過好似冇expansion

Ghost Recon D場真係經典... 想點兜都得, 最正有關夜晚castle場截擊運兵hard truck....

依家GRAW果D真係唔及以前,個場細online打 ...
但graw 的裝備自由好多
作者: MG-42    時間: 24-4-2009 23:30

作者: bonzonie    時間: 25-4-2009 10:07

引用:
原帖由 MG-42 於 24-4-2009 23:30 發表

咁又係...同埋GR見唔到枝槍又係差D
以前GR D 地圖夠野戰feel 又可以edit
殺左人 report "in history"  夠經典
D gear 又幾detail .....
GR係屬於ARMY  
game 入面果然大部分ghost 臂章都係rangers or SF
除左UK ,germany 外援

試過edit map 守大使館 edit 到被大批tank surroundung

我以前download 過SDU mod 同 SOMPOD weapon pack....但揾唔番
GRAW 2 classic map pack 可以玩番一d 著明地圖 , 如大使館...

幾時打番,各位?

steam download 的GR 裝 third party mod 有少少 problem...
建議去反斗城買 GR: gold edition

圖片附件: s499.jpg (25-4-2009 10:16, 12.78 KB) / 該附件被下載次數 52

作者: bonzonie    時間: 25-4-2009 10:54

http://www.ghostrecon.net/files2/index.php?act=category&id=14
作者: MG-42    時間: 25-4-2009 23:55

作者: suileung    時間: 15-5-2009 19:35

我依家鍾意玩 善與惡2,好正,自己做神
作者: VEC    時間: 15-5-2009 19:41

引用:
原帖由 bonzonie 於 25-4-2009 10:07 AM 發表

以前GR D 地圖夠野戰feel 又可以edit
殺左人 report "in history"  夠經典
D gear 又幾detail .....
GR係屬於ARMY  
game 入面果然大部分ghost 臂章都係rangers or SF
除左UK ,germany 外援

試過edit ...
令人懷念ge年代, 在下玩mod多, 有d大MOD都幾好玩的
作者: VEC    時間: 15-5-2009 19:43

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-4-2009 09:44 PM 發表

我淨係知用狙擊都唔得
都得, 但難d
作者: XDD12348    時間: 15-5-2009 20:38

我e加開始試玩緊America Army

都幾好玩

又唔駛$$
作者: m82a1m40a1    時間: 15-5-2009 20:41

引用:
原帖由 gtoray 於 9-4-2009 21:20 發表

得,單發shotgun都殺到,等佢起身射頭
個timing要自己就,好難講得明
如果你打對抗對面4個慢慢行都比佢過到就好明顯唔夠teamwork la
打對抗做人最緊要快,快到對面冇時間出
做感染者就要有teamwork啦
第一個一定要boomer or smoker做野

作者: fire23wong    時間: 15-5-2009 21:03

又有新game 出
Battlestation : Pacific
玩左demo ,
畫面比上一代Battlestation : Midway 好好多
戰艦,戰機,Submarine 都真實左
而且多左好多唔同戰艦
單人mode 多左skirmish 同 mission game
今晚steam 可以買+直下
香港我唔知出左未
作者: 飛哥仔    時間: 15-5-2009 21:26

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 15-5-2009 20:41 發表

得,單發shotgun都殺到,等佢起身射頭
個timing要自己就,好難講得明
如果你打對抗對面4個慢慢行都比佢過到就好明顯唔夠teamwork la
打對抗做人最緊要快,快到對面冇時間出
做感染者就要有teamwork啦
第一個一定要 ...
上YOUTUBE睇, 有好多示範

係專家級, 點都要有個識爆WITCH頭既人....有D只有一條路既位有WITCH無識爆頭既人一定全軍死晒....特別係BLOODY HARVEST最後一版最常出現閃唔到又一定要打既場面...專家級既WITCH係一HIT即死......
作者: m82a1m40a1    時間: 15-5-2009 21:36

引用:
原帖由 飛哥仔 於 15-5-2009 21:26 發表

上YOUTUBE睇, 有好多示範

係專家級, 點都要有個識爆WITCH頭既人....有D只有一條路既位有WITCH無識爆頭既人一定全軍死晒....特別係BLOODY HARVEST最後一版最常出現閃唔到又一定要打既場面...專家級既WITCH係一 ...
打對抗專家好玩呀
未試過入到saferoom.
作者: 飛哥仔    時間: 15-5-2009 21:40

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 15-5-2009 21:36 發表

打對抗專家好玩呀
未試過入到saferoom.
因為專家既小怪勁左, 相對地如果BOOMER成功大量中招, 人地會好傷...

一般既話只要STICK埋一齊基本上點比人噴到都唔會太傷...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0