標題: 高達時代降臨了.... [打印本頁]

作者: kimkileo    時間: 1-4-2009 12:40     標題: 高達時代降臨了....

用腦發指令 2009年4月1日
【明報專訊】日本汽車生產商本田昨日展示全球首個可受人類思想操控而移動四肢的機械人Asimo。控制人員只要戴上腦電波感應頭盔,想
作者: 101653    時間: 1-4-2009 12:40

新人類??

作者: L    時間: 1-4-2009 12:47

作者: 餅    時間: 1-4-2009 12:52

引用:
原帖由 於 1-4-2009 12:47 發表
新聞話只可以做到上面講果幾樣野...
任何事最難既係由無變有

當有左之後就會突飛猛進......
作者: kimkileo    時間: 1-4-2009 12:53

引用:
原帖由 於 1-4-2009 12:47 發表
新聞話只可以做到上面講果幾樣野...
科技永遠都有一個開頭,電腦,手提電話,數碼相機出現時也只能做簡單既野...
難保三五七年後就出現..."I'll be back"...
作者: 亞龍    時間: 1-4-2009 12:54

高達時代降臨了
作者: Zap    時間: 1-4-2009 13:10

傷殘及身體有缺陷的人士有希望了.
作者: louisli    時間: 1-4-2009 13:11

日本仔咁咸濕,會唔會發展到機械人有第五肢,又可以腦電波控制呢?
作者: louisli    時間: 1-4-2009 13:11

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-4-2009 12:40 發表
用腦發指令 2009年4月1日
【明報專訊】日本汽車生產商本田昨日展示全球首個可受人類思想操控而移動四肢的機械人Asimo。控制人員只要戴上腦電波感應頭盔,想覑要移動機械人的手,機械人就會透過無線電接收指令,依照 ...
妖... "吃東西" 咪即係自己呃自己
有得睇無得食
作者: L    時間: 1-4-2009 13:15

作者: L    時間: 1-4-2009 13:16

作者: NCP013    時間: 1-4-2009 13:23

用果時要思想好清晰, 心無雜念...... ....你想佢就做, 冇得彈弓手
作者: learngod86    時間: 1-4-2009 13:31

引用:
原帖由 NCP013 於 1-4-2009 13:23 發表
用果時要思想好清晰, 心無雜念...... ....你想佢就做, 冇得彈弓手
like macross YF-21.....
作者: deathmaster    時間: 1-4-2009 13:56

Human mind can control the robot, how if Ghost invaded the man's mind? Then Ghost can have a robot body~
作者: kimkileo    時間: 1-4-2009 14:16

引用:
原帖由 於 1-4-2009 13:15 發表

洲長快d黎保護我 我要阻止侵略戰
Where is L?....

作者: kimkileo    時間: 1-4-2009 14:19

引用:
原帖由 louisli 於 1-4-2009 13:11 發表
日本仔咁咸濕,會唔會發展到機械人有第五肢,又可以腦電波控制呢?
我地睇下有冇咁長命見到呢一日既來臨....
作者: HunterX    時間: 1-4-2009 14:54

唔通將會由Honda 開發世上第一部MS?!
作者: ZaMaR    時間: 1-4-2009 15:34

幾時先去到木星整GN DRIVE?
作者: HunterX    時間: 1-4-2009 15:37

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-4-2009 15:34 發表
幾時先去到木星整GN DRIVE?
有Vtec 既GN Drive~
作者: terrorist    時間: 1-4-2009 23:20

引用:
原帖由 louisli 於 1-4-2009 13:11 發表
HAHAHAHHA , this is a big bang ! hahahahaha  

so new type can control 2 ....... together... fun.
作者: terrorist    時間: 1-4-2009 23:23     標題: =

=

作者: 高!高!高!    時間: 2-4-2009 00:40

還差最重要的"米托夫斯機"粒子呢~~!!
沒有這個,MS只是一架廢鐵~~!!

作者: ZaMaR    時間: 2-4-2009 00:48

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 00:40 發表
還差最重要的"米托夫斯機"粒子呢~~!!
沒有這個,MS只是一架廢鐵~~!!
有gn粒子就夠!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 4-4-2009 14:10

引用:
有可能得...腎上腺素對個腦咁大影響

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0