標題: 力寶健... [打印本頁]

作者: cccarlos    時間: 1-4-2009 20:41     標題: 力寶健...

請問有冇朋友知一日最多可以飲幾多支 ?

如果我8點飲一支, 1點黎多支可以嗎?

many thanks

作者: 1233    時間: 1-4-2009 20:47

.....其實無講話可以飲幾多
因為佢係加速你既循環  +上入要係維他命c等等
所以無話—定飲幾多......但飲食都係適可以止

可能有錯....但我個人應為係禁

作者: carl    時間: 1-4-2009 21:04

意見同上.
我打game果時一個上晝已經飲左2L.......
作者: sealsman    時間: 1-4-2009 21:10

引用:
原帖由 carl 於 1-4-2009 21:04 發表
意見同上.
我打game果時一個上晝已經飲左2L.......
力寶健...2L...
作者: 里安    時間: 1-4-2009 21:22

力寶健喎

唔係寶礦力喎

力寶健、red bull呢類飲品,少飲為妙啦
作者: cccarlos    時間: 1-4-2009 21:23

much appreciated,
thanks!
作者: 1233    時間: 1-4-2009 21:42

引用:
原帖由 里安 於 1-4-2009 21:22 發表
力寶健喎

唔係寶礦力喎

以我所知...兩種都係傷身
但力寶健係好過red bull好多
因為red bull內既咖啡因係多好多~

但都係適可以止.....因物極必反
作者: zeta    時間: 1-4-2009 22:00

引用:
原帖由 1233 於 1-4-2009 21:42 發表

以我所知...兩種都係傷身
但力寶健係好過red bull好多
因為red bull內既咖啡因係多好多~

但都係適可以止.....因物極必反
red bull....
係咖啡因多過汽水
但同正常咖啡仲有排追....
作者: kimkileo    時間: 1-4-2009 22:56

根據生死冊既死因選擇一項............有力保健...red bull喎
作者: FaiFaiHK    時間: 1-4-2009 22:57

咁多咖啡因會令你骨質疏鬆....唔好飲咁多
作者: carl    時間: 1-4-2009 23:26

引用:
原帖由 里安 於 1-4-2009 21:22 發表
力寶健喎

唔係寶礦力喎

oh....睇錯左寶礦力....
red bull 試過通頂跟住集合前一鑵, 上晝打game時免費派又一鑵跟住中午已經唔舒服, 下晝要走先.
小弟一向少飲呢d野, 唔知關唔關事.
作者: louisli    時間: 1-4-2009 23:33

個人認為一日最多兩支
作者: 阿Fee    時間: 2-4-2009 00:10

飲完係好好精力,不過藥力一過個人就散晒
作者: 越南河粉    時間: 2-4-2009 02:26

通頂果晚一次爆兩支redbull~成晚都好爆~但係一番到屋企就訓左差吾多24小時~透支得好勁~
作者: 高!高!高!    時間: 2-4-2009 02:50

引用:
原帖由 阿Fee 於 2-4-2009 00:10 發表
飲完係好好精力,不過藥力一過個人就散晒
引用:
原帖由 越南河粉 於 2-4-2009 02:26 發表
通頂果晚一次爆兩支redbull~成晚都好爆~但係一番到屋企就訓左差吾多24小時~透支得好勁~
個個試過嘅都係咁講,
唔記得邊度睇過,佢個成份作用大慨是用來代替腎上腺素,
所以多數係Sponsors X-GAME,
一般運動比賽唔見會有,對"一般運動比賽"來說仲好似有禁藥成份.

作者: allen.W    時間: 2-4-2009 08:04

引用:
原帖由 cccarlos 於 1-4-2009 20:41 發表
請問有冇朋友知一日最多可以飲幾多支 ?

如果我8點飲一支, 1點黎多支可以嗎?

many thanks
佢自已話唔建議你一日飲三支。
p.s 如果沒有耐藥性的話,周期應該藥效可以維持3~4個鐘,到藥效過左你就開心了
作者: 張y    時間: 2-4-2009 08:43

好似係可以speed up respiration

但係一過....身體未必可以補償返個output...
作者: 阿Fee    時間: 2-4-2009 09:28

想當年跑學界短跑前一粒鐘阿sir每人派一支,飲完去跑係真係比練習快少少(唔肯定係唔係心理作用 ),不過如果第二日要返學,通常成TEAM田徑隊既學生都會缺席
作者: Hkpolice-Psu    時間: 2-4-2009 10:04

想當年軍展會, 有REDBULL姐姐o係度, 我一日飲左4罐...
作者: kimkileo    時間: 2-4-2009 14:44

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2-4-2009 10:04 發表
想當年軍展會, 有REDBULL姐姐o係度, 我一日飲左4罐...
居然你唔洗同我報到....
作者: warui    時間: 2-4-2009 17:11

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 02:50 發表

個個試過嘅都係咁講,
一般運動比賽唔見會有,對"一般運動比賽"來說仲好似有禁藥成份.
泰國版玻璃樽果隻RED Bxll係有麻黃素嘅~
作者: 1233    時間: 2-4-2009 21:13

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 02:50 發表

個個試過嘅都係咁講,
果時踢學界時......開始時一枝,半場休息又一枝
搞到成場踢足重好好氣....做左跑狗

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0