標題: 港甲打假波疑雲。。。有幾多人對港甲不存希望 [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 2-4-2009 19:38     標題: 港甲打假波疑雲。。。有幾多人對港甲不存希望

屯門普高打假波完整版本
[wmv]http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=299472&category=[/wmv]

http://cablenews.i-cable.com/web ... 99472&category=

其實如果一個球員有心踢好隊波隊波咁樣真係好心痛,中場聽到個球員大叫想要幾多球呀?換我出去呀!,唉。。。真係覺得好痛
我有時得閒都會俾錢入場去旺角睇波...又唔係真係好悶場,而且有時真係幾好氣氛,呢兩年自己區和富入甲有隊員係我師兄我都有去支持下
但睇到而家咁多人話黑哨重現又話普高打假波,又有球員表明黑幕唔想再踢....真係....香港球壇仲有得玩幾耐?

作者: keane    時間: 2-4-2009 20:11

踢波唔專業, 連踢假波都唔專業.

係踢假都學吓外國啦, 要交足戲架 .

http://cablenews.i-cable.com/web ... .php?news_id=299472

作者: 衰人    時間: 2-4-2009 20:20

好明顯係做馬...................
作者: 1233    時間: 2-4-2009 20:53

禁無體育精神!!cheap到無人有.....比我都唔會再踢呢隊啦  cheap到禁
作者: JFCP    時間: 2-4-2009 21:18

香港d足球賽事都有假波???!!!!
作者: 1233    時間: 2-4-2009 21:19

引用:
原帖由 JFCP 於 2-4-2009 21:18 發表
我覺得係香港無需要禁做
因為獎金又唔係多
作者: 老頭子    時間: 2-4-2009 21:25

引用:
原帖由 1233 於 2-4-2009 21:19 發表

我覺得係香港無需要禁做
因為獎金又唔係多
我覺得真係要打假波應該係D莊家
作者: keane    時間: 2-4-2009 23:29

引用:
原帖由 JFCP 於 2-4-2009 21:18 發表
估計係國內有開波盤,

投注額突然側埋一邊, 莊家臨時叫球員做野,

點知班球員又唔交戲, 企晒係度防守,

咁搞法唔識睇波都知打假喇.
作者: derek_lok    時間: 2-4-2009 23:33

引用:
原帖由 keane 於 2-4-2009 23:29 發表

估計係國內有開波盤,

投注額突然側埋一邊, 莊家臨時叫球員做野,

點知班球員又唔交戲, 企晒係度防守,

咁搞法唔識睇波都知打假喇.
原來強國人民咁重視香港體育運動架??真係而家先知
作者: keane    時間: 2-4-2009 23:40

引用:
原帖由 derek_lok 於 2-4-2009 23:33 發表

原來強國人民咁重視香港體育運動架??真係而家先知
街場 踢波 鬥籃球,  兩隊都打 汽水杯 鬥餐飯,

有比賽就有賭博
作者: Hkpolice-Psu    時間: 2-4-2009 23:50

呢場主客和點計?
作者: keane    時間: 2-4-2009 23:57

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2-4-2009 23:50 發表
呢場主客和點計?
好似 勝方 讓 3 / 3.5 球,

贏 4 球, 買下盤兩個盤殺晒
作者: 老頭子    時間: 3-4-2009 00:54

引用:
原帖由 keane 於 2-4-2009 23:57 發表

好似 勝方 讓 3 / 3.5 球,

贏 4 球, 買下盤兩個盤殺晒
哇....莊家食夾棍
作者: 亞延    時間: 3-4-2009 01:10

真係唔洗望港甲會多返人睇
作者: kimkileo    時間: 3-4-2009 01:13

......香港足球睇得架咩....
作者: 老頭子    時間: 3-4-2009 01:37

引用:
原帖由 kimkileo 於 3-4-2009 01:13 發表
......香港足球睇得架咩....
星期日同伯爺睇,鬧下d球員,一路飲住杯靚茶,幾開心
作者: derek    時間: 3-4-2009 01:41

我覺得係個別事件嚟嘅 .......
講真, 球員都要生活, 如果佢地嘅人工係一個正常水平, 會唔會仲有人做呢d傻事
作者: Hkpolice-Psu    時間: 3-4-2009 15:01

引用:
原帖由 derek 於 3-4-2009 01:41 發表
我覺得係個別事件嚟嘅 .......
講真, 球員都要生活, 如果佢地嘅人工係一個正常水平, 會唔會仲有人做呢d傻事
human wants are unlinited

外國高薪球員一樣會打假球....只係場戲會好d
作者: 亞延    時間: 3-4-2009 16:07

香港大部份睇波既都慣左睇外地波,香港波事實真係太悶,黎黎去去都南華對愉園...
但個個都唸著入場都係伕俾庶渣錢要有燒鵝味,變左個個都唔會入場睇
作者: gtoray    時間: 3-4-2009 16:20

其實本地足球都唔係無得救
好似近期ge天水圍飛馬就搞得好好啦
提高水平故然重要,
點樣吸引人入場睇, 唔係靠平飛就得
作者: 亞延    時間: 3-4-2009 16:31

引用:
原帖由 gtoray 於 3-4-2009 16:20 發表
其實本地足球都唔係無得救
好似近期ge天水圍飛馬就搞得好好啦
提高水平故然重要,
點樣吸引人入場睇, 唔係靠平飛就得
係架,和富大埔咁,佢地既主力有好多都係大埔人,聽到自己識既入到港甲都有個心一班人一齊去睇
其實區內都多左人會關心隊波,行過草場見佢地落狗屎都操波,啲人行過都識講佢地咪和富囉.
如果足總推動多啲十八區既機構支持青甲果班同埋自建球隊佢地同政府都肯資助下一定唔洗死啦
不過,發下夢先啦x!!
作者: kimkileo    時間: 3-4-2009 16:42

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 3-4-2009 15:01 發表

human wants are unlinited

外國高薪球員一樣會打假球....只係場戲會好d
收左錢交唔足戲咪穿崩羅.....
作者: derek    時間: 3-4-2009 18:41     標題: 回復 18# 的帖子

咁相對外國打假波的比例冇咁高嘛
作者: Hkpolice-Psu    時間: 4-4-2009 14:13

引用:
原帖由 derek 於 3-4-2009 18:41 發表
咁相對外國打假波的比例冇咁高嘛
唔係掛....淨係一個英超聯一個歐冠杯一個意甲再加世界杯外圍賽都有排玩....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-4-2009 16:24

引用:
原帖由 1233 於 2-4-2009 21:19 發表

我覺得係香港無需要禁做
因為獎金又唔係多
外圍有莊家,有球員肯收錢打假波的,邊度都一樣
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 5-4-2009 23:29

http://hk.news.yahoo.com/article/090404/3/bizm.html

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0