標題: M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎? [打印本頁]

作者: hypermax    時間: 24-3-2007 02:14     標題: M134,M249,M60等(airsoft)的確係想像中般無敵嗎?

我有個朋友話,M134(airsoft)咁多管咁多彈.一定玩晒全場

我問返佢轉頭M134真係想像中咁無敵嗎?
論射速,佢的確勁,但係係戰術運用層面,M134真係會發揮作用嗎?
佢即刻無聲出.......

M134,M249,M60等(airsoft)載彈量雖多

但係彈數,真係對個戰局影響咁大?在戰鬥中真係能夠發揮作用嗎?
定係其實根本只係為左想派彈既欲望而派彈??
還有其他的因數嗎??

呢個又係一個無聊問題,但亦都係一個應該要重視既問題................

各位~好好的分享一下意見,謝謝!!
作者: RC00078    時間: 24-3-2007 02:25

有既, 強大火力cover
如果有一枝槍係無作用既話, 呢個世界唔會有槍出現啦
作者: mujiadam    時間: 24-3-2007 02:33

M134 ,你玩過未?我上次在公司有個師兄拎入黎比我玩左次,四十幾磅,你玩比我睇
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 02:53

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 02:25 發表
有既, 強大火力cover
如果有一枝槍係無作用既話, 呢個世界唔會有槍出現啦
我明,我明...............
只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?
作者: mujiadam    時間: 24-3-2007 02:57

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 02:53 發表

只係探討下........唔係話果d型號無作用,而係質疑使用果d型號,就會自然變成無敵既問題,even你係一個新仔or老手
況且,我講既係airsoft........係打wargame時候既問題啊~

狂 ...
冇野係冇敵既,任你幾多彈,要打死你(一鎗死),可能只係需要一鎗~
呢個好睇打法
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 03:02

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-3-2007 02:33 發表
M134 ,你玩過未?我上次在公司有個師兄拎入黎比我玩左次,四十幾磅,你玩比我睇
但總係會有d人係拎得起架~

係度講埋一件事~
其實我唔出聲都真係無咩大影響,我身體出問題,不適宜打wargame........係鐵一般的事實
只係見到呢d聲音走左出黎,忍唔住就想講下者................
作者: argos    時間: 24-3-2007 03:08

我覺得拿這些機槍的作用是 ------- 炮台 + 箭靶

它可以利用它火力持續上的優勢,火力間斷上一定會比普通槍少

先不論它能不能殺到人,但至少由一開始,它會成為眾夭之的

這時它便由炮台的身份變成箭靶,這樣它的工作也可以說是大功告成

因為它已完成了   火力掩護隊友 + 吸引敵人的目光,這樣它的隊友便有機會乘虛而入、暗渡陳倉

以上純屬假設 ^^"
作者: WeDs    時間: 24-3-2007 03:10

M134 唔敢講, M60 M249 .... 如果拎得起又行動自如o向某 D 場地係幾好o既 supporter.
因為對面聽到 d 出彈聲都踎低晒 , 自己人可以走得 free d.
但係另一個問題 M4 or AK 加 drum 咪都可以咁.
作者: 餅    時間: 24-3-2007 03:11

問返你朋友 M134 6條管有咩作用就知佢有幾多斤兩
作者: 皇家御貓    時間: 24-3-2007 03:11

wargame上 , 機槍十分簡單 , 就是派米......
你用支MP5加C-mag都做到咁既效果啦......
所以玩具249、60無咩特別優勢...

講到尾 , 咩槍型都好 , 咪又係波箱一個.
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 03:24

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 02:53 發表

狂full係可以,但試問聲有幾多人係有$$做埋同步上彈?
電彈鼓,射完一輪....re charge一次比換隻彈甲需要花多少時間完成??

戰術層面...........無謂提啦,免得有人會話[將不可能變成可能]
但講體力,人人都可以應付得來嗎?

講到呢到,都只係唔想d人,尤其係新人鼓吹[無敵249]等既機槍神話........尤其係成日問國產249有貨未果一班
打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦?

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹[無敵249]"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外話:不久以前,我在槍街一家算是有一定歷史的舖中聽過的對話......

新手(們):你們是怎樣打wargame的,我們未試過的可不可以說來聽聽?
吹水店員:我們是打戰術,玩cover的.
新手(們):戰術!!?是怎樣的?
吹水店員:用full的把對手按下去,cover自己人上去.
新手(們):那麼便要帶很多彈上場了?
吹水店員:3-4千飛啦.你想像下入滿10隻300匣也差不多,一日要帶2-3萬飛上下,所以這也是打wargame也要講究體能的原因......

作者: adrianyahk    時間: 24-3-2007 03:27

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:24 發表

我個人覺得這是心態問題,有些喜歡狂射的感覺而用249/電鼓,有些喜歡以wargame作為訓練而用彈弓匣.
而"新人鼓吹"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外 ...
好大wor....
個新仔係咪即刻買幾箱彈?
作者: RC00078    時間: 24-3-2007 03:29

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:24 發表

而"新人鼓吹"我相信跟cs和一些派彈系的game友誤導有關(注意我指的是一些,不是全部.).

題外 ...
咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁" 既 心態
試問下自己, 面對意粉槍, 你應該點對付佢地呢?
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 03:30

引用:

題外 ...
句說話好面善.........................
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 03:32

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:29 發表

咁強攻既話....................佢咁做又好似無咩問題, 係戰術唔同啫,
有人鐘意後抄打bingo, 有人鐘意就咁full 住上, 試問一個新仔面對住一部派彈機器又點會識打
結果做成左"我又要改到咁勁&qu ...
回想當時,我係用速度打嬴意粉的...............
作者: RC00078    時間: 24-3-2007 03:34

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:32 發表

回想當時,我係用速度打嬴意粉的...............
所以而家出現左彈壺
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 03:36

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:29 發表

結果做成左"我又要改到咁勁" 既 心態
試問下自己, 面對意粉槍, 你應該點對付佢地呢?
誠然我比較消極(應該說是沒出息.),下次不join他們的game.因為這樣好像已經由戰鬥技巧變成改槍技術的比較.
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 03:38

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:30 發表

句說話好面善.........................
所以我說是不久"以前"
作者: RC00078    時間: 24-3-2007 03:40

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:36 發表

誠然我比較消極(應該說是沒出息.),下次不join他們的game.因為這樣好像已經由戰鬥技巧變成改槍技術的比較.
其實圍佢咪得囉, 如果你一枝槍可以打到幾個唔同位既人..........
errrr........先諗下次唔同佢打啦
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 03:42

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:40 發表

其實圍佢咪得囉, 如果你一枝槍可以打到幾個唔同位既人..........
errrr........先諗下次唔同佢打啦
嗯,可能我之前vs過一隊"意粉"隊,所以get錯了你的意思.sorry.
作者: RC00078    時間: 24-3-2007 03:46

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 03:42 發表

嗯,可能我之前vs過一隊"意粉"隊,所以get錯了你的意思.sorry.
流動炮台!?!!?!?!
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 03:59

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:46 發表

起碼我都有見過一隊全隊裝彈鼓m4既隊伍出現

想當年拎支g3加彈壺比人話不知所謂.............................
而家?唉~~~~~~~~~
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 04:11

引用:
原帖由 華田 於 24-3-2007 03:46 發表

對!是流動炮台(們).
作者: WAIKO01    時間: 24-3-2007 04:14

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:59 發表

想當年拎支g3加彈壺比人話不知所謂.............................
而家......
......滿城盡是大彈匣 (指的不是一般鏈匣.)
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 04:33

引用:
原帖由 WAIKO01 於 24-3-2007 04:14 發表

......滿城盡是大彈匣 (指的不是一般鏈匣.)
所以而家開發緊呢d野........去留比自己玩...................

按圖放大啦~~~~~~
作者: gtoray    時間: 24-3-2007 04:41

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:59 發表

I know who they are
作者: 14692    時間: 24-3-2007 05:43

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 03:32 發表

同道中人
作者: 14692    時間: 24-3-2007 05:44

引用:

而家一人一把M4+'月餅罐'
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 05:57

引用:
原帖由 14692 於 24-3-2007 05:44 發表

而家一人一把M4+'月餅罐'
今非昔比啦~~~
D人介意你雙電槍落場,多過你拎彈鼓落場
作者: 14692    時間: 24-3-2007 06:14

時而世易
還原基本步, 同當年吹蛇冇分別
作者: bravohk    時間: 24-3-2007 09:47

引用:
原帖由 14692 於 24-3-2007 06:14 發表
時而世易
還原基本步, 同當年吹蛇冇分別
有分別~以前吹蛇full得耐會"冧"壓架喎(CO2除外)...仲會變滅火筒咁噴水,而家電槍full多多都得!!除非掃齒..
作者: jasonewbe    時間: 24-3-2007 10:20

我自己一向鍾意249...
二來我唔鍾意專登走上前去射人..
我鍾意協助自己人攻上去,自己鍾意做cover
或者自己鍾意守住某個位,但隊友唔洗又瞻前又要顧後~

所以睇一個人點玩,睇自己心態
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 10:21

引用:
原帖由 bravohk 於 24-3-2007 09:47 發表

有分別~以前吹蛇full得耐會"冧"壓架喎(CO2除外)...仲會變滅火筒咁噴水,而家電槍full多多都得!!除非掃齒..
full到咁上下,D人自然會覺悶
到時二手街大把平槍放.................
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 10:22

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 10:20 發表
我自己一向鍾意249...
二來我唔鍾意專登走上前去射人..
我鍾意協助自己人攻上去,自己鍾意做cover
或者自己鍾意守住某個位,但隊友唔洗又瞻前又要顧後~

所以睇一個人點玩,睇自己心態
最慘係D人會話你淨係識得唔郁,怕死唔敢衝向前
作者: 伯言    時間: 24-3-2007 10:40

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 10:21 發表

full到咁上下,D人自然會覺悶
到時二手街大把平槍放.................
賣左個月餅盒咪得囉
作者: MAGIC    時間: 24-3-2007 10:41

引用:
原帖由 hypermax 於 24/3/07 10:22 發表

其實都唔駛理其他人點睇、點講?,你知自己唔係咪得囉!
就算係咁又點,做好自己個位置咪得囉!
唔係下下都要衝架嘛
作者: hypermax    時間: 24-3-2007 11:29

引用:
原帖由 MAGIC 於 24-3-2007 10:41 發表

其實都唔駛理其他人點睇、點講?,你知自己唔係咪得囉!
就算係咁又點,做好自己個位置咪得囉!
唔係下下都要衝架嘛
你要知d人輸賴地硬......................
作者: jasonewbe    時間: 24-3-2007 12:09

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 10:22 發表

阿棠(candy)乘日都咁話我架喇~
我知道自己做緊咩,
人地話我理得佢咁多...自己又時幫人衝上前係一種樂趣

打個比喻:
用足球為例, 贏波就讚自己, 輸波就賴龍門
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好, 比人射死就話冇人攻,冇人郁, 懶皮...
你kill到人從來冇讚過d cover, 但當有人死時, cover就係死人嗌死既藉口...
作者: jasonewbe    時間: 24-3-2007 12:10

引用:
原帖由 hypermax 於 24-3-2007 11:29 發表

你要知d人輸賴地硬......................
痾屎唔出賴地硬
作者: Smartone    時間: 24-3-2007 14:30

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 12:09 發表

我知道自己做緊咩,

打個比喻:
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好 ...
同感 X 10
作者: 車厘子    時間: 24-3-2007 14:54

我見過m249 比人用手槍爆面

有幾無敵都係睇人架o者
作者: rrrrrrrickylau    時間: 24-3-2007 16:32

在GAME 場玩M60, M249 其實完全無優勢. 支野又鬼咁重, 如果過GAME場交通唔方便, 隨時未打GAME已經手軟. 就算落場用, 舉槍, 轉身都慢過人. 彈又唔係最多 (一個AK 彈胡 已經 3000 ROUND, 249 只得2500).  還有, 你用一支249, 根本就預左一支249 要同2至3支 彈胡 AK, 或者 M4打. 隨時係最先俾人KO.

如果純粹做砲台, 火力支援, 又會有人話你冇技術, 純粹靠彈多.

其實落場用249, 都係想過吓 GUNNER FEEL, 絕對唔會話有優勢.
作者: Pvt.King    時間: 24-3-2007 17:00

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 24-3-2007 16:32 發表
在GAME 場玩M60, M249 其實完全無優勢. 支野又鬼咁重, 如果過GAME場交通唔方便, 隨時未打GAME已經手軟. 就算落場用, 舉槍, 轉身都慢過人. 彈又唔係最多 (一個AK 彈胡 已經 3000 ROUND, 249 只得2500).  還有, 你 ...
中point,因為打game唔似真實戰場咁,真槍m4既裝彈數只不過係m249既六份一....點同wargame...個個支槍都幾百粒...連reload都唔太要re既...不過啦...249真係好型
作者: 皇家御貓    時間: 24-3-2007 23:31

我都話啦, 咩槍款咪又係波箱一個。
作者: Hkpolice-Psu    時間: 24-3-2007 23:49

講真,如果大家係玩得勻真的話,唔會支支都c-mag,支支都係底邊啦

都係果句,拎咩槍唔係問題,係用槍同一齊玩槍ge人ge問題...
作者: mujiadam    時間: 25-3-2007 00:42

引用:
原帖由 jasonewbe 於 24-3-2007 12:09 發表

我知道自己做緊咩,

打個比喻:
用番落wargame, 射得死人就話自己槍法好 ...
佢都唔知比我插過幾多獲
良性插~
作者: 死肥仔    時間: 25-3-2007 01:25

打game成日派彈令你郁唔到,你都會玩到無癮啦←其實人地唔係用249/60果d都有咁既情況出現~人地啪個鼓就可以~~閒閒地一二千飛~~~
郁唔到只係技術問題~~

曾經有一日~對面隊三支249/60~仲有d用鼓既人~
我地果邊全部都係打匣~多數都係鏈匣~
仲有人打彈弓匣~~
對面都係一班打左好耐game既人~~
佢地d槍~一扣雞係可以成分鐘都唔停~~
但係當日佢地都唔係一面倒~~大家都互有輸嬴~~

我只係分享下~如果你真係覺得多彈就係絕對優勢~
你都可以整個彈鼓~改同步上彈都唔係真係咁貴~
我諗大部份玩得wargame既人~都有能力負擔~~
如果真係買唔到既~就磨練下自己既技術啦~呵~
作者: queen    時間: 25-3-2007 01:49

似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVER......仲有你估d彈鼓扣長雞派米真係咁著數????這就錯了, 一般"鼓手"的bb使用量也是非常多, 因為佢哋成日以為2~3千飛有排打, 所以好多時每次扣雞都一百幾十粒咁出, 咁佢最多一個鼓咪扣二十次度....之後要RELOAD 啦......M249同M60 RELOAD有幾煩同幾耐....我諗大家都知啦.............

說回M134/M60/M249 打WARGAME有無著數.....
M134可以說一定係流同活"把", 由於呢枝槍嘅射擊姿勢是要把上半身全部企出來.........唔死都無用...
而M60/M249.....由於RELOAD 實在費時(M60還好少少)彈盡即是身死時...............
作者: 伯言    時間: 25-3-2007 02:45

引用:
原帖由 queen 於 25-3-2007 01:49 發表
似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVE ...
死在個個都係gunner呢...
不過算啦, 大圍都彈箱彈鼓full死唔收, 無法...
作者: queen    時間: 25-3-2007 02:49

引用:
原帖由 伯言 於 25-3-2007 02:45 發表

死在個個都係gunner呢...
不過算啦, 大圍都彈箱彈鼓full死唔收, 無法...
我又好少預到喎........
作者: 14692    時間: 25-3-2007 08:01

引用:
原帖由 queen 於 25-3-2007 01:49 發表
似乎大家對打cover 派彈嘅人唔係咁喜歡, 但係所有作戰的基本便是利用gunner 做火力壓制, 其他隊友向敵陣前進, 不論wargame還是實戰, 這也是最基本的戰術.......我自己打LSW用300匣咪又係咁做GUNNER做COVE ...
所以執雞通常執咗個gunner先, 之後就易辦事喇
作者: snowmannavy    時間: 27-3-2007 03:22

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 24-3-2007 23:49 發表
講真,如果大家係玩得勻真的話,唔會支支都c-mag,支支都係底邊啦

都係果句,拎咩槍唔係問題,係用槍同一齊玩槍ge人ge問題...
絕對有同感呀!! 最憎矛柴:x
作者: 14692    時間: 27-3-2007 05:40

引用:
原帖由 snowmannavy 於 27-3-2007 03:22 發表

絕對有同感呀!! 最憎矛柴:x
要矛既, 拎咩鎗都可以
作者: ethanwch    時間: 27-3-2007 11:41

我試過一次對M249,我見那人掃得咁high,咪躲在草叢中等,唔夠5 minutes 佢就reload,我就走埋去用 sidearm KO左佢。
所以我覺得單人用以上機槍不是無敵,相反有兩個人,一人用機槍,另一人用其他weapons會好得多。
作者: 6呎4    時間: 27-3-2007 13:32

引用:
原帖由 gtoray 於 24-3-2007 04:41 發表

I know who they are
i really want to meet them.
would u mind to tell me how to contact them?
thanks!!
作者: navy_seal    時間: 27-3-2007 14:52

引用:
原帖由 ethanwch 於 27-3-2007 11:41 發表
我試過一次對M249,我見那人掃得咁high,咪躲在草叢中等,唔夠5 minutes 佢就reload,我就走埋去用 sidearm KO左佢。
所以我覺得單人用以上機槍不是無敵,相反有兩個人,一人用機槍,另一人用其他weapons會好得多。
lol
you one on one with him?
作者: Hkpolice-Psu    時間: 27-3-2007 14:54

引用:
我支249有兩個彈箱...所以reload一次對我尼講唔係問題
作者: THK_FireKinji    時間: 27-3-2007 19:09

彈數真係可以影響成場
拿住支冇子彈既槍既士兵同一舊廢鐵冇分別

好多軍人都係因為有強大既火力cover先死唔去
作者: match_man    時間: 27-3-2007 19:41

引用:
原帖由 THK_FireKinji 於 27-3-2007 19:09 發表
彈數真係可以影響成場
拿住支冇子彈既槍既士兵同一舊廢鐵冇分別

好多軍人都係因為有強大既火力cover先死唔去
真實中,.50可穿鐵,你D 6mm/8mm/4.5mm得唔得先
作者: fire23wong    時間: 27-3-2007 20:02

引用:
原帖由 match_man 於 27-3-2007 19:41 發表

真實中,.50可穿鐵,你D 6mm/8mm/4.5mm得唔得先
穿鋁罐
作者: 亞mac    時間: 27-3-2007 20:15

我地打彈弓匣米又系咁打
派彈個D都系一次派一邊姐
我就會拉開佢泥打
作者: ethanwch    時間: 27-3-2007 20:40

引用:
原帖由 navy_seal 於 27-3-2007 14:52 發表

lol
you one on one with him?
There were 3 guys at that moment.
Me, my teammate and the M249 gunner.
My teammate position got exposed then the gunner fire at that position then things just happened like my above post
作者: 14692    時間: 28-3-2007 05:30

引用:
原帖由 亞mac 於 27-3-2007 20:15 發表
我地打彈弓匣米又系咁打
派彈個D都系一次派一邊姐
我就會拉開佢泥打
等機會&時間
作者: sazabi    時間: 28-3-2007 09:39

其實我覺得呢d情況,gunner開槍先係做野之時(當然大前提係佢唔係打緊你啦)
不過249馬.......比新手用下唔係壞事黎既....

1.唔重下,大支野下又點知輕便細槍既可愛呢?
2.某程度上我同意leon o個個 殺手技術同殺人距離成反比 既理論的
咁一開始派下米的確可以有效咁控制敵人既距離唔好咁近....至少他會以為是這樣,
作者: 皇家御貓    時間: 28-3-2007 14:17

引用:
原帖由 ethanwch 於 27-3-2007 20:40 發表

There were 3 guys at that moment.
Me, my teammate and the M249 gunner.
My teammate position got exposed then the gunner fire at that position then things just happened like my above post
兩個人都睇唔住 , 係條友技遜一籌咋下嘩
作者: mid_te    時間: 28-3-2007 14:22

有249梗係好啦….無d派彈人點分散敵方注意力…
佢枝狗最好有咁嘈得咁嘈添~呵呵呵呵
作者: ethanwch    時間: 28-3-2007 19:26     標題: 回覆 #65 皇家御貓 的帖子

Maybe la
That was my first time to see M249 in the field
作者: hypermax    時間: 29-3-2007 09:59

你地回想一下,有249係場入面時,D人係咩反應,由其係班新人

個回響係你有支裝C MAG/午餐盒既槍都無法同249比較............
作者: mid_te    時間: 29-3-2007 14:08

引用:
原帖由 hypermax 於 29-3-2007 09:59 發表
你地回想一下,有249係場入面時,D人係咩反應,由其係班新人

個回響係你有支裝C MAG/午餐盒既槍都無法同249比較............
如果係mg42或者m82又會點呢??
作者: hypermax    時間: 29-3-2007 15:47

引用:
原帖由 mid_te 於 29-3-2007 14:08 發表

如果係mg42或者m82又會點呢??
MG 42?我有呀.............但係也只不過是一支一味死full派彈的槍罷
作者: 死肥仔    時間: 29-3-2007 20:02

引用:
原帖由 match_man 於 27-3-2007 19:41 發表

大把子彈都穿到...唔係一定要.50~
作者: hypermax    時間: 30-3-2007 04:25

引用:
原帖由 sazabi 於 28-3-2007 09:39 發表
其實我覺得呢d情況,gunner開槍先係做野之時(當然大前提係佢唔係打緊你啦)
不過249馬.......比新手用下唔係壞事黎既....

1.唔重下,大支野下又點知輕便細槍既可愛呢?
2.某程度上我同意leon o個個 殺手技術同 ...
的確係,你right
之但係我所指既係通常擁有呢幾種槍械既人.....會突然地自信心爆棚
就算打唔中人都會話[我咁多彈打埋黎你都唔死?唔好扮野啦]
被人打中自己就更加當無回事
人地問你支槍既野十問九唔應等...............................
作者: 14692    時間: 30-3-2007 05:35     標題: 回覆 #72 hypermax 的帖子

見慣......
作者: sazabi    時間: 30-3-2007 08:50

引用:
原帖由 hypermax 於 30-3-2007 04:25 發表

的確係,你right
之但係我所指既係通常擁有呢幾種槍械既人.....會突然地自信心爆棚
就算打唔中人都會話
被人打中自己就更加當無回事
人地問你支槍既野十問九唔應等...............................
同我打開個d都拑支狗都無d咁既情況wor(版友們 ....)

而且個人經驗arm arm改勁左支野既新手都會有咁既情況....都唔係話關249事既...
game,都係一樣咁打既jei,
唔中既跟本無得認,啋佢都有味
佢唔認既我就當我自己無彈出/打唔中繼續full
平時都係咁打架啦
作者: mid_te    時間: 30-3-2007 11:09

引用:
原帖由 hypermax 於 29-3-2007 15:47 發表

MG 42?我有呀.............但係也只不過是一支一味死full派彈的槍罷
Nonono…Mg42有味道好多…

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0