標題: 依個世界D新手真係得意 [打印本頁]

作者: jelly鞭    時間: 9-5-2009 16:37     標題: 依個世界D新手真係得意

依個世界D新手真係得意
話說小弟近排仙都唔仙,就開POST賣槍啦喎
有賣一支AKSR25
呀A先生EMAIL我
A :   AK
我:   要AK果支請留電
A :   9XXXXXXX 快,趕要
我:   好的幾時交易??
雖然佢冇禮貌,不過我都算,同佢約好時間後,
A :   相!!!
我:   你要相???
好冇禮貌...但我都照聲
A :    你個死仆X,昆我??晒我時間??你搵支流野呃我??
我:    下.....咪AK果支囉....唔通係GP咩,你900想買支GP???
A :    食[PE]啦你,我唔要呀,AK係有木果支呀,你槍都唔識學人賣槍,昆人昆得你......(我諗佢講緊AK47)

我覺得依家D新手......睇野.....真係......禮貌又.......學識又.......一睇就知冇睇舊POST.........連AK係廠名都唔知..........

A生岩岩EMAIL我話頭先果個唔係佢

作者: gtoray    時間: 9-5-2009 16:39

下次你 打返 a&k lor
作者: deathmaster    時間: 9-5-2009 17:10

Uncover his name and phone number (Mask the last digit only) la
作者: jelly鞭    時間: 9-5-2009 17:13

引用:
原帖由 deathmaster 於 9-5-2009 17:10 發表
Uncover his name and phone number (Mask the last digit only) la
佢EMAIL係ASKAHLM@
作者: louisli    時間: 9-5-2009 17:34

引用:
原帖由 jelly鞭 於 9-5-2009 16:37 發表
依個世界D新手真係得意
有賣一支AKSR25
呀A先生EMAIL我
雖然佢冇禮貌,不過我都算,同佢 ...
夠精簡,straight to the point
作者: WESTER    時間: 9-5-2009 18:38

JeIIy好慘......被人「表揚」......
作者: 餅    時間: 9-5-2009 18:47

正如我對 " 金身 " 呢個簡寫有所保留一樣

差之毫釐 , 謬之千里

話唔定遲下有d 哥仔真係以為係黃金身
作者: WESTER    時間: 9-5-2009 18:54     標題: 回復 7# 的帖子

好在個個唔係我
作者: icecoke    時間: 9-5-2009 18:56

小朋友 ... 多D 去槍街"朝聖" ~~~
作者: jelly鞭    時間: 9-5-2009 19:18

引用:
原帖由 於 9-5-2009 18:47 發表

差之毫釐 , 謬之千里

講真,新手果時都諗過係咪.......
作者: hermanht    時間: 9-5-2009 19:31

引用:
原帖由 icecoke 於 9-5-2009 18:56 發表
小朋友 ... 多D 去槍街"朝聖" ~~~
D小朋友好多藉口, 唔得閒wow, 問佢做咩事唔得閒又講唔出.

有次有條友叫我幫佢改槍, 自己想要點野都唔知. 都算啦, 我叫佢自己試, 佢又話唔得閒都算, 仲要話我好得閒. 我頂佢, E+我係唔係做親野都要比佢知先? 仲有, 就算我真係好得閒, 你唔想用自己D時間就用我果D呀? 連自己興趣都唔『能夠』掉時間落去, 咁仲有咩好講姐, 我接直叫佢唔好玩.

作者: ayaka    時間: 9-5-2009 21:52

e家d靚仔比老豆老母寵壞晒......
作者: auhokan    時間: 9-5-2009 22:00

我懷疑是有人故意搞事...
作者: Vindicator    時間: 9-5-2009 22:00

引用:
原帖由 ayaka 於 9-5-2009 21:52 發表
e家d靚仔比老豆老母寵壞晒......
agree
有新人問過我:"支國9槍唔work點算"
我問"你想我點答你?"
佢問"你會點做?"
我話"我會汁"
佢話"都唔係我想要的答案,其實我想買過枝"
我內心x佢
作者: louisli    時間: 9-5-2009 22:45

引用:
原帖由 側衛 於 9-5-2009 22:00 發表

agree
我問"你想我點答你?"
佢問"你會點做?"
我話"我會汁"
我內心x佢
佢自都已經有答案啦,你講咩都無用
作者: Vindicator    時間: 9-5-2009 22:56

引用:
原帖由 louisli 於 9-5-2009 22:45 發表

佢自都已經有答案啦,你講咩都無用
有d咩答案都無
作者: RYODLi    時間: 9-5-2009 23:01

引用:

agree
我問"你想我點答你?"
佢問"你會點做?"
我話"我會汁"
我內心x佢
師兄你呢個情況令我諗起問港女去邊度食飯…
作者: 亞爾多    時間: 9-5-2009 23:02

引用:
原帖由 於 9-5-2009 18:47 發表

差之毫釐 , 謬之千里

話時話而家好多game都有金色槍
(最多細路果隻有黃金CV47同黃金夜鷹......即係AK同沙鷹)
作者: Vindicator    時間: 9-5-2009 23:07

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-5-2009 23:02 發表

話時話而家好多game都有金色槍
(最多細路果隻有黃金CV47同黃金夜鷹......即係AK同沙鷹)
"金"色槍
007咩
作者: Vindicator    時間: 9-5-2009 23:09

引用:
原帖由 RYODLi 於 9-5-2009 23:01 發表

係喎

作者: 衰人    時間: 9-5-2009 23:25

引用:
原帖由 hermanht 於 9-5-2009 19:31 發表

D小朋友好多藉口, 唔得閒wow, 問佢做咩事唔得閒又講唔出.

有次有條友叫我幫佢改槍, 自己想要點野都唔知. 都算啦, 我叫佢自己試, 佢又話唔得閒都算, 仲要話我好得閒. 我頂佢, E+我係唔係做親野都要比佢知先? 仲 ...
叫佢早d返去打機啦
作者: ayaka    時間: 9-5-2009 23:53

引用:

agree
我問"你想我點答你?"
佢問"你會點做?"
我話"我會汁"
我內心x佢
咩都自我中心....重要咩都唔q識
作者: ++朗++    時間: 10-5-2009 01:09

引用:
原帖由 RYODLi 於 9-5-2009 23:01 發表

鬼嫁: 今晚食日式定西餐好?
一馬: 西餐啦
鬼嫁: 答錯左
一馬:
作者: hermanht    時間: 10-5-2009 11:12

引用:
原帖由 ++朗++ 於 10-5-2009 01:09 發表

鬼嫁: 今晚食日式定西餐好?
一馬: 西餐啦
鬼嫁: 答錯左
一馬:
好似有把刀係頭頂飛過咁
作者: ranger_hk    時間: 10-5-2009 11:22

引用:
原帖由 RYODLi 於 9-5-2009 21:31 發表

我之前果個POST係時候出泥晒下太陽啦
作者: Zap    時間: 10-5-2009 11:26

有人問我d野係邊樹訂...都唔知點答好、、、
作者: 衰人    時間: 10-5-2009 13:57

引用:
原帖由 loop2 於 10-5-2009 11:26 發表
有人問我d野係邊樹訂...都唔知點答好、、、
師兄可以同佢話電話.....網面上.....鍾意邊樹訂就邊樹訂
作者: 越南河粉    時間: 11-5-2009 01:30

AKSR25我都諗一諗係咩槍~原來係A&K SR25
作者: 風o藍    時間: 11-5-2009 11:17

引用:
原帖由 越南河粉 於 11-5-2009 01:30 發表
AKSR25我都諗一諗係咩槍~原來係A&K SR25
我見到SR25就明左-_-

不過個A先生應該對槍方面冇咩認識
作者: eagle_rrv    時間: 12-5-2009 03:47

我覺得依家d小朋友玩槍個心態同我個年代好唔同...
以前買一枝槍要左度右度, 節衣縮食揀到最鐘意果枝先買, 返到屋企幾乎晚晚都要摸住先訓得著...
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯...
仲有就係...國狗一買返黎已經起碼兩面至底中...佢地諗既好多時只係點樣可以再大力d...再快d...
再去ssp搵copy鏡...mount...托...等等...
總之影張相出黎似...
作者: hermanht    時間: 12-5-2009 07:57

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-5-2009 03:47 發表
以前買一枝槍要左度右度, 節衣縮食揀到最鐘意果枝先買, 返到屋企幾乎晚晚都要摸住先訓得著...
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯.. ...
咁呀只, 有個比我架空左的PK小朋友, 諗住比次機會佢, 點知D細ge係道掃彈, 佢就係道閒hea hea, 我同佢講你唔掃, 都同我lead住其他人. 點知佢當住我面同我其他正常少少的小朋友講『做野呢, 最緊要走精面.』 好在正常少少果班O曬咀望住我. 呢D咪唔小唔得囉~

D細ge做野又冇責任心, 叫佢買兩個大比袋番來做公家野, 佢話okok, 之後再題多佢一次, 佢都話ok. 點知要用之前果夜先打來話冇買, 冇錢, 冇時間wow, 我頂佢, 冇錢你咪問父母拿住先囉, 又唔係冇得囉番, 佢日日都番住學, 今日買完聽日camp都得啦. 都算, 冇時間? 我題你果時又唔同我講? 冇買? 你唔好再遲D先講? then我叫佢死掂佢, 佢又話ok, 最後都係死唔掂, 拿左佢果個出來比人用. 做唔掂你就同我講, last min先走來話做唔到, 買兩件野都麻麻煩煩. 唉...

所以有時叫小朋友做野, 真係要留一手.

作者: hypermax    時間: 12-5-2009 19:14

引用:
原帖由 hermanht 於 12-5-2009 07:57 發表

咁呀只, 有個比我架空左的PK小朋友, 諗住比次機會佢, 點知D細ge係道掃彈, 佢就係道閒hea hea, 我同佢講你唔掃, 都同我lead住其他人. 點知佢當住我面同我其他正常少少的小朋友講『做野呢, 最緊要走精面.』 好在正 ...
唉,而家d靚仔真實世界係點都未接觸到就要佢做中心,世界為佢而轉

仲有咩好講??
作者: 118048    時間: 12-5-2009 20:01

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-5-2009 03:47 發表
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯.. ...
前日响嘉頓先聽到:
A:哥哥,支AK咩力呀?
店員:起碼底中啦!
A:嘩,咁大力架,咁平,咪好抵?俾多支我吖唔該.
結果佢同佢朋友一人拎一支走...
大力=抵
作者: 笨蛋〞新手    時間: 12-5-2009 21:24

咦 ~ 咁罐頂力咪掃哂嘉頓D貨 !?

作者: 衰人    時間: 12-5-2009 21:36

引用:
原帖由 118048 於 12-5-2009 20:01 發表

前日响嘉頓先聽到:
A:哥哥,支AK咩力呀?
店員:起碼底中啦!
A:嘩,咁大力架,咁平,咪好抵?俾多支我吖唔該.
結果佢同佢朋友一人拎一支走...
大力=抵
算啦.....依家d小朋友係噤嫁嘞..........鬼叫屋企大把咩
作者: zachary    時間: 12-5-2009 22:00     標題: 回復 33# 的帖子

你又令我唸起爽穿10面罐的glock....好似都係550....超抵!!!
作者: 魔流星    時間: 12-5-2009 23:00

唉~e+ d 新手(雖然我都係)
大多數都係係果個"couxxxxxx-strxxx online"度轉黎(雖然我都係xdxd, 不過好在我識分wargame & online game )
以為d game槍就係全世界既槍
仲愈出愈離譜, 咩黃金夜鷹 黃金CV-47
槍名都改左勁多...
出到槍街問就糗哂@@
跟住上"課冧"用佢地d xx態度 問野
跟手仲要罵人= =

真係囧到爆
果d人唔插對唔住自己xdxd
作者: Andy    時間: 12-5-2009 23:05

有d新手真係發神經
叫佢留電話/打俾我,電話講,
又唔打黎,又唔留電話,係要用text
同佢講左我住東九龍,最多出旺角交收.港島區都得
之後仲可以大聲夾惡答我
一係你入黎屯門交收,唔係我唔買
真係心諗...一定賣俾你嫁
乾脆同佢講88,賣左俾第2個師兄
大家就下無咩所謂...佢話唔出閘,就佢去到美孚,條氣都順d呀...
之後幾日後,pm 佢電話過黎,叫我打過去.仲超串噤話.我去旺角交收都得ga

作者: 亞爾多    時間: 12-5-2009 23:11

引用:
原帖由 魔流星 於 12-5-2009 23:00 發表
唉~e+ d 新手(雖然我都係)
大多數都係係果個"couxxxxxx-strxxx online"度轉黎(雖然我都係xdxd, 不過好在我識分wargame & online game )
以為d game槍就係全世界既槍
仲愈出愈離譜, 咩黃金夜鷹 黃金CV-47
槍名都 ...
記得我教會個團契有wargame......
坐車去果陣聽到後面有D"閃靈獵手","殲滅者",仲有"倉庫火拼"地圖
我坐前面好無奈
作者: 亞爾多    時間: 12-5-2009 23:12

引用:
原帖由 lahc 於 12-5-2009 23:05 發表
有d新手真係發神經
之後仲可以大聲夾惡答我
真係心諗...一定賣俾你 ...
影衰晒我地D新手
作者: 魔流星    時間: 12-5-2009 23:15

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:11 發表

坐車去果陣聽到後面有D"閃靈獵手","殲滅者",仲有"倉庫火拼"地圖
我坐前面好無奈
果d槍名真係勁囧= =
閃靈獵手好似係支散彈...M1xxx
殲滅者係MG3...
真係唔知點解要整d咁既槍名...

仲搞到班新手上哂腦@@
仲勁過藍藍路
作者: 衰人    時間: 12-5-2009 23:18

引用:
原帖由 lahc 於 12-5-2009 23:05 發表
有d新手真係發神經
之後仲可以大聲夾惡答我
真係心諗...一定賣俾你 ...
師兄你真係好.....俾我理佢都傻
作者: westdog    時間: 12-5-2009 23:19

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:11 發表

我坐前面好無奈
咁你就要轉會啦~我個團契都有隊槍隊~
作者: 亞爾多    時間: 12-5-2009 23:28

引用:
原帖由 魔流星 於 12-5-2009 23:15 發表

果d槍名真係勁囧= =
殲滅者係MG3...

仲搞到班新手上哂腦@@
仲勁過藍藍路
芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200

作者: hermanht    時間: 12-5-2009 23:44

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:28 發表

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
一雞八千 - M4  <--- 有冇記錯呀?
作者: Ar_Ming    時間: 13-5-2009 00:01

我係超新手...想用新手的角度講幾句

其實樓主所講的事, 同係咪新手的關係不太大...
反而要focus的係, 某一個年齡層的人,
特別冇左一份對別人的尊重, 呢個係態度同個人修為的問題 =[

點樣去令wargame 呢樣野繼續發展, 其實可以講得上係需要佢地呢個年齡層的人去接力
點樣令佢地明白要尊重自己和別人, 才是王道

p.s. 其實有咩方法可以更認識大家?
見之前有師兄出post 同大家say hello...
我唔想騎劫佢個post, 又唔想俾大家一種"係咁有人出新手post"的感覺...
點都好, 各位多多指教
作者: Andy    時間: 13-5-2009 17:13

引用:
原帖由 westdog 於 12-5-2009 23:19 發表

咁你就要轉會啦~我個團契都有隊槍隊~
師兄教會係咩區?

作者: gtoray    時間: 13-5-2009 17:16

引用:
原帖由 Ar_Ming 於 13-5-2009 00:01 發表
我唔想騎劫佢個post, 又唔想俾大家一種"係咁有人出新手post"的感覺...
點都好, 各位多多指教
多d參予討論區ge討論
如果係想更認識大家, 最好ge地方當然係吹水廣場~
作者: westdog    時間: 13-5-2009 17:17

引用:
原帖由 lahc 於 13-5-2009 17:13 發表

師兄教會係咩區?
九龍城區~
作者: Andy    時間: 13-5-2009 17:21

引用:
原帖由 westdog 於 13-5-2009 17:17 發表

九龍城區~
PM個地址同返咩時間OK?
之前返開的教會,因為我搬左屋,太遠.已經無返

作者: westdog    時間: 13-5-2009 17:26

引用:
原帖由 Ar_Ming 於 13-5-2009 00:01 發表
點都好, 各位多多指教  
首先歡迎你先~

其實開一個新丁報到post係無問題,最大問題係有好多新手成日諗到d問題就會post上來問,但係明明呢到有好多資料可以睇到,但係都無自己搵過就開post,仲有就係唔好理新唔新手,問人問題或者同人溝通都要有基本禮貌,只係現在多左好多無禮貌的年青人...
作者: tinyau1134    時間: 13-5-2009 17:28

引用:

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
仲有
km 衝鋒槍 - mp5
雙槍 槍神.40 - Beretta Elite
228 緊緻型 - p228
ES C90 - p90

作者: westdog    時間: 13-5-2009 17:32

引用:
原帖由 tinyau1134 於 13-5-2009 17:28 發表

仲有km 衝鋒槍 - mp5
其實我最常聽到都係;
輕機槍 = mp5...
重機槍 = m249 or m60...
作者: sunny2014    時間: 13-5-2009 18:11

引用:
原帖由 westdog 於 13-5-2009 17:32 發表

其實我最常聽到都係;
輕機槍 = mp5...
重機槍 = m249 or m60...
仲有果D乜Q野重狙連狙cybershortgun單散連散銀雞黑星…
作者: acidash    時間: 13-5-2009 18:18

引用:

give me five
作者: DESTINY--1    時間: 13-5-2009 18:18     標題: 回復 54# 的帖子

仲有如果步槍裝左彈箱/鼓,D人就會當係重機

例:我上次打game,有個和我年几相約的年輕人走埋黎同我講,你把重機買左几$ ??(我把G36C只係問人借裝左game友個彈鼓和自已裝左支棍仔)
        我唔知點應佢好,之後講左句:「呢把係步槍黎」
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 18:18

引用:
原帖由 tinyau1134 於 13-5-2009 17:28 發表

仲有
km 衝鋒槍 - mp5
雙槍 槍神.40 - Beretta Elite
228 緊緻型 - p228
ES C90 - p90
我見過咁cso論壇仲勁
1.卡賓(M4啦)
2.5.56(好似係指famas)
3.強化版(真係解讀唔到...)
仲有D唔記得
同埋你唔記得加埋"夜鷹"啊
作者: skydogdog    時間: 13-5-2009 18:43

我記得當年細個果陣都比CS1.5洗左腦,銀雞,cyber,重機等名詞充滿係個腦度,
自從f.1真正研究槍同wargame真係覺得自己以前好白痴
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍
我認為,作為一個新手(什至係一個人),對人一定要有禮貌同要衷心去學習,去研究,咁先成事架嘛...
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 18:46

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 18:43 發表
我記得當年細個果陣都比CS1.5洗左腦,銀雞,cyber,重機等名詞充滿係個腦度,
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍 ...
我都比cs洗過腦
好彩玩hp果陣已經有研究槍同wargame,否則......
作者: auhokan    時間: 13-5-2009 18:46

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 18:43 發表
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍 ...
同意...
這個不是wargame的問題,不是online game的問題,
是現今青少年的問題。

話說這個問題不簡單呢= =
作者: 里安    時間: 13-5-2009 18:47

引用:
原帖由 hypermax 於 12-5-2009 19:14 發表

唉,而家d靚仔真實世界係點都未接觸到就要佢做中心,世界為佢而轉

仲有咩好講??
係喎賣野比D細路就知

又要平又要靚又要正又要好服務又要好態度又要減價又要驗屍又要......

大佬你買得果幾廿蚊野以為自己去18樓、要求多多

仲要驚你放飛機(頭先先同個fd等左成個鐘)或者出到黎唔要
作者: sunny2014    時間: 13-5-2009 18:52

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 13-5-2009 18:18 發表

例:我上次打game,有個和我年几相約的年輕人走埋黎同我講,你把重機買左几$ ??(我把G36C只係問人借裝左game友個彈鼓和自已裝左支棍仔)
        我唔知點應佢好,之後 ...
唉…真係連我阿媽都識槍識得多過佢地
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 18:58

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 13-5-2009 18:18 發表

我唔知點應佢好,之後 ...
G36C槍管咁短......
而家重機興出CQB版啊
作者: hypermax    時間: 13-5-2009 19:48

引用:
原帖由 里安 於 13-5-2009 18:47 發表

係喎賣野比D細路就知

又要平又要靚又要正又要好服務又要好態度又要減價又要驗屍又要......

你仲未講,佢地好興同你講:[我個FD話唔係咁樣架喎]

解釋比佢聽就等同

佢地只會信同學同同輩既說話
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 19:50

引用:
原帖由 hypermax 於 13-5-2009 19:48 發表

你仲未講,佢地好興同你講:[我個FD話唔係咁樣架喎]

解釋比佢聽就等同

佢地只會信同學同同輩既說話
細路係指幾大先
作者: hypermax    時間: 13-5-2009 19:59

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-5-2009 19:50 發表

細路係指幾大先
多數中學啦........

讀IVE既我都遇過
作者: WESTER    時間: 13-5-2009 20:05

引用:
原帖由 hypermax 於 13-5-2009 07:59 PM 發表

讀IVE既我都遇過
有遇個中二既嗎!
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 20:29

引用:
原帖由 hypermax 於 13-5-2009 19:59 發表

讀IVE既我都遇過
死喇
我都係中學......
作者: Andy    時間: 13-5-2009 20:33

引用:
原帖由 里安 於 13-5-2009 18:47 發表

係喎賣野比D細路就知

唔止細路.有D"大細路"20零歲 仲黑人憎
又要平又要靚又要正又要好服務又要好態度又要減價又要驗屍
約10點,成11點半先到
之後要求多多,要地鐵月台度交收
同左佢講,你月台,最多開槍袋.睇睇好
點解佢狂試槍...仲問我有冇BB彈
之後驗屍噤驗,仲想我拆散哂支野俾佢驗
玩過試過,見到佢個死樣都勁鐘意
仲要話麻麻,話D FD見到支野狂笑佢傻仔,走去買
真係心諗..你做L完戲未?
之後黎正題,問我平二百五得唔得,又話唔平唔要
講價就直接,講噤春多廢話做咩
最後支野認真難放,我又等錢洗,果二百五蚊就當睇佢呢場大龍鳳
但我宜家都覺得佢係一個"二百五"

PS:件事成四年前發生,果時我仲係個十零歲的細路仔

作者: skydogdog    時間: 13-5-2009 20:56

我中三...
作者: hypermax    時間: 13-5-2009 21:43

引用:
原帖由 lahc 於 13-5-2009 20:33 發表

點解佢狂試槍...仲問 ...
我諗返起支SR-25.........條友都有2X
條買家帶左個[驗C官]黎,口話乜都唔識但係個[驗C官]驗緊野果陣又識搭咀喎
又想屈我果個唔係SYSXEMA波箱,要我拆槍不突只又話有膠水漬,又帶9.6電去試屈我單發出2飛
減左我5百蚊
QXF個FD都叫我唔好賣比呢條友,唔係支野唔係我既大前提下,真係當睇唱雙黃囉
作者: 里安    時間: 13-5-2009 21:46

引用:
原帖由 lahc 於 13-5-2009 20:33 發表

點解佢狂試槍...仲問 ...
我試過賣幾廿蚊野,都講明話完美主義者不合

有個十幾歲黎問我:可唔可以咁咁咁咁咁咁

大佬講又講到明,收你少少,又想幫你做乜做嘜

D細路係咪真係咁大諗頭?真係寵壞晒!
作者: Andy    時間: 13-5-2009 21:47

引用:
原帖由 hypermax 於 13-5-2009 21:43 發表

我諗返起支SR-25.........條友都有2X
條買家帶左個[驗C官]黎,口話乜都唔識但係個[驗C官]驗緊野果陣又識搭咀喎
又想屈我果個唔係SYSXEMA波箱,要我拆槍不突只又話有膠水漬,又帶9.6電去試屈我單發出2飛
減左我5百 ...
同一條"不該"?
佢又係想屈我支野唔係sysxema波箱

作者: 里安    時間: 13-5-2009 21:48

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 20:56 發表
我中三...
咁你係咁既人既話,咪檢討下自己,始終wargame界好細,日後好相見

唔係咁既人既話,咪當睇故仔,順手警惕下自己囉
作者: 風o藍    時間: 13-5-2009 21:48

引用:
原帖由 魔流星 於 12-5-2009 23:15 發表

果d槍名真係勁囧= =
殲滅者係MG3...

仲搞到班新手上哂腦@@
仲勁過藍藍路
有次同人講把野係winchester M1887

比人罵話:「咩win咩chester呀?個名叫閃靈呀..冇眼架你on膠膠」

我廢事再理佢
作者: RYODLi    時間: 13-5-2009 21:54

引用:

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
我想知呢D名係出自邊隻game架…?
作者: Andy    時間: 13-5-2009 21:55

引用:
原帖由 RYODLi 於 13-5-2009 21:54 發表

我都想知
作者: 10668    時間: 13-5-2009 21:57

引用:
原帖由 里安 於 13-5-2009 21:46 發表

我試過賣幾廿蚊野,都講明話完美主義者不合

有個十幾歲黎問我:可唔可以咁咁咁咁咁咁

大佬講又講到明,收你少少,又想幫你做乜做嘜

D細路係咪真係咁大諗頭?真係寵壞晒!
呢d細路我諗係係屋企寵到食飯要喂埋落佢口,書包要幫佢執埋,又以為比$就大晒果d黎
作者: 魔流星    時間: 13-5-2009 22:01

引用:
原帖由 RYODLi 於 13-5-2009 21:54 發表

couxxxx-strxxx online= =
作者: 風o藍    時間: 13-5-2009 22:01

引用:
原帖由 lahc 於 13-5-2009 21:55 發表

我都想知
COUNXXX-STRXXX ONLIXX

D名唔知點作出尼
作者: skydogdog    時間: 13-5-2009 22:03

引用:
原帖由 里安 於 13-5-2009 21:48 發表

咁你係咁既人既話,咪檢討下自己,始終wargame界好細,日後好相見

唔係咁既人既話,咪當睇故仔,順手警惕下自己囉
其實我都覺得宜家d人既人格越黎越差,可能係個社會變緊啦...
因為我見宜家好多人都好鍾意講粗口,仲要係十分粗俗果d,同埋冇d尊重,
當然唔係全部人,但係我眼見既就好多都係咁...好彩我父母由細到大都有教導我,如果唔係我宜家隨時係佢地一份子
作者: 魔流星    時間: 13-5-2009 22:04

引用:
原帖由 風o藍 於 13-5-2009 22:01 發表

COUNXXX-STRXXX ONLIXX

D名唔知點作出尼
9作- -佢地為左earn money同埋洗d小朋友腦@@
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 22:06

引用:
原帖由 魔流星 於 13-5-2009 22:01 發表

couxxxx-strxxx online= =
應該係counter xtrike online
即係大家都講緊既cso
作者: m82a1m40a1    時間: 13-5-2009 22:25

引用:
原帖由 風o藍 於 13-5-2009 21:48 發表

有次同人講把野係winchester M1887

比人罵話:「咩win咩chester呀?個名叫閃靈呀..冇眼架你on膠膠」

我廢事再理佢
回番佢:「咩靈咩閃呀?個名叫winchester M1887呀..冇眼架你on膠膠」ma
作者: sam524    時間: 13-5-2009 22:33

我諗起我fd問我o既問題...
fd:你玩wargame 嫁可?
我:係呀.
fd:你買槍嫁可?
fd:我想你......枝"B41"賣幾錢....
我:
可見佢必定係CS之人....
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 22:35

引用:
原帖由 sam524 於 13-5-2009 22:33 發表
我:
你問反佢:CT個枝定T果枝先
作者: RYODLi    時間: 13-5-2009 22:37

引用:
原帖由 sam524 於 13-5-2009 22:33 發表
我:
我都試過俾班小朋友起我附近ee鵝鵝圍內話…
「超…支41好廢咋嘛…重機先犀機架
我當聽唔到算
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 22:40

引用:
原帖由 RYODLi 於 13-5-2009 22:37 發表

我都試過俾班小朋友起我附近ee鵝鵝圍內話…
「超…支41好廢咋嘛…重機先犀機架
我當聽唔到算
原來每位師兄身邊都有打機上腦既細路...
作者: m82a1m40a1    時間: 13-5-2009 22:43

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-5-2009 22:40 發表

原來每位師兄身邊都有打機上腦既細路...
E家冇一個係左近你先驚呀
太正常
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 22:44

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 13-5-2009 22:43 發表

E家冇一個係左近你先驚呀
點解
雖然我有......
作者: m82a1m40a1    時間: 13-5-2009 22:47

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-5-2009 22:44 發表

點解
雖然我有......
e家d細路(雖然我都係20多D)真係,日日打機打上腦
不過連d最基本ge禮貌都冇
作者: 亞爾多    時間: 13-5-2009 22:51

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 13-5-2009 22:47 發表

e家d細路(雖然我都係20多D)真係,日日打機打上腦
不過連d最基本ge禮貌都冇
喂喂我都係f3成日打機架喎
唔好講到好似個個都係咁好喎
作者: m82a1m40a1    時間: 13-5-2009 22:54

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-5-2009 22:51 發表

喂喂我都係f3成日打機架喎
唔好講到好似個個都係咁好喎
我都日日打............
我都冇講個個都係............
如果你覺得我講個個都係ge我講句對唔住

作者: CrazyBoy    時間: 13-5-2009 23:03

引用:
原帖由 jelly鞭 於 9-5-2009 16:37 發表
依個世界D新手真係得意
有賣一支AKSR25
呀A先生EMAIL我
雖然佢冇禮貌,不過我都算,同佢 ...
死啦...睇黎我都係樓主講既果類唔識野既"新手"黎...

師兄有怪莫怪..
作者: 里安    時間: 13-5-2009 23:14

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 22:03 發表

其實我都覺得宜家d人既人格越黎越差,可能係個社會變緊啦...
因為我見宜家好多人都好鍾意講粗口,仲要係十分粗俗果d,同埋冇d尊重,
當然唔係全部人,但係我眼見既就好多都係咁...好彩我父母由細到大都有教導我,如果 ...
我同我呀爹都講粗口,仲要係十分粗俗果d,同埋冇d尊重,

所以我唔覺講粗口系問題架

適當時候做適當野姐
作者: 蕉皮    時間: 13-5-2009 23:18

引用:
原帖由 里安 於 13-5-2009 23:14 發表

我同我呀爹都講粗口,仲要係十分粗俗果d,同埋冇d尊重,

所以我唔覺講粗口系問題架

適當時候做適當野姐
某個層面上,講粗口都係男人既溝通方法
作者: skydogdog    時間: 13-5-2009 23:36     標題: 回復 95# 的帖子

你都講得岩,不過個問題係宜家d人無論咩地方咩場合都好鍾意講粗口,
而且十分冇禮貌,如果你話朋友之間既當然冇問題啦!
不過最衰係佢地對咩人都咁講呢!
作者: hermanht    時間: 13-5-2009 23:41

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 23:36 發表
你都講得岩,不過個問題係宜家d人無論咩地方咩場合都好鍾意講粗口,
而且十分冇禮貌,如果你話朋友之間既當然冇問題啦!
不過最衰係佢地對咩人都咁講呢!
如果成日都放粗口係個口道, 咁你就做唔用運用粗口增強語氣的目的, 更加做唔到暗示性恐嚇. 如果你個人平日唔講粗口, 係有必要時先講, 個作用係好大的
作者: 里安    時間: 14-5-2009 00:08

引用:
原帖由 hermanht 於 13-5-2009 23:41 發表

如果成日都放粗口係個口道, 咁你就做唔用運用粗口增強語氣的目的, 更加做唔到暗示性恐嚇. 如果你個人平日唔講粗口, 係有必要時先講, 個作用係好大的
下......睇你點講姐

p.s.我都唔知自己多唔多講
作者: 魔流星    時間: 14-5-2009 00:15

粗口呢家野....
我發覺成日講係咁講不斷講係度喪講...
會變到好好笑....

唔信咁多位師兄試下
句句加粗口
其實係好有難度的

(我都係玩cso的...
不過冇d小朋友咁上腦@@)

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0