標題: 去台灣打game唔覺意俾人影到... [打印本頁]

作者: siegheil    時間: 15-5-2009 16:57     標題: 去台灣打game唔覺意俾人影到...

去台灣打game唔覺意俾人影到...
28/3-29/3 台灣澎湖菊島防衛活動,日本電視台採訪片段:
http://vlog.xuite.net/vlog/guest ... EZyLTE5MjIwOTAuZmx2

更多詳情及活動相薄:
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/article?mid=6858
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/gallery?fid=150

仲有自拍片段未剪接好,搞掂就會放埋上去...
果兩日,真係玩得好爽~
作者: 0608    時間: 15-5-2009 17:04

點去打?
d槍點運過去?

個場好正呀
可以上屋頂
作者: geoprotex    時間: 15-5-2009 17:32     標題: 回復 1# 的帖子

唔怪得早排搵你唔到啦,原來有d咁好玩嘅野,幾時得閒攞埋條pin完成你個P226 project先?
作者: siegheil    時間: 15-5-2009 23:32

咦?呢件事~我幾乎唔記得咗,Sorry...我下星期忙埋個公司一兩個project再call你得唔得?
作者: siegheil    時間: 15-5-2009 23:33

引用:
原帖由 0608 於 15-5-2009 17:04 發表
點去打?
d槍點運過去?

個場好正呀
可以上屋頂
除咗可以上屋頂,我地果次仲玩咗搶灘登陸,隻船一路開,一路驚佢沉...而且濕哂身,一到岸,就衝落沙灘~真係好爽~
作者: 小雲雲    時間: 15-5-2009 23:43

引用:
原帖由 siegheil 於 2009-5-15 11:33 PM 發表

除咗可以上屋頂,我地果次仲玩咗搶灘登陸,隻船一路開,一路驚佢沉...而且濕哂身,一到岸,就衝落沙灘~真係好爽~
如果香港有得咁玩就好啦
作者: siegheil    時間: 15-5-2009 23:47

如果香港有...我仲駛鬼去台灣咩...
不過講真,同台灣人,玩得開心過同香港人,打咗兩日,大大話話百幾人,打咗6、7 場GAME,從來冇人開口問人「死未?仲唔死!」...
作者: geoprotex    時間: 15-5-2009 23:59

引用:
原帖由 siegheil 於 15-5-2009 23:32 發表
咦?呢件事~我幾乎唔記得咗,Sorry...我下星期忙埋個公司一兩個project再call你得唔得?
好!你得閒就call我啦。講番場game,其實台灣人打game係咪以mission game居多呢?
我識一個台灣朋友,佢地每次打game之前都會好用心去計畫玩法同故事背景,
我諗香港game友可以參考吓,唔好淨係掛住殺,一味著眼死唔死。
作者: hermanht    時間: 16-5-2009 00:40

引用:
原帖由 geoprotex 於 15-5-2009 23:59 發表

好!你得閒就call我啦。講番場game,其實台灣人打game係咪以mission game居多呢?
我識一個台灣朋友,佢地每次打game之前都會好用心去計畫玩法同故事背景,
我諗香港game友可以參考吓,唔好淨係掛住殺, ...
其實以害對面TK自己友為目標都幾好玩, 好有挑戰性
作者: siegheil    時間: 16-5-2009 09:07

開頭我都以為係...因為佢地個plan原本好好玩,但去到果時,感覺上台灣人組織力反而冇香港人咁強,整個活動流程都比較鬆散,果朝連briefing都冇做,好多人入去,都唔知自己有咩mission,甚至範圍都唔一定好清晰,打果時,又會有行人街入去戰區...但值得一讚嘅係,冇人會問為人地出咗界而投訴,一樣照打,大家好重視個氣氛,個氣氛亦好好,相反香港人,好「計較」,你出咗少少,就大大聲~唉~心胸廣闊啲,打game開心啲...
講真,我自己打game,係想模擬返打仗果個感覺,我同意唔係個個人係咁,特別係打rainbox 6轉打wargame嘅人...
作者: 118048    時間: 16-5-2009 09:47

c 兄,你地今次打幾大力?佢地合法火力係4j 喎...同埋啲槍點運過去?
作者: jimjimjimjim099    時間: 16-5-2009 13:07

講真,係香港打war game的人,有d人個性格真係好有問題.
有d咩心照啦.我見有部分25歲以上or果d中年男人.
真係好黑人憎.
唔好對號入坐.

成日話人如何如何,自己咪一樣.

果次係某個場,我第一次見識過咩了交嘈,咩叫了交打.
作者: geoprotex    時間: 17-5-2009 17:34     標題: 回復 12# 的帖子

我諗打game心態同年齡又無直接關係,不過肯定同EQ有關
作者: 118048    時間: 17-5-2009 18:31

我關心點樣可以响台灣打GAME多啲
作者: 路比    時間: 17-5-2009 23:34

引用:
原帖由 118048 於 16-5-2009 09:47 發表
c 兄,你地今次打幾大力?佢地合法火力係4j 喎...同埋啲槍點運過去?
我都好想知,
樓主係唔係今期戰鬥王講果場GAME??
好似係台灣政府搞架喎
作者: m4devastator    時間: 19-5-2009 16:03

打巷戰好正呀

夠哂激

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0