標題: 民主國家也可以操得咁醒! [打印本頁]

作者: MS    時間: 16-5-2009 22:55     標題: 民主國家也可以操得咁醒!

http://www.metacafe.com/watch/yt ... an_military_tattoo/
作者: gtoray    時間: 16-5-2009 23:05

操得好唔好, 同民主其實...有關係咩 ?
作者: MS    時間: 16-5-2009 23:16

引用:
原帖由 gtoray 於 16-5-2009 23:05 發表
好大分別!共產國家上頭唔滿意你,就咸豆都無粒食,一個唔好彩重害及家人?好似ms就係例子喇,ms寧願做印度兵"無得升"在英國軍隊咬ms頭又硬咬忽忽又臭"吹咩

作者: MS    時間: 16-5-2009 23:32     標題: 回復 2# 的帖子

大佬G,你睇下懲教署果班打騰妹就知喇!操得好個個星期出外表演食大會供給之伙食,又唔洗釘倉咁慘俾你幾大都操好d喇
講開又講三年又三年!.........你有無禆人郁呀!

作者: Paul    時間: 16-5-2009 23:41

引用:
原帖由 gtoray 於 16-5-2009 23:05 發表
我都覺可能有少少關係
作者: B20_hk    時間: 16-5-2009 23:52

引用:
原帖由 Paul 於 16-5-2009 23:41 發表

我都覺可能有少少關係
See North Korea
作者: gtoray    時間: 17-5-2009 00:00

引用:
原帖由 MS 於 16-5-2009 23:16 發表

好大分別!共產國家上頭唔滿意你,就咸豆都無粒食,一個唔好彩重害及家人?好似ms就係例子喇,ms寧願做印度兵"無得升"在英國軍隊咬ms頭又硬咬忽忽又臭"吹咩
又係WOR~
而且共產國家特別愛面子
作者: tango10    時間: 18-5-2009 21:30

呢隊挪威人軍操隊經常去表演, 是真正的"攞威人"
呢段是用蘇聯軍樂"向斯拉夫的女人說再見"來做襯托軍樂! 東西合壁!
http://www.youtube.com/watch?v=b64kBUPCK1s&feature=related
作者: keane    時間: 18-5-2009 22:20

要搞一搞清楚係 團體軍操 ( 民主國家 ),

定係 人山人海閱兵 ( 共產國家 ) 先 .......  
作者: MS    時間: 19-5-2009 02:09

引用:
原帖由 keane 於 18-5-2009 22:20 發表
要搞一搞清楚係 團體軍操 ( 民主國家 ),

定係 人山人海閱兵 ( 共產國家 ) 先 .......  
你想講乜
作者: keane    時間: 19-5-2009 03:52

軍操 / 閱兵 的分別
作者: MS    時間: 19-5-2009 17:27

引用:
原帖由 keane 於 19-5-2009 03:52 發表
軍操 / 閱兵 的分別
ms諗你都分不清喎!閱兵是欣賞操兵果班人/操兵是直接參于 人多少都叫操兵
作者: keane    時間: 19-5-2009 19:54

引用:
原帖由 MS 於 19-5-2009 17:27 發表

ms諗你都分不清喎!閱兵是欣賞操兵果班人/操兵是直接參于 人多少都叫操兵
多謝 !

原來一個 操 字 , 就可以解釋晒  
作者: MS    時間: 19-5-2009 21:42     標題: 回復 13# 的帖子

操兵講整体合作動作一致,所以越多人越困難好似大陸一声号令.........解放軍要幾多有幾多 如果英國出一萬兵.......人工,過時補水,茶水補給,有d衰兵炸生賴死!所以自由國家同共產國家簡直兩回事
作者: icecoke    時間: 1-6-2009 02:26

佢泥個應該係比賽泥嫁ma ~??  
作者: yiuyiusiu    時間: 4-6-2009 18:36

引用:
原帖由 icecoke 於 1-6-2009 02:26 發表
佢泥個應該係比賽泥嫁ma ~??  
應該係SHOW黎
作者: larrygiggs11    時間: 18-6-2009 01:40

遲咗見到個post....

花式步操…嚟講…佢個步法同配合都算係一流…

惟一就係佢地一form 橫排…march turn 嗰陣…就好明顯有散既感覺…
例如…中段有個form X-Squard 嗰陣…呢個情況都幾明顯…亦即橫對唔齊…

仲有佢地偶爾都有…fing 手唔係同步…未到水平就落既情況…\

但都係十分精采…thanks

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0