標題: MP5K - 所有牌子資料收集區 [打印本頁]

作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 13:22     標題: MP5K - 所有牌子資料收集區

我想買支K仔...做緊reserch....貴平唔係問題....最緊要值~

順手希望幫到其他想買K仔的人~

Galaxy G5K

原裝力 : 2面

出旦速度 : 有D師兄話偏慢,用K仔專用鋰電可解決

有咩跟 : (詳細唔記得左,有冇師兄代答??thx~)

改裝 : 抄馬記,應該用到馬記野....不過有好多師兄話要改好煩~

價錢 : SSP $3XX....幾抵玩

仲有其他牌子...有冇師兄可以講下...最好詳細D啦
我知道的仲有 CA , 馬老二....仲有冇???
作者: Vindicator    時間: 18-5-2009 13:30

Galaxy
一槍掃

買馬老二好過
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 13:35

引用:
原帖由 側衛 於 18-5-2009 13:30 發表
Galaxy
一槍掃

買馬老二好過
馬記幾$$??
好細力wo....要改大力煩唔煩 同埋 幾$$?
作者: 媽屎    時間: 18-5-2009 13:40     標題: 回復 3# 的帖子

好易改
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 13:57

馬記幾$呀???

改要改D咩???內管 + 彈弓....電洗唔洗改
作者: hermanht    時間: 18-5-2009 14:57

引用:
原帖由 donaldx666 於 18-5-2009 13:57 發表
馬記幾$呀???

係囉, 要改D咩你都唔知, 學咩野人改? 你知唔知自己想要D咩先?
作者: m4devastator    時間: 18-5-2009 15:05

引用:
原帖由 donaldx666 於 18-5-2009 13:22 發表
我想買支K仔...做緊reserch....貴平唔係問題....最緊要值~

Galaxy G5K

有咩跟 : (詳細唔記得左,有冇師兄 ...
有時唔好樣樣玩大力

新手不宜立即改槍
用耐左, 打耐左game
再改都未遲
作者: queen    時間: 18-5-2009 15:05

貴平唔係問題......BUY 馬記 LA....Then change all thing to system, and 8mm gear box.....that's will be perfect...

Below $3000
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 15:56

引用:
原帖由 hermanht 於 18-5-2009 14:57 發表

係囉, 要改D咩你都唔知, 學咩野人改? 你知唔知自己想要D咩先?
我意思係 內管 + 彈弓會改....但電洗唔洗??

sorry~
作者: 媽屎    時間: 18-5-2009 16:17     標題: 回復 9# 的帖子

睇你自己要求姐
作者: m4devastator    時間: 18-5-2009 16:23

引用:
原帖由 queen 於 18-5-2009 15:05 發表
貴平唔係問題......BUY 馬記 LA....Then change all thing to system, and 8mm gear box.....that's will be perfect...

Below $3000
只不過如果K仔都要預以上筆直..又好似貴左啲
作者: m92fs    時間: 18-5-2009 16:24

我支十幾年前既馬記,都只係上兩個月先換彈弓同電。一個字”襟”
作者: keane    時間: 18-5-2009 16:54

玩室內或CQB 都OK ,

如果唔加長內管-加滅聲器覆蓋内管,  玩室外或大D既場, 你會好( 盟 ) .....  
作者: queen    時間: 18-5-2009 17:11

引用:
原帖由 m4devastator 於 18-5-2009 16:23 發表

He said 貴平唔係問題 ma....

And...from the old day without China made AEG, 3K for a AEG is so simple....
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 17:27

引用:
原帖由 keane 於 18-5-2009 16:54 發表

如果唔加長內管-加滅聲器覆蓋内管,  玩室外或大D既場, 你會好( 盟 ) .....  
我自己有支 300mm精密管....換ge話會長左幾多出黎??
作者: westdog    時間: 18-5-2009 18:31

我支k仔只換彈弓 only~
馬記內管一向都無問題,可以話係6.08精密管~
作者: westdog    時間: 18-5-2009 18:39

MZ MP5K GBB(not copy,not china ver.)

原裝力 : 0.5j(134a)/0.9j(top gas)

原裝配件 : 彈匣一隻~

改裝 : 拆掉彈匣出氣位內的"銅膽"後用134a有0.6j~0.7j~

價錢 : !))) 左右~

p.s.原裝彈匣已停產~

作者: westdog    時間: 18-5-2009 18:53

馬記 MP5K PDW

原裝力 : 0.5j

改裝 : 只換彈弓m110有1j~

價錢 : 一年前!)%)左右,現在!@%)左右~
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 19:08

價錢個度...睇唔到....

馬記幾銀到??
作者: 衰人    時間: 18-5-2009 19:30

師兄試下睇睇鍵盤上1-9轉番佢就知
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 19:58

哦...有玄機~thx
作者: WESTER    時間: 18-5-2009 20:01

引用:
原帖由 側衛 於 18-5-2009 01:30 PM 發表
Galaxy
一槍掃

買馬老二好過
唔見我個支掃?
作者: WESTER    時間: 18-5-2009 20:12

引用:
原帖由 keane 於 18-5-2009 04:54 PM 發表

係呀,集彈性比較低......在野外十米以經好難擊中人......
CqB會好D,但係我覺得Vz61重好.........
作者: WESTER    時間: 18-5-2009 20:16

引用:
原帖由 donaldx666 於 18-5-2009 01:57 PM 發表
馬記幾$呀???

打鋰電啦,好玩好多嫁!
作者: westdog    時間: 18-5-2009 20:32

引用:
原帖由 wester 於 18-5-2009 20:12 發表
係呀,集彈性比較低......在野外十米以經好難擊中人......
得10米...馬記起碼都有20米喎...
樓主要諗清楚先買阿~
作者: 失蹤人口    時間: 18-5-2009 20:34

引用:
原帖由 westdog 於 18-5-2009 20:32 發表

樓主要諗清楚先買阿~
我枝又冇咁差bor
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 20:44

我想買馬記呀~~~~

玩住先.....遲下再補下佢......我有支300m精密管未用~~
作者: donaldx666    時間: 18-5-2009 20:44

300mm= =
作者: 飛哥仔    時間: 18-5-2009 21:51

引用:
原帖由 m4devastator 於 18-5-2009 16:23 發表

如果想買G記只係要改返性能合理唔使大力既方案, 只要換返條S記管, F記紫HOP-UP膠, 同G記高TORQUE魔打....都係加多400...已經好夠殺 (而家玩左7場GAME都未出事.....暫時)

等玩到個波箱內有野出事先再換野, G記$3XX , 老M$13XX....哥$1000我買成SET TUNE-UP KITS仲好.....
作者: keane    時間: 18-5-2009 21:52

引用:
原帖由 westdog 於 18-5-2009 20:32 發表

樓主要諗清楚先買阿~
係呀

唔加長內管, 就係支 10~20米 既散彈槍,

想打既打唔到, 唔想打既會打到 .... 隨時有意外收穫
作者: 飛哥仔    時間: 18-5-2009 21:54

引用:
原帖由 keane 於 18-5-2009 21:52 發表
想打既打唔到, 唔想打既會打到 .... 隨時有意外收穫
打到前面既女隊員打到呀呀聲
作者: m4devastator    時間: 18-5-2009 22:23

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-5-2009 21:54 發表

打到前面既女隊員打到呀呀聲
呀~~呀~~呀~~

好....好痛呀~~

唔好咁大力啦

叫bingo算啦

係咪咁?
作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 04:44

引用:
原帖由 donaldx666 於 18-5-2009 13:22 發表
MP5K - 所有牌子資料收集區我想買支K仔...做緊reserch....貴平唔係問題....最緊要值~

Galaxy G5K

有咩跟 : (詳細唔記得左,有冇師兄代答??thx~)

改裝 : 抄馬記,應該用到馬記野....不過有好多師兄話要改好煩~

價錢 : SSP $3XX....幾抵玩

仲有其他牌子...有冇師兄可以講下...最好詳細D啦
我知道的仲有 CA , 馬老二....仲有冇???
Marui MP5K is the best choice
作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 04:46

引用:
原帖由 westdog 於 18-5-2009 18:31 發表
我支k仔只換彈弓 only~
馬記內管一向都無問題,可以話係6.08精密管~
It should be 6.05
作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 04:49

引用:
原帖由 wester 於 18-5-2009 20:12 發表
你估下E支彈性有幾低
你企200尺比我打番一疏先好講呀小朋友

作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 04:50

引用:
原帖由 wester 於 18-5-2009 20:16 發表
打鋰電啦,好玩好多嫁!
打13.2V NiMH好玩過條11.1V多多聲啦
作者: keane    時間: 19-5-2009 05:54

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 19-5-2009 04:49 發表

你估下E支彈性有幾低
你企200尺比我打番一疏先好講呀小朋友
?v=0
加長左內管係唔同D

作者: hermanht    時間: 19-5-2009 09:17

引用:
J神, 你係咪比人呃左呀? 十米都打唔到人一定係你問題. G記K仔我都有兩支, 原裝射程對K仔來講係出乎意料的好.

點解講咁耐都冇人講到重點? 而且仲忽略左最重要ge野?

佢個傘齒角度係自家數, 所以摩打齒角度都係自家數, 有D人是但塞隻摩打入去打兩槍就冇左, 就係道話支槍渣, 真係唔知邊個渣...

而且個原裝摩打都係十分慢, 我唔明點解明明可以用短or中軸摩打都仲要用長軸, 連馬馬都係咁.

你換摩打就要換埋傘齒. 仲有佢原裝的金屬杯士垃圾到唔洗恨. 都係一個點解唔耐用ge理由. 杯士都要換, 而且波相好窄, 冇咩空間比你set齒. 本來我會話如果你打算買馬記之後換齒換波相的話, 我就叫你不如買國狗, 反正都係換曬. 但係G記D金屬parts的表面處理真係好差, 你可以等下屍馬, or 買屍A都可以.

仲有, 如果你係做緊reserch, 做乜野你only post得一支出來?
作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 11:39

引用:
原帖由 keane 於 19-5-2009 05:54 發表

加長左內管係唔同D
入面係短管

作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 11:45

引用:
原帖由 hermanht 於 19-5-2009 09:17 發表

J神, 你係咪比人呃左呀? 十米都打唔到人一定係你問題. G記K仔我都有兩支, 原裝射程對K仔來講係出乎意料的好.

點解講咁耐都冇人講到重點? 而且仲忽略左最重要ge野?

佢個傘齒角度係自家數, 所以摩打齒角度都係自家數, 有D人是但塞隻摩打入去打兩槍就冇左, 就係道話支槍渣, 真係唔知邊個渣...

而且個原裝摩打都係十分慢, 我唔明點解明明可以用短or中軸摩打都仲要用長軸, 連馬馬都係咁.

你換摩打就要換埋傘齒. 仲有佢原裝的金屬杯士垃圾到唔洗恨. 都係一個點解唔耐用ge理由. 杯士都要換, 而且波相好窄, 冇咩空間比你set齒. 本來我會話如果你打算買馬記之後換齒換波相的話, 我就叫你不如買國狗, 反正都係換曬. 但係G記D金屬parts的表面處理真係好差, 你可以等下屍馬, or 買屍A都可以.

仲有, 如果你係做緊reserch, 做乜野你only post得一支出來?
我又5會咁諗喎
我買支Marui番黎淨係要左套Contact,Triger同波箱殼
作者: odaan    時間: 19-5-2009 11:49

引用:
約你又唔出黎 , 我就用 MP5K 同你枝 MP5K 對過~~
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 12:43

我做research得呢支資料最詳細......所以希望有D熟K仔的師兄幫幫手
作者: Vindicator    時間: 19-5-2009 13:25

引用:
”集彈性”
講集彈性好
散彈啦

”在野外十米以經好難擊中人”
唔係喎,我枝槍得一面力,粒彈去遠d都比吹走,但我都擊中人
作者: Zielfernrohr    時間: 19-5-2009 13:35

引用:
原帖由 側衛 於 19-5-2009 13:25 發表

”集彈性”
講集彈性好
散彈啦

”在野外十米以經好難擊中人”
唔係喎,我枝槍得一面力,粒彈去遠d都比吹走,但我都擊中人
10米係得33尺
Maruzen PPK\S都45尺啦
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 14:03

ZA個支....師兄們又有咩評價??????
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 14:57

呢個鐘數...冇咩人回 post
作者: m4devastator    時間: 19-5-2009 15:59

引用:
原帖由 donaldx666 於 19-5-2009 14:03 發表
ZA個支....師兄們又有咩評價??????
ZA d gear box
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 16:21

真係唔掂???我貪佢有金身>.<
作者: joey    時間: 19-5-2009 16:23

out look good,gear box ......you can try  but
作者: 車厘子    時間: 19-5-2009 21:19

MP5K
一向都好難改架wor
不過而家有鋰電就唔同講法
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 22:02

買左馬記了~~7.4v 20c 鋰電
作者: WESTER    時間: 19-5-2009 22:06

引用:
原帖由 donaldx666 於 19-5-2009 10:02 PM 發表
買左馬記了~~7.4v 20c 鋰電
有無柄?
作者: donaldx666    時間: 19-5-2009 23:59

有~~~
作者: edison0918    時間: 20-5-2009 00:08

Get urself a Galaxy first and get urself familiar with airsoft before you do anything. I was a newbie back then, and bought myself a Marui MP5 which i took everything apart....of coz i ended up with lots of trials and errors which also costed me alot of $$$....So for a newbie, I suggest u go with a cheap Galaxy which you can play aroud for awhile and then can be taken apart for learning about the internal parts...if u break something, then it will only cost u less than $500...

You won't learn how to upgrade guns (and most importantly y u need to do these upgrades) before you take apart ur first AEG....

It is from my personal experience.
作者: donaldx666    時間: 20-5-2009 01:36

但已buy了= =....冇理由又買支G5架>.<

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0