標題: 我都想玩Duracoat [打印本頁]

作者: ayaka    時間: 21-5-2009 10:11     標題: 我都想玩Duracoat

有無師兄知道hk有無得賣duracoat e隻油??
我見台灣的玩家用過係井星金身到
聽聞好係一種耐用的coating
好似好易搞咁
http://www.arms-cool.net/forum/v ... 3&authorid=3691
作者: Zap    時間: 21-5-2009 11:09

可去KWS找'師父'噴,指定用duracost(佢可能會話你係弟4個問duracoat既人) ,至好先上duracoat個site拿左你要個隻色既number先,不過'師父'佢可能會唔齊,唔會太貴的。
作者: zachary    時間: 21-5-2009 12:30

有冇EFFECT出黎睇下呢咁?
作者: ayaka    時間: 21-5-2009 12:34

引用:
原帖由 zachary 於 21-5-2009 12:30 發表
有冇EFFECT出黎睇下呢咁?
有好多呢~ 想整番個沙身比wa m4
http://www.houtsenterprises.net/dur_all_colors.html
作者: Dominic    時間: 21-5-2009 15:40

looks very nice!
might get one for my GBB m16 project,

thanks for sharing brother
作者: cato    時間: 21-5-2009 19:31

請問對金屬身有冇用呢??
作者: ayaka    時間: 21-5-2009 19:46

引用:
原帖由 cato 於 21-5-2009 19:31 發表
請問對金屬身有冇用呢??
有ar...真槍用的...金屬身應該無問題的
作者: whisky    時間: 22-5-2009 16:36

ayaka兄~~~假設你有支噴槍,你又有比較多野要噴,同埋又有朋友可以幫你寄支油番過來,咁買番來用係幾好既
但係依種油係有有效使用時期,只係得半年(記憶中份menu上面係咁講),上面有師兄講KWS有師父用依種油做色,如果怕麻煩既話,搵佢地攪都係一個好方法,不過如果自己買,自己用哂支油來噴,又係一種樂趣黎既~~  
睇左依個POST令我醒番起有支Tangodown既FDE,同埋Magpul既FDE色剩左喺道,不過唔知噴咩好
作者: vincentihmc    時間: 23-5-2009 00:05

omg.... look so nice !!!!
is it possible for me to find that in 五金鋪?
作者: ayaka    時間: 23-5-2009 01:01

引用:
原帖由 whisky 於 22-5-2009 16:36 發表 睇左依個POST令我醒番起有支Tangodown既FDE,同埋Magpul既FDE色剩左喺道,不過唔知噴咩好
thx for sharing師兄!
唔知噴咩好? 噴落我個支到lo
作者: whisky    時間: 23-5-2009 01:05

你係想噴咩色?
作者: ayaka    時間: 23-5-2009 01:07

我想要MAGPUL的FDE......襯番D 件
作者: Darkey    時間: 23-5-2009 01:07

引用:
原帖由 loop2 於 21-5-2009 11:09 發表
可去KWS找'師父'噴,指定用duracost(佢可能會話你係弟4個問duracoat既人) ,至好先上duracoat個site拿左你要個隻色既number先,不過'師父'佢可能會唔齊,唔會太貴的。
請問KWS係咩黎架...?唔該師兄..
作者: ayaka    時間: 23-5-2009 01:09

引用:
原帖由 Darkey 於 23-5-2009 01:07 發表

請問KWS係咩黎架...?唔該師兄..
廣華街
作者: zachary    時間: 23-5-2009 09:26     標題: 回復 8# 的帖子

我有興趣睇下你噴出黎ge成品....
magpul fde色....
作者: whisky    時間: 25-5-2009 15:57

我而家唔記得左當時係噴Magul FDE定係Tangodown FDE
相中226下身既色係用Duracoat來噴,支電筒就唔關事,只係放埋一齊映張相

作者: ayaka    時間: 25-5-2009 16:38

引用:
原帖由 whisky 於 25-5-2009 15:57 發表
我而家唔記得左當時係噴Magul FDE定係Tangodown FDE
相中226下身既色係用Duracoat來噴,支電筒就唔關事,只係放埋一齊映張相

好正
de加黑正...d燈光又正
作者: whisky    時間: 25-5-2009 18:12

試作仔黎姐,其實你喺想噴邊道
作者: ayaka    時間: 25-5-2009 18:39

引用:
原帖由 whisky 於 25-5-2009 18:12 發表
試作仔黎姐,其實你喺想噴邊道
gp的gbb m4金身
佢d油好易甩ar....mag well位最甘
作者: sealsman    時間: 25-5-2009 19:44

引用:
原帖由 loop2 於 21-5-2009 11:09 發表
唔會太貴?<200?
作者: Darkey    時間: 27-5-2009 01:56

咁邊間有得噴呀?唔該師兄~
作者: ayaka    時間: 27-5-2009 02:02

唔知e隻又得唔得呢?
有無師兄玩過?

作者: whisky    時間: 28-5-2009 13:50     標題: 回復 22# 的帖子

依種香港有無得買?? 如果依種野香港有既話,買來試吓都好~~
不過我都係覺得Duracoat比較穩陣
作者: ayaka    時間: 28-5-2009 14:26

引用:
原帖由 whisky 於 28-5-2009 13:50 發表
依種香港有無得買?? 如果依種野香港有既話,買來試吓都好~~
不過我都係覺得Duracoat比較穩陣
我係童公見到....不過唔知得唔得
上網search個官網又無咩spec睇

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0