標題: 有人雞毛當令箭!!! 好慶呀!!! [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 27-5-2009 03:48     標題: 有人雞毛當令箭!!! 好慶呀!!!

咁大個人都雞毛當令箭~ 講道理講唔通就唔俾人講. 食屎啦!
作者: 阿Fee    時間: 27-5-2009 10:27

咩事??講黎聽下.
作者: WESTER    時間: 27-5-2009 11:29

講黎聽下
作者: hippies    時間: 27-5-2009 12:35

wat happen!?

睇下姐姐幫唔幫到你?!?
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 12:39

有個朋友到個網上論壇, 有個流四版主執行錯左版規 ban 錯人, 咁佢咪同個總版主講囉, 總版主即時更新返版規既不足, 亦放人了事.

點知條友轉個頭又再 ban 過! 仲要連 IP 都 ban 埋唔俾條友投訴. 果日個 fd 上黎我屋企用我部電腦, 而家 ban IP 就燒埋我果疊, 搞左一輪先上得返個論壇.

呢 d 咪叫渣住雞毛當令箭囉, 邊有人咁膠架!!!
作者: hippies    時間: 27-5-2009 12:43

可能流四版主5順氣 wor.........
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 12:45

引用:
原帖由 hippies 於 27-5-2009 12:43 發表
可能流四版主5順氣 wor.........
個個亂咁黎, 咁咩叫"高級版主", 咩叫"總版主"?
作者: hippies    時間: 27-5-2009 12:47

做樣ge 姐..........

咁你都信?!?
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 12:54

陀衰家無計.
作者: 小雲雲    時間: 27-5-2009 13:39

咁咪唔鬼上果個壇囉,總版主都做唔到野......
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 13:46

係總版主做左野, d 流四版主當無到自把自為. 我一向非常敬重佢地 d 大版主既, 呢個亦係留係個論壇既原因.
作者: hippies    時間: 27-5-2009 14:19

可能人地溝通有問題姐........
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 14:22

引用:
原帖由 hippies 於 27-5-2009 14:19 發表
可能人地溝通有問題姐........
似乎係流四版主問題大 d wor. 有咩理由我個 fd 同佢講已經同總版主傾好左就即刻 a/c 都 ban 埋 pm 都用唔到? 大佬你自己小家嗟, 唔好影衰個壇同總版主既寬宏大量丫.
作者: hippies    時間: 27-5-2009 14:49

E??!!?

以下犯上?!?
作者: 匿名    時間: 27-5-2009 14:58

引用:
原帖由 hippies 於 27-5-2009 14:49 發表
E??!!?

以下犯上?!?
係雞毛當令箭.   如題.
作者: hippies    時間: 27-5-2009 15:12

飛甩雞毛............
作者: louisli    時間: 27-5-2009 22:06

多謝閣下的意見,如果對本站賬戶權限有問題,歡迎到"問題匯報"區提出。
首先閣下提出朋友賬戶被封問題,經調查後證實本站的一位版主錯誤將賬戶封鎖,現在權限已修正。對該會員瀏覽所帶來之不便,本人深感抱歉。
至於該會員的查詢,本人已於本月26日20:17作出回應及解釋,煩請轉告該位會員查看。如果對版規仍存有疑問,歡迎隨時提出。
謝謝。
作者: m4devastator    時間: 27-5-2009 23:06

引用:
原帖由 hippies 於 27-5-2009 12:35 發表
wat happen!?

睇下姐姐幫唔幫到你?!?
你係姐姐咩?
作者: derek_lok    時間: 28-5-2009 00:59

引用:
原帖由 louisli 於 27-5-2009 22:06 發表
多謝閣下的意見,如果對本站賬戶權限有問題,歡迎到"問題匯報"區提出。
首先閣下提出朋友賬戶被封問題,經調查後證實本站的一位版主錯誤將賬戶封鎖,現在權限已修正。對該會員瀏覽所帶來之不便,本人深感抱歉。
至 ...
sorry,,笑左
作者: hippies    時間: 28-5-2009 03:36

引用:
原帖由 m4devastator 於 27-5-2009 23:06 發表

你係姐姐咩?
關你叉事?!?!
作者: MF    時間: 28-5-2009 08:10

網上論壇, 虛擬世界,如雲煙,可必咁動氣
作者: Hkpolice-Psu    時間: 28-5-2009 13:10

引用:
原帖由 hippies 於 28-5-2009 03:36 發表

關你叉事?!?!
咁又關你x事
作者: 匿名    時間: 28-5-2009 13:13

本來人地一早settle左, 後來 d 人又要翻block, 好衰唔衰權限set 錯, 算唔算好做唔做??

"問題匯報"? 呢個又唔係系統問題, 又唔係版規既問題, 人地連開都開唔到, 點會係問題匯報? 而家只係我個IP 無端端又夜媽媽俾人block 左, 心情極差, 上黎告解下, 並無要求任何人解決甚麼問題..
作者: gtoray    時間: 28-5-2009 18:18

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-5-2009 13:13 發表
本來人地一早settle左, 後來 d 人又要翻block, 好衰唔衰權限set 錯, 算唔算好做唔做??

"問題匯報"? 呢個又唔係系統問題, 又唔係版規既問題, 人地連開都開唔到, 點會係問題匯報? 而家只係我個IP 無端端又 ...
引用:
5# 大 中 小 發表於 27-5-2009 12:39
有個朋友到個網上論壇, 有個流四版主執行錯左版規 ban 錯人, 咁佢咪同個總版主講囉, 總版主即時更新返版規既不足, 亦放人了事.

點知條友轉個頭又再 ban 過! 仲要連 IP 都 ban 埋唔俾條友投訴. 果日個 fd 上黎我屋企用我部電腦, 而家 ban IP 就燒埋我果疊, 搞左一輪先上得返個論壇.

呢 d 咪叫渣住雞毛當令箭囉, 邊有人咁膠架!!!
何謂 settle 左?
跟本"你個fd" 係誤解而犯左版規
版規更新前後都唔會有影響
後來有版主錯誤理解"你個fd" ge 解釋而"放人了事"
但係我唔認為應該"放人了事", 所前block翻, 對於 set 錯權限做禁止訪問, 本人再一次向"你個fd"表示抱歉
至於因為"果日"你個 fd" 上黎你屋企用你部電腦而燒埋你果疊", 我地就愛莫能助

你話"有個流四版主執行錯左版規 ban 錯人"
咁重唔係版規既問題? 點解唔係"問題匯報" post, 要響呢度匿名開個咁挑釁性 topic ?

我完全唔認為 louisli 版主有執行錯左版規或者 ban 錯人
亦完全唔同意 cgf 有任何流四版主或者版友
我更加唔認為任何一個 cgf 版主或者版友要受你ge侮辱
cgf 所有版主只係義務幫我手管理 cgf, 唔係打我工, 亦唔係打你工

請專重自己, 專重別人
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 02:14

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 18:18 發表

但係我唔認為應該"放人了事", 所前block翻, 對於 set 錯權限做禁止訪問 ...
本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

作者: jelly鞭    時間: 29-5-2009 02:44

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 18:18 發表

但係我唔認為應該"放人了事", 所前block翻, 對於 set 錯權限做禁止訪問 ...
Anonymous .........大老爺....唔小心出左名啦.....
作者: gtoray    時間: 29-5-2009 04:18

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 02:14 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****

作者: 匿名    時間: 29-5-2009 04:25

點解要set 5000積分先睇到都post ga??
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 04:29

引用:
原帖由 MF 於 28-5-2009 08:10 發表
網上論壇, 虛擬世界,如雲煙,可必咁動氣
因為d人諗唔通呱,日日都一堆人o係各大小forum嘈ga la
作者: HunterX    時間: 29-5-2009 04:30

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 02:14 發表

純悴抒情? 睇黎師兄真係相信全世界人既智商都同你同一水平喎~~~
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 04:57

引用:
原帖由 gtoray 於 29-5-2009 04:18 發表

成個流程係:
1. 普通版主將某會員因某版規列為禁言
2. 該會員向總版主查詢是為版規條文不足.
3. 該總版主查證後更正版規, 為該會員解禁, 問題已經解決.
4. 不足12小時後, 原先的普通版主得悉總版主為該會員解禁, 再將該會員列為禁言, 並禁止該IP到訪.(<<解釋是人為錯誤)

係你角度有人用"流四"型容告版主為侮辱
在我角度該版主無故推翻總版主的決定就係唔尊重該總版主.
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 05:09

引用:
原帖由 HunterX 於 29-5-2009 04:30 發表

純悴抒情? 睇黎師兄真係相信全世界人既智商都同你同一水平喎~~~
你個好好好朋友係銀行總經理, 有日你問佢間銀行借錢, 所有文件都交齊並且合格. 你個好朋友自然好快批左啦.

點知有條幫佢做野既散仔跳上張凳上面大聲話話唔批! 因為佢同總經理關係太好, 惹人懷疑!

借唔到錢梗係唔開心, 但最唔開心既係點解一條咁既蛋散當住咁多人面前落我個好朋友面. 大家係唔相信銀行既門檻定係經理既個人操守呀?!

老實講黎到呢個位借唔借到錢重要嗎? 我話知你個 a/c 禁言一世啦!
作者: RoyalMarine    時間: 29-5-2009 05:12

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 04:29 發表

因為d人諗唔通呱,日日都一堆人o係各大小forum嘈ga la
係啦, 都見有人對"流四版主"呢個字好緊張wor.
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:19

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 04:57 發表

我而家先知原來人係唔會有錯誤

我未升高級版主之前,高版或者阿公在fun版都ban/lock post,之後唔算犯版規的,我咪又係開番,唔通我唔專重佢地的決定??

總版/高版/版主,不是官階,只是在管理forum上可以用到幾多網站功能je
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:25

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 05:09 發表

你個好好好朋友係銀行總經理, 有日你問佢間銀行借錢, 所有文件都交齊並且合格. 你個好朋友自然好快批左啦.

點知有條幫佢做野既散仔跳上張凳上面大聲話話唔批! 因為佢同總經理關係太好, 惹人懷疑!

借唔到錢 ...
咪傻la,人地跟規舉做野你唔知je,

係d人一廂情願以為批硬je
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:27

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 29-5-2009 05:12 發表

係啦, 都見有人對"流四版主"呢個字好緊張wor.
有幾緊張ar,唔覺wor
作者: RoyalMarine    時間: 29-5-2009 05:28

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 05:19 發表

我而家先知原來人係唔會有錯誤

我未升高級版主之前,高版或者阿公在fun版都ban/lock post,之後唔算犯版規的,我咪又係開番,唔通我唔專重佢地的決定??
你知就好啦.
引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 05:19 發表
總版/高版/版主,不是官階,只是在管理forum上可以用到 ...
咁駛鬼分咁個level咩. 咩又會員又版主, 開晒佢做總版主啦. 等人人都可以ban下開下幫手管理下唔駛煩.
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 05:34

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 05:25 發表

咪傻la,人地跟規舉做野你唔知je,

係d人一廂情願以為批硬je
讀多 d 書先講野啦.   "所有文件都交齊並且合格", 總經理話左批係個散仔話唔批 wor,
一廂情願? 會唔會師兄你睇漏左 d 字呀  凈係 d 散仔先跟規矩? 你又知個經理無?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:39

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 29-5-2009 05:28 發表

你知就好啦.

咁駛鬼分咁個level咩. 咩又會員又版主, 開晒佢做總版主啦. 等人人都可以ban下開下幫手管理下唔駛煩.
你開一個咁的forum 做總版主lor,開左通知我wor,等我ban你先
作者: RoyalMarine    時間: 29-5-2009 05:43

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 05:39 發表

你開一個咁的forum 做總版主lor,開左通知我wor,等我ban你先
通知你?? 邊位?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:48

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 05:34 發表

讀多 d 書先講野啦.   "所有文件都交齊並且合格", 總經理話左批係個散仔話唔批 wor,
一廂情願? 會唔會師兄你睇漏左 d 字呀  凈係 d 散仔先跟規矩? 你又知個經理無?
交齊合格唔代表一定要批ga wor,高層唔知個別部門的規則有幾奇?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-5-2009 05:50

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 29-5-2009 05:43 發表

通知你?? 邊位?
路過的網民
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 06:05

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 05:48 發表

交齊合格唔代表一定要批ga wor,高層唔知個別部門的規則有幾奇?
哦. 唔奇.
作者: hippies    時間: 29-5-2009 12:59

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 28-5-2009 13:10 發表

咁又關你x事
佢同我講野wor........5關我事5通關你事!?!?

作者: sunny2014    時間: 29-5-2009 13:06

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 04:25 發表
點解要set 5000積分先睇到都post ga??
真唔明假唔明?

作者: sunny2014    時間: 29-5-2009 13:14

大佬,人地都道左歉啦你仲想點呀?
比個官你做好唔好?
作者: 匿名    時間: 29-5-2009 13:53

唔駛做官既!!!

為左唔好再有嫌疑干預版務, 一於叫樓主同佢熟悉既版主朋友絕交啦!! 最好打返場大交反晒檯果隻.

咁就唔駛俾人話有咩特快既溝通渠道.
作者: hippies    時間: 29-5-2009 14:29

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 13:53 發表
唔駛做官既!!!

為左唔好再有嫌疑干預版務, 一於叫樓主同佢熟悉既版主朋友絕交啦!! 最好打返場大交反晒檯果隻.

咁就唔駛俾人話有咩特快既溝通渠道.
5排除大龍鳳only.....
作者: Hkpolice-Psu    時間: 29-5-2009 15:20

引用:
原帖由 hippies 於 29-5-2009 12:59 發表

佢同我講野wor........5關我事5通關你事!?!?

咁係唔係唔關事唔搭得爹?你係唔係比人禁言果個?

你要玩清場ge, 最好連你都收聲, 如果唔係你憑咩叫人收聲?

我容忍有限度, 朋友還朋友, o係一個咁認真ge post又總版主又盛你嬉皮笑臉同我講唔關我事, 咁你想我認真定唔認真咁睇你呢句?

請自重
作者: gtoray    時間: 29-5-2009 15:40

1.louisli版主於26/5向我詢問某版友之出售訊息有否違規,節錄如下:   第一個文章為Abc三項,全套特價$xxxX   第二個於26/5發出,AB項各減50,c項減100,全套特價為$XxXX減150,跟據版規價格變動小於200,視為相同,此會員之出售訊息,不論分開每項,又或者全套價目均在200以內,因此絕對違反了版規,故此我向版主確認此會員應禁言7天
作者: gtoray    時間: 29-5-2009 16:46

2.本人於數小時後發現該公告及處罰被撤銷,louisli版主表示不清楚原因,於是本人向版主作出指示重出公告,及由本人重新處以禁言,故此根本不存在甚麼“版主無故推翻總版主的決定”之幻想情節
作者: gtoray    時間: 29-5-2009 16:52

3.由始至終,該會員之出售訊息不論分項及全套均不足200,所以更新版規前後對該會員並不構成影響
作者: gtoray    時間: 29-5-2009 16:59

4.本人要求有關人等就本主題之侮辱性言論作出正式道歉,否則CGF將永不歡迎有關人等。
作者: HunterX    時間: 29-5-2009 17:14

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-5-2009 05:09 發表

借唔到錢 ...
你唔係打算用呢個未開始講就決定左你o岩人地錯既故事黎說服我, 你o岩人地錯下話?
睇黎你好深信個個人既智商都同你同一水平喎~~
作者: hkwalker    時間: 29-5-2009 17:19

E !!!! 抒情區咁重火藥味嘅 ? 唔洗下ma......
作者: hkwalker    時間: 29-5-2009 17:22

人生有幾多個十年 !!!!! 最緊要盡興 (高興個興)
作者: HunterX    時間: 29-5-2009 17:29

引用:
原帖由 hkwalker 於 29-5-2009 17:22 發表
人生有幾多個十年 !!!!! 最緊要盡興 (高興個興)
何只高興, 仲有一堆贈慶既tim...
作者: 小雲雲    時間: 29-5-2009 17:37

引用:
原帖由 HunterX 於 2009-5-29 05:14 PM 發表

你唔係打算用呢個未開始講就決定左你o岩人地錯既故事黎說服我, 你o岩人地錯下話?
睇黎你好深信個個人既智商都同你同一水平喎~~
個比喻毫無羅輯可言,如果信依件事係必然既,佢一定係腦殘
作者: hippies    時間: 29-5-2009 20:03

發皮4爆粗小我叫我收聲, 仲要道歉tim

OK wor.......

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0