標題: 一個女仔可以將一個 hurt 佢既人"惱"幾耐 [打印本頁]

作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 16:47     標題: 一個女仔可以將一個 hurt 佢既人"惱"幾耐

一個女仔可以將一個 hurt 佢既人"惱"幾耐

事關我 hurt 到人....... , 個女仔係我最心愛的, 其實件事差唔多就一年

昨日, 開會個時見到佢 D friend, 佢 D friend係女仔黎, 一見面就寸寸貢, 唉!

作者: louisli    時間: 2-6-2009 16:59

女人可以好小器架
作者: tinyau1134    時間: 2-6-2009 17:01

1.你未追佢
算啦...搵個件啦
2.你已經追左
冇野好講
3.你暗戀佢
同佢表白..唔夠膽就請佢食飯+say sorry

要嬲你可以嬲到你成家立室
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 17:19

多謝兩位先!

而家最大問題係, 佢既 friends 仲掛住起個心度, 一有機會就會當眾玩謝我
作者: 匿名    時間: 2-6-2009 17:33

女人嬲一個人可以嬲成世
如果你地曾經有過關係,祝你好運
佢的姐妹應該會將你當做殺父仇人噤玩
作者: 衰人    時間: 2-6-2009 17:51

睇泥師兄果次真係hurt得人地好深喎..........
作者: Tyiji    時間: 2-6-2009 17:59

師兄搞咩咁大獲呀
作者: HunterX    時間: 2-6-2009 18:08

最耐係: 一世。
作者: louisli    時間: 2-6-2009 18:19

引用:
原帖由 HunterX 於 2-6-2009 18:08 發表
最耐係: 一世。
如果有下一世的,點止?
會來拿債
作者: yauwahon    時間: 2-6-2009 18:20

得罪女人?死路一條!永不超生!
作者: 衰人    時間: 2-6-2009 18:21

引用:
原帖由 louisli 於 2-6-2009 18:19 發表

如果有下一世的,點止?
會來拿債
噤咪十世都唔完
作者: louisli    時間: 2-6-2009 18:27

不過我覺得,做旁觀的,又唔係當事人,咁多聲氣做乜?
關你叉事咩?
做咩要將人地的怨恨帶上身?

作者: HunterX    時間: 2-6-2009 18:32

引用:
原帖由 louisli 於 2-6-2009 18:19 發表

如果有下一世的,點止?
會來拿債
咁唔係"嬲"拿喎, 直頭係恨喎......
作者: 失蹤人口    時間: 2-6-2009 18:49

你做過咩泥..........唔係D風化野下話
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 19:42

keep 住串串下,之後變冤家,之後變..........
作者: louisli    時間: 2-6-2009 21:40

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 19:42 發表
或者可以咁諗:
個女仔咁樣只係因為佢著緊你,佢好在乎你點解變成咁樣,佢亦都好擔心你會唔會同樣咁對佢
除此之外我真係諗唔到人地的事關佢乜事

你可以試下佢寸緊的時候突然咀埋去,可能會有火花的出現
作者: 衰人    時間: 2-6-2009 21:54

車輪 車輪 車輪 車輪 車輪 車輪
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 21:56

係時候交待下我做錯咩事 la.............
就係.........我鐘意佢既野揚開左, 但係佢又唔鐘意我, so 覺得反感..........最錯就係我講左俾口多既人聽!

我上年參加左個 programme , 所以先識到佢
去到發佈會當日, 佢同一個佢認為信得過既男仔, and 而家寸我既女仔起到傾點處理。 其實成件事好簡單只要有一個社工, 搵埋我, 跟住去傾就搞掂!
作者: 衰人    時間: 2-6-2009 22:02

下................認真講句
小事泥喎.......個女既唔使串人下化(除非....佢鍾意你啦 )
作者: louisli    時間: 2-6-2009 22:03

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 21:56 發表
係時候交待下我做錯咩事 la.............
就係.........我鐘意佢既野揚開左, 但係佢又唔鐘意我, so 覺得反感..........最錯就係我講左俾口多既人聽!

我上年參加左個 programme , 所以先識到佢
去到發佈會當 ...
你係當事人,點解唔搵個女事主傾下呢,最多叫多個人旁聽囉
當然仲要同果個多口的人劃清界線
唔講都講左囉,你又唔係突登叫人唱開佢的,夠膽做,要夠膽認
死咪死囉,反正都揚左,暗不成咪明囉

作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 22:11

引用:
原帖由 louisli 於 2-6-2009 22:03 發表

你係當事人,點解唔搵個女事主傾下呢,最多叫多個人旁聽囉
當然仲要同果個多口的人劃清界線
唔講都講左囉,你又唔係突登叫人唱開佢的,夠膽做,要夠膽認
死咪死囉,反正都揚左,暗不成咪明囉
同女事主傾過 la, 佢有可能讀女校對呢D較...., 但係佢認為係我揚開左。我亦在談話過程中, 話點解我地唔可以起埋一齊, 佢就話無謂浪費時間起佢身上!

個 programme 黎緊又有新人加入, 又有 camp, 我最驚就係起新人前落我面!

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 22:24

更簡單去應對,咪鬼理佢

人係好x怪的生物,你在意佢太多佢唔so 你,

你唔x理的,偏偏佢又會走埋o黎
作者: kimkileo    時間: 2-6-2009 22:50

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 22:24 發表
更簡單去應對,咪鬼理佢

戲都做唔少.. ....跟住既火花就一發不可收拾..
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 22:50

個 programme 就黎開始, 我唔想舊聞被人傳!
作者: louisli    時間: 2-6-2009 22:50

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 22:24 發表
更簡單去應對,咪鬼理佢

我反而諗到置諸死地而後生
當個女仔再寸你,而果個女事主又在場時,大大聲好嬲咁同個女仔fd講:夠啦,我而家唔鐘意佢啦!咁得未呀?滿意未呀?
之後離開,當然活動要繼續啦,公還公私還私,唔好因為私事影響到公事,呢d 先叫man

咁樣樣,我估個女事主應該會怪責佢個fd咁多野講而搞禍左件事
作者: kimkileo    時間: 2-6-2009 22:51

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 19:42 發表
唔好....唔好.....唔.....好......唔好停....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 22:51

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 22:50 發表
做d 新聞lor,等佢唔好覺得佢自己好吃香,都係一個策略
作者: 里安    時間: 2-6-2009 22:53

女人真係要嬲嬲你成世都得

唔理大事小事總之佢覺得大件事你都無運行

因為大部分女性都係感性大過理性
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 22:56

引用:
原帖由 louisli 於 2-6-2009 22:50 發表

我反而諗到置諸死地而後生
當個女仔再寸你,而果個女事主又在場時,大大聲好嬲咁同個女仔fd講:夠啦,我而家唔鐘意佢啦!咁得未呀?滿意未呀?
之後離開,當然活動要繼續啦,公還公私還私,唔好因為私事影響到公 ...
冷淡d話:"其實佢都唔係好吸引,又無xx,又無xx (xx自己作)",成個programme都唔洗有咩接觸,keep住做自己野la
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 22:58

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 22:50 發表
新人知左又點,咪話過左成年,你都轉左好多次畫(如果無乜人知你的感情生活的話)
作者: 里安    時間: 2-6-2009 22:58

引用:
原帖由 louisli 於 2-6-2009 18:27 發表
不過我覺得,做旁觀的,又唔係當事人,咁多聲氣做乜?
關你叉事咩?
做咩要將人地的怨恨帶上身?
真係得罪講句,女人係咁,唔關佢事都乜春都嬲得一餐

我有次試過係O camp玩大左,個組女嬲左我

個組女好勁,一夜之間可以拉多5~6個我完全唔識既人黎嬲我同個組媽
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 22:59

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 22:56 發表

冷淡d話:"其實佢都唔係好吸引,又無xx,又無xx (xx自己作)",成個programme都唔洗有咩接觸,keep住做自己野la
我做 group leader, 寸我個件實會揚開我D野!
作者: gtoray    時間: 2-6-2009 23:03

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 22:11 發表

同女事主傾過 la, 佢有可能讀女校對呢D較...., 但係佢認為係我揚開左。我亦在談話過程中, 話點解我地唔可以起埋一齊, 佢就話無謂浪費時間起佢身上!

個 programme 黎緊又有新人加入, 又有 camp, 我最驚就係起新 ...
你可以發圍lor ~~
大大聲果隻喎!
"鍾意一個人有咩錯 ?!"
就算全世界都知, 又有咩錯 ?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 23:06

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 22:59 發表

我做 group leader, 寸我個件實會揚開我D野!
會有咩影響??你做番你group leader的本分,生事的人自然會收聲

你太在意的,呢樣野就會成為你的把柄,人地一講你就投鼠忌器咁乜都比人話
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 23:13

多謝各師兄, 我諗係我既往事令我諗多左
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 23:16

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 23:13 發表
多謝各師兄, 我諗係我既往事令我諗多左
太多不良記錄 (just joke)
作者: POCMarco    時間: 2-6-2009 23:26

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 23:16 發表

太多不良記錄 (just joke)
係俾人玩既次數太多
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 2-6-2009 23:28

引用:
原帖由 POCMarco 於 2-6-2009 23:26 發表

係俾人玩既次數太多
漁翁撒網la
作者: POCMarco    時間: 3-6-2009 00:56

唔係好明
作者: POCMarco    時間: 3-6-2009 00:59

其實我仲有好多煩腦,我駛唔駛開多個post?
作者: louisli    時間: 3-6-2009 01:10

引用:
原帖由 POCMarco 於 3-6-2009 00:59 發表
其實我仲有好多煩腦,我駛唔駛開多個post?
分開易搵/跟d
作者: 阿芝    時間: 3-6-2009 11:19

引用:
原帖由 gtoray 於 2-6-2009 23:03 發表

你可以發圍lor ~~
大大聲果隻喎!
"鍾意一個人有咩錯 ?!"
就算全世界都知, 又有咩錯 ?

成件事型左

拍戲咁~
作者: HugoLaLaLa    時間: 3-6-2009 11:28

引用:
原帖由 阿芝 於 3-6-2009 11:19 發表

成件事型左

拍戲咁~
有老大咁型當然更加事半功倍啦

其實如果個女仔一d都唔鐘意樓主既話,樓主做咩佢都會覺得乞人憎,
呢家野真係好難拆...
作者: louisli    時間: 3-6-2009 11:43

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 3-6-2009 11:28 發表

有老大咁型當然更加事半功倍啦

其實如果個女仔一d都唔鐘意樓主既話,樓主做咩佢都會覺得乞人憎,
呢家野真係好難拆...
所以我覺得我個plan work喎
如果個女仔唔鐘意你的,咪當講清楚佢一了百了囉
如果佢鐘意你的,自然就會怪佢個fd,可能會主動走埋來添
作者: POCMarco    時間: 3-6-2009 13:11

多謝各師兄師姐!請留意新post
作者: POCMarco    時間: 11-6-2009 01:00

死 LA, 個女仔今年返黎參加個 programe ar.........

我今次實被人玩死.......

佢同佢D friend...........

作者: louisli    時間: 11-6-2009 01:19

引用:
原帖由 POCMarco 於 11-6-2009 01:00 發表
死 LA, 個女仔今年返黎參加個 programe ar.........

擔心咁多做咩呢?
做好自己的本份啦
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 11-6-2009 01:47

引用:
原帖由 POCMarco 於 11-6-2009 01:00 發表

做好你的本份,當一個女仔發現左自己唔係咁興香的,有d會主動埋o黎,至於另一d 就 .......
作者: kimkileo    時間: 11-6-2009 12:59

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 11-6-2009 01:47 發表

做好你的本份,當一個女仔發現左自己唔係咁興香的,有d會主動埋o黎,至於另一d 就 .......
咪就係....掉番轉你不瞅不睬佢時咁先好玩架嗎....男女關係就係打心理戰.......
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 11-6-2009 15:04

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-6-2009 12:59 發表

咪就係....掉番轉你不瞅不睬佢時咁先好玩架嗎....男女關係就係打心理戰.......
無錯
作者: 衰人    時間: 11-6-2009 18:19

誰主動誰就失敗了
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 11-6-2009 19:18

引用:
原帖由 一等兵 於 11-6-2009 18:19 發表
誰主動誰就失敗了
不一定
作者: POCMarco    時間: 13-6-2009 03:00

今日個 programme 有新人黎 interview, 佢見到我, but 冇打招呼..........
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 13-6-2009 06:08

引用:
原帖由 POCMarco 於 13-6-2009 03:00 發表
今日個 programme 有新人黎 interview, 佢見到我, but 冇打招呼..........
咁我見到d識又唔係好熟的都唔會特別野招呼(識同熟的都未必tim la)
作者: POCMarco    時間: 8-7-2009 13:19

好 la, 過左成年.........佢終於同我傾番計............

上次佢D sister 起到玩我, 我扮冇野, 結果我 show 到俾人睇我好冷靜

最後, 佢代佢 D sister say sorry

你地講得好, 自己做好自己就 ok......thx all c hing
作者: mujiadam    時間: 9-7-2009 01:50

一秒到一世,(視乎關係,事件,人物)
作者: navyjaa    時間: 10-7-2009 01:53

同事主傾傾佢吧 !!
say sorry

祝 樓主好運

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0