標題: 19歲攪破產 [打印本頁]

作者: DevilGTO    時間: 5-6-2009 18:42     標題: 19歲攪破產

19歲攪破產
會唔會快左d呀
1日3間財務公司借90000
借單比朋友袋....
作者: Castlevania    時間: 5-6-2009 18:45

個間緊GA死人野,搞死好多人啊,亮碧思啊,
都唔知點解HKG唔做野,
人地大陸,TW,外國好多地方都禁左呢間公司

作者: hermanht    時間: 5-6-2009 18:46

引用:
原帖由 DevilGTO 於 5-6-2009 18:42 發表
19歲攪破產
會唔會快左d呀
1日3間財務公司借90000
借單比朋友袋....
什麼亮big屍呀ma? 唔係新聞啦~

真係唔明點解各大黑店/公司都可以長長久久, 長坤長有.
作者: Gabriel2342    時間: 5-6-2009 18:52

唔知點解聽到呢d野都好心痛

咁年輕大把日子 搞到自已咁...
作者: jeffreywo    時間: 5-6-2009 19:18

唉....做生意...
作者: yiuyiusiu    時間: 5-6-2009 20:35

而家破產點同以前喎
以前就10年
之陣聽後生話
3年之後就係一條好漢啦
作者: hermanht    時間: 5-6-2009 20:45

呢間野搞到唔少人家破人亡啦, so what? 咪又係一樣有人塞個頭入去. 同D人幫襯Dr個原理一樣, 自己上網唔找下就駁命.

你問我佢地抵唔抵可憐? 我話唔抵. 但係就算佢地唔抵可憐, 什至抵死都好, 都唔代表亮big屍可以咁做. 一句到尾衰貪心.

作者: MF    時間: 5-6-2009 23:59

牛唔飲水唔噤得牛頭低, 唔貪人哋所謂既回報, 就唔會落搭
作者: ?老虎仔?    時間: 6-6-2009 00:13

有無詳細d o既資料? 唔係好明大家講咩....
作者: ?老虎仔?    時間: 6-6-2009 00:16

係唔係lee單?...
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007092200726
作者: yiuyiusiu    時間: 6-6-2009 00:28

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 6-6-2009 00:16 發表
係唔係lee單?...
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007092200726
真係搵埋d錢 都冇心情洗啦...
而家d人真係冇乜人性
我地精神上支持佢啦
作者: 118048    時間: 6-6-2009 09:15

與其話間財務,不如問吓佢地兩個點樣理財好過啦! 明知2個人收入咁少就小心啲,個男仔都唔知咩人,成家人都係黑名單......19歲,青春就咁斷送晒嘞....唉
作者: RC00078    時間: 6-6-2009 09:26

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 6-6-2009 00:16 發表
係唔係lee單?...
係呢個
作者: 118048    時間: 6-6-2009 10:11

曾幾有幾個所謂既"朋友"介紹我去呢啲層壓式推銷,佢地一講完,我轉頭DEL晒佢地啲電話當無識過佢.......有一個仲係中學同學黎
作者: alexl    時間: 6-6-2009 10:41

唔好話財務公司唔好.  當事人19歲結婚生仔, 完全無經濟能力, 仲借錢擺酒, 有冇腦架.....
個男仔得6千月薪, 又黑名單, 甘唔負責任既男友老公你都要, 無得救....
伸請破產要萬幾银, 拖住條尾, 為佐十萬、八萬債...
睇黎佢地一家三口將會攞公援, 又由納稅人養D無腦唔負責任人
作者: 亞延    時間: 6-6-2009 13:19

根本呢單野就係擺明個議員借機抽銀行財仔水,條女擺明貪錢啦
十個中傳銷九個衰左都話自己無辜,你唔信又點會得咁既地步?
財仔唔借你都千方百計去搵返黎架啦,我覺得條女真係抵死架喎
唔好扮無知
作者: 飛哥仔    時間: 6-6-2009 18:14

引用:
原帖由 亞延 於 6-6-2009 13:19 發表
十個中傳銷九個衰左都話自己無辜,你唔信又點會得咁既地步?
財仔唔借你都千方百計去搵返黎架啦,我覺得條女真係抵死架喎
香港既人就係咁.....唉...

我以前係7-11做PART TIME時, 我以前我附近店做識既朋友捉左過去, 分析過其實可以賺到錢既, 不過有以下幾點係必要既...

1.你要交遊廣闊, 多AND易找朋友新朋友
2.你要好識講野, 同個樣要誠實.
3.你肯出賣你朋友來賺錢.

理論上你愈多朋友, 你既朋友又愈多朋友, 你就愈賺錢, 不過如果你朋友無辦法找到新單既, 他買既哥D貨點算?講既講到好完美, 實則上就係食你朋友既錢...

另一方面, 我係比人"說服緊"哥殺那, 見到後面既房有一班人唔知又舉手又咩咩咁....好似上緊D咩堂咁...(洗腦堂?)....個場地唔細, 勁多人, 我比所謂既"朋友"由8點拉上去係咁言語轟炸到11點, 他一次見唔得就找幫手唔同時間係到"說服"...又找個什麼分析師講一論好有"理論"既言論, 又囉自己既紅薄仔出來SHOW比我睇D好壯觀既數字.....意念差D既人都頂唔順....
作者: Hkpolice-Psu    時間: 6-6-2009 18:21

一句講晒, 我無錢, 佢吹得你漲
作者: alexl    時間: 6-6-2009 18:36

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 6-6-2009 18:21 發表
一句講晒, 我無錢, 佢吹得你漲
無都可以叫你問屋企人借, look card, 向財務公司借....
作者: 118048    時間: 6-6-2009 23:27

我見過傳銷公司門口有保安架,唔係話走就走,仲有4個人MARK一個,講足4個鐘,除非你玩報警,唔係都幾難走得甩.
作者: hermanht    時間: 7-6-2009 14:58

引用:
原帖由 alexl 於 6-6-2009 18:36 發表

無都可以叫你問屋企人借, look card, 向財務公司借....
佢會叫你唔好同屋企人講, 又點會叫你同屋企人借
引用:
原帖由 118048 於 6-6-2009 23:27 發表
我見過傳銷公司門口有保安架,唔係話走就走,仲有4個人MARK一個,講足4個鐘,除非你玩報警,唔係都幾難走得甩.
我肯定有人冒警.

作者: zeta    時間: 7-6-2009 15:21

引用:
原帖由 118048 於 6-6-2009 23:27 發表
[玩野]大家帶定架生=_,=[/玩野]

告佢非法禁錮....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-6-2009 16:03

引用:
原帖由 zeta 於 7-6-2009 15:21 發表

告佢非法禁錮....
n耐之前有個同學捉過我去,不過一知係lb已經諗住走,之後佢係咁死纏,我問佢一句"係咪唔加入的就唔比我走",之後佢聲都唔聲,我就閃
作者: L    時間: 8-6-2009 17:13

作者: louisli    時間: 8-6-2009 18:56

引用:
原帖由 zeta 於 7-6-2009 15:21 發表

告佢非法禁錮....
我有幽恐懼症架,放我出去~~~
作者: zeta    時間: 8-6-2009 19:03

引用:
原帖由 louisli 於 8-6-2009 18:56 發表

我有幽恐懼症架,放我出去~~~
co2 stun grenade =_,= (呢條友唔知米貴呀!連掟三個!)
pxx smoke grenade =_,=||| (一定有警察上門orz)
作者: hermanht    時間: 8-6-2009 19:28

引用:
原帖由 zeta 於 8-6-2009 19:03 發表

co2 stun grenade =_,= (呢條友唔知米貴呀!連掟三個!)
pxx smoke grenade =_,=||| (一定有警察上門orz)
呢招絕... 中埋煙霧警報仲唔噴曬水...   清洗一下果個咁臭ge地方...
作者: 118048    時間: 8-6-2009 23:06

咁樣會俾人告到甩褲架!!!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0