標題: CGF Gun & Girl 影會..Round 1 [打印本頁]

作者: queen    時間: 2-7-2009 22:48     標題: CGF Gun & Girl 影會..Round 1

CGF Gun & Girl 影會..Round 1

眼見原來CGF玩影相嘅人到唔少....呀積夫帥兄又指名小弟搞次影想活動......嘅然如此....搞!!!!

日期 : 7月11 or 12(星期六 or 日)
時間 : 影3~4 hrs 大家話事...
地點 : 魔星(有無期他提意?)
女Model : 1名
姓名 : Yung
身高 : 155
體重 : 85lbs
做型 : 由於時間關係..兩個look差唔多啦....大家一齊研究吓...........可作較性感做型......
影師人數 : 4個差唔多啦.....驚佢應負唔到咁多人(其實大家唔介意多D都得)
收費 : 大家夾返$500比model就ok啦...(我唔會收的, 大家嗰日直接比佢得啦)

睇辨

有無興趣??

作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 00:59

日期 : 7月12(星期日)下午2:00-6:00吧.......Mode錢的方面多小也不是問題,我可揸車上山,車可坐6人
作者: queen    時間: 3-7-2009 01:20

倒轉set返個deadline先........
下星期一好定晒日期同時間, 同最重要係咪成行!!!
因為我要約囡囡................

做型同人數可以遲D confirm....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 3-7-2009 01:42

呢d日子o係戶外就真係
作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 01:42

引用:
原帖由 queen 於 3-7-2009 01:20 發表
倒轉set返個deadline先........
下星期一好定晒日期同時間, 同最重要係咪成行!!!
因為我要約囡囡................

做型同人數可以遲D confirm....
你想幾多人一齊去?我有兩三個朋友一定ok的,日期今日訂都ok了..............當然,如當天落雨就唔得la
作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 01:44

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-7-2009 01:42 發表
呢d日子o係戶外就真係
好在我架新車很夠冷氣,影到熱就上車坐囉
作者: queen    時間: 3-7-2009 01:48

引用:
原帖由 亞龍 於 3-7-2009 01:42 發表

你想幾多人一齊去?我有兩三個朋友一定ok的,日期今日訂都ok了..............當然,如當天落雨就唔得la
一個Model.....對5 ~ 6個...(唔好計我, 我做場務...)都差唔多啦.....

洗唔洗留個位比Mr. 積夫??
作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 01:55

引用:
原帖由 queen 於 3-7-2009 01:48 發表

一個Model.....對5 ~ 6個...(唔好計我, 我做場務...)都差唔多啦.....

洗唔洗留個位比Mr. 積夫??
呢樣我冇意見.....就先當我加我的朋友,合共三個吧
作者: 積夫    時間: 3-7-2009 01:57

queen兄,係每人夾$500蚊還是全部人夾$500蚊呀?

我11號就一定唔得,要返工,12號我要問准我大人先....

小弟的50D未入手,到時幫大家做下鏡僮,間唔中拎部S3is出來偷影下,大家唔准笑我o架...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 3-7-2009 01:59

引用:
原帖由 積夫 於 3-7-2009 01:57 發表

小弟的50D未入手,到時幫大家做下鏡僮,間唔中拎部S3is出來偷影下,大家唔准笑我o架...
大家夾返$500比model

$500影3-4個有得諗wor
作者: 積夫    時間: 3-7-2009 02:01

大家唔嫌我煩的話,我好想跟各位師傅學下野....
作者: queen    時間: 3-7-2009 02:01

引用:

每人夾$500蚊.....大家肯又唔驅呀.....係全部人夾埋$500蚊............唔洗驚......

唔洗驚...有時機仔都會有驚喜!!!
作者: 積夫    時間: 3-7-2009 02:07

12號OK, permission gained
作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 02:14

引用:

我當日可借部50D/24-70 L及70-200 2.8L給你玩下,不過你要帶自己的CF
作者: 積夫    時間: 3-7-2009 02:17

嘩....龍哥哥~~~~~~~

希望12號之前部50D有貨返喇,到時就淨係借鏡比我得了~~~~
作者: 亞龍    時間: 3-7-2009 02:23

引用:
原帖由 積夫 於 3-7-2009 02:17 發表
嘩....龍哥哥~~~~~~~

希望12號之前部50D有貨返喇,到時就淨係借鏡比我得了~~~~
好............借哂D定焦L鏡比你,等你死快D
作者: queen    時間: 3-7-2009 08:55

引用:
原帖由 亞龍 於 3-7-2009 02:23 發表

好............借哂D定焦L鏡比你,等你死快D
人渣
做得好
作者: queen    時間: 3-7-2009 09:01

So, confirm

Date  :  12 July
Time :  1400 ~ 1800
影師  :  龍哥哥 x 3, 積夫, 莊家??????  Total 5 影師
場務  :  小弟 x 2
Model  : Yung

Total....8 ppl.....

Can talk about the 做型 la...

作者: ATM    時間: 3-7-2009 09:08

Can I come too??
作者: queen    時間: 3-7-2009 10:33

If really too much 影師...I need to find one more model.....
But not 100% can find the other one...because I don't know will she free...........

http://www.fotop.net/slocp/April

This is the other girl if I find.....

作者: 積夫    時間: 3-7-2009 11:41

我試下叫多個女仔朋友來一齊影好冇?
作者: stanley    時間: 3-7-2009 12:01

12號唔得添,我里D人像初哥仲想黎偷師添....................................
作者: queen    時間: 3-7-2009 18:07

引用:
原帖由 ATM 於 3-7-2009 09:08 發表
Can I come too??
If can find 2~3 more ppl...

I will find one more girl for model.........so......that's no problem...
作者: queen    時間: 3-7-2009 18:07

引用:
原帖由 積夫 於 3-7-2009 11:41 發表
Welcome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ATM    時間: 3-7-2009 21:59

引用:
原帖由 queen 於 3-7-2009 18:07 發表

I will find one more girl for model.........so......that's no problem...
so I can go???
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 3-7-2009 22:02

引用:
原帖由 積夫 於 3-7-2009 11:41 發表
昨晚msn講果個
作者: 積夫    時間: 3-7-2009 22:55

係呀,不過佢冇覆我,應該唔來了....
作者: louisli    時間: 3-7-2009 22:58

其實我覺得呢個model好似太斯文,可能未必襯造型
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-7-2009 00:33

引用:
原帖由 queen 於 3-7-2009 18:07 發表

多一個,夾多幾多錢??
作者: queen    時間: 4-7-2009 01:34

The other model, may be no sexy look........
so may be $400....need ask....
And she is free....

So, if there are 2 model, total $900.  If have 9 ppl......100 for each ppl...

作者: 亞龍    時間: 4-7-2009 03:13

但有冇多架車?一架唔夠坐
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 4-7-2009 14:49

我未知12號o個日會唔會有野要做
作者: queen    時間: 5-7-2009 02:56

咁......星期二好復實人數啦!!!!
因為要預model.....
5人或以大, 1 個model, 5人以上, 兩個model, 上限10人

同大家要諗做型啦!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 亞龍    時間: 5-7-2009 15:56

引用:
原帖由 queen 於 5-7-2009 02:56 發表
咁......星期二好復實人數啦!!!!
因為要預model.....
5人或以大, 1 個model, 5人以上, 兩個model, 上限10人

同大家要諗做型啦!!!!!!!!!!!!!!!
未報又想去的快D報,報左的唔好放飛機.......唔好得過吹字
唔係人地搞活動的會好難做架..........

作者: ATM    時間: 5-7-2009 16:02

i go i go !!
(除非真係太多人,又唔夠Model 喇,因為我遲報)
作者: 亞龍    時間: 5-7-2009 16:27

引用:
原帖由 ATM 於 5-7-2009 16:02 發表
i go i go !!
(除非真係太多人,又唔夠Model 喇,因為我遲報)
人多Model小的話,咪當去吹影相經囉
作者: ATM    時間: 5-7-2009 17:44

引用:
原帖由 亞龍 於 5-7-2009 16:27 發表

人多Model小的話,咪當去吹影相經囉
咁同有得睇無得食,有咩分別?
作者: queen    時間: 5-7-2009 18:37

宜家已報名人數:
龍哥 X 3
積夫
ATM
莊家兄未知.......
已確定影師5名

另加小弟及朋友兩名打雜......

已咁嘅情況有兩個option:
Option 1.  請一名Model妹妹, 可作性感做型, $500/4hrs(以六人計, 每人約$84)
好處: 當然是較便宜啦....
壞處: 一個囡囡要應付5~6名哥哥, 會較吃力, 可能會影響表現
Option 2.  請兩名Model妹妹, 一個可作性感做型, 另一只作普通做型, 合共$900/4hrs(以六人計, 每人$150)
好處: 囡囡只需應付3名哥哥, 易搞D, 同埋................我唔洗煩......
壞處: 當然是較貴啦....

請大家投票決定吧.....
作者: queen    時間: 5-7-2009 18:47

另外, 做型方面
積夫師先有三個:
1. 「大搜查之女」G4/OL 做型
2. 「何超」Sniper look
3.  暴露者羅拉...........

大家仲有無提意??

個人意見...因兩位囡囡都係得+幾歲, 着suit嘅「大搜查之女」look.......未必啱用, 其他兩個...無意見.....
作者: ATM    時間: 5-7-2009 19:29

引用:
原帖由 queen 於 5-7-2009 18:47 發表
另外, 做型方面
積夫師先有三個:

大家仲有無提意??

個人意見...因兩位囡囡都係得+幾歲, 着suit嘅「大搜查之 ...
+幾歲...校服+P90 Gunsliger Girl
比枝BIO hazzrd版 M92 = Jill

係呢道搵sample la
http://www.civiliangunner.com/cg ... &highlight=girl

作者: queen    時間: 5-7-2009 20:24

引用:
原帖由 ATM 於 5-7-2009 19:29 發表

+幾歲...校服+P90 Gunsliger Girl
比枝BIO hazzrd版 M92 = Jill

係呢道搵sample la
http://www.civiliangunner.com/cg ... &highlight=girl
For Jill...the main problem is the clothes....I have the Bio hazzard M9....
作者: 亞龍    時間: 5-7-2009 21:45

佰五蚊一D都唔貴,去馬La
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 6-7-2009 00:51

引用:
原帖由 queen 於 5-7-2009 18:37 發表
宜家已報名人數:
龍哥 X 3
積夫
ATM
莊家兄未知.......
已確定影師5名

另加小弟及朋友兩名打雜......

已咁嘅情況有兩個option:
Option 1.  請一名Model妹妹, 可作性感做型, $500/4hrs(以六人計, 每 ...
唔好計我住,我唔知會唔會臨時去影水著寶寶
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 6-7-2009 00:52

引用:
原帖由 queen 於 5-7-2009 18:47 發表
另外, 做型方面
積夫師先有三個:

大家仲有無提意??

個人意見...因兩位囡囡都係得+幾歲, 着suit嘅「大搜查之 ...
戶外咁著加上7月天,普suit佢地d 狀態會跌得好快
作者: louisli    時間: 6-7-2009 12:07

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-7-2009 00:51 發表

借個證比我幫你影水著寶寶啦
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 6-7-2009 12:09

引用:
原帖由 louisli 於 6-7-2009 12:07 發表

借個證比我幫你影水著寶寶啦
sorry,佢地認得我,比你都無用
作者: queen    時間: 6-7-2009 21:43

無問題, 暫時5個影師

諗吓D look 啦好!!!!!!
諗完仲要準備D衫!!!
作者: 亞龍    時間: 6-7-2009 21:53

引用:
原帖由 queen 於 6-7-2009 21:43 發表
無問題, 暫時5個影師

諗吓D look 啦好!!!!!!
諗完仲要準備D衫!!!
你地話事la...反正我唔鐘意槍加女女一齊影.....你只要有件比平時小布小小的時裝及一個可愛一點的做形比我影,便以ok了
作者: 亞龍    時間: 6-7-2009 22:09

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-7-2009 00:51 發表

你唔覺得..成日只影那些沒有創作成份的水著寶寶記者相(姐係人做o物你就影o物,完全冇機會加入自己的想法,去創作自己的相片),
自己很難去進步嗎???可能你最後會成為一個好攝記,但會很難成為一個攝影高手,..........
作者: ATM    時間: 6-7-2009 22:42

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 22:09 發表

你唔覺得..成日只影那些沒有創作成份的水著寶寶記者相(姐係人做o物你就影o物,完全冇機會加入自己的想法,去創作自己的相片),
自己很難去進步嗎???可能你最後會成為一個好攝記,但會很難成為一個攝影高手,..........
可能因為工事要去影姐
作者: 亞龍    時間: 6-7-2009 22:45

引用:
原帖由 ATM 於 6-7-2009 22:42 發表

可能因為工事要去影姐
佢個死佬.....因為人地着得小布就真
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 6-7-2009 22:52

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 22:09 發表

做野要交稿交相,記者工作基本上一至日,唔係寫字樓工勞工假都有得休

我有幾多料,唔一定要下下show 出o黎的
作者: 亞龍    時間: 6-7-2009 23:10

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-7-2009 22:52 發表

做野要交稿交相,記者工作基本上一至日,唔係寫字樓工勞工假都有得休

我有幾多料,唔一定要下下show 出o黎的
咁講聲sorry先,當我講錯野
作者: queen    時間: 6-7-2009 23:28

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 21:53 發表

你地話事la...反正我唔鐘意槍加女女一齊影.....你只要有件比平時小布小小的時裝及一個可愛一點的做形比我影,便以ok了
小布小小的時裝........................即係點....有無sample??
作者: 亞龍    時間: 6-7-2009 23:32

引用:
原帖由 queen 於 6-7-2009 23:28 發表

小布小小的時裝........................即係點....有無sample??
你行下旺中,睇下賣衫D女女著咩就明架La.........
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 6-7-2009 23:35

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 23:10 發表

咁講聲sorry先,當我講錯野
只係呻下je

其實記者的工作,好多時都分唔到幾時係工作,幾時係自己
星期六,日,無事無幹都要攞機出去旺角,落鋪吹下水,影下野拉,下關係,
ps3 or xbox d promo,鑊鑊唔hit o個d 女佢都唔搵,為左又相交稿,又要避免同d 娛記搶位,次次都要早近1 hr 去standby,影o個下又要同娛記迫

好多野,o係forum出下水著寶寶d相講下笑下,其實好多時,如果唔係要同人拉關係的,ps3 o個d 都唔太想用咁多時間去搞佢d promo野,出的得o個格仔野

作者: louisli    時間: 7-7-2009 00:01

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 23:32 發表

tube top?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 00:04

引用:
原帖由 louisli 於 7-7-2009 00:01 發表

tube top?
o係街見,真係愈來愈多女,d 布少到呢.......

做女性服裝有得諗,買布的成本可能每年都會減少少
作者: louisli    時間: 7-7-2009 00:15

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 00:04 發表

o係街見,真係愈來愈多女,d 布少到呢.......

做女性服裝有得諗,買布的成本可能每年都會減少少
三百幾蚊件衫一平方米布都無

作者: queen    時間: 7-7-2009 00:18

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2009 23:32 發表

MK look........................小背心+短褲仔
呢D唔難呀......

下如.......爛衫短褲 look........好唔好.....
有無人有水手服????
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 00:20

引用:
原帖由 queen 於 7-7-2009 00:18 發表

MK look........................小背心+短褲仔
呢D唔難呀......

下如.......爛衫短褲 look........好唔好.....
有無人有水手服????
問paul哥la
作者: queen    時間: 7-7-2009 00:24

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 00:20 發表

問paul哥la
佢又影唔影呀???????????
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 00:24

引用:
原帖由 queen 於 7-7-2009 00:18 發表

呢D唔難呀......

有無人有水手服????
lolita就有...........但唔好問我點會有.............
作者: queen    時間: 7-7-2009 00:25

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 00:24 發表

lolita就有...........但唔好問我點會有.............
有得諗喎..................
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 00:45

其實呢...Queen爺,小弟對第2位Model真係有少少少少少少.......

呀,仲有,我500D入手了!但係未係好識用,到時可能成日煩住你地要你地教我基本操作....
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 00:53

不如問o左Model 1的底線去到邊先?Bikini bra top + 熱褲係咪都OK?
作者: queen    時間: 7-7-2009 00:54

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 00:53 發表
不如問o左Model 1的底線去到邊先?Bikini bra top + 熱褲係咪都OK?
我答你...............ok............
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 00:57

咁....就唔洗諗喇,去盡佢喇.....

比件黑色bra top + 迷彩熱褲,拎咩槍都冇所謂喇....
作者: queen    時間: 7-7-2009 01:00

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 00:57 發表
咁....就唔洗諗喇,去盡佢喇.....

比件黑色bra top + 迷彩熱褲,拎咩槍都冇所謂喇....
黑色比堅尼好D.......聽落好D...................

拎咩槍都冇所謂喇........又係你話要Gun &  Girl 嘅............
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 01:03

引用:
原帖由 queen 於 7-7-2009 01:00 發表

黑色比堅尼好D.......聽落好D...................

拎咩槍都冇所謂喇........又係你話要Gun &  Girl 嘅............
我覺得開始會有多D人想加入了............
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 01:06

但係....Queen爺....Model 2 方面.....

地點也是一個問題,我天水圍人~摩星我真係未去過....
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 01:11

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 01:06 發表
但係....Queen爺....Model 2 方面.....

地點也是一個問題,我天水圍人~摩星我真係未去過....
咁你式唔式去西環??
作者: queen    時間: 7-7-2009 01:13

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 00:45 發表
其實呢...Queen爺,小弟對第2位Model真係有少少少少少少.......

呀,仲有,我500D入手了!但係未係好識用,到時可能成日煩住你地要你地教我基本操作....
比張近照睇睇..................

圖片附件: b196780795.jpg (7-7-2009 01:13, 75.16 KB) / 該附件被下載次數 75

作者: 積夫    時間: 7-7-2009 01:18     標題: 回覆 72# 的帖子

我坐巴士去到上環港澳碼頭轉車囉....去到再聯絡你地

Queen爺,Model 2可以玩o的咩野造型丫?

由於我同大人講,我係去打wargame...所以我點都要揹槍出來的了...

小弟的架生唔多,一枝馬老耳P90, 一枝星星M4+203

Glock 17、18都有關

簡單o的,睇下我在吹水版post我隻貓貓爬我槍架的相,睇睇有冇野o岩洗?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 01:54

引用:
原帖由 queen 於 7-7-2009 01:13 發表

比張近照睇睇..................
比張正面
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 01:55

引用:
原帖由 queen 於 7-7-2009 00:24 發表

佢又影唔影呀???????????
佢有情x服提供
作者: queen    時間: 7-7-2009 10:16

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 01:55 發表

佢有情x服提供
so...what kinf of "情x服" want
let me PM Mr. Paul..........
作者: ATM    時間: 7-7-2009 11:17

我有呢D,可能啱用,想我帶邊D?
PSG1
APS2
P90

Glock 27
SV Infitinty 6"
TANAKA Biohazard Zero Umbrella 8"
Bio m92f
作者: queen    時間: 7-7-2009 11:20

Just depends the look what you want la....
Anyone have the BioHazard Luger P08??

And the gun is a easy thing..........the main problem is the clothes....................................
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 11:54

Model 2既然唔玩性感,不如就玩陰沉Sniper Look吧!

行街look + 灰色有帽風褸,問題係要搵望遠鏡、風速計返來做道具,邊個有?
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 12:06

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 11:54 發表
Model 2既然唔玩性感,不如就玩陰沉Sniper Look吧!

行街look + 灰色有帽風褸,問題係要搵望遠鏡、風速計返來做道具,邊個有?
你地有冇想過...天氣咁熱,又帶得野太多....你地未上到山以經會收哂皮呢
山上冇野賣架,想下點樣帶多兩支水好過la.......

作者: queen    時間: 7-7-2009 12:17

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 11:54 發表

If you really want sniper look, can be 2 girl sniper team...

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 12:29

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 12:06 發表

你地有冇想過...天氣咁熱,又帶得野太多....你地未上到山以經會收哂皮呢
山上冇野賣架,想下點樣帶多兩支水好過la.......
所以之前重諗suit,影唔夠5分鐘個model都跌曬watt
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 12:40

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 12:29 發表

所以之前重諗suit,影唔夠5分鐘個model都跌曬watt
我都覺得,大家想得太完美了........摩星要由車路行到上山頂,以經夠你受............

PS:大家只係想道具,有冇人問過反板同柔板,重有燈架o個D野邊個帶
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 12:44

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 12:40 發表

我都覺得,大家想得太完美了........摩星要由車路行到上山頂,以經夠你受............

PS:大家只係想道具,有冇人問過反板同柔板,重有燈架o個D野邊個帶
atm有
作者: queen    時間: 7-7-2009 12:52

So...I think the Dress is thin and light style..........

Or can say....AS THIN/"LESS CLOTH" AS POSIBBLE!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 12:59

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 12:44 發表

atm有
咁我都有...加上我帶也不是間題
作者: 積夫    時間: 7-7-2009 13:31

喂喂,我真係唔識上摩星喎....

有冇人可以約埋我一齊上去?
作者: queen    時間: 7-7-2009 13:41

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 13:31 發表

Don't Worry...........
The traffic problem will arrange later...........

And do u have a car?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 7-7-2009 13:48

引用:
原帖由 積夫 於 7-7-2009 13:31 發表

龍哥會車你......呱
作者: queen    時間: 7-7-2009 13:55

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-7-2009 13:48 發表

龍哥會車你......呱
If no car, just call texi law...
作者: ATM    時間: 7-7-2009 14:42

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 12:59 發表

咁我都有...加上我帶也不是間題
我有...
2x580ex (1x 做Master, 1x Slave)
1x反光板
2x燈架
2x燈遮
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 16:39

引用:
原帖由 ATM 於 7-7-2009 14:42 發表

我有...
2x580ex (1x 做Master, 1x Slave)
1x反光板
2x燈架
2x燈遮
請問反板有幾大???有冇柔板呢??太陽咁勁,有大張的柔板會好好用
作者: ATM    時間: 7-7-2009 18:00

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 16:39 發表
請問反板有幾大???有冇柔板呢??太陽咁勁,有大張的柔板會好好用
mine is 5 in 1 反板 , about 1m Diameter
作者: 亞龍    時間: 7-7-2009 18:51

引用:
原帖由 ATM 於 7-7-2009 18:00 發表

mine is 5 in 1 反板 , about 1m Diameter
咁姐係中間的可當作柔光板用la........
作者: ATM    時間: 7-7-2009 20:29

引用:
原帖由 亞龍 於 7-7-2009 18:51 發表

咁姐係中間的可當作柔光板用la........
yes yes
作者: queen    時間: 7-7-2009 23:27

咁.....唔知.......ATM師兄..........介唔介意.......帶去呢??
作者: ATM    時間: 8-7-2009 09:14

Full Gear 出動!
作者: queen    時間: 8-7-2009 10:22

引用:
原帖由 ATM 於 8-7-2009 09:14 發表
Full Gear 出動!
Thx a lot!!! Big Brother!!!!!!

So do u have a car???

And the other old question.....what kind of dress again...

Model 1,
Look 1. Black Bikini top + short pants, Gun????
Look 2. ?????????

Model 2,
Look 1. Sniper look + PSG-1/SVD/L96/AW 338?
Look 2. Lolita??????? + ?????????
作者: louisli    時間: 8-7-2009 11:22

會唔會有d粗豪d的look?
搽污糟少少塊臉/手,噴水壺扮汗等等

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0