標題: 係都要貼女女相之~~三號風球下的陽光女孩 [打印本頁]

作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 20:33     標題: 係都要貼女女相之~~三號風球下的陽光女孩

今日三號風球下,在馬灣影的.......

圖片附件: DPP_001s.jpg (18-7-2009 20:33, 136.84 KB) / 該附件被下載次數 105

圖片附件: DPP_004s.jpg (18-7-2009 20:33, 284.83 KB) / 該附件被下載次數 113

圖片附件: DPP_003s.jpg (18-7-2009 20:33, 161.81 KB) / 該附件被下載次數 106

圖片附件: DPP_010s.jpg (18-7-2009 20:33, 137.73 KB) / 該附件被下載次數 110

圖片附件: DPP_009aa.jpg (18-7-2009 20:33, 154.12 KB) / 該附件被下載次數 108

圖片附件: DPP_015s.jpg (18-7-2009 20:35, 188.48 KB) / 該附件被下載次數 110

作者: 衰人    時間: 18-7-2009 21:16

師兄,,,,,,,,,,,,,,想殺死人咩
作者: tanker    時間: 18-7-2009 22:01

甘快有相睇! ! 有無其她清純的?
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 22:05

引用:
原帖由 tanker 於 18-7-2009 22:01 發表
甘快有相睇! ! 有無其她清純的?
清純的 KAII 小姐因為太靚女........D相一定要整理好一D先出街,...................
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-7-2009 22:21

http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

龍哥影raw的,不如試下用呢d picture style改個tone 睇睇係咩效果
作者: tanker    時間: 18-7-2009 22:30

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 22:05 發表
清純的 KAII 小姐因為太靚女........D相一定要整理好一D先出街,...................
......甘你慢慢整禾 ! 我等
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 22:36

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-7-2009 22:21 發表
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

龍哥影raw的,不如試下用呢d picture style改個tone 睇睇係咩效果
很久以前以用過了,但我都係鍾意一張張咁自己整理個tone多D........
作者: WeDs    時間: 18-7-2009 23:25

相好正,重要今日超熱wor.
But Photo by dragon 果幾隻字改改字體同用其他 colour 好 D wor.
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 23:30

引用:
原帖由 WeDs 於 18-7-2009 23:25 發表
相好正,重要今日超熱wor.
But Photo by dragon 果幾隻字改改字體同用其他 colour 好 D wor.
時間有限..所以...事Q蛋蛋la........................
上面個女女其實唔靚架........佢可能作晚唔夠訓,個眼袋重大過我個相機袋....好多正面相都唔要得.....!!!
好野在後頭,今日有個新來的,我試影左幾張,整理左先再貼
作者: WeDs    時間: 18-7-2009 23:35

樣子幾上鏡bor.
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 23:41

引用:
原帖由 WeDs 於 18-7-2009 23:35 發表
樣子幾上鏡bor.
我o係CGF2裹面,比佢張正面相你睇la...費事其他會員驚到訓唔着.............同時,我都覺得自己很神..........咁都比我影到佢見得人
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-7-2009 23:48

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 23:41 發表

我o係CGF2裹面,比佢張正面相你睇la...費事其他會員驚到訓唔着.............同時,我都覺得自己很神..........咁都比我影到佢見得人
睇側面唔係好覺個眼袋好現 (掟埋去版主區 )
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 23:50

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-7-2009 23:48 發表

睇側面唔係好覺個眼袋好現 (掟埋去版主區 )
你真係要......睇完唔好驚..........&.........唔好小我
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-7-2009 23:52

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 23:50 發表

你真係要......睇完唔好驚..........&.........唔好小我
上年ags咩樣的妖怪樣都影過,我唔怕的
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 23:56

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-7-2009 23:52 發表

上年ags咩樣的妖怪樣都影過,我唔怕的
見過妖怪有咩咁奇......奇就奇在影到佢變靚女
作者: 亞龍    時間: 18-7-2009 23:59

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 23:56 發表

見過妖怪有咩咁奇......奇就奇在影到佢變靚女
重新一次.......上面D相冇PS過架
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 00:04

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 23:59 發表

重新一次.......上面D相冇PS過架
睇完,以佢個輪廓,佢個正面的確係唔好,龍哥影佢側面係正確(就算佢瞓夠眼袋細,正面都唔係佢好睇o個面)
作者: 亞龍    時間: 19-7-2009 00:09

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 00:04 發表

睇完,以佢個輪廓,佢個正面的確係唔好,龍哥影佢側面係正確(就算佢瞓夠眼袋細,正面都唔係佢好睇o個面)
你同我都影開人,當然會明白影人其實係好Q難架La.................唔係有D人咁..睇小我地D(影人幫)囉
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 00:24

如果唔理佢原本個樣的,係咁易改少少眼大d的就好d
作者: jcode    時間: 19-7-2009 00:47

影人真係好Q難架, 在我公司一個月影女不下廿三十條, 中西都有, 未計明星, D 女前晚吾夠瞓真係俾佢玩死, 玩死我, 因為我係執相嗰個, 如果明天要影biniki , 早上帶 bar就大獲
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 00:51

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 00:47 發表
影人真係好Q難架, 在我公司一個月影女不下廿三十條, 中西都有, 未計明星, D 女前晚吾夠瞓真係俾佢玩死, 玩死我, 因為我係執相嗰個, 如果明天要影biniki , 早上帶 bar就大獲
師兄o係邊間做野
作者: jcode    時間: 19-7-2009 00:53

南傳
作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 00:56

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 00:47 發表
强烈遣責唔專業model~!!!

好彩依家唔使點影~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 00:56

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 00:53 發表
南傳
南方傳媒??
作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 00:58

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 00:56 發表

南方傳媒??
華南wo~應該.
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:01

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 00:56 發表

强烈遣責唔專業model~!!!

好彩依家唔使點影~
個人有出現過,已經好,無la la起飛腳唔到o個下重大鑊
作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:05

X華傳媒 , 開名都吾緊要, 本人由PS 4.0 做到現在 PS4, 乜相都見過, 由醜女到靚女,係女我都見過, 其實時下d靚模不是大家想像中咁正 好多都係夠我地D人做出來的
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:07

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:05 發表
X華傳媒 , 開名都吾緊要, 本人由PS 4.0 做到現在 PS4, 乜相都見過, 由醜女到靚女,係女我都見過, 其實時下d靚模不是大家想像中咁正 好多都係夠我地D人做出來的
有d 見過真人就知雜誌出版o個d 幫佢地執左唔少

師兄係scmp的??

作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:11

D 雜誌cover  條女中間邊有咁大架, 手臂邊會冇 bye bye 肉架,好多都係假架 , 你地有冇見過條女塊瞼好似石屎地咁正 , 我見過, 仲要對住佢1 個hour, 張相放大400% 都幾驚
作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 01:12

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 01:01 發表

個人有出現過,已經好,無la la起飛腳唔到o個下重大鑊
我d記者(即舊史)個個都唔係善男信女,遲到已經黑面佢睇,放飛機就唔使只意仲有人會用~
作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:12

South china media
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:15

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:11 發表
D 雜誌cover  條女中間邊有咁大架, 手臂邊會冇 bye bye 肉架,好多都係假架 , 你地有冇見過條女塊瞼好似石屎地咁正 , 我見過, 仲要對住佢1 個hour, 張相放大400% 都幾驚
左邊o個個已經係la,出親其他書都比人執走d 野先

搭單問,如果炒左wb,用咩程序可以執番似正常

圖片附件: _MG_2604 (Large).JPG (19-7-2009 01:25, 119.09 KB) / 該附件被下載次數 90

作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 01:15

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:11 發表
真係辛苦晒美術部師兄同攝影組嘅師兄~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:17

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:12 發表
South china media
him o個本
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:18

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 01:15 發表

真係辛苦晒美術部師兄同攝影組嘅師兄~
art team 的support係好重要
作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:19

不過都有D好的 artist and model, 李嘉欣真係靚,janiceman 都好, 東張西望(Angela好似係咁上下)主持人都正, 我以前同個 photographer 影過4 條巴西妹, 16 years old, 正 , 現在都記得,
作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:24

我做女人書, 佢地影相好小見, 我都想講大家部機得閒要清潔下,掃走d陣, 影出來都好D, 話哂都皮幾野部機
作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 01:34

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:24 發表
我做女人書, 佢地影相好小見, 我都想講大家部機得閒要清潔下,掃走d陣, 影出來都好D, 話哂都皮幾野部機
你針對我~!!!!( )
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 01:38

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:24 發表
我見有d娛記d 鏡d塵多到呢
作者: jcode    時間: 19-7-2009 01:55

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 01:15 發表

左邊o個個已經係la,出親其他書都比人執走d 野先

搭單問,如果炒左wb,用咩程序可以執番似正常
give me 一用,10 mins photo retouch ,大家由睇下執左d乜?

圖片附件: [photo retouch 10mins] retouch.jpg (19-7-2009 01:55, 119.91 KB) / 該附件被下載次數 64

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 02:00

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 01:55 發表

give me 一用,10 mins photo retouch ,大家由睇下執左d乜?
眼神光同個胸,重有眼袋

其實呢張炒左wb,可以點執,個步驟係點

圖片附件: _MG_8724 (Large).JPG (19-7-2009 02:00, 113.19 KB) / 該附件被下載次數 91

作者: jcode    時間: 19-7-2009 02:26

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 02:00 發表

眼神光同個胸,重有眼袋

其實呢張炒左wb,可以點執,個步驟係點

其實算叫做炒左張相,這個收貨嗎?皮膚無已經無色,要強行加出來,會吾自然, 如果有張 raw or CR2 format 會好d,ps3 以經開到raw 相,佢一開張相時有個setting 好好用, 最上有兩行(temperature and Tint) RB 俾你 ajust.

圖片附件: retouch2.jpg (19-7-2009 02:26, 114.59 KB) / 該附件被下載次數 74

作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 02:31

睇吓我.....已經係極限x!! ......又係炒過野......之後就好記得一出一入好留意WB.

圖片附件: 20090719_3b6eebb95a34009563e5bTNw4xumEol2RE@.jpg (19-7-2009 02:31, 116.2 KB) / 該附件被下載次數 63

作者: jcode    時間: 19-7-2009 02:36

都有d野改左,右邊條女隻左眼太樣衰,改左,用右邊隻眼一用,copy 出來左右x轉, 波波同件衫有空位,加一加肉色就好似漲d,再加深條镎 yeah
作者: jcode    時間: 19-7-2009 02:39

你這張仲好過我,可以執一執個PS logo, 再成張加光咁就good la
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 02:46

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 02:31 發表
睇吓我.....已經係極限x!! ......又係炒過野......之後就好記得一出一入好留意WB.
點執??改rgb的曲線?定係色相o個d???次序係點??
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 02:50

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 02:26 發表

其實算叫做炒左張相,這個收貨嗎?皮膚無已經無色,要強行加出來,會吾自然, 如果有張 raw or CR2 format 會好d,ps3 以經開到raw 相,佢一開張相時有個setting 好好用, 最上有兩行(temperature and Tint) RB 俾你 ajust ...
我一般都係影jpg,所以一炒就好大鑊,亦都係訓練自己每一次要記現場光係點,要點set野的好方法

基本上tune到個正常少少的色,我諗都可以用唔同的software去執少少
作者: 高!高!高!    時間: 19-7-2009 03:13

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 02:46 發表

點執??改rgb的曲線?定係色相o個d???次序係點??
o依~~~~~~!?唔知點講~~~

用ACDsee Pro 2,+/-RGB(推數字).
最初眼見有D位小爆,推返灰先(-反差).
見到太多B,就-返吓,-左都幾多吓,-到見Y就回返小小.
之後見到有小小C,就+返小小R,唔多,好小,又係見到R就回返小小.
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 03:47

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 03:13 發表

o依~~~~~~!?唔知點講~~~

用ACDsee Pro 2,+/-RGB(推數字).
最初眼見有D位小爆,推返灰先(-反差).
見到太多B,就-返吓,-左都幾多吓,-到見Y就回返小小.
之後見到有小小C,就+返小小R,唔多,好小,又係見 ...
應該係set rgbcmy

小試set完,再set少少rgb的cruve,在我個mon睇就正常左好多

圖片附件: 3 (Large).jpg (19-7-2009 03:47, 105.4 KB) / 該附件被下載次數 95

作者: louisli    時間: 19-7-2009 11:51

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 20:33 發表
今日三號風球下,在馬灣影的.......
張拖鞋相focus左去拖鞋尾
作者: louisli    時間: 19-7-2009 11:53

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 03:47 發表

應該係set rgbcmy

小試set完,再set少少rgb的cruve,在我個mon睇就正常左好多

在我個mon睇model個tone 好粉紅,但其他色就暗左,你想要呢種tone?
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 15:18

引用:
原帖由 louisli 於 19-7-2009 11:53 發表

在我個mon睇model個tone 好粉紅,但其他色就暗左,你想要呢種tone?
張相本身係錯的,執到咁都ok,而且都係跟我個mon去tune,tune完又resize過,點都差少少
作者: tanker    時間: 19-7-2009 18:24

引用:
原帖由 tanker 於 18-7-2009 22:30 發表

......甘你慢慢整禾 ! 我等
龍哥!有得日睇未"牙", ? 清純........
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 19-7-2009 20:41

引用:
原帖由 tanker 於 19-7-2009 18:24 發表

龍哥!有得日睇未"牙", ? 清純........
想睇好野係要等
作者: suen    時間: 19-7-2009 22:39

配服!

天氣差, 位姐姐仔又......咁  神奇!
作者: 亞龍    時間: 19-7-2009 22:49

引用:
原帖由 suen 於 19-7-2009 22:39 發表
配服!

天氣差, 位姐姐仔又......咁  神奇!
番黎la...台灣行好玩嗎?
作者: suen    時間: 20-7-2009 20:49

引用:
原帖由 亞龍 於 19-7-2009 22:49 發表

台灣...
作者: tanker    時間: 24-7-2009 20:53

引用:
原帖由 亞龍 於 19-7-2009 22:49 發表

好鬼玩! 去到的鳥不生蛋的地方.....由早去到開會到晚..開完會又急急腳坐夜機返港
星期日.....幾日寺到
作者: Elf    時間: 12-8-2009 04:27

要打燈

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0