標題: 你又是這樣的嗎? [打印本頁]

作者: m4devastator    時間: 27-7-2009 17:18     標題: 你又是這樣的嗎?

http://hkblog.xanga.com/70823389 ... 301352423681725105/

有同感!!

大家亦不坊看看第二個cm :

香港的男生質素越趨下降
就因為多得那些狗公不少
---By LoSt_MyWaY_ShInG
作者: m4devastator    時間: 27-7-2009 17:23

所以大家要溝女..
千祈唔好用"私影"呢招約心儀女性出黎

否則弄巧反拙..

我始於覺得女性會好討厭呢個借私影黎識女仔既所謂  "狗公"
作者: gtoray    時間: 27-7-2009 17:29

真係會有人借故親近佢.......?

除此以外, 大至上認同
作者: 路比    時間: 27-7-2009 17:33

引用:
原帖由 gtoray 於 27-7-2009 17:29 發表
真係會有人借故親近佢.......?

除此以外, 大至上認同
呢個世界總有一d飢不擇食的狗公
作者: adrianyahk    時間: 27-7-2009 23:01

睇完好想笑.... 呢個世界真係乜人都有...
作者: Andy    時間: 27-7-2009 23:07

所以麻煩不要強行/經常用拍照做藉口約我見面

佢太自大,常想別人是有機心,當然不排除呢個可能,但佢會唔會太有自信?
作者: LCW    時間: 27-7-2009 23:14

所以我先唔影女, 就係咁解
作者: 高!高!高!    時間: 27-7-2009 23:18

我~想~係~
作者: 亞龍    時間: 27-7-2009 23:31

我同意.........請別借「攝影」親近我,我以有老婆..同時也唔鐘意肥婆
作者: L    時間: 27-7-2009 23:43

作者: m4devastator    時間: 28-7-2009 02:08

引用:
原帖由 LCW 於 27-7-2009 23:14 發表
所以我先唔影女, 就係咁解
不過講開又講

又難怪港女會對攝影人有偏見

事關小弟亦經常見啲所謂私影係我就讀間學校到取景

而那些攝影人...幾個"ma 啦老"圍著個少女

有啲個樣仲要係好樣衰, 咸咸濕濕果啲呢.. 電車男又有...
相信大家會諗到.

換著你係少女, 對呢啲狗公...都想  la
作者: westdog    時間: 28-7-2009 03:14

引用:
原帖由 亞龍 於 27-7-2009 23:31 發表
我同意.........請別借「攝影」親近我,我以有老婆..同時也唔鐘意肥婆
我都同意~~~~~~~~~請別借「攝影」親近我,我以有女朋友~~同時也唔鐘意港女~~~
作者: seal    時間: 28-7-2009 04:09

作者: LCW    時間: 28-7-2009 11:16

引用:
原帖由 m4devastator 於 28-7-2009 02:08 發表

不過講開又講

又難怪港女會對攝影人有偏見

事關小弟亦經常見啲所謂私影係我就讀間學校到取景

而那些攝影人...幾個"ma 啦老"圍著個少女

有啲個樣仲要係好樣衰, 咸咸濕濕果啲呢..;a ...
近排某Forum都成日爆料出黎, 指有啲"影佬"對港女毛手毛腳, 搞到班港女寧願搵女影師都唔搵男的...

作者: westdog    時間: 28-7-2009 11:57

引用:
原帖由 LCW 於 28-7-2009 11:16 發表

近排某Forum都成日爆料出黎, 指有啲"影佬"對港女毛手毛腳, 搞到班港女寧願搵女影師都唔搵男的...
其實有時我收工攞住部機係旺角經過時都有d唔自在...
因為我本身唔鍾意影o靚模...所以都唔想人地誤會我...
作者: CrazyBoy    時間: 28-7-2009 13:35

引用:
原帖由 westdog 於 28-7-2009 11:57 發表

我都覺得成班狗公影衰哂
作者: WESTER    時間: 28-7-2009 13:43

我也不着重器材XD
全是手機相
作者: 天煞孤狼    時間: 28-7-2009 15:25

我都有約心儀既女仔影相喎~ 只要唔好心邪, 同埋尊重對方就 ok 啦
最重要係對方主動搵我影相

作者: ethanwch    時間: 28-7-2009 15:44

我諗佢首先要諗下點解有咁多咁ge網友先law~
作者: 生豪    時間: 28-7-2009 15:46

引用:
原帖由 westdog 於 28-7-2009 11:57 發表

無錯...加上近年DSLR同鏡都平民化 好似國狗禁  有好有壞
可惜大部分入連咩叫光圈都吾知
依家D女仔化下妝俾人影下就叫model  但係有時真係影吾落手...怕影壞機
如果多啲人知DSLR嘅用意就好喇
作者: ethanwch    時間: 28-7-2009 16:07     標題: 回覆 20# 的帖子

Totally agree~
作者: m4devastator    時間: 28-7-2009 18:52

今日問過女同學
問佢對呢件事有咩睇法

佢話:

佢(或者其他女你都會有咁想法)
對影友影女仔其實都有保留(尤其sexy果啲
佢問...
點解啲男人咁鐘意影埋啲美女圖?
影完啲相...咁放係電腦, 又點呢?

如果話影靚靚風景相, 生活照,咁得閒攞出黎睇睇
人都開心啲, 絕對正確

但如果一得閒就攞啲美女相/sexy相出黎睇....
女仔對呢個做法唔太明白......
甚至不能接受

作者: odaan    時間: 28-7-2009 18:55

引用:
原帖由 亞龍 於 27-7-2009 23:31 發表
我又黎 ...... 請別借「攝影」親近我,因我根本無相機
作者: LCW    時間: 28-7-2009 19:32

引用:
原帖由 m4devastator 於 28-7-2009 18:52 發表
今日問過女同學
問佢對呢件事有咩睇法

佢話:

佢問...
影完啲相...咁放係 ...
中晒Point!
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 29-7-2009 05:31

引用:
原帖由 生豪 於 28-7-2009 15:46 發表

無錯...加上近年DSLR同鏡都平民化 好似國狗禁  有好有壞
可惜大部分入連咩叫光圈都吾知
依家D女仔化下妝俾人影下就叫model  但係有時真係影吾落手...怕影壞機
如果多啲人知DSLR嘅用意就好喇 ...
但係我反而睇到另一d 的情況係,即使係d 菜龍都有一個有趣的地方係,佢地其實係見人做promo都影,見過幾次無女得男的都影一餐

在我自己出press都係,有一次出三叔電腦press,湯怡去左補妝,有一堆it press都係男+product都殺,影完之後閃人

呢個現象令我覺得香港影人像的人,唔係一定影女,有好一部分都是因為沒有一個可以比佢地去影的人

好記得好多年之前,睇電視的節目話,當你去到一個地方揸住部相機去影當地的人,如果佢地唔介意亦會對鏡頭笑的,係佢地的心靈富足,出現較多的,一係好富有的國家,一係好貧窮的國家

而香港,大家一舉機,有幾多個係閃閃縮縮??應該有過條街有9成人都係咁
作者: louisli    時間: 29-7-2009 10:47

引用:
原帖由 m4devastator 於 28-7-2009 18:52 發表
今日問過女同學
問佢對呢件事有咩睇法

佢話:

佢問...
影完啲相...咁放係 ...
我影完的幾本人像相簿真係唔會拿返出來睇架喎
作者: Hkpolice-Psu    時間: 30-7-2009 15:09

我覺得怪, 就只怪無左菲林, 什麼狗屎垃圾都走出來影一番, 只因唔洗菲林
作者: zeta    時間: 30-7-2009 15:39

引用:
原帖由 Mr.X 於 28-7-2009 13:43 發表
我也不着重器材XD
全是手機相
算吧啦...
我寧願係相機有手機功能而唔係手機有相機功能....
作者: westdog    時間: 31-7-2009 01:34

引用:
原帖由 louisli 於 29-7-2009 10:47 發表

我影完的幾本人像相簿真係唔會拿返出來睇架喎
我以前菲林時代幫人影的人像相都無keep到,想睇返都無得睇~
作者: 高!高!高!    時間: 31-7-2009 13:52

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-7-2009 05:31 發表

但係我反而睇到另一d 的情況係,即使係d 菜龍都有一個有趣的地方係,佢地其實係見人做promo都影,見過幾次無女得男的都影一餐

在我自己出press都係,有一次出三叔電腦press,湯怡去左補妝,有一堆it press都係男+prod ...
"一係好富有的國家,一係好貧窮的國家"
經驗所得,去到le d地方,攝影人=透明人(幾乎啦~唔係完全係)
可以走到好近,係佢面前影,佢見你影,笑一笑你,之後你就變左透明人,很神奇的魔法~
作者: 衰人    時間: 31-7-2009 14:33

所以我寧願影景
作者: 1233    時間: 31-7-2009 19:29

佢諗得太多啦!!
作者: tanker    時間: 31-7-2009 21:01

影下相之馬! 使吾使甘講........
作者: bunnylulu    時間: 7-8-2009 07:31

思覺失調!乜豬扒都有人想親近咩?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0