標題: 新聞---數千玩家聯合抗議《LEFT 4 DEAD 2》上市 [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 6-8-2009 17:46     標題: 新聞---數千玩家聯合抗議《LEFT 4 DEAD 2》上市

《求生之路2》(Left 4 Dead 2, L4D2)在本週二早上宣佈之後,Steam論壇就鬧翻了,數百名玩家對Value伸出了中指,並聯名抵制《求生之路2》。
眾所周知,Value自發行《求生之路》(Left 4 Dead)以來僅7個月之久,而現在《求生之路2》宣佈了,這意味著value將把主要精力投入到新作的開發中,
而很難再顧及到《求生之路》的新增內容及後續補丁,對於一款以聯機為主的遊戲這無疑是判了死刑(可以試想下星際爭霸沒有資料片和升級補丁如何)。
而2個對戰地圖花了如此長時間,生存包也只有1幅小地圖,那麼其時間value都忙什麼去了。(Team fortress 2,left 4 dead 2?)
玩家們認為,他們花了50美元買了一個遊戲,但卻不能再得到個更多新內容如地圖、槍械、角色等等,有種被騙的感覺。如今《求生之路2》宣佈又公開了那麼多新圖和視頻,
他們感到很失望,很沮喪。因為Value老幹這種事(比如反恐精英——反恐精英起源,半條命無數的資料片,半條命2一章二章三章...)。如果是其他遊戲的fans們肯定就沒這麼大氣了。
截止到現在,Steam論壇上的帖子已經灌到84頁了。為抵制《求生之路2》(Left 4 Dead 2)成立的Steam群組,名為「NO-L4D2」:,聯名成員逼近4000人。
但廣大數玩家和某L4D狂熱份子沒顧慮太多,對《求生之路2》(LEFT 4 DEAD 2)表示出了歡迎。fans們的心被value此舉深深的傷害了。
更新:針對fans們的反應,Valve負責市場的副總Doug Lombardi在接受Shacknews的記者採訪時明確表示了《求生之路2》(LEFT 4 DEAD 2)內容絕對豐厚,
擁有五個戰役地圖,全部可用於對抗模式,除生存者合作通關模式外還有一種新的多人模式,外加二十多種新武器及遊戲物品,它是一部完整的續作。而《求生之路》也並未束之高閣,也將會更新地圖。

又係抵插既.....故事照舊,攻擊武器多左幾種,大佬都係果幾隻....又出第二集....
不過.......投訴完既朋友係咪真係罷買

作者: gtoray    時間: 6-8-2009 17:48

冇誠意之作
作者: 亞延    時間: 6-8-2009 17:51

到時既定價又係299左右....買佢寧靜去網打成本班FD打....
作者: hermanht    時間: 9-8-2009 19:30

而且D女角又唔靚
作者: geo216    時間: 9-8-2009 20:15     標題: 回覆 4# 的帖子

你是打機定打Fly機

作者: 亞延    時間: 9-8-2009 20:41

引用:
原帖由 geo216 於 9-8-2009 20:15 發表
你是打機定打Fly機
可能兩樣同時進行
作者: hermanht    時間: 9-8-2009 20:47

要求高D唔得ga咩
作者: 亞延    時間: 9-8-2009 20:53

引用:
原帖由 hermanht 於 9-8-2009 20:47 發表
要求高D唔得ga咩
咁事實同第一集又係差左啲距離既
作者: 亞爾多    時間: 9-8-2009 23:10

L4D可唔可以好似CS咁加大量插件啊......
作者: 桸藍    時間: 9-8-2009 23:17

算la~出咗我照買
作者: 亞爾多    時間: 9-8-2009 23:18

引用:
原帖由 桸藍 於 9-8-2009 23:17 發表
算la~出咗我照買
到時睇下點啦......
想玩但係又有少少唔想買......
作者: 失蹤人口    時間: 9-8-2009 23:24

如果改到D女喪屁個個同正常人一樣..
只係件三寫住喪屍2隻字..
個個20歲以下..
唔同o的地方有唔同o的喪屍..
eg:學校有女學生..
按X制可以制服喪屍..
c制打迷暈制(半暈..仲有反應果隻)
v制強行脫衣.
f 制..........................
作者: 亞爾多    時間: 9-8-2009 23:25

引用:
原帖由 失蹤人口 於 9-8-2009 23:24 發表
個個20歲以下..
按X制可以制服喪屍..
v制強行脫衣.
f 制..... ...
喪屍你都......
作者: tinchauy    時間: 9-8-2009 23:26

掏出+飛撲
作者: Gabriel2342    時間: 9-8-2009 23:48

引用:
個個20歲以下..
按X制可以制服喪屍..
v制強行脫衣.
唔通你戀「屍」?
作者: 亞爾多    時間: 9-8-2009 23:48

引用:
原帖由 surefire0828 於 9-8-2009 23:48 發表

唔通你戀「屍」?
喪屍控
作者: sunny2014    時間: 10-8-2009 00:16

引用:
個個20歲以下..
按X制可以制服喪屍..
v制強行脫衣.
你根本唔係想玩打喪屍係想玩Hgame

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0