標題: HK416仲有冇直板? [打印本頁]

作者: guelph99    時間: 18-1-2007 12:49     標題: HK416仲有冇直板?

噚日同個friend去熗街諗住買416(Standard 長管版),点至睇到熗身好多花痕[]
老板都算好人肯攞過第二枝出嚟,点知都係滿佈花痕,唔知真係咁好賣定係乜嘢,巳經冇第三枝出嚟揀。[]
試過去其他鋪頭,都係得DX版。唔通剩係得番去總代理訂??師兄們,仲有冇其他選擇??[] (我個friend死命要416..)
作者: 路比    時間: 18-1-2007 12:52

買dx版換管啦~

我鐘意dx多d
作者: guelph99    時間: 18-1-2007 12:55

引用:
原帖由 路比 於 18-1-2007 12:52 發表
買dx版換管啦~

我鐘意dx多d
hahaha...資源有限..DX- $3750, standard $3200[x!!]
作者: Dragonson    時間: 18-1-2007 13:32

個人意見, 差五舊零, 不如等夠錢至買dx好過
作者: bravohk    時間: 18-1-2007 16:23

引用:
原帖由 guelph99 於 18-1-2007 12:49 發表
噚日同個friend去熗街諗住買416(Standard 長管版),点至睇到熗身好多花痕
老板都算好人肯攞過第二枝出嚟,点知都係滿佈花痕,唔知真係咁好賣定係乜嘢,巳經冇第三枝出嚟揀。 ...
系喎~我都叫人拎過出黎睇~平版果支個槍身好多花痕,根本買唔落手.....唔知系唔系次貨先裝落平版賣???
作者: 車神勇    時間: 18-1-2007 16:24

dx版點都係 "抵"
作者: savio    時間: 18-1-2007 16:53

我果支係DX version, 一樣都係花痕滿佈
作者: 小剛    時間: 18-1-2007 18:00

dx 版算啦 ~~[]
作者: qkraymond    時間: 18-1-2007 22:41

買支安心的槍
好過買完回家後悔
作者: uckelvin    時間: 18-1-2007 23:35

朋友 ,

What is the difference between the standard version with the DX one ? []
作者: AJM    時間: 19-1-2007 00:05

我都好鍾意枝HK416但一路都未買,最近有朋友幫我攞特價,好希望快啲有消息。
作者: 14692    時間: 19-1-2007 05:15

引用:
原帖由 guelph99 於 18-1-2007 12:49 發表
噚日同個friend去熗街諗住買416(Standard 長管版),点至睇到熗身好多花痕
老板都算好人肯攞過第二枝出嚟,点知都係滿佈花痕,唔知真係咁好賣定係乜嘢,巳經冇第三枝出嚟揀。 ...
點花法先???
作者: olka    時間: 19-1-2007 05:34

花痕係VFC 416的死証, 無論DX和STD都係咁, 只係明唔明顯啫, 支槍係精細, 但造工算真係幾差, 相對HurricanE... HurricanE的"個別部件"的質量比VFC好... 但整體當然係VFC優勝, 尤其是個"大包價".
作者: 14692    時間: 19-1-2007 05:50

引用:
原帖由 olka 於 19-1-2007 05:34 發表
花痕係VFC 416的死証, 無論DX和STD都係咁, 只係明唔明顯啫, 支槍係精細, 但造工算真係幾差, 相對HurricanE... HurricanE的"個別部件"的質量比VFC好... 但整體當然係VFC優勝, 尤其是個"大包 ...
$3xxx都.....ok抵?[]
作者: mujiadam    時間: 19-1-2007 10:30

引用:
原帖由 14692 於 19-1-2007 05:50 發表

$3xxx都.....ok抵?
差不多啦,又多O左個"分唇"玩...不過條骨就真係...
作者: 路比    時間: 19-1-2007 11:25

引用:
原帖由 mujiadam 於 2007-1-19 10:30 發表

差不多啦,又多O左個"分唇"玩...不過條骨就真係...
有咩"分唇"??
其實我只係覺得416幾靚,不過對佢一d認識都冇[]
作者: AJM    時間: 19-1-2007 11:48

底買,如果個老友價可以底過三千,咁就更好。
作者: bravohk    時間: 19-1-2007 20:29

引用:
原帖由 14692 於 19-1-2007 05:15 發表

點花法先???
佢果種花系好似有沙紙省過咁款~不過系噴油之前已經有
作者: 14692    時間: 20-1-2007 05:08

引用:
原帖由 bravohk 於 19-1-2007 20:29 發表

佢果種花系好似有沙紙省過咁款~不過系噴油之前已經有
唔係化[]
作者: guelph99    時間: 20-1-2007 12:08

總代理話就算去佢吔度買一樣有花痕喎(HK$3300),我諗呢個真係死症[]
作者: guelph99    時間: 20-1-2007 12:09

引用:
原帖由 14692 於 19-1-2007 05:15 發表

點花法先???
一枝好似打完越戰,另外一枝好啲,似二手咁
作者: ~RJJ    時間: 20-1-2007 13:02

作者: AJM    時間: 20-1-2007 13:29

引用:
原帖由 14692 於 20-1-2007 05:08 發表

唔係化
你估買鑽石咩....! 要全美?[]  公度啲... 我都玩過枝HK416但我又唔覺得太大問題。
作者: bravohk    時間: 20-1-2007 18:57

買黎玩就唔系大問題~買黎收藏就爭d喇...而家出面d M4身好似無乜邊間出品有呢個問題[]
作者: AJM    時間: 21-1-2007 00:02

引用:
原帖由 bravohk 於 20-1-2007 18:57 發表
買黎玩就唔系大問題~買黎收藏就爭d喇...而家出面d M4身好似無乜邊間出品有呢個問題
咁又係.... 我買所有野都係愛黎玩,唔係愛黎裝香。[]
作者: 14692    時間: 21-1-2007 08:13

引用:
原帖由 AJM 於 20-1-2007 13:29 發表

你估買鑽石咩....! 要全美?  公度啲... 我都玩過枝HK416但我又唔覺得太大問題。
咁又係, 不過就算花, 都要花得有個譜...
作者: AJM    時間: 21-1-2007 13:27

引用:
原帖由 14692 於 21-1-2007 08:13 發表

咁又係, 不過就算花, 都要花得有個譜...
咁當然啦!唔通花到俾狗咬過咁都買咩。[]

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0