標題: PSP4000不會出現,全新PSP2將殺四方? [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 8-8-2009 00:21     標題: PSP4000不會出現,全新PSP2將殺四方?

傳索尼PSP2可輕鬆模擬PS2遊戲
近期,相信大家的眼光都在注視著索尼的最新掌機PSP go吧。然而就在廣大玩家都在關注PSP go的時候,國外一家名為Eurogamer.es的網站上卻出現了關於PSP新的後續機種,也就是PSP2的傳聞

這次的傳聞裡說,PSP2的機能甚至比微軟第一代家用機Xbox還要高。該機種採用了Imagination Technologies公司的一種叫做PowerVR SGX543MP的圖像處理器,每秒能夠處理1億3300萬個多邊形,並且還對應DirectX 10和OpenGL 2.0。該機種的開發代號為「Hydra」,也就是希臘神話中的九頭巨蛇許德拉。
雖然不知道這個傳聞的可信度,不過如果真有這麼強大的機能的話,相信大家還是會非常期待PSP2的到來,畢竟能擁有如此強大的機能,未來對於模擬PS2遊戲就會變得相當的輕鬆。可以肯定的一點是,PS2主機上面經典好遊戲可是無數之多,能夠擁有這樣一台掌機會是多麼美好的事情!

小弟感想:
姑勿論PSP2存唔存在,我個人認為以現時PSP既生命週期黎睇...PSP GO都唔會活過兩年,始終咁換湯都唔係路
MICROSOFT已經多次傅出有意加入手提遊戲市場,PSP要突破而家既亂局,推出新機都不無道理.
而且OLED已經發展漸現成熟,答案得一個......下一代PSP.....一定貴到嚇死人
作者: sunny2014    時間: 8-8-2009 00:27

「傳聞裡說PSP2的機能甚至比微軟第一代家用機Xbox還要高」
嘩…
功能
價錢
耗電量
作者: 亞爾多    時間: 8-8-2009 00:29

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-8-2009 00:27 發表
「傳聞裡說PSP2的機能甚至比微軟第一代家用機Xbox還要高」
嘩…
功能
價錢
耗電量
如果有部咁既nds又會點呢.......

作者: sunny2014    時間: 8-8-2009 00:39

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-8-2009 00:29 發表

對nds無愛
作者: 亞延    時間: 8-8-2009 00:41

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-8-2009 00:29 發表

咁SONY可以提高退出手提市場,唔洗個個月喊無錢賺
其實NDS一向銷路都斬PSP九條街...即使DSI受盡批評但係歐美都居然可以大賣呢下先出奇
作者: sunny2014    時間: 8-8-2009 00:43

引用:
原帖由 亞延 於 8-8-2009 00:41 發表

咁SONY可以提高退出手提市場,唔洗個個月喊無錢賺
其實NDS一向銷路都斬PSP九條街...即使DSI受盡批評但係歐美都居然可以大賣呢下先出奇
任記就黎會啦
掛著推新意,新機幾乎無性能上升可言
作者: 亞爾多    時間: 8-8-2009 00:45

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-8-2009 00:43 發表

任記就黎會啦
掛著推新意,新機幾乎無性能上升可言
咪係
如果佢畫面好D,都唔洗勁過psp,差唔多都得
肯定會好好賣呢......
作者: sunny2014    時間: 8-8-2009 00:46

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-8-2009 00:45 發表

咪係
如果佢畫面好D,都唔洗勁過psp,差唔多都得
肯定會好好賣呢......
高過而家少少都夠啦
但你覺得任記會去在乎性能咩?
作者: 亞爾多    時間: 8-8-2009 00:53

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-8-2009 00:46 發表

高過而家少少都夠啦
我只係希望姐......
作者: 亞延    時間: 8-8-2009 00:56

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-8-2009 00:46 發表

高過而家少少都夠啦
只要佢肯放棄而家既DS CARD開發新記憶體同用雙觸屏已經殺死人
作者: 亞爾多    時間: 8-8-2009 00:58

引用:
原帖由 亞延 於 8-8-2009 00:56 發表

只要佢肯放棄而家既DS CARD開發新記憶體同用雙觸屏已經殺死人
其實nds玩射擊game唔錯架......除左畫面......

作者: 亞延    時間: 8-8-2009 01:11

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-8-2009 00:58 發表

其實nds玩射擊game唔錯架......除左畫面......
我都覺,全靠佢有TOUCH MON!仲有我覺得其實勝在無遺忘SONY已經失去左既模擬&智力遊戲
見到SIM CITY,模擬便利店,A1列車,數獨,腦力達人....NDS既多元化,PSP已經行上左條單向化既路,無得回頭

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0