標題: [others] RA Tech NPAS Bolt [打印本頁]

作者: hklovers    時間: 11-8-2009 23:04     標題: RA Tech NPAS Bolt

hi
我想問邊到有ra tech NPAS complete bolt carrier set 賣???? 全金o個set.........
唔知好唔好用呢????西京話就有......效1800
我見紅狼有for ino........但係未有for agm or wa or g&p 身.........

總有係唔知ra hop up膠 好定係 g&p hop up 膠好????
我換左hop up 但未換hop up 膠..........

圖片附件: rat_wa_bolt_015_l.jpg (11-8-2009 23:04, 34.34 KB) / 該附件被下載次數 167

作者: 桸藍    時間: 12-8-2009 00:04

WGC 都有得賣
我自己係用prime 的 aeg hopup guide,所以用first的hopup

作者: gainax    時間: 12-8-2009 09:24

RA 有三款比 ino / WA / Prime 用
W@數HOP UP座都係麻麻, 想彈度好都係用AEG數
話外題; 隻RA有冇散賣淨槍機殼? 係比Prime/ Ino 用
作者: anglemok    時間: 12-8-2009 09:26

我想搭單問問~
RA隻金屬飛機+NPAS可唔可以配落PRIME的steel bolt度用的?
thanks~!!
作者: 桸藍    時間: 12-8-2009 23:24

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2009 09:24 發表
RA 有三款比 ino / WA / Prime 用
W@數HOP UP座都係麻麻, 想彈度好都係用AEG數
話外題; 隻RA有冇散賣淨槍機殼? 係比Prime/ Ino 用
有,但自己覺得佢個steel bolt 一般
作者: 桸藍    時間: 12-8-2009 23:25

引用:
原帖由 anglemok 於 12-8-2009 09:26 發表
我想搭單問問~
RA隻金屬飛機+NPAS可唔可以配落PRIME的steel bolt度用的?
thanks~!!
係可以既,無問題
作者: anglemok    時間: 13-8-2009 00:24

引用:
原帖由 桸藍 於 12-8-2009 23:25 發表

係可以既,無問題
宜家冇問題了???
之前睇WA GBB個D POST好似話有少少問題~
唔知係唔係改進左了???
仲洗唔洗修少少野??
thanks~

作者: hklovers    時間: 13-8-2009 09:13

點解無人搭我個問題???????
作者: gainax    時間: 14-8-2009 01:46     標題: 回覆 5# 的帖子

只可惜得佢個bolt 係For真數, 用P記要加舊野失真了
作者: hklovers    時間: 17-8-2009 11:57

我想問ra tech npas bolt set 唧 for wa 可唔可以用o係g&p 身到...........
因我買左.........但係拉都拉唔到..........
係唔係要改d 咩??????
作者: hermanht    時間: 17-8-2009 13:44

引用:
原帖由 hklovers 於 17-8-2009 11:57 發表
我想問ra tech npas bolt set 唧 for wa 可唔可以用o係g&p 身到...........
因我買左.........但係拉都拉唔到..........
係唔係要改d 咩??????
學術上係用到, 可能你比頂『尾頂』果粒野塞住左個份bolt
作者: hklovers    時間: 17-8-2009 18:19

我用到d 啦 (係因為我條buffer tube 轉得太多太入.......卡住左個bolt carrier........)依家拉到........但係唔順......
唔知係唔係條彈弓唔夠hard..........
我依家拉........佢個bolt 去到彈匣位置左右就卡死左...........
有時拉到尾又唔返上前..........按左bolt lock 都係咁
總有就係有時d gas 會一次性"流" 晒.............

有冇ching 可以幫下手...........
西京o個到話我可以成支槍攞去俾佢地睇下...........
作者: hermanht    時間: 17-8-2009 20:01

引用:
原帖由 hklovers 於 17-8-2009 18:19 發表
我用到d 啦 (係因為我條buffer tube 轉得太多太入.......卡住左個bolt carrier........)依家拉到........但係唔順......
唔知係唔係條彈弓唔夠hard..........
我依家拉........佢個bolt 去到彈匣位置左右就卡死左. ...
睇下有冇垃圾塞左係個下身入面. 如果有duble feed, 支槍要微微向下先好清, 唔似真槍, 如果微微向上清6mm bb彈係會zip左入個身入面.
作者: maddog    時間: 21-8-2009 17:55

agm m4 gbb 用可以吗?
作者: gainax    時間: 3-9-2009 19:57

今日去揾RA for Prime身條鋼Bolt 冇貨,得Complete Set
唔知邊到可搵到? Thanks.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0