標題: lf2hooo 好好人 [打印本頁]

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:09     標題: lf2hooo 好好人

電筒用le盲目?

真ga?

我可唔可以用我枝 5 mw green laser 盲目?

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:10

冇人

作者: golliwog19    時間: 24-8-2009 10:11

《盲目》一書是1998年諾貝爾文學獎得主薩拉馬戈在1995年發表的重要作品。以卡夫卡式筆調敘述人們突如其來淪入荒謬的失明境地,是一部極富哲理意涵之作。
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:13

引用:
原帖由 golliwog19 於 24-8-2009 10:11 發表
《盲目》一書是1998年諾貝爾文學獎得主薩拉馬戈在1995年發表的重要作品。以卡夫卡式筆調敘述人們突如其來淪入荒謬的失明境地,是一部極富哲理意涵之作。
the meaning is blocking enamy`ss vision
作者: 紗夢    時間: 24-8-2009 10:21

小朋友...無大人教你激光會對你隻眼仔有害唔準望嗎?此外亦唔可以射向其他生物對眼喎..
作者: 蛇    時間: 24-8-2009 10:30

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:09 發表
電筒用le盲目?

真ga?

我可唔可以用我枝 400 mw green laser 盲目?
sorry.. 我中文差... 有無人可以用外文翻譯俾我知上邊果段野講乜...?
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:30

引用:
原帖由 紗夢 於 24-8-2009 10:21 發表
小朋友...無大人教你激光會對你隻眼仔有害唔準望嗎?此外亦唔可以射向其他生物對眼喎..
你用strong light flesh at me 冇害?

作者: martinmhk    時間: 24-8-2009 10:34

開頭我仲以為佢想講,led 都可以盲目..
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:36

引用:
原帖由 martinmhk 於 24-8-2009 10:34 發表
開頭我仲以為佢想講,led 都可以盲目..
depends in how strong
作者: zeta    時間: 24-8-2009 10:42

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:10 發表
冇人
你當我地要24/7 1分鐘內答你嘅火星文問題?
引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:30 發表

你用strong light flesh at me 冇害?

因為flesh唔係動詞
作者: Zap    時間: 24-8-2009 10:45

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:36 發表

depends in how strong
"on"
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 10:48

中文你又語癌
英文你連字都串錯
有人嚟玩閱讀理解都好好啦,你仲想點呀?
作者: odaan    時間: 24-8-2009 10:49

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:30 發表
一種係刺激視覺神經而需要短暫回復 (即係夜晚影相用閃光燈)

一種係破壞視覺神經引致永久受損

當你食飯食麵會飽 , 你唔會諗食砒霜會唔會飽
兩種唔同性質既野 , 明嗎 ??
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:54

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 10:42 發表

你當我地要24/7 1分鐘內答你嘅火星文問題?

where?

因為flesh唔係動詞
係 `flash` 好明顯係typo la
`Flesh can be a verb`
http://hk.dictionary.yahoo.com/search.html?q=1&s=flesh

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
作者: evanlee0823    時間: 24-8-2009 10:54

愛情,就真係會令人盲目..
藍莓,食左就可以明目....

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:55

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 10:49 發表

my laser <5mw

話時話可唔可以用grenade headshot 人

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 10:57

引用:
原帖由 evanlee0823 於 24-8-2009 10:54 發表
愛情,就真係會令人盲目..
藍莓,食左就可以明目....

好句!
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 11:00

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:54 發表

http://hk.dictionary.yahoo.com/search.html?q=1&s=flesh

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
引用:

[翻譯]你用強光餵養我冇害?[/翻譯]
都好似有問題

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:03

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 11:00 發表

[翻譯]你用強光餵養我冇害?[/翻譯]
都好似有問題
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:12

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:55 發表
my laser <5mw

話時話可唔可以用grenade headshot 人
你本來係問 "我可唔可以用我枝 400 mw green laser 盲目"
唔好唔夠講突然又轉口風my laser <5mw

飯 同 砒霜 係兩樣野
你一日食幾碗飯無野 , 但一啖砒霜呢 ??

量係一個問題 , 性質又係另一個問題

閣下問問題態度又曳 , 唔識問人地講兩句又串 , 你黎 wargame 板係學槍定講英文呢 ??
呢個係大忌 , 你想登上 CGF 神人榜嗎 ??
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 11:14

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:03 發表

好既…你話係flash咪flash囉
引用:

你用strong light flash at me 冇害?
你啱?定係咁?
Is that harmful if you flash on me with that strong light?
我英文唔好,唔知我有無寫錯?
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:17

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 11:14 發表

好既…你話係flash咪flash囉

你啱?定係咁?
Is that harmful if you flash on me with that strong light?
我英文唔好,唔知我有無寫錯?
新一代 D 英文不嬲都係 "填字遊戲"
作者: lamwk00    時間: 24-8-2009 11:29     標題: 回覆 22# 的帖子

港式英文既......."填字遊戲"
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 11:33

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:55 發表

my laser  
首先問你打wargame要headshot對手做乜?
然後係問你我掟彈係唔係可以掟中人地個頭?
最後再問你用過airsoft grenade未?
事關用過既人多數都唔會問,心裡有數
作者: zeta    時間: 24-8-2009 11:34

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:54 發表

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
你英文都唔見得好過我幾多
enemy變左enamy
flash變flesh
differences變diffences

我唔知你手指咩構造定係你未識打字, e同a可以完全調轉

講起黎, 我地老馮答你咩

作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 11:36

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 11:34 發表

flash變flesh

冷靜…冷靜…
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:39

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 11:17 發表
有人問過我做野做得 "士唔士地寶"

佢將 stable 拆開 , 變左 "st 唔 stable"

乜 "穩唔穩定" 好難講咩 ??

得閒中文 , 得閒英文 唔代表學識高 , 唔能夠用一種語言去講自己要講既野 , 只係顯出文化水平低
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:41

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 10:49 發表

有次我去打CQV, 個教練用電筒照到我狂標眼水, 打乞chea      算唔算害

I punch your head hardly 算唔算害
作者: lamwk00    時間: 24-8-2009 11:43

seriously,  most of the fields (including CQB), the Host won't allow people using laser during the game. First of all is for your own safty.
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:47

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 11:34 發表

flash變flesh
differences變diffences

唔係英文好唔好, 係你

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
我primary 3 英文唔好 打中文字好slow

Dont think I `得閒中文 , 得閒英文` I just dont know how to type some Chinese word

不過至少我有自知之明unlike you
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:47

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:41 發表
有次我去打CQV, 個教練用電筒照到我狂標眼水, 打乞chea      算唔算害
I punch your head hardly 算唔算害
講咩丫 , 你講左甘耐 , 又 "狂標眼水, 打乞chea" 又盛 , 甘你有無盲到丫

我地打夜 Game 打左甘多年 , 有乜 surefire 我地未兜口兜面受過 ?? HID 我都受過

我地同你講道理 , 你就同我玩無賴 ??

你又要問 , 又要質疑 , 問黎托咩 ??
作者: zachary    時間: 24-8-2009 11:47     標題: 回覆 22# 的帖子

我flash開好了(閃開)...
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:48

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 11:43 發表
seriously,  most of the fields (including CQB), the Host won't allow people using laser during the game. First of all is for your own safty.
how about if my laser pen is  lower than 5mw?
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:48

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:47 發表
唔係英文好唔好, 係你

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明

Dont think I `得閒中文 , 得閒英文` I just dont know how to type some Chinese word

不過至少我有自知之明unlike you
嘩~~填字遊戲時間又到喇~~
作者: lamwk00    時間: 24-8-2009 11:48     標題: 回覆 28# 的帖子

what the hack is "CQV" ?? are you trying to say "CQB" ??
odaan 兄都講左用 "FLASH Light" 係一種刺激視覺神經方法, 眼睛正常係會流眼水,因為身體反應係保護對眼
作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:51

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 11:48 發表
what the hack is "CQV" ?? are you trying to say "CQB" ??
odaan 兄都講左用 "FLASH Light" 係一種刺激視覺神經方法, 眼睛正常係會流眼水,因為身體反應係保護對眼
正經答佢佢仲會質疑番你轉頭 , 一個唔該佢仲會 "unlike you"
http://cdict.net/?q=unlike

究竟係 "unlike" 定係 "dislike" 呢 ??

堅 !!!!!!!

作者: odaan    時間: 24-8-2009 11:53

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:48 發表
how about if my laser pen is  lower than 5mw?
問得呢句
即係你仲未明 飯 與 砒霜 既分別
作者: zeta    時間: 24-8-2009 11:54

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:47 發表

唔係英文好唔好, 係你

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明

不過至少我有 ...
93年出世你e家先小三?

好對唔住
由小一到我e家中六, 我對我嘅英語水平都非常有信心
每次BC嘅SUMMER COURSE我都係雙A過關 (所以我唔明我去報黎做乜)
引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:48 發表

classIIIa laser直照會傷眼
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:56

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 11:17 發表

新一代的環境是old一代 做成

與其complain新一代

不如檢討下你自己old一代係幾無能

(of course not all people are 無能)
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 11:58

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:56 發表

(of course not all people are 無能)
你現在係請教人地喎,比d禮貌得唔得?
作者: zeta    時間: 24-8-2009 11:59

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:56 發表

唔好唔記得盲目接受舊一代嘅都係d新一代
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 11:59

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 11:48 發表
Have a look at the keyboard, it is a typo again

the use of pain is also 保護身體
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:03

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 11:58 發表

你現在係請教人地喎,比d禮貌得唔得?
You are right, but I only treat polite people politely
作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:05

引用:

我十二歲撈機器學師 , 車房 , 地盤 , 至今做設計師
一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我整槍 , 師傅只係我面前拆一枝 MP5
我憑自己一粒鐘砌好 , 靠自己研究 , 設計 , 開發
我自己做野唔洗見工 , 係老闆親自過黎問我 "有無興趣"
你覺得呢 D 野要教嗎 ?? 又有得教嗎 ??

新一代有人餵飯要幫你咬埋 ??
溫室長大既廢物 ??

作者: zachary    時間: 24-8-2009 12:07

type錯咪自己duplicate check先post出黎....
你再咁打我會自覺英文信心急降ga....

上一代應該有教你 "學習係靠自己的....唔係只聽上一代"
knowledge is what you learnt, not what you heard.

強烈要求移去吹水區or新手區..
作者: golliwog19    時間: 24-8-2009 12:07

time to shut your mouth off....
作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:09

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:03 發表

You are right, but I only treat polite people politely
響呢個post我到e家都未發現你有講過please, excuse me, 請問, 唔該, may I ask 等字眼
你e家係問野嘅態度?
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:10

有個問題我想問好耐
唔通講野唔中唔英會型D潮D?
作者: zachary    時間: 24-8-2009 12:11     標題: 回覆 46# 的帖子

移去吹水區好d wor...
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:11

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 11:59 發表

唔好唔記得盲目接受舊一代嘅都係d新一代
新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?

餵不教, 父之過
作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:12

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表

新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?

餵不教, 父之過
I don't know what is eduation but education
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:12

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:03 發表

對唔住,我個人英語水平極低,要講既唔該用番中文
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:12

引用:
原帖由 golliwog19 於 24-8-2009 12:07 發表
time to shut your mouth off....
why ?
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:14

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表

不教, 父之過

小三都唔識三字經?
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:14

引用:

餵不教, 父之過
餵不教, 父之過?三字經都未識就又中又英?你老師教你個時你有無聽嫁?
作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:14

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表
type錯咪自己duplicate check先post出黎....

knowledge is what you learnt, not what you heard.

...
死啦 , 我好執著 , 我自己打中文定英文都好憎打錯字
我覺得係對文化既一種侮辱

字 , 本身係有佢既根據 , 文字作為訊息傳遞工具
打錯就會令人誤會 , 打錯字令人地誤會 , 亦無得抵賴
而家 D "植物人" 唔學唔做唔諗 , 之後賴你

"unlike" 定 "dislike" 呢 ?? 佢唔答我喇~~
選擇性視覺屏障 ?? 我地下下面對現實 , 佢地淨係識逃避現實 , 呢 D "言教" 唔到 , 唯有落場 "身教" 一下~~
作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:16

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:14 發表

呢 D "言教" 唔到 , 唯有落場 "身教" 一下~~
打錯一個字full一匣乎?
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:18

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:14 發表

死啦 , 我好執著 , 我自己打中文定英文都好憎打錯字
我覺得係對文化既一種侮辱

字 , 本身係有佢既根據 , 文字作為訊息傳遞工具
打錯就會令人誤會 , 打錯字令人地誤會 , 亦無得抵賴
而家 D "植物人" 唔學唔 ...
又無禮貌又講錯野 93年出生又小3的同學 不如先看看「如何做個好新手」篇文先啦
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:18

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:16 發表

打錯一個字full一匣乎?
乜匣?
預埋我得唔得?
作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:19

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:18 發表

乜匣?
預埋我得唔得?
我我我我我我估架咋∼我乜都唔知架
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:21

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:19 發表

我我我我我我估架咋∼我乜都唔知架
我好像有個彈壺喎  受唔受我玩
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:22

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:18 發表

又無禮貌又講錯野 93年出生又小3的同學 不如先看看「如何做個好新手」篇文先啦
原來聖育強書院係存在架
人地要成三十歲先讀到中五陰公
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:22

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:05 發表

一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我憑自己一粒鍾砌好 , 靠自己研究 ...
I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

唔通你係溫室長大既廢物 ? 都不如!?
作者: golliwog19    時間: 24-8-2009 12:23

Final warning!!

To: lf2hooo

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

3.請勿對其他會員作出不敬行為、或刻意擾亂論壇秩序,違者將被處罰,情況嚴重者將被禁言。

4.如發現有人於POST WAR 中小事化大、火上加油或無事生有者將有可能作出適當處分,嚴重者將即時禁言。

7.請在正確分區開TOPIC,此舉為對該區版主之尊重行為及勿在不同區開相同TOPICS。

14.禁止使用 Konglish(以英文併音之廣東話,如 g ng g(知唔知) ng ming(唔明))。一些助語詞可以例外,如 ga(o架) ma(嗎,嘛)。

To all:

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:24

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:22 發表

原來聖育強書院係存在架
人地要成三十歲先讀到中五陰公
借友台的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please

作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:25

引用:
餵不教, 父之過
我大部份觀念都係自己思考
人自己有一套是非理念 , 靠往後生活黎證明對錯

無知不責 , 無禮則斥
如人本身有禮 , 貴人常駐而教
如人本身無賴 , 身邊只候小人
=======================
愚之人生 , 學而習之 , 刻苦耐勞
上天賜予維修之手 , 棄不用則愧對神蹟
二十餘載 , 踏足千里 , 排困解憂 , 皆孤身上路 , 自給自足
之所我從不求人 , 從不強人所難 , 因早已設身處地而思
深知萬事皆兩面 , 苦中想甜 , 知足才能滿足 , 人心最貴 , 所以從不貪婪

愚知己才 , 欲擴己之識 , 刻苦鍛鍊 , 融會貫通 , 必推進人世之技術
軀殼尤如蜉蝣 , 朝生夕死 , 皆不由我 , 遺世之技術 , 方能證 "我曾在"

若人強你所難必有反感 , 反之亦然
既早知 , 何不先避而後喜 , 卻要先作而後憂 ??

安逸是毒藥 , 苦難是益菌
慣樂嘗苦更苦 , 慣苦嘗樂更樂
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:25

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:24 發表

借隔岸的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please
係友台,唔係隔岸
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:27

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:22 發表

I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

不如你一就用中文 一就用英文 禁樣好辛苦...
回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
現在我地在幫你 可唔可以俾d禮貌呢 ?
作者: zachary    時間: 24-8-2009 12:28     標題: 回覆 56# 的帖子

odaan兄果然英雄所見略同!!

stick to the post: 強烈唔建議咁做!!!
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:31

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表

...
學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......

Sorry, my Chinese typing is improving
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:33

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表

學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......

Sorry, my Chinese typing is improving
禁你又唔係咩大人物個仔 又點在會有你想有的環境呢 環境你唔中意 你就要去學下點係e個環境生存 唔係怪其它人
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:33

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表

回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
一就用中文 一就用英文 禁樣sin唔辛苦

thanks for reminding
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:33

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表

嘩…上一代造既環境係咁重要既
咁我咪一早做左個暴力至上既超級大男人主義者?
作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:33

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:22 發表

可笑

當你識得咩叫設身處地 , 你就知是非

你既問題 , 唔通我無答過
我既問題你覺得係溫室可以搵得到

http://www.civiliangunner.com/cg ... 5289&ptid=45188
亦提醒過
引用:
原帖由 odaan 於 19-8-2009 10:37 發表
如果新手一開始唔好 "鼻哥向天"
肯聽肯學肯做 , 我唔覺得槍對佢黎講會難學

不管我贊成定反對 "新手訓練所" , 各大佬們開得呢區 , 即管試下 , 受唔受教都起碼講過下
我望就望佢地唔會 "以訛傳訛" , 想多 D , 做多 D , 天下無捷徑比 "練習 , 思考 , 實驗" 更有效

作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:39

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表
禮貌係自發 , 唔洗求 , 到佢係 Game 場 乃一鑊 "大大鑊" , 就會識做人
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:41

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:39 發表

禮貌係自發 , 唔洗求 , 到佢係 Game 場 乃一鑊 "大大鑊" , 就會識做人
說得對 當打game時講錯野 就慘過俾人射一雞八千
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:43

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:33 發表

禁你又唔係咩大人物個仔 又點在會有你想有的環境呢 環境你唔中意 你就要去學下點係e個環境生存 唔係怪其它人
your concept is wrong...

環境?   健康的環境         

,新一代的環境是old一代 做成, 新一代就係要在不好的環境生存sin 會`不好`
作者: odaan    時間: 24-8-2009 12:43

引用:
機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要自己去追 , 無人可幫 , 人本身無動力靠自己 , 只係一個軀殼
如果自己唔爭取 , 反而話上一代 , 更加係一個無賴既軀殼
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:44

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:24 發表

借友台的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please
Thanks but I read it 2 months ago.
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:46

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:43 發表

環境?   健康的環境         

,新一代的環境是old一代 做成, 新一代就係要在不好的環境生存sin 會`不好`
你就是不懂令自已係唔好的環境生存 咩都要人幫你 你無自我嫁? 不過香港環境有咩唔好 有飯有水有屋 唔洗你餓 叫好好啦
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:46

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:44 發表

Thanks but I read it 2 months ago.
咁你睇完有無咀嚼同消化過?
作者: tony2005443    時間: 24-8-2009 12:47

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:44 發表

但係你看完都唔明 佢話要禮貌 你有無 佢話要多爬文 你有無 佢話多聽師兄的意見 你有無? 我只是不想wg界多一個無禮貌的人
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:48

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:43 發表

環境?   健康的環境         

如果人類係一樣要有「健康既環境」先生存到既生物
咁我相信而家唔會有CGF,唔會有你,唔會有我,唔會有「人類」

作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:49

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 12:12 發表

對唔住,我個人英語水平極低,要講既唔該用番中文
sorry = =
作者: FNP90xvhk    時間: 24-8-2009 12:50

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:05 發表

我憑自己一粒鐘砌好 , 靠自己研究 ...
單兄無需動氣,細路仔識乜野丫

作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:50

知錯能改 善莫大焉
改都唔改 切你DeeDee

作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:51

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:48 發表

如果人類係一樣要有「健康既理境」先生存到既生物
咁我相信而家唔會有CGF,唔會有你,唔會有我,唔會有「人類」
一個無心上進嘅人, 無論環境幾好, 都只會係一個敗家仔
一個奮力上進嘅人, 無論環境幾差, 都一定會創到一番事業

p.s. 咩叫
作者: lamwk00    時間: 24-8-2009 12:51

引用:
原帖由 蕉皮 於 24/8/2009 12:50 發表
知錯能改 善莫大焉
改都唔改 切你DeeDee
切 Dee Dee @[]@

公公丫麼........
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:52

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:48 發表

如果人類係一樣要有「健康既理境」先生存到既生物
omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:53

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:51 發表

p.s. 咩叫理境
手快打錯…sorry
作者: zeta    時間: 24-8-2009 12:54

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 12:51 發表

切 Dee Dee @[]@

公公丫麼........
我搞到我諗起以前個招職廣告
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:54

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:51 發表

p.s. 咩叫理境
理想環境?
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:54

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:52 發表

omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
好老實講
小弟才疏學淺,真係完全唔明你表達緊乜
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:54

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:46 發表

咁你睇完有無咀嚼同消化過?
of course 有
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:55

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:54 發表

我搞到我諗起以前個招職廣告
招大內公公
作者: lf2hooo    時間: 24-8-2009 12:56

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:54 發表

好老實講
小弟才疏學淺,真係完全唔明你表達緊乜
phone me then I can explain to you
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:56

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:54 發表

of course 有
咁你要試下反芻一下
再唔係就去驗查下你既消化系統…
作者: 蕉皮    時間: 24-8-2009 12:56

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:55 發表

招大內公公
我小學既事黎啦喎,仲有咁多人記得,証明個廣告係得既
作者: Zap    時間: 24-8-2009 12:56

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:43 發表

機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要 ...
Why border putting money to others pocket?
作者: sunny2014    時間: 24-8-2009 12:57

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:56 發表

phone me then I can explain to you
你唔識打中文?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0