標題: [VFC] VFC GBB [打印本頁]

作者: 阿堅    時間: 27-8-2009 20:05     標題: VFC GBB

1.原廠初速約120左右
2.採用負壓系統
3.電槍內管
4.電槍HOP膠皮
5.真鐵尺寸
作者: sunny2014    時間: 27-8-2009 20:07

又係M4…
作者: williamleung831    時間: 27-8-2009 20:18

貴呀.....
作者: skynet1983    時間: 27-8-2009 20:34

我要m16丫.....

作者: Zap    時間: 27-8-2009 21:02

引用:
原帖由 williamleung831 於 27-8-2009 20:18 發表
貴呀.....
  how much are they selling??
作者: yiuyiusiu    時間: 27-8-2009 22:29

如果一出就出mk18 3千樓下必買
作者: kennard    時間: 27-8-2009 23:04

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 27-8-2009 22:29 發表
如果係出mk18仲要3k下   我日日唔食lunch儲佢番黎
作者: pakho0912    時間: 28-8-2009 02:20

自家system?wa system???
作者: 桸藍    時間: 28-8-2009 02:46

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 27-8-2009 22:29 發表
vfc 未必得
作者: Castlevania    時間: 28-8-2009 03:11

引用:
原帖由 kennard 於 27-8-2009 23:04 發表

如果係出mk18仲要3k下   我日日唔食lunch儲佢番黎
佢電個支都4000了(注意VFC=AVALON).....
如果3k下........
G&P唔洗玩了~
作者: denniscty    時間: 28-8-2009 10:38

引用:
原帖由 Castlevania 於 28-8-2009 03:11 發表

佢電個支都4000了(注意VFC=AVALON).....
如果3k下........
G&P唔洗玩了~
到時g&p咪狂啤金身出黎賣
同當年電槍身一樣咁玩...
作者: PMX    時間: 28-8-2009 12:45

如果出到真過井勝 , 又平d 既 , 又打得順既 , 我又唔係好介意支持下 ...

始終市場上的gbb 都開始湧現 , 貴得泥又普通真係未必會買 , 反而會期待佢d parts ....
作者: denniscty    時間: 28-8-2009 13:04

我有冇睇錯

單連發sear條pin同埋hammer pin都好似震出咗...
作者: 桸藍    時間: 28-8-2009 13:15

引用:
原帖由 PMX 於 28-8-2009 12:45 發表
如果出到真過井勝 , 又平d 既 , 又打得順既 , 我又唔係好介意支持下 ...

始終市場上的gbb 都開始湧現 , 貴得泥又普通真係未必會買 , 反而會期待佢d parts ....
師兄要求都幾大喎
不過始終 wa 因為 出得耐,
parts比較齊, VFC 就先行觀望算了 (其實係因為洗哂比枝 wa)
作者: Chris_817    時間: 29-8-2009 02:03

佢marketing都ok低能,出d市場未有既款賺錢仲多啦,好似出PDW已經可以贏九條街先,
係要跟人口水尾,scar, m4要買既人買左,死硬派fans又無幾多......搵自己笨
作者: anglemok    時間: 29-8-2009 02:10

VFC唔錯~~
唔知幾時有街貨呢?
作者: Castlevania    時間: 29-8-2009 02:11

如果多D廠出行成個BOLT的SYSTEM就好啦~
一於打沉WE
希望多D廠出行成個BOLT的GBB~
作者: pakho0912    時間: 29-8-2009 02:21

間間都係跟wa.....
作者: fai84    時間: 29-8-2009 02:29

自家設計  唔係抄WA
作者: onibara    時間: 29-8-2009 04:02

請問...初速是用什麼單位的?
作者: Zeiss    時間: 29-8-2009 04:39

引用:
原帖由 Castlevania 於 29/8/2009 02:11 AM 發表
一於打沉WE
你咁講,一陣Ryan兄又嬲啦
作者: fai84    時間: 29-8-2009 05:23     標題: 回覆 17# 的帖子

路邊社消息話WE PDW 看不到"那根閃亮亮的氣室"
作者: Kane    時間: 29-8-2009 05:33

引用:
原帖由 fai84 於 29-8-2009 05:23 發表
路邊社消息話WE PDW 看不到"那根閃亮亮的氣室"
雖看不到氣室,但其用M4甲.
作者: F22    時間: 29-8-2009 07:02

引用:
原帖由 Chris_817 於 29-8-2009 02:03 發表
佢marketing都ok低能,出d市場未有既款賺錢仲多啦,好似出PDW已經可以贏九條街先,
係要跟人口水尾,scar, m4要買既人買左,死硬派fans又無幾多......搵自己笨
係囉,頭炮應該
作者: fai84    時間: 29-8-2009 07:15

咁又唔好咁講PDW 唔係m4夾,對之後計好有影響,
sr15/16 ,416 又唔夠m4 好賣,而d part 唔方便一槍多形,又加埋urx骨,新design 既身,一定進軍唔到中低價市場
作者: F22    時間: 29-8-2009 07:27

引用:
原帖由 fai84 於 29-8-2009 07:15 發表
咁又唔好咁講PDW 唔係m4夾,對之後計好有影響,
sr15/16 ,416 又唔夠m4 好賣,而d part 唔方便一槍多形,又加埋urx骨,新design 既身,一定進軍唔到中低價市場
但M4下有AGM,金弓,中有WA,GP,貴有自己砌............而且VFC一向都係中高價市場為主,唔出
作者: fai84    時間: 29-8-2009 08:11

但vfc 都睇中低價市場,你見佢出e 系列你就明白,SR/416都係d配件貴難進軍中低價市場,而且m4一槍幾形太屈機,玩配件都玩死,sr/416又唔可換骨換身,m4 改個前節就mk18,mk12......點比ar
ps 我都想佢出sr/416
作者: Hkpolice-Psu    時間: 29-8-2009 08:52

引用:
原帖由 PMX 於 28-8-2009 12:45 發表

非常同意,井勝個殼真係好掂,係唔打得,但係反觀如果Vfz係自家系統,但係外觀唔夠井勝好睇,打又唔夠穩定,又真係無咩賣點
作者: F22    時間: 29-8-2009 09:02

引用:
原帖由 fai84 於 29-8-2009 08:11 發表
但vfc 都睇中低價市場,你見佢出e 系列你就明白,SR/416都係d配件貴難進軍中低價市場,而且m4一槍幾形太屈機,玩配件都玩死,sr/416又唔可換骨換身,m4 改個前節就mk18,mk12......點比ar
ps 我都想佢出sr/416
416應該走唔甩......... 仲耍係新版手柄同尾

圖片附件: 3864525066_4c42fba2f6_o.jpg (29-8-2009 09:02, 104.23 KB) / 該附件被下載次數 90

圖片附件: 3864525160_0e047311d5_o.jpg (29-8-2009 09:02, 108.63 KB) / 該附件被下載次數 80

作者: gainax    時間: 29-8-2009 10:03

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-8-2009 08:52 發表

非常同意,井勝個殼真係好掂,係唔打得,但係反觀如果Vfz係自家系統,但係外觀唔夠井勝好睇,打又唔夠穩定,又真係無咩賣點
佢個殼有d位做錯左,顏色又唔啱,
VF?外殼應該幾好,但用自家系統就麻煩
作者: Andy    時間: 29-8-2009 10:06

引用:
原帖由 Castlevania 於 29-8-2009 02:11 發表
一於打沉WE
玩開井勝/PRIME
對VFC好難睇得上眼
作者: Hkpolice-Psu    時間: 29-8-2009 10:47

引用:
原帖由 gainax 於 29-8-2009 10:03 發表

佢個殼有d位做錯左,顏色又唔啱,
VF?外殼應該幾好,但用自家系統就麻煩
我覺得比起其他牌子, 佢已經係最貼近m4a1 issue 處理ge一支, 唔係laser marking, 唔係啤marking, 又唔係cnc marking, 呢個先係最吸引我ge地方
作者: PMX    時間: 29-8-2009 12:07

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-8-2009 10:47 發表

我覺得比起其他牌子, 佢已經係最貼近m4a1 issue 處理ge一支, 唔係laser marking, 唔係啤marking, 又唔係cnc marking, 呢個先係最吸引我ge地方
無錯 !!! 買得井勝就係貪佢呢d 野 , 加上條外管做得好靚
作者: PMX    時間: 29-8-2009 12:14

同埋416 好難出wo , gbb 講真實 , 真槍前面行piston ga wo  一係同電槍一樣 , 前面份野照整 , 不過唔郁得 ,畀你班友仔過下手癮算

不過早果排先傳過vfc 同H&K 個版權果度有d 問題 , 都係唔好諗太多
作者: 阿堅    時間: 29-8-2009 12:18

死人井勝支16A1幾時出

比e張相毒Q死.... D 色水...唔係黑
出面好多都唔係黑就灰,又唔係A1灰...PRIME,BOOXXX個D GP更加唔洗諗...

[井勝 複刻越戰當年香檳褐色表面處理]

作者: PMX    時間: 29-8-2009 12:26

引用:
原帖由 阿堅 於 29-8-2009 12:18 發表
死人井勝支16A1幾時出

比e張相毒Q死.... D 色水...唔係黑
出面好多都唔係黑就灰,又唔係A1灰...PRIME,BOOXXX個D GP更加唔洗諗...
http://f23.yahoofs.com/myper/pckWyKGGRkLl2RVtubw-/blog/ ...
軍火x 果邊話井勝m4 系列將會有2009 年更新版 , 師兄枝16a1 可能要再等等
作者: 阿堅    時間: 29-8-2009 12:32

引用:
原帖由 PMX 於 29-8-2009 12:26 發表

軍火x 果邊話井勝m4 系列將會有2009 年更新版 , 師兄枝16a1 可能要再等等
咁又冇話一定要買井勝....井勝問題多?又話支槍個blow會 jam 又 e又路...真係唔知真定假
gp D 槍又話買返黎仲要汁
BOOMXXX 除左個機匣用PRIME之外其他用GP,又話買返黎仲要汁
PRIME就最好?但貴.....
作者: gainax    時間: 29-8-2009 13:21     標題: 回覆 32# 的帖子

係,我同意追求軍版就買#勝,等佢09年版
但民版用P記料砌較佳,之P都係算la,有得簡都唔用佢d料
作者: Kane    時間: 30-8-2009 03:05

引用:
原帖由 阿堅 於 29-8-2009 12:32 發表

咁又冇話一定要買井勝....井勝問題多?又話支槍個blow會 jam 又 e又路...真係唔知真定假
gp D 槍又話買返黎仲要汁
BOOMXXX 除左個機匣用PRIME之外其他用GP,又話買返黎仲要汁
PRIME就最好?但貴.....
BA 都,機匣用PRIME?
誰告之?
作者: 阿堅    時間: 30-8-2009 07:17

引用:
原帖由 Kane 於 30-8-2009 03:05 發表

BA 都,機匣用PRIME?
誰告之?
我係D論壇聽返黎,同睇D相色水好PRIME個隻

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0