標題: [戰爭消息]蘋果揮軍突擊索尼&任天手提戰線!!! [打印本頁]

作者: 亞延    時間: 10-9-2009 01:57     標題: [戰爭消息]蘋果揮軍突擊索尼&任天手提戰線!!!

http://www.engadget.com/2009/09/09/live-from-apples-its-only-rock-and-roll-event/
繼聞樓梯嚮既GTA 中國城有意推出IPHONE版後,睇黎蘋果正式舉軍旗宣告揮軍打SONY同任天喇喎,我就黎要賣埋APPLE野喇
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 10-9-2009 02:17

好在我o係iphone 同 ipod touch + mac book pro之間選左iphone,無買錯野,唔係就dup 心
作者: Hkpolice-Psu    時間: 10-9-2009 08:35

其實Iphone圖像處理唔差,又唔慢,mon又大,又有Touch screen,只要加個實體Joypad kit,絕對可以成為一部Psp+ndsl

大家有眼睇,又有煮野老母,又有貪乖實匙,賽車又唔差,睇佢幾時出埋高達格鬥

一陣好似芒亨咁, 又可以網上對戰, 直頭用埋hsdpa, 唔洗靠wifi, 諗下諗下, 發展潛力非常大

如果整joypad kit, 要加埋外置電, 同埋立體聲喇叭, 因為如果靠iphone內置舊電同個死人喇叭就死得喇, 廷兄, 不如一齊諗諗佢
作者: 亞延    時間: 10-9-2009 13:43

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-9-2009 08:35 發表
其實Iphone圖像處理唔差,又唔慢,mon又大,又有Touch screen,只要加個實體Joypad kit,絕對可以成為一部Psp+ndsl

大家有眼睇,又有煮野老母,又有貪乖實匙,賽車又唔差,睇佢幾時出埋高達格鬥

一陣好似芒亨咁 ...
如果apple真係玩到有鍵盤的話任天堂就等如壞左引擎既航母
sony會更急於出下一代
相信今次公布只係賣下關子,如果真係殺埋黎市場應該幾動蕩
作者: Hkpolice-Psu    時間: 10-9-2009 14:33

引用:
原帖由 亞延 於 10-9-2009 13:43 發表

如果apple真係玩到有鍵盤的話任天堂就等如壞左引擎既航母
sony會更急於出下一代
相信今次公布只係賣下關子,如果真係殺埋黎市場應該幾動蕩
真係馬嬲打飛機啦

其實如果NDS唔係有touch screen, 真係無咁賣得, 因為nds完全係無3d可言
作者: Gabriel2342    時間: 10-9-2009 14:49

X....8月尾買咗部新classic 而家就出160GB

果舊電唔掂啦 出咩野仲吓吓都焊死係部機度...
作者: 資源回收筒=人=    時間: 10-9-2009 20:22

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-9-2009 14:33 發表

真係馬嬲打飛機啦

其實如果NDS唔係有touch screen, 真係無咁賣得, 因為nds完全係無3d可言
任記算吧啦
部WII 都已經開始呃唔到錢
作者: 資源回收筒=人=    時間: 10-9-2009 20:23

引用:
原帖由 surefire0828 於 10-9-2009 14:49 發表
X....8月尾買咗部新classic 而家就出160GB

果舊電唔掂啦 出咩野仲吓吓都焊死係部機度...
好彩我未買

我繼續等
作者: limyueshing    時間: 13-9-2009 17:14

個部非常有金屬感既special edition係米ipod nano

作者: cccarlos    時間: 14-9-2009 15:09

their batteries die exceptionally fast...
no offense, i myself own an ipod touch...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0