標題: 井勝GBB M4 2009 版本 (開箱文+圖片) [打印本頁]

作者: PMX    時間: 14-9-2009 22:36     標題: 井勝GBB M4 2009 版本 (開箱文+圖片)

轉貼自軍火酷會員 Ich_heisse_Joe 的主題 , 特此感謝

上週五晚上原本預計要帶回井勝的 M4 GBB 2009 版,
無奈現場的兩把槍(井勝的原廠槍機, 非 RA 客制版)
都有歇小瑕疵; 一把無彈後定不確實, 另一把退彈夾
鈕老是會卡住, 無法回彈. 索性做罷, 老闆答應要再
從 RA 調貨過來, 讓我試試看.
於是, 就在昨天, 井勝的 M4 GBB 2009 RA 客制版,
就被我帶回家了 (貴了 4000 元  )

Inokatsu M4 GBB 2009 version!!!

RA 客制版的貼紙

Colt 授權刻印的貼紙

開箱囉~~~
內有槍本體, 四片戰術魚骨護片, 轉接頭及
RA 槍機調整工具

刻字

RA 客制版才有的紅色  hop up 橡皮, 整組 Hop up 座及精密內管

作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 22:39

可唔可以睇下條開模線啊?
作者: PMX    時間: 14-9-2009 22:40

槍機上方, 連接瓦斯導管的洞, 也有實作出來
(裝飾用的瓦斯導管)

上機匣的瓦斯導管

槍機拉柄; 前端亦有孔, 可穿過瓦斯導管

http://www.arms-cool.net/forum/v ... 3826&highlight= (原文)

作者: gtoray    時間: 14-9-2009 22:40

會唔會又係碎彈機...?
作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 22:41

條開模線有冇修正左?
作者: PMX    時間: 14-9-2009 22:42

引用:
原帖由 gtoray 於 14-9-2009 22:40 發表
會唔會又係碎彈機...?
原裝唔敢講 , ratech 改裝版應該唔會掛
作者: alex318tik    時間: 14-9-2009 22:45

感謝師兄分享
作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 22:46

引用:
原帖由 PMX 於 14-9-2009 22:42 發表

原裝唔敢講 , ratech 改裝版應該唔會掛
RA的話應該減少左好多.
睇黎我完成左prime GBB後,
如果條開模線搞番好,
我又一project了.

作者: rho837    時間: 14-9-2009 22:50

Wow this should be the new generation Inokatsu GBB M4! From the looks it had improved a lot. Should try one...
作者: PMX    時間: 14-9-2009 22:50

引用:
原帖由 Castlevania 於 14-9-2009 22:46 發表

RA的話應該減少左好多.
睇黎我完成左prime GBB後,應該又一project了.VFC定井勝好?
說真的 , 若不是太著急 , 還是等VFC 出來後一起比較吧
作者: rho837    時間: 14-9-2009 22:51

Last time a shop I went have said they stop production! That's why I brought two! Yes stop production ...(the old M4) but didn't stop for the new one....

作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 22:58

VFC快D出啦~
小弟諗住買支井勝/VFC黎粗打.
prime就用黎影相~

作者: derek    時間: 14-9-2009 23:12

好有味道 ...........
作者: Kane    時間: 14-9-2009 23:15

引用:
原帖由 Castlevania 於 14-9-2009 22:41 發表
條開模線有冇修正左?

作者: rho837    時間: 14-9-2009 23:17

These guns (chicken) accessories (soy sauce).....$$$$$$ fly out from the pocket!
作者: Predator    時間: 14-9-2009 23:21

又一把有錢人玩具
作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 23:22

引用:
原帖由 Kane 於 14-9-2009 23:15 發表

好眼力.
睇黎井勝佢想出多水叫做開模線修正版.
作者: NARUSEGAWA    時間: 14-9-2009 23:33

各位前輩, 小弟有些問題想問
請問 ' 開模線' 是否已修正有對支槍有什麼影響呢??
所謂的RA客製版跟平時的版本有什麼分別呢???
為什麼稱這支 GBB 造 碎彈機呢???是不是因為個 ' 開模線 ' 呢??可否教一下小弟原因何在??

多謝各位前輩的解答
作者: Castlevania    時間: 14-9-2009 23:36

引用:
原帖由 NARUSEGAWA 於 14-9-2009 23:33 發表
各位前輩, 小弟有些問題想問
請問 ' 開模線' 是否已修正有對支槍有什麼影響呢??
所謂的RA客製版跟平時的版本有什麼分別呢???
為什麼稱這支 GBB 造 碎彈機呢???是不是因為個 ' 開模線 ' 呢??可否教一下小弟原因何在 ...
開模線是指外覲上,井勝有個位做錯了.
唔知係唔係佢見到真槍上有呢條線所以佢都做埋出黎.
所有野都係等井勝佢自己解話啦.
作者: 0050100    時間: 15-9-2009 09:05

引用:
原帖由 Predator 於 14-9-2009 23:21 發表
又一把有錢人玩具
係一把有錢至買得起,買左又要比人笑的玩具.
作者: rho837    時間: 15-9-2009 11:50

我地咪好開心, 因為我地呢班朋友堅有一兩支拿住比人笑! 我過Friend買左5支(勁改3支)! 咪笑死啲人! 不過我地啲井勝支支都打得又睇得.

作者: Castlevania    時間: 15-9-2009 13:51

唔知HK黎貨會食咩價呢.........
希望會修改左D開模線啦~
作者: alex318tik    時間: 15-9-2009 13:51

引用:
原帖由 rho837 於 15-9-2009 11:50 發表
我地咪好開心, 因為我地呢班朋友堅有一兩支拿住比人笑! 我過Friend買左5支(勁改3支)! 咪笑死啲人! 不過我地啲井勝支支都打得又睇得.
呢支有鬆動錢一定會買
作者: Castlevania    時間: 15-9-2009 15:01

係喎.井勝支AKS 74UMTW.

有冇消息?
作者: 0050100    時間: 15-9-2009 23:18

引用:
原帖由 rho837 於 15-9-2009 11:50 發表
師兄,有幾打得呢又?計J定計照頭卜呀?我個支真係把鬼,
攪極都係單發,又打唔死人,得個擺字.真係想見識下個Friend果5支井勝囉!
作者: sunny2014    時間: 15-9-2009 23:22

引用:
原帖由 Castlevania 於 15-9-2009 15:01 發表
係喎.井勝支AKS 74UMTW.

有冇消息?
冇晒
又話MP5,又話AUG,又話AK,仲講埋M240
結果無晒消息
其實如果佢枝AUG出得成,咁G36都應該唔遠
作者: rho837    時間: 16-9-2009 17:14

0050100 祝你好運, 我同我啲朋友過啲支支冇問題, 香港大把玩具比你揀! 你唔想比人笑咪玩國九.....

卜頭我會用掍, M4一定唔掂, AK卜頭會好過M4好多! 乜井勝打死過人咪??? 就算唔打得當Dummy玩都好過平過支hobbyfix m4好多!

我過FRIEND("拒"揸997上班過類人)拒話五支都係講$30,000.00買支de-act都要兩皮. 任你改都平過用啲土砲dummy同de-act or hobbyfix....

講吓笑0050100...

今期RA-Tech出呢支會好好多! 支支GBB M4 我地都有! 比較打得都係WE好啲啲.

作者: gainax    時間: 17-9-2009 08:21

其實# 勝唔係話唔打得, 只不過要左換右換姐
作者: 狙神    時間: 19-9-2009 01:22

請問師兄怎分客制板?
槍街Q記個枝係唔係客制板?
同埋枝野係唔係只能上WA/AGm彈夾,炸彈甲可上嗎?謝謝
作者: sailun412    時間: 19-9-2009 02:28

引用:
原帖由 狙神 於 19-9-2009 01:22 發表
請問師兄怎分客制板?
槍街Q記個枝係唔係客制板?
同埋枝野係唔係只能上WA/AGm彈夾,炸彈甲可上嗎?謝謝
客製版全槍RA補品, 個盒多張貼紙,
作者: rho837    時間: 19-9-2009 10:45

Saw that in QXX, the quality is damn good, the body finish is better than the previous one! Come very close to get my third one.
作者: rho837    時間: 25-9-2009 00:40

I just finished the sand blasting of the 2nd generation Inokatsu GBB M4! Amazing the thin layer of "I called oxide harden coating on the bare aluminium surface - anyone knows the real term can correct me!" is very tough to get it sand blasted and took one hours to get it done! However, sand blasting also harden the raw aluminium surface but without acid protection function! While the PRIME upper receiver and the bolt are very easy to sand blast 20 minutes get it done. Now took $$$$ out of my pocket and I should have save my $$$$$ for the ........ 2009 verison.

I suspected the NEW 2009 INO GBB M4 is the GBB M4 OF THE YEAR to hang onto our bed room wall. (of course depend on your pocket extra $$$$$)

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0