標題: 枝槍要用9.6v電或以上先得 [打印本頁]

作者: spawn1126    時間: 21-9-2009 17:45     標題: 枝槍要用9.6v電或以上先得

我只係換左個波箱,入面D料無換過
用8.4v電的話條天梯只係去到一半
有無師兄知道咩原因呀?(我枝槍係mp5,二面力)
Thanks
作者: thomas08    時間: 21-9-2009 20:06

引用:
原帖由 spawn1126 於 21-9-2009 17:45 發表
我只係換左個波箱,入面D料無換過
用8.4v電的話條天梯只係去到一半
有無師兄知道咩原因呀?(我枝槍係mp5,二面力)
Thanks
你條電係點o架(有冇相)?用左幾耐?有冇差足先試 ; 你係換左個波箱 "殼" 還是成個波箱換? , 入面D料無換過 ? 如果成個波箱換左咁入面 d 料咪會同之前o個個唔同o羅 , 唔明!!
作者: spawn1126    時間: 21-9-2009 21:46

我只係換左個波箱殼, 入面 d 料無唔同(彈弓/天梯/拍頭等). 電係新的8.4V Ni-MH電,大電同細電都差足先試..
但係條天梯只係可以去到一半, 一定要用9.6V條天梯先可以去到尾射到彈出
Thanks
作者: thomas08    時間: 22-9-2009 01:09

引用:
原帖由 spawn1126 於 21-9-2009 21:46 發表
我只係換左個波箱殼, 入面 d 料無唔同(彈弓/天梯/拍頭等). 電係新的8.4V Ni-MH電,大電同細電都差足先試..
但係條天梯只係可以去到一半, 一定要用9.6V條天梯先可以去到尾射到彈出
Thanks
可能杯士或啤呤 d 介子攝得厚夾死左 d 齒咪要用 多 d 力o黎拉天梯 , 再爆波箱 , 乜都唔好上(天梯氣缶) , 淨上齒輪合波箱 , 由氣缶個窿伸手指入去推 d 齒輪 , 如果好輕鬆就推動轉到一圈以上就多數都冇問題 , 如果好實就即係俾介子夾死左 d 齒.下次問依 d 問題請先用搜索功能搵 "波箱" 兩個字 !
作者: spawn1126    時間: 22-9-2009 12:20

set 齒係無問題的, 之前已經試過好多次啦..
至於用搜索功能搵 "波箱" 兩個字, 因為找不到答案我先開post 問, 請教各位師兄, 希望有人俾到d意見.
作者: Diar    時間: 22-9-2009 13:47

睇你個樣,一定係大陸野啦
你話睇個波箱冇問題
咁是否 電線,摩打 唔得
整唔到,就打里電

我枝日本野打M120,都係用8.4V
作者: Amber    時間: 22-9-2009 20:48

引用:
原帖由 thomas08 於 22-9-2009 01:09 發表

可能杯士或啤呤 d 介子攝得厚夾死左 d 齒咪要用 多 d 力o黎拉天梯 , 再爆波箱 , 乜都唔好上(天梯氣缶) , 淨上齒輪合波箱 , 波箱記得收實鑼c , 由氣缶個窿伸手指入去推 d 齒輪 , 如果好輕鬆就推動轉到一圈以上就多數都冇問題 , 如果好實就即係俾介子夾死左 d 齒 ...
借師兄文章一用 ,目的只係想幫樓主
作者: clukkei    時間: 23-9-2009 06:07

我都覺得係攝厚左介子夾死齒
作者: marcooo    時間: 23-9-2009 13:15     標題: 回覆 8# 的帖子

攝得緊,應該重聽到尖聲 = 金屬摩擦聲
我枝就係咁樣,開波睇過重見到個介子夾到彎埋

宜家唔要D介子都重有d尖聲
作者: thomas08    時間: 24-9-2009 12:47

引用:
原帖由 Amber 於 22-9-2009 20:48 發表

借師兄文章一用 ,目的只係想幫樓主
YOU ARE RIGHT , MAN!
作者: spawn1126    時間: 24-9-2009 23:28

我會再爆開個波箱試試 。唔該各位先。
作者: spawn1126    時間: 30-9-2009 17:44

試過再set 齒,係無夾死齒重有D鬆的情形都係唔得,最後換左M100彈弓先得...
作者: aramua    時間: 30-9-2009 21:02

可能個motor死死地~~~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0