標題: xbox 360 elite 版 係咪冇無雙65nm 的?? [打印本頁]

作者: bonzonie    時間: 24-9-2009 15:47     標題: xbox 360 elite 版 係咪冇無雙65nm 的??

好想買, 有無人知道
網上D人話只得60GB有,係咪真架?
又有D人又話係流料,唔知信邊個

..thx

作者: 亞延    時間: 24-9-2009 19:06

新減價ELITE絕大部份都係65NM版本來的
1.首先確定機身編號貼紙上既出廠日期係咪08年12月之後
2.電源插口接合位上方有一條黑色膠條,右邊係崩左一忽的,如果唔係65NM既係成條過黑色無崩口
3.插口上有一張電源供應標籤,舊版本應該係額定輸入12VDC 16.5A而新版因為用電量下降左,所以係12VDC 12A
以上三項都中你可以方心買了,除左電源標籤,出廠機身編號係可以從360外盒有一處小紙門打開可以即接望入位內主機查看日期的

唔好意思BON兄,為免其他師兄誤會,我響標題打返兩個問號

作者: bonzonie    時間: 24-9-2009 21:22

thx for your guide~~

i just bought it
作者: bonzonie    時間: 24-9-2009 21:24

do you know how to copy save from old 20GB xbox360 to the 120GB ELITE?

作者: 亞延    時間: 25-9-2009 01:40

引用:
原帖由 bonzonie 於 24-9-2009 21:24 發表
do you how to copy save from old 20GB xbox360 to the 120GB ELITE?
關於COPY SAVE坊間有一條叫HD傳輸線,灰色一邊USB一邊係一塊灰色2吋X3吋左右大既舊狀HD接口
條線大約HKD70左右,有真有假(但假既已經真到我唔識分真假)....買之前問問隻安裝碟係咪俾埋你,因為要裝一個唔係官方既小程式響電腦佢先識拎HDD道既資料
用既過程要好小心,一錯就拎唔返的
聽聞官方120GB獨立PACK HD都係用呢條線,但點用我就唔係好清楚(我好懶用程式既野)
唔放心既可以試下表表MICROSOFT HK
又黎熟悉既電話NO.800964215......打去睇下可以唔可以R一條或者有其他方法

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0